2022 Tüp Bebek Ağustos/Eylül Pozitif Görenler buraya :)

Gerçekten saçmaymış ne düşünerek yapıyo merak ettim

Bana tüp bebek merkezleri çok o konuya odaklı gibi geliyor. Gebelik takibi ve doğum onlar için 2. Planda kalıyormuş gibi bir his yaratıyor. Bir de artık normal sürece geçmişken tüp bebek konusundan uzaklaşıp gebelik takibi alanında tavsiye edilen yeni bir doktora geçmek iyi gelebilir. Merkezdeki doktorum iyiydi mesela tüp bebekte, ama gebelik takibi konusunda yaklaşımı konuşması transfer sırasında bile yanlış ve sinir bozucu geldi bana. Normal ve sezeryan kişiye göre değerlendirilmesi gereken birşey. Güvendiğin bir doktor bulup onu normal doğuma şartlamadan, senin fiziksel durumuna göre kendi uzman görüşünü kullanmasına izin vermelisin bence. Benim doktor sezeryan olacak dedi ama tüp bebeğe bağlamadı, ikiz oldukları için.

Arkadaşlar benim de kanamam olduğunda doktor prolutan iğne verdi hemen onu vurdurdum , bol su iç ve yatmaya çalış hep kendini yorma hiç dedi , çok şükür şuan yok . Ama kanama olunca hemen doktorunuza ulaşın. İnşallah benim de bidaha olmaz

Oksapar yazılıyor 65 TL ye alıyorum ben .

Ya bı de bişey sorcam yerden biseyler almak için eğiliyoruz kalkiyorz fln ya onun zararı var mı herkes egilmeyin diyor , ama mecbur kalıyorum , ağır kaldırmıyor um ama eğilip kalkiyorum yani gün içinde bi çok kez

DOĞUM PAKETİNİ ARAŞTIRDIN MI HİÇ CANIM? BEN DE ARAYIŞ İÇİNDEYİM.

Bugün 2. Kontrole gittik kızlar. Kalp atışını tekrar duyduk içimiz rahat etsin diye. 8 haftalık olmuş tam Kanama alanı var mı diye sordum çok ufak bir alan var dedi. Düşük riski olarak geçiyormuş kanama durumları malesef. Trambofili paneli sonucumda çıkmış pıhtılaşma varmış yani oksapar kullanmaya devam. Ama bu dex e para yetişmiyor rapor da yazılmıyormuş günde 2 haftada 2 kutu

Tüp bebek doktoru ne zamana kadar takip yapıyor? Ne zaman gebelik takibi doktoruna geçebiliyoruz canım?

Bu arada benim tüp benek doktorum da izin vermiyor normal doğuma. Sebebi tüp bebekler kıymetli bebek ve normal doğumda sezaryene göre komplikasyon gelişme riski aslında daha yüksek olduğu İçin. Sezaryen daha kontrollü ilerleyen bir süreç olduğu İçin

Arkadaşlar çok uzun zamandır kanamam vardı sizinle paylaşmıştım. Adet gördüm yani öyle bir kanama bildiğimiz ve 2 Eylül’den beri devam ediyordu. Dün sadece lekelenme oldu -adetin son günü gibi-. Bugün de kontrolüm vardı ve iyi haber kendini toparlamış rahim :) büyük bir kanama alanı vardı, temizlenmiş dedi. Bu süreçte Progestandan günde iki tane üç defa vajinal uyguladım. 2 ve 9 Eylül’de proluton iğne oldum. Ve neredeyse hayatımın en hareketsiz 15 gününü geçirdim. Ve sonuç güzel :) stres olmayın sakın sizde.
.
Bir de doktor dedi ki bu ara tüm gebeler kanıyor anlamadım, herkes kanama şikayetiyle geliyor.
.
Yalnız değilsiniz ve olumlu düşüncelerle sabırla geçireceğiz bu süreci unutmayın

Canım benimde günde 2 yani haftada 2 kutu sadece dex 700küsür. Transferden önce hiç bilmiyordum bn sonrasında da böylr masraf olacağını pıhtılaşma sonucunu atarmısın canım hangi genler de var

