2022 Tüp Bebek Ağustos/Eylül Pozitif Görenler buraya :)

CANIM ALTTAN MI ÖLÇTÜ KARINDAN MI
Bu akşamki muayenede vajinal ölçtü 41 dedi. Daha önce karından bakmıştı.

Bebekler de gayet iyi birinin kız olduğunu biliyorduk, diğeri yine göstermemek icin çok çabaladı büyük ihtimal ile o da kız

İlaçlar iyice azaldı derken vitamin takviyesi verdi ki ben uzun zamandır reGenesisMax kullanıyordum. Aldığım kutu bitince yeni verilene geçeceğim.
(*Pragnavit adı aramızda kullanan var mi?*)

Çok mutluyum. Rabbim hep boyle güzel haberlerle eve dönmeyi nasip etsin hepimize.
CANIM ALTTAN MI ÖLÇTÜ KARINDAN MI

Canım tabii gidip baktır ama çok normal böyle ağrılar olması.
için rahat olsun.
Benimkiler bugün ölçüldü bacaklarıda eklersen neredeyse 12cm bu hafta.
Içinde buyüyen bir canlı var ve kendine yer açıyor.

Benim de sancılarım var bazen yırtılırcasına acıyor canım. 3. Ay bitince tuvalet problemi hafifleyecek diye okumuştum 2 katına çıktı biraz tutayım desem yapmakta zorlanıyorum.

Biliyorum normal ve biliyorum dahası da olacak

bana alttan muayene yapılmıyor.
üstten bakılıyormu buna akşam baktırayım cok korktum
Alttan muayene değil zaten canım normal karın ultrasonuyla bakıyo. Ultrasonu tutar tutmaz her seferinde ilk bakıp söylediği şeyler bebek iyi mi hareketli mi, rahim ağzın kapalı mı, plasentanın pozisyonu ve kordon kan akımı nasıl. İlk bakışta hemen bunları söyleyip hemşireye not ettiriyor sonra detaylara geçiyor. Doğrusu da böyle olmalı bence

Dün akşam acik doktoruna baktırayım dedim pişman oldum. Bin pişman şuan kafam dahada karıstı.
İlk okul ogrencısi gibi birini koymuslar ne ultrason tutabıldı ne yorumlama yapabıldı eşimde bende anladık acemı oldugunu. Sonra ölçüm istedim bana 30 mm dedi güzel dedi.
Ya yanlıs ölçtü yada 30 mm e guzl demesı nerır ya ? Millet 30 mm 34. Haftada görüyor. Ben daha 13 haftalıgım benım 40 50 olmadı gerekıuor.
Ben şimdi napayım cok sık ultrasona girmek iyi değil . Kendı doktorumla kontrolüm 26 kasımda.
Bana akıl fikir verın ya lütfen beklimmi 26 kadıma kadar. Yanı ben sırf burda okudugum ıcın panikledim belkı kendı doktorun bakmıstır bile. Ama burda okuyunca baktırım dedım ayy bın pişman oldum

Günaydın , bence 26 Kasımı bekle. Doktorun zaten bakmıştır sana soylememiştir. bana da böyle bir bilgi verilmedi. Rahat ol lütfen. paniğe gerek yok. Sen stres yaptıkça bebişin etkilenecek

Hiç bekleme erkenden druna git illa ki içeri alırlar geleni gondermezler özelse. Pişman olma neden oluyorsun önlem alınması gereken durumlar varsa alırsın kötü bişey yaşamaktansa asıl pişmanlık o zaman. Ultrasonda bakması ndan bişe olmaz ben kaç gün ustuste baktırdım bı durum varsa mecbur bakılacak.
Durumunu belirt öncelik tanırlar.korkma belki hiç birşey yok herşey normaldir ki inşallah öyledir.

sen farklı birsey mi yaşadın da bu kadar panik oldun anlamadım

Günaydın , bence 26 Kasımı bekle. Doktorun zaten bakmıştır sana soylememiştir. bana da böyle bir bilgi verilmedi. Rahat ol lütfen. paniğe gerek yok. Sen stres yaptıkça bebişin etkilenecek
Cnm bende de oncekinde hicbirsey yoktu normaldi yanlış yonlendirmeyelim baktirmakta fayda var ağrıları varsa baktirsin ne mahsuru var ki

