- 27 Nisan 2020
- 518
- 821
- 53
- 36
Hem ameliyattan hem de ikiz olduğu için. İkizlerin normal doğumu daha riskliymiş tek bebekten.Neden öyle bi ihtimalin yokmuş canım daha öncr ameliyat geçirdiğin için mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hem ameliyattan hem de ikiz olduğu için. İkizlerin normal doğumu daha riskliymiş tek bebekten.Neden öyle bi ihtimalin yokmuş canım daha öncr ameliyat geçirdiğin için mi?
Benmde bugün kahverengi akıntım başladıValla dinlen dediler geri yolladılr çünkü zaten iğne ve ilaçları kullanıyodum daha fazla bişe veremem dedi doktor haklı olarak. Kanama alanı görüldü hem de kesemin 3 katı büyüklüğündeydi. Dinlendim biraz azaldı sonra yine arttı falan yani riskli dendi dikkat ediyorum
Canım kıymetli bebek derken tek değerli onların ki değil tabikide herkezin kıymetliDünyanın en saçma cümlesi bence ya. Herkesin bebeği kıymetli. Avrupada Amerikada ölmüyosan asla sezeryan yapmıyolar. Bizim 3.aydan sonra normal gebelerden ne farkımız var ki? Ayrıca sezeryanla doğan bebeklerde akciğer sorunu gelişme ihtimali normal doğuma göre çok yüksek oluyormuş. Hiçbir sorun yoksa direk kesip almak nedir ya akıl alır gibi değil.
Farklı kullanıcı ile gelirler sanmıştımAy bişe olmasın daa
Bana da 2 koymuştu doktor ben hep tek istiyordum biri benimle kalmış. Haftaya bugün duyacağız inşallahSağol canım , Benim 2 embriyo transfer edildi ama bitanesi tutundu şuan 7+1 aslinda benide 7+4 te cagirmisti ama esim isinde izin alamayinca biz erken gittik darisi senin basina insallah kalp atışını duyunca insanin icine oyle bi sicaklik dusuyoki anlatamam
Bu hafta bende de oldu pembemsi kahvesi gibiydi doktoruma resim çekip attım. Bunlar sorun değil bebek kendine yer açtıkça ilk haftalar normal dedi. Pıhtılı gelirse ya da kırmızı kan gelirse acile koş dediKızlar günaydın bu sabah uyandığımda çamaşırımda bir de sildikçe peceteye gelen kahverengi bisiler oldu korktum ama napayım fitil atarken mi zarar verdim acaba diye düşündüm ama emin değilim bi dr a mi gözüksem acaba
Kalp atışı duyulduktan sonra bıraktım estrafemi. Sanırım 5+1’imSelam estrofemi kaçıncı hafta bıraktınız?
Linki kaybetmeyelim diye alintiladim
Bu konuda benim bilgim yok. Sizin bahsettiğiniz 8-5 mesaide mı 1 saat az çalışılıyor?
Ben de bu durumdayım 2 embriyo transfer edildi tek kese görünüyor.
Doğum paketi almadım ama özel sağlık sigortam var içinde dogum da var. Yine de doğum paketi almalı mıyım bilmiyorum. Alsak ne zaman almalıyız?
Kızlar mesajları kaybetmeyeyim diye toplu alintiladim hepimize sağlıklı gunler
Şuan senle aynı şeyi yaşıyorum. Cuma doktora gittik kalp atışını dinledik bebek 8+1 ölçüldü. Daha önce kanama alanım vardı o gitmiş dedi ama bu sabah tuvalete kalkınca kanama başladı. Kırmızı renkli ama az oluyor. Ben de şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Acile filan gitsem eminim hiçbi sonuç elde edemeyeceğim kadın doğum doktoru bulamayacağım. Evde proluton depot var ben de onu yapsam mı diye düşünüyorumArkadaşlar merhaba
Tüp bebek ile hamile kaldım. 7+0 da bebeğimin kalp atışını duyduk çok şükür o muayenede doktorum bi kanama alanı görmedi. Fakat aniden bir yoğun sancı ve mide bulantısı ile arkasından gelen yoğun kanama ile doktora gittiğimde (7+5de) iki yerde kanama alanım olduğunu söyledi doktorum. Riskli dedi tabi ki düşük riskim varmış. Yaşayan var mı acaba? Şu an yatağımdan sadece lavabo ihtiyacı için kalkıyorum. Proluton iğne yaptırıyorum. Ve ayrıca çok korkuyorum. O gece yaşadıklarım travma etkisi yarattı sanırım. Yine olacak diye rüyalarıma flan giriyor
Yani doktorumun söylediğine göre proluton ve progestan fitlden başka tedavi yöntemi yokmuş. Yami bana mesela her hafta proluton yaptır dedi sizi yanlış yönlendirmek istemem ama doktorunuza ulaşamıyor musunuz telefonla?Şuan senle aynı şeyi yaşıyorum. Cuma doktora gittik kalp atışını dinledik bebek 8+1 ölçüldü. Daha önce kanama alanım vardı o gitmiş dedi ama bu sabah tuvalete kalkınca kanama başladı. Kırmızı renkli ama az oluyor. Ben de şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Acile filan gitsem eminim hiçbi sonuç elde edemeyeceğim kadın doğum doktoru bulamayacağım. Evde proluton depot var ben de onu yapsam mı diye düşünüyorum
