2022 Tüp Bebek Ağustos/Eylül Pozitif Görenler buraya :)

12.haftadan 21+2 ye kadar iğnesiz gelince emin olamadık tam sebep konusunda. Ama yine de bu gebeliğimde sonuna kadar kullanacağım tabi ki.
Benimde pıhtılaşmam var bu sebeple birçok dr la konuştum ve çok araştırdım
21 haftayae kadar hatta gebeliğin sonuna kadqr gelebilirsiniz çünkü pıhtı atacağı kesin değil
Olası pıhtı durumuna karşı kullanılıyor zaten kulandırıcılar, ama belkide hiç atmayacan pıhtı. Mantık bu
Birde şöyle anlatayım
Bu yaşınıza kadar kan sulandırıcı kullanmadınız ve hiç pıhtı atmadınz değil mi zaten olsaydı ya felç yada beyin kanaması geçirmiş olmanız gerek. Pıhtı sorunu yaşamadan bu yaşınıza kadar geldiniz
Çünkü oran çoook riskli değil
Amma velakin gebelikte pıhtı atma durumunuz artıyor bebeğe pompalandığı için.
Homozigot da risk durumu çok yüksek
Heterozigota göre
Evet mthfr coğu kadında varmıs türklerde
Ama heterozigot olarak yani öuhtemelen anneden geçti demek
Ama diğer gende homozigot ve ikisi bir araya geldiğinde pıhtılaşma oranı yükseliyor. Tabi protrombin de hemozigot olsa düşük riski cok daha artar daha tehlikelidir. Yani o boyutta tehlikeli değil durumunuz
Ama dediğim gibi bu birleşimler riski arttırır.
Homozigot; bu geni hem anneden hem babadan aldı demek
Heterozigot; ya anneden ya babadan aldı demek bu geni

Son olarak 6000lik kullanıcam demiştiniz
Bunuda ihmal etmeden bir uzmanla görüşün
Dozlar; mutasyona göre değil, kilonuza göre ayarlanmalı.

Herşey gönlünüzce olsun inşallah
Rabbim kavuştursun

Geçen yılki gebeliğimde 4000lik ile kalp atışı duyulmayınca hem hematolog hem kadın doğumcu 6000lik kullanacaksın dedi.
Teşekkür ederim uzun açıklamanız için. Hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah.

Rahim ağzı kontrolü dediğin ekstra efor gerektiren bişey değil ki. Doktor ultrasonda bebeğe bakarken her gittiğimizde plasentaya, rahim ağzına, bebeğe, kordona vs hep bakıyor zaten
bana alttan muayene yapılmıyor.
üstten bakılıyormu buna akşam baktırayım cok korktum

öğlen aç karnına da içebilirsin unutunca. atlama sakın.

öğlen aç karnına da içebilirsin unutunca. atlama sakın.
canım ne zaman doktor kontrolun?
benim hafif ama süreklin devam eden 10 da bır vuran agrılarım var.
dünde kızlar yazınca burdan rahım kısalıgı fılan dıye gece uyuyamadım.
akşam kendı doktoruma deıl ama acil doktoruna gıdıcem .
ya hakıkaten burda olumsuz sey okumak benı cok yoruyo ama bır yandanda bılınclenıyoruz ıyımı kötümü bilemedim

kızlar rahım kısalıgı sadece vajınal ultrasonlamı ölçülüyor??

çünkü kendi doktorumla randevum 16. haftada yanı ay sonunda.

akşam acil doktoruna gideyim diıyorum ama kendı doktorum harıcınde vajınal baktırmam rısklı oldugu ıcın önermiyorlar.

konu hakkında bılgısı olan bilenler yazarmı lütfeeen

Ben dün kontrole gittim peperutka, 10. Haftadan itibaren karından bakılıyor zaten hepimize. Çok detay sormuyorum kafa yormamak adına kaç mm gibi ama rahim ağzı iyi dedi. Bakılabiliyor demekki. Bence her kontrolde rutin bakılan birşey bu ama doktorlar bizim o kadar detaya inerek araştıracağımızı tahmin edemediği için herşey yolunda şeklinde özetliyor muayene sonunda. Ben burda okuyup gitmiş olmasam doktorun rahim ağzıyla ilgili yorum yaptığını algılamazdım bile. Öyle kendi kendine mırıldanıp geçti ultrasona bakarken.

Dimiii ? evet bende öyle düşündüm. suyuna filan herseyıne bakıyorlar cunku .
bızım bu kadar kurcaladıgımızı arastırdıgımız bılmezler. hersey yolunda dıyorlar o kadar.
ben tüp bebek doktorumdan ayrıldım 8. haftada başla doktorla devam edıyorum ama oda kendısı tüp bebekle ikiz cocuk sahıbı olmus ve kadın benı cok ıyı anlıyor kendısıde aynı yoldan gectıgı ıcın.
ben gidince sırf aklıma takıldı dıye sorayım sadece.
teşekkür ederim canım

CANIM ALTTAN MI ÖLÇTÜ KARINDAN MI

kontrolüm 19 kasımda hatta 26 kasımdı ben 1 hafta erkene aldım dayanamadım. ben de inanmazsın akşam evin yanındaki hastanenin aciline gidip baktıracağım. stresten mi yoksa tamamen bebek büyüdüğü için mi bilmem kasıklarıma alt karnıma vuran ağrı var. bi baktırayım içim rahatlasın. sen de gidince yaz bilgi ver canım

BENDE AYNI ŞEKİLDE YAAA
BİRDE OKUDUK YA BURDAKI YORUMLARI ETKILENDIK GALIBA
AKSAM GIDECEGIM BENDE ACILE.
GİTMİŞKEN O ÖLÇÜMÜDE SORACAGIM
SENDE SOR
AKŞAM YAZ BENDE HABER EDECEGIM

BENDE AYNI ŞEKİLDE YAAA
BİRDE OKUDUK YA BURDAKI YORUMLARI ETKILENDIK GALIBA
AKSAM GIDECEGIM BENDE ACILE.
GİTMİŞKEN O ÖLÇÜMÜDE SORACAGIM
SENDE SOR
AKŞAM YAZ BENDE HABER EDECEGIM
sırf onun için gideceğim zaten. sonuçta bizim de başımıza gelebilir. tamam mutlaka yazarım :)

Kızlar lütfen yardımcı olur musunuz elimde 2 tane embriyo var 5. Ve 6. Gün embriyosu ve ben aynı anda transfer ettirmek istiyorum doktorum bana bıraktı böyle olan var mı
Merhaba. aynı benim de senin gibiydi. biri 5. gün diğeri 6. dü. İkisini birden trasfer ettik. 1 tanesi tuttu. Yaşımdan dolayı doktor şansı arttıralım diye 2 embriyo transferi yapıldı. Kararı sen vermelisin. İkisi de tutarsa senin kısmetinmiş :)

İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağıma alayım en yakın zamanda sizde inşallah

Vajinal daha doğru çıkıyor diye vajinal bakıldı bende uzunluğa hep.

Kızlar normal acıl doktoru baktı karından 30 mm dedi rahım uzunluğuna cok tatmın olmadım doktordan normal mı sızce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…