2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Ay Allah korusun 10 gün sonra detaylı var orada sorayım bende 3. Doğum olacak hiç gelmedi başıma çok şükür ama hiç anlatan dr da olmadı.

Ben geçen hafta perinatolog herşeye baktıktan sonra kendim sordum rahim ağzını görebiliyor musunuz diye. Sen de sor.
Onlar baksa da bilgi vermeyebiliyor. Herşeye bakıyorlar. Plasentanın duruşu yeri falan dikkat ettikleri şeyler sonuçta.
Bir de bakarken ultrasonu baya bastırdı net görmek için. Canım yandı ama direndim bir yerde..
 

Mochi manuel pompa görevi görmezki. Ben oğlumu emzirirken hiç öteki memeden süt akmazdı.
Mochinin yorumları okuyunca çok şaşırdım. Sonra ilk lohusalığı düşünüp almanın gereksiz olacağına karar verdim. Akarsa da göğüs kalkanına akar zaten

Bebek manuel veya elektrikli bir pompadan ortalama yüzde 30 daha fazla çekiyor sütü. Ama ilk haftalar mutlaka işine yarar sağmak. Memeyi uyarmak iyidir süt üretimi için.

İlk günler bebek çok uyur zamanında uyandıramazsın, sütü az emer yorulur uyur, yeteri kadar emmezse süt birikir şişer diye süt sağma makinesi illaki lazım.

Ben ilk çocukta çalıştığım için elektrikli kullandım. Yağlı yağsız demez mutlak çekerdi. Zaten süt donunca anlaşılıyor ne kadar yağlı veya kıvamlı olduğu sütün
 
merhaba kızlar, son 1 haftada aşırı kilo aldım normal yediğim halde. Bu normal mi sizce? 62 kilo ile hamile kalmıştım ama çok kustuğum için 57 ye düşmüştüm sonra almaya başladım ve 66 oldum :/ birde kilo göbekten çok bel yağlarımda değişik bir vücudum oldu..
 
ben de il 3ay mide bulantısından 4 kilo vermişim sonra 1ayda 4 kiloyu hemen almışım..bir doktoru dinlemiştim az yeseniz bile vücut yağ depolamaya mecbur diye.
 
Ben de çok kilo almadım ama bel oyuntum gitti karnım var bı de. Onun dışında aynıyım. Basen ölçüm neredeyse ayni
 
ben de il 3ay mide bulantısından 4 kilo vermişim sonra 1ayda 4 kiloyu hemen almışım..bir doktoru dinlemiştim az yeseniz bile vücut yağ depolamaya mecbur diye.
Dr Banu Çiftçi de bahsetmiş. Ben de garip bir vücut değişimi gözlemliyordum. Sadece basen popo ve göbek genişliyor. Normal yediğim halde kilo alıyorum vs. Sanırım yağ deposu yüzünden.
"...
YAĞ METABOLİZMASI

Gebeliğin ortalarına doğru anne adayında yağ metabolizması değişimi sonucu, yağ depolanması gerçekleşir. Bu yağ depolanması, daha ziyade vücudun orta kısmında olur. Göbek, karın çevresi ve basende yağ depolanması izlenir. Gebeliğin sonlarına doğru besin ihtiyacı arttıkça, anne adayı bu depoları kullanır. Enerji depolaması için yağların kullanımı, anne adayı ve bebeği uzamış açlık durumlarına ve aşırı egzersize hazırlar."
 
evet bende de bir anormal bir artış oldu .yaklaşık 1 kil aldım.bu dönemde çok çok dikkat etmek gerek .
 
Kızlar detaylıya girdim rahimde yapışıklık var dedi bu durumu yaşayan varmı aranızda kendi doktoruma sordum normal doğum yapmıssın olmaması lazım takip edecez dedi ama huzursuz oldum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…