- 27 Nisan 2020
- 518
- 821
- 53
- 36
Kapsam olarak farkları vardır belki ben de çok araştıramadan karar verdim ama doktor birkaç farklı fiyat verdi. Farkını nelerin çıkarıldığını anlamak için baya araştırmak gerekiyordu. Gecikmek istemedik. Kapsamlısı olsun yaptırmışken dedik. 7000-8500 arası fiyatlar vardı. Ama bizim doktor kendi tecrübesine göre bazı seçenekleri eliyor anladığım kadarıyla. Bu kadar fazla bilgi şimdiden almasak olur dediği bir test opsiyonu varsa ondan bahsetmemiş olabilir. Çünkü bu test doğumdan sağlıklı çıkmanın dışında hayat boyu risklere, önlem alması gerekebilecek genetik aktarımların çoğuna bakıyor diye anladım.Sanırım bu testi en pahalı ben yaptırdım…650 dolar verdim sonuç bekliyorum ben de bakalım…
Benimde rahimde kist ameliyatı var 3 yıl oldu, ameliyat olurken de artık sezeryanla devam et hamilelikte denmişti. Normal doğum olmaz diye birşey yok ama doktorlar aksini tavsiye ederken risk almaya gerek yok bence.çok teşekkür ederim canım bu bilgi için tabi ki soracağım :) benimki zaten sürekli sezaryen diyor benim miyom ameliyatım var 1,5 yıl önce o sorun olur normal için riske atma diyor . hayırlısı bakalım.
İnşallah cnm cektiklerimizin mukafatlarini versin Rabbimkan verdim inşallah güzel olacak. hafta sonu da ultrason testlerim var :) bence hepsi çoook sağlıklı
Aynen inşallah hepimizin ki sağlıkla gelsinof evet bayağı pahalıymış. neyse artık ödemişsin sonuç güzel gelsin gerisi şu an önemsiz :)
Evet bütün genetik rahatsızlıklar kromozom bozuklukkarı down sendromu vs bakılıyormuş tam kapsamlı bi testmiş sağlıkla güzel sonuçlar alalım inşallahKapsam olarak farkları vardır belki ben de çok araştıramadan karar verdim ama doktor birkaç farklı fiyat verdi. Farkını nelerin çıkarıldığını anlamak için baya araştırmak gerekiyordu. Gecikmek istemedik. Kapsamlısı olsun yaptırmışken dedik. 7000-8500 arası fiyatlar vardı. Ama bizim doktor kendi tecrübesine göre bazı seçenekleri eliyor anladığım kadarıyla. Bu kadar fazla bilgi şimdiden almasak olur dediği bir test opsiyonu varsa ondan bahsetmemiş olabilir. Çünkü bu test doğumdan sağlıklı çıkmanın dışında hayat boyu risklere, önlem alması gerekebilecek genetik aktarımların çoğuna bakıyor diye anladım.
Benimde rahimde kist ameliyatı var 3 yıl oldu, ameliyat olurken de artık sezeryanla devam et hamilelikte denmişti. Normal doğum olmaz diye birşey yok ama doktorlar aksini tavsiye ederken risk almaya gerek yok bence.
Önce tahminde bulunayım dedi ama sonra kafanızı karıştırmayayım dedi vazgeçti 16. Hafta çağırdı. Heralde o zaman öğrenicez. Plesenta ile ilgili birşey söylemedi ama rahmin köşesine saklanmış bebek dediAynen. Bu arada sana pazartesi günkü muayenede cinsiyetle ilgili bişey söyledi mi doktor? Ben de dün gittim de hiç yorum yapmadı. Bi tek plasentanın yerini söyledi benimki öndeymiş. Bi sonraki kontrolü de 2 kasıma verdi
kesinlikle öyle imkan olsa normal isterim ama eğer risk varsa hiç gerek yok tabi :)Kapsam olarak farkları vardır belki ben de çok araştıramadan karar verdim ama doktor birkaç farklı fiyat verdi. Farkını nelerin çıkarıldığını anlamak için baya araştırmak gerekiyordu. Gecikmek istemedik. Kapsamlısı olsun yaptırmışken dedik. 7000-8500 arası fiyatlar vardı. Ama bizim doktor kendi tecrübesine göre bazı seçenekleri eliyor anladığım kadarıyla. Bu kadar fazla bilgi şimdiden almasak olur dediği bir test opsiyonu varsa ondan bahsetmemiş olabilir. Çünkü bu test doğumdan sağlıklı çıkmanın dışında hayat boyu risklere, önlem alması gerekebilecek genetik aktarımların çoğuna bakıyor diye anladım.
Benimde rahimde kist ameliyatı var 3 yıl oldu, ameliyat olurken de artık sezeryanla devam et hamilelikte denmişti. Normal doğum olmaz diye birşey yok ama doktorlar aksini tavsiye ederken risk almaya gerek yok bence.
hiç belli olmaz ben 5. gün test yaptım negatif çıktı sonra dedim 10.gün kan verene kadar yapmayacağım ve 10. gün kanda pozitif çıktıMerhaba kizlar 5gun embriyosu 2 tane transfer oldum bugun 6. Gunum erken gebelik testi negatif cikti erkenmi acaba
bence senin bebek erkek :) tek diye hatırlıyorum ikiz miydi yoksa canım?Önce tahminde bulunayım dedi ama sonra kafanızı karıştırmayayım dedi vazgeçti 16. Hafta çağırdı. Heralde o zaman öğrenicez. Plesenta ile ilgili birşey söylemedi ama rahmin köşesine saklanmış bebek dediyani alt kısmında duruyordu biraz gördüğüm kadarıyla.
