2022’nin yeni ikiz gebeleri

Altlı üstlü oldukları için daha az hissediyorsun belki de. Benimkiler sağda ve soldaymış. Başları henüz yukarıda.
Benim karnım da acayip büyüdü. Taşımakta zorlanıyorum tek bebek olsa 8 aylık falan denir yani.

Benimki hiç bir şey söylemedi ve söylemiyor malesef.. 30haftalık gitcem yapması gerekir değil mi?
Benim de bi dahaki kontrolüm 30 hafta, ondan sonra her hafta görücem ve NST başlayacak dedi Aslında sanırım yapılması gerekiyor sonuçta erken doğum riskimiz var sancı var mı yok mu artık görmeleri lazım diye düşünüyorum. Bir de şeyi merak ediyorum ciğer geliştirici iğne vurulcak mı, ne zaman düşünüyor?

Evet onu ben de merak ediyorum bazı doktorlar 20lerin sonunda ne olur ne olmaz diye vuruyormuş bazıları da erken doğum riski görmediği sürece yapmıyormuş.

29+4 tü canım en son gittiğimde kız 1450 erkek 1320 oğluş birazcık zayıf kalmış ama haftasına uyumlu dedi doktor bakalım cuma gününü bekliyorum bende İnşallah toplamışlardır biraz daha
Canım naptın gittin mi doktora? Son durumunuz ne? Bebekler ne kadar olmuş

Kızlar merhaba benim cuma günü kontrolüm vardı açılmam yok kapnamış rahimde toplamış kendini 10mm şuan akıllı çociklerim yukarı çıkmış biraz kiloda almışlar oğluş yetişmiş ablasına beni bu kez nst ye bağlamadı doktor geçen hafta yatıştan dolayı bağlanmıştım ama kontrolde bişey demedi bir aksilik olmazsa sonraki muayene 15 gün sonra şimdilik hedefimiz 34 diyor doktorumuz bakalım bizim minikler ne yapıcak

Herkese merhaba ben tüp bebekle ikiz hamileyim birde beş buçuk yaşında kızım var çok şükür buraya kadar herşey çok çok güzeldi yıllarca çabala uğraş Dr Dr gez ne muhteşem ama bu hamileliğimde 12+5 e gelince ense kalınlığı çıktı inanın ne olduğunu da bilmiyordum kızımda bi sorun olmadığı için Dr söylemedi bile ger gittiğimiz kontrolden gayet iyi olduğu öğrendim bu defada bu başımıza gelince Bir hafta ağladım çok üzüldüm sonra çok okumaya çalıştım ense kalınlığı yaşayanları çok fazla bebek sağlıklı doğmuştu belki benimkide öyledir umidindeyim 17 haftaya geldiğimiz zaman bu defada da böbrekler de biraz genişleme var dedi ger iki Bebek tede ense kalınlığı sadece Bir bebekteydi iki haftaya detaylı ultrason a didecem şimdi tam kendimi biraz rahatlatıyor um yeni bişey çıkıyor benim gibi olanlar varmı acaba ki dilerim kimse hiç bir şüphe olmadan sağlıkla yavrularını kucaklarına alsınlar bi ümit
arayış içindeyim Allah aldırmak gibi bi niyetim olmadığı için hiçbir test yaptırmadım keşke cesaretim oldasa da yapsam ama öyle boynu bükük geçiyor hamileliğim

Çok şükür kızlar Allah razı olsun güzel dualarınız için İnşallah hep beraber sorunsuz sıkıntısız tamamlarız kalan vaktimizi canımlar

Yaaa inşallah bi yanlışlıkla o şekilde çıkmıştır. Rabbim sağlıcakla yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin Tüm endişeleriniz boşa geçmiş olsun güzel haberler alın bizi de bilgilendirin lütfen dualarımız sizle ve bebişlerinizle cinsiyetleri nelerdi?

