- 26 Ağustos 2020
- 588
- 512
- 53
- 32
Benimde pıhtılaşmam var bu sebeple birçok dr la konuştum ve çok araştırdım12.haftadan 21+2 ye kadar iğnesiz gelince emin olamadık tam sebep konusunda. Ama yine de bu gebeliğimde sonuna kadar kullanacağım tabi ki.
Geçen yılki gebeliğimde 4000lik ile kalp atışı duyulmayınca hem hematolog hem kadın doğumcu 6000lik kullanacaksın dedi.Benimde pıhtılaşmam var bu sebeple birçok dr la konuştum ve çok araştırdım
21 haftayae kadar hatta gebeliğin sonuna kadqr gelebilirsiniz çünkü pıhtı atacağı kesin değil
Olası pıhtı durumuna karşı kullanılıyor zaten kulandırıcılar, ama belkide hiç atmayacan pıhtı. Mantık bu
Birde şöyle anlatayım
Bu yaşınıza kadar kan sulandırıcı kullanmadınız ve hiç pıhtı atmadınz değil mi zaten olsaydı ya felç yada beyin kanaması geçirmiş olmanız gerek. Pıhtı sorunu yaşamadan bu yaşınıza kadar geldiniz
Çünkü oran çoook riskli değil
Amma velakin gebelikte pıhtı atma durumunuz artıyor bebeğe pompalandığı için.
Homozigot da risk durumu çok yüksek
Heterozigota göre
Evet mthfr coğu kadında varmıs türklerde
Ama heterozigot olarak yani öuhtemelen anneden geçti demek
Ama diğer gende homozigot ve ikisi bir araya geldiğinde pıhtılaşma oranı yükseliyor. Tabi protrombin de hemozigot olsa düşük riski cok daha artar daha tehlikelidir. Yani o boyutta tehlikeli değil durumunuz
Ama dediğim gibi bu birleşimler riski arttırır.
Homozigot; bu geni hem anneden hem babadan aldı demek
Heterozigot; ya anneden ya babadan aldı demek bu geni
Son olarak 6000lik kullanıcam demiştiniz
Bunuda ihmal etmeden bir uzmanla görüşün
Dozlar; mutasyona göre değil, kilonuza göre ayarlanmalı.
Herşey gönlünüzce olsun inşallah
Rabbim kavuştursun
bana alttan muayene yapılmıyor.Rahim ağzı kontrolü dediğin ekstra efor gerektiren bişey değil ki. Doktor ultrasonda bebeğe bakarken her gittiğimizde plasentaya, rahim ağzına, bebeğe, kordona vs hep bakıyor zaten
öğlen aç karnına da içebilirsin unutunca. atlama sakın.benim ağrılar neredeywe başından beri var canım
Ama ağrılar böyle dayanılmıcak ağrılar değil
Ne gibi etki yaptı canm ben hangisini o yaptı farkında değilim artıkbende 1 hafat önce başladım ama bugün 2 oldu içmeye unutuyorum
Sabah aç karna yazmış bana dr bugünde unuttum içmeyi
Tok içilseydi gün içinde telafisi olur da işte, aç olunca kaçıyor unuttuğun gün
Bu dimi canım ?
canım ne zaman doktor kontrolun?öğlen aç karnına da içebilirsin unutunca. atlama sakın.
Enfeksiyon kapma aman diyim çok banyo yapmaBugün ağrım var biraz. Daha iyiydim aslında. Akıntı var.
Ben dün kontrole gittim peperutka, 10. Haftadan itibaren karından bakılıyor zaten hepimize. Çok detay sormuyorum kafa yormamak adına kaç mm gibi ama rahim ağzı iyi dedi. Bakılabiliyor demekki. Bence her kontrolde rutin bakılan birşey bu ama doktorlar bizim o kadar detaya inerek araştıracağımızı tahmin edemediği için herşey yolunda şeklinde özetliyor muayene sonunda. Ben burda okuyup gitmiş olmasam doktorun rahim ağzıyla ilgili yorum yaptığını algılamazdım bile. Öyle kendi kendine mırıldanıp geçti ultrasona bakarken.kızlar rahım kısalıgı sadece vajınal ultrasonlamı ölçülüyor??
çünkü kendi doktorumla randevum 16. haftada yanı ay sonunda.
akşam acil doktoruna gideyim diıyorum ama kendı doktorum harıcınde vajınal baktırmam rısklı oldugu ıcın önermiyorlar.
konu hakkında bılgısı olan bilenler yazarmı lütfeeen
Dimiii ? evet bende öyle düşündüm. suyuna filan herseyıne bakıyorlar cunku .Ben dün kontrole gittim peperutka, 10. Haftadan itibaren karından bakılıyor zaten hepimize. Çok detay sormuyorum kafa yormamak adına kaç mm gibi ama rahim ağzı iyi dedi. Bakılabiliyor demekki. Bence her kontrolde rutin bakılan birşey bu ama doktorlar bizim o kadar detaya inerek araştıracağımızı tahmin edemediği için herşey yolunda şeklinde özetliyor muayene sonunda. Ben burda okuyup gitmiş olmasam doktorun rahim ağzıyla ilgili yorum yaptığını algılamazdım bile. Öyle kendi kendine mırıldanıp geçti ultrasona bakarken.