Bize de yasak dediler acibadem maslakMerhaba bende estrofem kullanıyorum bu hafta 2. Haftam ilk kez tüp bebek olucam ama bende estrofemi haftalık kademe kademe verdi bi hafta farklı öğün bi hafta farklı öğün
Hadi hayırlısıyla duy bebisinin kalbini canım cok güzel bisey gercekten o zaman insanin icine öyl bi sicaklik geliyor ki anlatamamBana da 2 koymuştu doktor ben hep tek istiyordum biri benimle kalmış. Haftaya bugün duyacağız inşallah
Aynen canım bu sabah bende de oldu. Kadın doğumcuya gittik ultrasonda baktı küçük bi kanama alanı oluşmuş o akıyormuş. Bebek gayet iyiydi kalp atışları da iyiydi şükür. Bana da rapor verdi bol su ve istirahat dedi korkma sen deKızlar dün ilk kez kahverengi akıntım geldi öyle bi iki damla değil baya baya geldi
Bnde dr gittim muane oldum kesede bi sorun yoktu son muaneye göre büyümüş faln dedi
Neyse bana evde yatmamı soyledı
Dusuk rıskı oluyormus bu
Bol su ıc dedı
Yanı herseyı kullanıyorsun zatn yapılabılecek bısey yok dendı
Kahvengı akıntı bıtmıstı tabı bn dınden berı yatıyorum. Ama sımdı wc de peceteye sıldıgımde kırkırmızı kan geldı
İyice panikledim şuan
Ve burada gördüğüm gibi bir cogunuzdada oluyor bu durum
Yahu neden ki ya
Canm aslında dün sakindim ama şimdi bu defa kımkırmızı gelince biraz panik oldumAynen canım bu sabah bende de oldu. Kadın doğumcuya gittik ultrasonda baktı küçük bi kanama alanı oluşmuş o akıyormuş. Bebek gayet iyiydi kalp atışları da iyiydi şükür. Bana da rapor verdi bol su ve istirahat dedi korkma sen de
Ay çok guzel benim 10. haftaya kadar devam. O ilacı alınca sürekli mide bulantim artıyor.Kalp atışı duyulduktan sonra bıraktım estrafemi. Sanırım 5+1’im
Benim de kanamam oldu kırmızı ve kocaman pıhtı düşürdüm kesin düştü çocuk dedim proluton iğne yaptık ilk kanama başladığında kanama durmadı devam etti pıhtı da düşünce direk kadın doğum acile gittik herşeyin normal olduğunu duyunca ferahladik kendi tüp bebek Dr um üç gün oksapari kesti coraspin de tamamen bıraktırdıKızlar dün ilk kez kahverengi akıntım geldi öyle bi iki damla değil baya baya geldi
Bnde dr gittim muane oldum kesede bi sorun yoktu son muaneye göre büyümüş faln dedi
Neyse bana evde yatmamı soyledı
Dusuk rıskı oluyormus bu
Bol su ıc dedı
Yanı herseyı kullanıyorsun zatn yapılabılecek bısey yok dendı
Kahvengı akıntı bıtmıstı tabı bn dınden berı yatıyorum. Ama sımdı wc de peceteye sıldıgımde kırkırmızı kan geldı
İyice panikledim şuan
Ve burada gördüğüm gibi bir cogunuzdada oluyor bu durum
Yahu neden ki ya
Dün ilk kez kahverengi gelmişti aslında daha sakindim ama bugün kırmızı görünce bi tuhaf olmaya başladım. Bu arada şuan gelmiyor. Öğleden önce wc deyken biraz geldi ve kesildi. Bu arada bn transfer öncesi porogestan dex e başladığımda prolutona da başladım 3 günde bir vurduruyorum. Yanş bu kanama olayından öncede ben bayadır vuruluyorum. Kan pıhtılaşmam olduğu için galiba bana kan sulandırıcıyı kes denmedi :/Benim de kanamam oldu kırmızı ve kocaman pıhtı düşürdüm kesin düştü çocuk dedim proluton iğne yaptık ilk kanama başladığında kanama durmadı devam etti pıhtı da düşünce direk kadın doğum acile gittik herşeyin normal olduğunu duyunca ferahladik kendi tüp bebek Dr um üç gün oksapari kesti coraspin de tamamen bıraktırdı
Akıntı kahverengileserek bitti çok şükür
Bir hafta snr tüp bebek merkezine gittim muayeneye herhangi bir sorun görülmedi böyle kanamaların normal olduğunu söyledi
Kanama olduğunda ultrasonda görene kadar umudunuzu yitirmeyin
Oluyor cnm oluyor çözümüde yok gibi. 12. Haftaya kadar böyle gidicez gibi görününüyor.Dün ilk kez kahverengi gelmişti aslında daha sakindim ama bugün kırmızı görünce bi tuhaf olmaya başladım. Bu arada şuan gelmiyor. Öğleden önce wc deyken biraz geldi ve kesildi. Bu arada bn transfer öncesi porogestan dex e başladığımda prolutona da başladım 3 günde bir vurduruyorum. Yanş bu kanama olayından öncede ben bayadır vuruluyorum. Kan pıhtılaşmam olduğu için galiba bana kan sulandırıcıyı kes denmedi :/
Şuan yatıyorum bol su ıcıyorum vc ve yemek yemek dısında pek kalkmıyorum.
Ama neden oluyor anlam veremıyorum
Dun kahverengı gelınce kadın doguma gıtmıstım kanama alanı fln yoktu kesede
Acaba dıyorum goremıyor mu olabılır mı?
Yanı neredeyse coguluzda bu kanama var nedenedı ney kı
Kese buyudugu ıcın olama mı
Kafam cok karıstı
Napmalıyım bılmıyorum