Az daha sabret cnm onuncu gun kan ver net çıkıyor o zamanMerhaba kizlar 5gun embriyosu 2 tane transfer oldum bugun 6. Gunum erken gebelik testi negatif cikti erkenmi acaba
Çok teşekkür ederimhiç belli olmaz ben 5. gün test yaptım negatif çıktı sonra dedim 10.gün kan verene kadar yapmayacağım ve 10. gün kanda pozitif çıktı
Günüme kadar kan vermem zaten canımda bugün testi negatif görünce bian çok üzüldüm ağladım ama içime su serptin çok tesekkür ederimAz daha sabret cnm onuncu gun kan ver net çıkıyor o zaman
6.gun duymadım 7.gunu duydum silik çizgi kanda pozitif olanı
Ama erken yaptırmak sürekli baktirmaya neden oluyor kimyasal düşüncesine kapılıyor insan
En iyisi gününde yaptırmak ben hiç idrar testi yapmadım kimyasalsa da normalse de direk çıksın diye
Kimyasal olunca üzücü oluyor
oo baya kapsamlı benim aldığım fiyatta sadece Trizomiler var diğerleri yok 6200 tlbana verilen 5500 TL fiyata bunlar dahilmiş kızlar
TRİZOMİLER
GONOZOMAL ANÖPLOİDİLER
- Trizomi 21(Down Sendromu)
- Trizomi 18(Edwards Sendromu)
- Trizomi 13(Patau Sendromu)
- Trizomi 9
- Trizomi 16
- Trizomi 22
DELESYON SENDROMLARI
- 45, XX (Turner Sendromu)
- 47, XXY (Klinefelter Sendromu)
- 47, XXX
- 47, XYY
Tüm mikrodelesyon incelemesini yapmaktayız.
- 1p36 Mikrodelesyon Sendromu
- Cri du Chat Sendromu
- Jacobsen Sendromu
- Van Der Woude Sendromu I
- DiGeorge 2 Sendromu
- DiGeorge 2 Sendromu
- Toplam 64 delesyon
Canım benim çok erken kaygılanmaya başlamişsın. Rahatla biraz kafanı dağıt süreçleri Zamanı gelince doktorun sana anlatır Bak ben de sana bir tavsiye vereyim ben de bu yollardan geçtim gayet sakin olmaya çalıştım çok az yumurta toplanıp sadece bir tanesi 5 güne gelmesine rağmen umudumu hiç yitirmedim Hep pozitiftim hep sakindim doktorumu Söylemediği hiçbir şeyi ekstradan sormadım araştırmadım çok şükür tuttu bak 8 buçuk haftayız şu anda senin de gözünü açıp kapayıncaya geçecek ve çok güzel olacak her şey hepimiz burada birçoğumuzun ailesi çevresi toplum baskısı psikolojik baskı Kimisi eşinden baskı kimse Öz annesinden baskı Tabii ki de bizi biz biliriz sadece ama Ferah ol bak çok çok kötü durumda olan ben bile şu anda hayalime yaklaştım Sen de yaşayacaksın bu duyguları ama sadece biraz kaslarını gevşet ve sal kendini artık. Boyama yap diziler izle kitap oku sana iyi gelen aktiviteleri yap .Şimdi bugün doktor görüşmem sanırım iğnelere başlatacak bugün hiçbir şey bilmiyorum cok kaygılıyım yumurta toplandıktan sonra acı oluyor mu bir de sanırım idrar cok sıkışık olmam lazımmış ne kadar süre kalkmamam lazım
Ben ped kullanırken kaşıntım ve yanmam oluyordu Vallahi şu anda günde 4-5 iç çamaşırı değiştiriyorum ne pet ne peçete Kullanmıyorum çünkü onlar genital bölgenin florasını bozuyor ve enfeksiyon yükseltiyor Benim de geçmişimde enfeksiyon olduğu için riske atmıyorum gittiğim yerlere bile 4-5 tane iç çamaşırı götürüyorum Sürekli değiştiriyorum biraz yorucu oluyor ama kafam rahat ediyorProgestan a başladığımdam beri oluyor bende de. Günlük pedi kullanıyorum artık yoksa rahatsız edici oluyor, pedin zararını görmedim. Hatta sık değiştirme şansı da verdiği için daha hijyenik oluyor gibi hissettim çünkü çamaşırın nemli olması hiç hijyen duygusu vermiyordu.
Şöyle 2 gün daha bekle sağlam olur sonucun. 6 gün erkenmiş neden yaptın kiMerhaba kizlar 5gun embriyosu 2 tane transfer oldum bugun 6. Gunum erken gebelik testi negatif cikti erkenmi acaba
Önceki gebeliğimde 6. Günde ögrenmiştim sanırım o zmn üçüz olduguniçin degerim yüksek oldugundan erken ögrendimŞöyle 2 gün daha bekle sağlam olur sonucun. 6 gün erkenmiş neden yaptın ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?