CANIM ALTTAN MI ÖLÇTÜ KARINDAN MIYarın aksam dr randevum. 2 hafta evvel 30mm ölçüldü normalmiş.
Ikiz benim biraz o yüzden fazla galiba sıkıntılarım. Gercinarinal ile aynı günümüz onunla baya benzer.
Dr. Tavsiyesiyle uzun suredir agir bi is yapmiyorum, zaten biraz fazla yurusem kahverengi akintim oluyor ama o da normal dedi doktorum.
Hergün yeni birseyler oluyor. Boyle boyle buyuyorlar. Şükürler olsun
kontrolüm 19 kasımda hatta 26 kasımdı ben 1 hafta erkene aldım dayanamadım. ben de inanmazsın akşam evin yanındaki hastanenin aciline gidip baktıracağım. stresten mi yoksa tamamen bebek büyüdüğü için mi bilmem kasıklarıma alt karnıma vuran ağrı var. bi baktırayım içim rahatlasın. sen de gidince yaz bilgi ver canımcanım ne zaman doktor kontrolun?
benim hafif ama süreklin devam eden 10 da bır vuran agrılarım var.
dünde kızlar yazınca burdan rahım kısalıgı fılan dıye gece uyuyamadım.
akşam kendı doktoruma deıl ama acil doktoruna gıdıcem .
ya hakıkaten burda olumsuz sey okumak benı cok yoruyo ama bır yandanda bılınclenıyoruz ıyımı kötümü bilemedim
BENDE AYNI ŞEKİLDE YAAAkontrolüm 19 kasımda hatta 26 kasımdı ben 1 hafta erkene aldım dayanamadım. ben de inanmazsın akşam evin yanındaki hastanenin aciline gidip baktıracağım. stresten mi yoksa tamamen bebek büyüdüğü için mi bilmem kasıklarıma alt karnıma vuran ağrı var. bi baktırayım içim rahatlasın. sen de gidince yaz bilgi ver canım
sırf onun için gideceğim zaten. sonuçta bizim de başımıza gelebilir. tamam mutlaka yazarım :)BENDE AYNI ŞEKİLDE YAAA
BİRDE OKUDUK YA BURDAKI YORUMLARI ETKILENDIK GALIBA
AKSAM GIDECEGIM BENDE ACILE.
GİTMİŞKEN O ÖLÇÜMÜDE SORACAGIM
SENDE SOR
AKŞAM YAZ BENDE HABER EDECEGIM
Hıc bogazım bos durmuyorkı 1 saatte 1 yemek yıyorumöğlen aç karnına da içebilirsin unutunca. atlama sakın.
aman ihmal etme canım. her şey onlar için :)Hıc bogazım bos durmuyorkı 1 saatte 1 yemek yıyorumiçtim bu sabah,
Eski ilaç saatleri bitsede hala ezberimizde
Bu haplar daha yeni ya ondan unutma oluyor
Şimdi alışcaz yeni hap saati düzeninede
Merhaba. aynı benim de senin gibiydi. biri 5. gün diğeri 6. dü. İkisini birden trasfer ettik. 1 tanesi tuttu. Yaşımdan dolayı doktor şansı arttıralım diye 2 embriyo transferi yapıldı. Kararı sen vermelisin. İkisi de tutarsa senin kısmetinmiş :)Kızlar lütfen yardımcı olur musunuz elimde 2 tane embriyo var 5. Ve 6. Gün embriyosu ve ben aynı anda transfer ettirmek istiyorum doktorum bana bıraktı böyle olan var mı
İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağıma alayım en yakın zamanda sizde inşallahMerhaba. aynı benim de senin gibiydi. biri 5. gün diğeri 6. dü. İkisini birden trasfer ettik. 1 tanesi tuttu. Yaşımdan dolayı doktor şansı arttıralım diye 2 embriyo transferi yapıldı. Kararı sen vermelisin. İkisi de tutarsa senin kısmetinmiş :)
Amin inşallah. Güzzel haberlerini bekliyoruzİnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağıma alayım en yakın zamanda sizde inşallah
Vajinal daha doğru çıkıyor diye vajinal bakıldı bende uzunluğa hep.kızlar rahım kısalıgı sadece vajınal ultrasonlamı ölçülüyor??
çünkü kendi doktorumla randevum 16. haftada yanı ay sonunda.
akşam acil doktoruna gideyim diıyorum ama kendı doktorum harıcınde vajınal baktırmam rısklı oldugu ıcın önermiyorlar.
konu hakkında bılgısı olan bilenler yazarmı lütfeeen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?