Amin inşallah ah ne olur hepsi bi tesadüf olsa ahh Allahım Bir kız birde erkek cinsiyetleri de

Ne güzel iki ayrı evlat Sağlıkla gelirler inşallah dualarımız sizinle
Evet Allah biliyor ya tam gönlümüzden geçende buydu ve Rabbim böyle denk getirdi.ams kız yada erkek valla farkı yok yeterki sağlık olsun hayırlı olsun tem duam budur yalnız kendin için değil bütün hamile olanlarda hayırlı sağlıklı evlatlar olur inşallah şimdiye kadar sonucum fozitif olsa herşey hallalacak sanıyordum bu defa içim yanıyor kızımda her günüm endişeyle korkuyla geçti hatta dağacagi dakikada kadar bi türlü inanamıyorum çünkü 16 17 yıldan sonra bulmuştum birçok şey içimde öyle ukte kaldiki bu defa rahat olacaktım güya

Öncelikle hayırlı olsun inşallah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız hiç bir şeyleri yoktur annelerini telaşlandırdıklarıyla kalırlar dualarım sizinle
Biz de hiç aldırmayı düşünmedik ama tüm testlerimizi de yaptırdık. Fetal DNA yapılması gerekiyordu öyle bir şüphe varsa. Sonucu illa Aldırmak diye düşünürsek hiç kontrole de gitmeyelim o zaman. Kromozom sorunları için çare yok evet ama Anne karnında bile bebeklere bir çok sorun için ameliyat bile yapabiliyorlar. Veya doğdukları anda müdahale edilmesi gereken durumlar olabiliyor ona göre hazırlık yapılıyor öncesinde. Tıp bu kadar ilerlemişken neden bu imkanlardan yararlanmayalım. Evet hiç biri ucuz şeyler değil ama ben de tüp bebekle hamile kaldım 3.tüp bebek denememdi ne paralar harcadık ne borçlara girdik 5bin lirayı gözüm görmedi o yüzden.
Ayrıntılı ultrasonda içinizi rahatlatacak şeyler duyarsınız inşallah

Güzel dilekleriniz ve dualariz için çok teşekkür ediyorum inşallah inşallah daha sadece bi şüphe olsun bu yaşadığım korkular ve dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama ben gerçekten yapan yalnızım bütün bu sorunlarda fetal dny tesini Dr ve perinotolog um direk önerdiler bende o dakika kanı vermeye hazırım eşim para meselesini duyunca yaptırmak istemdi o zaman sadece ense kalınlığı vardı 2.72 dendi sınırda bi risk var burun kemiği de bi sorun yok dendi ve tâbi en kesin sonuç için yapılması gereken testleri açıkladı bize tâbi amniyo sentez ve diğer testlerin riskleri olunca hiç aklıma yaptırma düşüncesi dahi gelmedi yada eğer gerçekten sorun varsa bunu nasıl kaldırırım nasıl o hamileliğe devam ederim diye de çok korktuğum için ısrar edemedim e şimdi de bu böbrek genişlemesi çıktı azmi çok mu tam bilmiyorum biraz dedi Dr şimdi detaylı sarım daha net öğrenirim şüphe ile yaşamak çok zor böyle giderse Amniosentes olmayi aklımdan geçirmeye başladım ama azda olsa riski var ne yazikki en güvenilir sonuç ta bu yöntemle elde ediliyor ben hiç kolay bulmadım bu bebekleri 6. Tüp Bebek 10.tranferim yaşın 38 lütfen lütfen dua edin benim için Allah ım bütün korkularımız dan emin kılsın inşallah

Öncelikle inşallah bebeklerinize sağlıkla kavuşursunuz Fetal dna, amniyosentez, kordosentez hepsini yaptırdım. Maddi imkanınız el vermiyorsa bile mutlaka bir eğitim araştırma hastanesinde amniyosentez yaptırın. Aldırmak fikri için değil olası bir sıkıntıda kendinizi hazırlamak için veya belki tedavi seçeneği olan bir sıkıntı için çözüm bulmak adına

İkiz anneleri ne durumdasınız? Kaç kg ile devam ediyorsunuz? Çatlak patlak ne durumda? Benim 8 kg oldu zaten kaldı 5 hafta civarı benim için. Şu anlık çatlak henüz yok bakalım. Son 1 haftadır baya zorlanmaya başladım. Ayaklarım ellerim biraz şiş çok fazla ödem olmasa da. Her gün bi yerim ağrıyo demeye başladım Son haftaları düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…