2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Ayy çok teşekkür ederimm henüz tecrübesiz olunca herşeyi merak ediyorum hepimiz sağsağlim kucağımıza alalım inşallah ama benim tüp bebek değil doğal yol
 
Ayy çok teşekkür ederimm henüz tecrübesiz olunca herşeyi merak ediyorum hepimiz sağsağlim kucağımıza alalım inşallah ama benim tüp bebek değil doğal yol
Aaaaa daha demin tüp bebek sandım pardon Bizde senin gibiyiz tecrübesizde çok şükür konuşa konuşa yaşaya yaşaya öğrendik
 
Ohh çok sevindim sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Amin canım inşallah ben o sıra çok çıkartıyordum. Kasiklarim çok ağrıyordu sanırım o yüzden oldu. Sonra sadece bulantı kaldı.simdi iki gündür tekrar çıkarmaya başladım .ama çok şükür çok kasmıyorum bu sefer. Dikkat et hiç kalkma.wc dışında hep yattım.insallah seninde hemen geçer,,
 
Ayy o benim tahlil sonucumdada çıktı doktor kesinlikle az pismis et çig kofte disardan salata yesillik asla yemiyceksin dedi bu ciddi biseymi sence ben pek anlamadim risklerini
Ayy o benim tahlil sonucumdada çıktı doktor kesinlikle az pismis et çig kofte disardan salata yesillik asla yemiyceksin dedi bu ciddi biseymi sence ben pek anlamadim risklerini

Toksoplazma Nedir?​

Toksoplazma yani gondii tek hücreli bir mikroorganizmadır. Genellikle kedilerde meydana gelir ve bazı çiftlik hayvanlarını da enfekte edebilir. Toksoplazma her ne kadar hayvanlarda ürese de, insanları da enfekte edebilen bir hastalık çeşididir.


Toksoplazma, hayvanlardan insanlara direk temas yoluyla bulaşmaz fakat hayvan dışkısıyla, dışkının bulaştığı eşyalar yoluyla ya da enfekte olan çiftlik hayvanlarının az pişmiş olarak besin yoluyla tüketilmesiyle bulaşabilir.


Özellikle hamile kadınların doğum sonrasına kadar kedi dışkısından uzak durması ve az pişmiş ya da çiğ et tüketmemeleri gerekmektedir. Toksoplazma (gondii) hamile kadınlarda düşük riskine veya bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen bir hastalıktır.

Toksoplazma aynı zamanda gözde retina enfeksiyonuna neden olabileceği gibi görme sinirine veya görme merkezine de ciddi zararlar verebilir. Tedavi edilmediği takdirde ise hastada görme kaybı oluşabilir.

Toksoplazma Nedenleri​

Toksoplazmanın insanlara bulaşmasının nedenlerinden biri de kedi dışkısıdır. Özellikle toksoplazma paraziti içeren kedi dışkısıyla temas edilmemesi oldukça önemlidir.

Enfekte olmuş kedi dışkısıyla temas edildikten sonra yanlışlıkla ağzınıza dokunursanız parazitleri yutabilirsiniz. Özellikle avlanan veya çiğ et ürünleriyle beslenen kedilerin toksoplazma barındırma olasılığı diğer evcil kedilere göre çok daha yüksektir.

Yine kedi dışkısının yanı sıra kuzu eti, domuz eti ve geyik eti de toksoplazma ile enfekte olabilir. Bazen pastörize edilmemiş süt ürünleri de aynı şekilde parazit içerebilir.

Çiğ etle temas eden bıçak, kesme tahtası veya kullanılan kaplar, kısacası tüm mutfak gereçleri sıcak ve sabunlu suyla iyice yıkanmalıdır. Toksoplazma meyve ve sebzelerin yüzeyinde de bulunabilir. Bu nedenle alınan tüm meyve ve sebzeler yıkamadan tüketilmemelidir.

Genel olarak sağlık sorunu olmayan kişilerin bağışıklık sistemi parazitleri kontrol altında tutar. Bağışıklık sistemi kuvvetli olan kişilerin vücudunuzda bazı parazitler hareketsiz bir durumda kalır ve ömür boyu bağışıklık sağlar. Böylece bağışıklık kazanılan parazitle tekrar enfekte olunmaz. Ancak bağışıklık sistemi hastalık veya belirli ilaçlardan dolayı zayıflarsa, enfeksiyon kendini yeniden aktif edebilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Tanı Yöntemleri​

Tanı Yöntemleri​

Eğer bu hastalığı taşıdığınıza dair şüpheniz varsa hamile kalmadan önce genel testlerde doktorunuzdan toksoplazma için taranma testi isteyebilirsiniz. Genel olarak toksoplazmanın belirtileri grip benzeri olduğu için hastalığı teşhisi zordur.

Hamilelik sırasında doktorunuz enfeksiyon riskinden şüphelenirse kan testi isteyebilir. Parazite karşı antikorları kontrol eden kan testlerinde IgG ve toksoplazma IgM adlı antikorlar aranır.

Eğer, hamileyseniz ve toksoplazmoz enfeksiyonunuz varsa, sonraki adım bebeğin enfekte olup olmadığını belirlemektir. Bebeğin enfekte durumunu öğrenebilmek için doktorunuz tarafından hamileliğin 15. Haftasında amniyosentez sıvısı istenebilir.

Amniyosentez sıvısı, fetüsü çevreleyen sıvı dolu keseden (amniyon kesesi) küçük bir miktar sıvıyı almak için ince bir iğne kullanır. Daha sonra toksoplazma olup olmadığını kontrol etmek için alınan sıvı üzerinde testler yapılır. Bu işlem hamileliğin 15. Haftasından sonra güvenle yapılabilir.
 
Normalde bile en ufak şeye midem bulanır ama şimdi hiç bulantı kusma yaşamıyorum çok ilginç ama insan buna bile takar mı neden midem bulanmıyo acaba diye düşünüyorum
 
Kızların genelde değişmiyor canım erkek derse kıza dönebiliyor
 
Aaa olur vallahi cokta iyi olur zaten muayeneyle detaylinin günü arasi 10.15 gun olur dimi ozelden yazarmsn bana yardimci olursan cok sevinirim ya
 
Hanımlar uzun uğraşlar sonucu sanırım doktoruma karar verdim.

Yarın müsaitlik varsa ön görüşme ve hatta muayene için de gideceğim. İçim rahat sonunda.

12.hafta ikili testte hiç gözükmemişti, çok da üstünde durmamıştım. Hala da bir bilgimiz yok cinsiyet konusunda. Belki görebilirsek netleşir. Heyecanlı bir durum
 
Hangi doktor özeldeki? Ben de arıyorum hala Anadolu yakasında da...
İlk dogumumu yaptgim hastane cok memnun kalmistim ayni doktorum yoktu baska doktora gidiyorum suan ama memnunum çamlıca erdem hastanesi dr ayşe katrancı birde ayni hastanede vefa yilmazer var o baska hastanedeyken ilk hamilelikte onada gitmistim gayet iydi ama hastane sartlari hosuma gitmemisti suan bu dedigim hastaneye gecmis :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…