Kızlar selammm
benim 1 saat önce ilk kez kahverengi akıntım başladı baya baya da geliyor
Sizlerdende okuduğum için çok paniklemedim ama kalçadan iğnem vardı bugün onu vurdurmaya giderkende dr kontrol olayım dedim
Zatn salı günğ keseyi görmek için gittiğim için ücretsiz kontrol hakkım vardı bu arada tüp bebek merkezine değil evimin yakınındaki hastaneye gidiyorum.
Dr kontrol etti kesen büyümüş bi sorun gözükmüyor ama kahverengi alıntı düşük riskidir dedi. Yapılabilecek bişey yok zatn sen herşeyi kullanıyosun yani vucut onu atmak isterse atar faln dedi
Normalde çok panik biriyim bu konuda
Ama hiç ciddiye almadım kızlar ya
Nerdeyse hepimizde vat dimi ama
Ne diyorsunuz zatn gerekli iğneleri kullanıyoruz yani yapılacak bişey de yok
Rabbim korusun hepizi

Nasıl bir müdahale etmişlerdi canım

Benim tüp bebek doktorum da normale izin vermiyor. Çünkü tüp bebek kıymetli bebek ve sezaryen, normal doğuma göre gelişebilecek muhtemel riskler bakımından daha güvenli diye bakıyor.
Dünyanın en saçma cümlesi bence ya. Herkesin bebeği kıymetli. Avrupada Amerikada ölmüyosan asla sezeryan yapmıyolar. Bizim 3.aydan sonra normal gebelerden ne farkımız var ki? Ayrıca sezeryanla doğan bebeklerde akciğer sorunu gelişme ihtimali normal doğuma göre çok yüksek oluyormuş. Hiçbir sorun yoksa direk kesip almak nedir ya akıl alır gibi değil.

Canım tüp bebek doktoru ne zamana kadar takip yapıyor diye bişey yok ne zamana kadar istersen o zamana kadar yapar tamamen senin kararına bağlı

Nasıl bir müdahale etmişlerdi canım
Valla dinlen dediler geri yolladılr çünkü zaten iğne ve ilaçları kullanıyodum daha fazla bişe veremem dedi doktor haklı olarak. Kanama alanı görüldü hem de kesemin 3 katı büyüklüğündeydi. Dinlendim biraz azaldı sonra yine arttı falan yani riskli dendi dikkat ediyorum

Aynı şeyi düşünmüştüm okurken, aile o güne zor da gelse kolay da gelse sonuçta 9 aylık olmuş dünyaya gelmek üzere olan bir insan yavrusundan bahsediyoruz değerlisi değersizi mi var.. Bunu bir doktordan duymak daha da garip. Herkesin kendi ihtiyacına göre olması gerek ikisinin de artıları eksileri var karşılaştırmak iyi değil aslında. Ama daha önce ameliyat geçirdiğim için kesilmekten çok korkmuyorum, normal doğum daha çok korkutuyordu beni. Zaten öyle bir ihtimal de yokmuş.

Neden öyle bi ihtimalin yokmuş canım daha öncr ameliyat geçirdiğin için mi?

Kuzum benim hiç endişe etme, çalışırken bu süreci yönetmek de ayrı zor zaten… ben de estrofemi bıraktığımdan beri yanma olmuyor çok şükür:) estrafem ama mahvetmişti ama
Selam estrofemi kaçıncı hafta bıraktınız?
Linki kaybetmeyelim diye alintiladim
Bu konuda benim bilgim yok. Sizin bahsettiğiniz 8-5 mesaide mı 1 saat az çalışılıyor?
Ben de bu durumdayım 2 embriyo transfer edildi tek kese görünüyor.
Doğum paketi almadım ama özel sağlık sigortam var içinde dogum da var. Yine de doğum paketi almalı mıyım bilmiyorum. Alsak ne zaman almalıyız?
Evet ben Memorial Ankaradan alıcam gibi notmal doğuö 19, sezeryan olursa 23 bin
Kızlar mesajları kaybetmeyeyim diye toplu alintiladim hepimize sağlıklı gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…