Cnm bende de oncekinde hicbirsey yoktu normaldi yanlış yonlendirmeyelim baktirmakta fayda var ağrıları varsa baktirsin ne mahsuru var ki
Ama hiçbir şikayeti yokken sırf forumda okuduklarımız yüzünden de ultrasona girmeye gerek yok bence. Onun da bebeğe zararı var. Mesala ben sırf doktor ban bu bilgiyi vermedi diye panik yapmam. ama dediğim gibi ağrı sancı şikayeti varsa kendi doktoruna gitmesi en iyi karar olacak

yaaaa o bacakları ısırırım :))) maşallah maşallah ne çabuk büyüyorlar. daha 5 gün önce 8 cm di benimki. dün gittim acildeki doktor başını falan ölçtü hiç boyuna bakmadı. her şey normal için rahat etsin dedi. zaten pek konuşmadı :) eli ayağı nasıl belli oluyor nasıl kıpır kıpır maşallah onlara bugünümüze de şükür

peperutka bekle canım bekle senin de benim de biraz sabretmeyi burda okuduğumuz her kötü şeyi kendimize uyarlamamayı öğrenmemiz gerekiyor. dün ben de gittim yaşlı bir doktor hiç konuşmuyor sadece normal dedi. rahim kısalması falan yok dedi ölçü vermedi. zaten eminim bizim doktorlar bakmıştır. onlar da bu kadar zor elde edilen bir hamilelikte bizleri rizke atmazlar. 1 ay sonraya randevu verdiklerine göre artık riskimiz de azaldı.

sen farklı birsey mi yaşadın da bu kadar panik oldun anlamadım
hayırr zaten ılk gebelıgım.
sadece agrılarım var burda okuyunca rahım kısalıgı dıye suphe ettım dedım baktırayım aksam acılde acıl doktoru 30 mm dedı iyi dedi ama 40 50 mm olması gerekıyormus
şüphe uyandırdı

Ayol deli misin durup dururken kendi kendini strese sokmuşsun çok gereksiz olmuş acile gitmek filan. Adı üstünde acil, ve senin acil hiçbir durumun yok Allahına şükredip olumsuz şeyleri kendine yormayı bırakmanı tavsiye ederim. Bunu yapamıyorsan hiç buralara girip de olumsuz şeyler okumaman en iyisi. En önemli şey bizim sakin ve huzurlu olmamız bebek için. Yazık günah değil mi boşu boşuna stres olup hormonal dengeni bozmaya değer mi Allah aşkına. Burda birinin başına bişey geldi diye kalan herkesin etkilenip alarma geçmesi çok üzücü gerçekten

evett cok fazla etkılendıgımı farkettım hocama sordum şimdi biraz rahatlatacagım kendimiii

Günaydın hepinize, endişesiz ağrısız bulantısız bir gün olsun. Bize 3 gün önce kontrolde kız tahmin edildi çin takvimine uydu, diğer teorilere bakmamıştım. Daha kesin de değil tabi 14. Haftada ama doktor çok iddialı. Gruptaki kız yoğunluğunu arttıracağız gibi yani:) yukarıdaki yorumlara her belirtiyi kötüye yormayalım diyorum. Karında ağrı sıkışma vs olacak. Bebekler bile 8cm i geçti çoğumuzun, rahim her hafta ciddi büyüyor. Onun genişlemesini hissediyoruz diğer organlarımızın yeni duruma uyum sağlama sürecini hissediyoruz. Düzenli kontrollerimize gidiyoruz. Ekstra kontrollere bile gidiyoruz. Hala burdayız ve herşey yolunda gidecek inşallah benim de karnımda geçen hafta batmalar sıkışmalar oldu ama sindirim sisteminin yavaşlamasındanmış gaz sıkışması gibi birşeydi. Biraz besleme düzeni değiştirince geçti. Doktor da herşey iyi dedi. Bir sonraki randevuya kadar huzur içinde beklemeye çalışacağım

Ya tamam baktırmakta ne mahsur var okey ama gezmeye gider gibi sakince gidip baktırmıyo dimi insan? Panikle acile koşmuş kız var. Ağrısı var baktırsın ne demek siz doktor musunuz? Ağrı hepimizde var. Dayanılmayacak kdar sancı olursa gelin diyor doktorlar. Rahmin büyüdüğü şu günlerde ağrıdan doğal ne olabilir ki? İnsanları endişe ettirip strese sokmamanızı rica ediyorum. Benden önce yazan arkadaşlar da kibarca bunu demek istemişler. Benim de önce normaldi sonra böyle böyle oldu diye kimseyi endişeye sokmanın alemi yok. Ha burda endişeye sokan kadar hemen vesveseye kapılıp endişeye girenin de kabahati yok mu var tabi ki. O yüzden hepimiz kelimelerimizi dikkatli seçmeliyiz

Canım kime göre neye göre40 hepimizin vücudu boyu kilosu yaşı farklı kimine 25 uzundur kimine 40 kısa. Yapma böyle bizleri de strese sokuyorsun. Burda hepimiz aynı şeyleri yasayıp aynı bekleyişleri yaşıyoruz ama her duyduğumuz bilginin peşinden koşarsak sinir hastası oluruz. Benm 16 haftalık kaybım var.ben bu kdr stres yapmıyprum. Doktorum uzunluk iyi dedi ikna oldum ama diğer gittiğimde kısalmış olablr ona göre önlem alınır. Yada başka bi sorunla karsılasılır müdahale edilir yada edilemez. Herşeyi kontrol edemeyiz. Nasipte olacagı varsa olacak istediğin kdr önlem al olacaksa dikiş bile kâr etmez. Allah'a bırak güven POZİTİF ol biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…