Ya kızlar içime dert oldu. Belki akıl vereniniz olur diye size bir danışayım.
1-Kayınvalidem ve görümcelerimle aram çok iyi. Gerçekten ailemden bir farkları yok. Ama dün bebeğin cinsiyetini haber verdiğimde kayınvalidem “ bak sen hiçbir şey alma. Ben A’dan Z’ye her şeyini alacağım.” dedi. İyi niyetle dediğinden eminim ama “yok anne, biz hallederiz” dememe rağmen ısrarla ben alacağım dedi. İlk defa anne oluyorum ve o yüzden bebeğimin ihtiyaçları ile ben ilgilenmek istiyorum. O da alırsa acaba bunu aldı mı, şunu aldı mı diye düşünmek istemiyorum. Takmayıp her şeyi kendim alsam israf olacak, yazık.
2-Bebeğin adını eşimle konuşup belirledik. Benim istediğim bir isim vardı ve eşim de kabul etti. Lise yıllarından beri çok sevdiğim bir isim. Ama gel gör ki görümcelerim ismi beğenmediler ve şakayla karışık isim konusunda onların da fikirlerini dinlememi istediler. Söyledikleri isimleri beğenmedim. Bunu da belirttim ama fazla ısrarcılar.
3-Eşimin ailesi biraz ataerkil bir aile. Erkek olacağını duyunca paşamız geliyor, veliahtımız geliyor tarzında konuşmalar yapıldı. En nefret ettiğim şey. Zaten hamileliğimi öğrendiklerinden beri sürekli erkek olacakmış gibi davranıyorlardı.
Şimdi ben bu üç konu yüzünden patlamaktan ve aramızın bozulacağından korkuyorum. Kibar bir dille bu üç konuda da uyarmama rağmen bu tavırların devam edeceğini hissediyorum. Hatta nerdeyse eminim.
Eşimi bu konuya hiç dahil etmek istemiyorum. Çünkü o konuşursa hepsinin kalbini ciddi anlamda kırar. Zaten dün bu isim konusunda bayağı kızdı. Ailesine karşı bilensin istemiyorum.
Kendim bu üç konuyu çözebilecek nasıl bir konuşma yapmalıyım? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Fikri olan var mı acaba?