2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Valla dun 12 de girdim eve asansörde başladım öğürmeye daha kriz gibi gecmiyor ne yapsam inşallah gün geçtikçe geçer
İlaçlarınızı bırakmıştınız siz galiba en iyisi doktora gidip yazdıramıyorsanız eczaneden parayla alın bari bulantı çekmeyin

Kadina defalarca iki bucuk aylik hamileyim dedim. En son esim hala hamile oldugumu anlatmaya calisiyodu ben lavobaya kostum yoksa orda kusacaktim
Bu nasıl birşey canım ya. Şu kadar haftalık hamileyim bulantı kusmam var deseniz ona göre serum takardı belli ki bi karışıklık olmu

Kızlar haftaya doktora gidicem ikili testler yapılıcak dedi.birisinde bebekten sıvı alınıyomuş doğru mu zor bişey mi. Korktum şimdiden
Birşey soracağım bu testler boşuna stres yaratıyor bence biz annelerde, Allah korusun bebekte herhangi bir anomali riski saptansa bebeğinizi aldıracak mısınız? Eğer aldırmayacaksanız bence olmanıza gerek yok ben kızımda sadece 20. Haftada ayrıntılı ultrasona girdim o kadar gene aynısını yapacağım çocuk benim çocuğum bi anomali saptansa da yapılacak birşey yok yani yanlış anlaşılmak istemem ama sizde stres korku gibi duygular yaratıyorsa bence olmayın stressiz bir hamilelik hepsinden daha önemli

Kızlarrr bana cevap verinnn Benim ilk oglumda ve ikinci oglumda 6aylik olunca hafif karnim cikti ve yedinci sekinci ayda hamile oldugum belli oluyodu. Herkes senmi hamilesin diyodu. Ama bunda arkam asiri büyüdü yanlarım verdi aldı. Karnim 6 aylik gibi bi yanimdan bi yanima zor dönuyorum simdiden. Vucudum zayifladi karnim aşırı büyük. Daha yolun basindayim. Benim gibi olan varmi? Simdiden boyle olunca bunun dokuz aylik halini dusunemiyorum. Esim karnin daha nekadar buyuyebilir diyo. Arkadaslar falan sasiriyor. Digerlerinde oyle olunca. Esim doktor kesin yanlis hesapladi bu bebek alti yedi aylik diyo

Daha demin arkadasla vatsapta bunu konusuyorduk. Aslinda gereksiz yok yere stres oluyoruz dedim. Oda ozurlumu deilmi bebegin onu anliyorsun nasil gereksiz dedi. Peki dedim ozurluyse aldırabilirmisin? dedim cevap gelmedi. Rabbim hicbir anneyi boyle birseyle sınamasın. Evlat bizim evladimiz saglicakla alalim hepimiz kucagimiza insaAllah. Hep bir telasla gececek gunlerimiz cunki bu analigin dogasinda var.

Kızlar ya acillerde kadın doğum doktoru oluyor muydu ? Tatilden dolayı yaşadığım şehirde değilim. Ellerimde egzama kurdeşen karışımı bişey oldu. Acile gitmek istiyorum da o yüzden sormak istedim.
Hastaneleri arayıp teyit edebilirsiniz acil değilde her hastanede nöbetçi doktor olması lazım. Doktor görmesi senin için daha sağlıklı olur

Kızlar bu ikili testi benim de hiç yapasım gelmiyor ya.
Belli bir oran veriyorlar atıyorum 5000/1 gibi.
Bunlar iyi değerler.
Ama 250/1 gibi bir şey çıkarsa bir sonraki taramayı yapıp aha ayrıntılı bakıyorlar galiba.
Aynı değerlere sahip 250 anneden sadece birisinin down sendromu riski var demek yani.
Kesinlikle olacak diye bir şey yine yok.
Sağlıklı doğması da yüksek ihtimal yine.
Ama insan boşuna strese giriyor işte o da çok yıpratır.
Direkt ayrıntılı ultrason mu yaptırsam diye düşünüyorum ben de

Canım sen bilirsin için rahatsa nasıl istersen ben yaptırmak istemedim doktorumda ısrar etmedi aldirmayacaksan sen bilirsin dedi. Benim içim rahat

Canım sen bilirsin için rahatsa nasıl istersen ben yaptırmak istemedim doktorumda ısrar etmedi aldirmayacaksan sen bilirsin dedi. Benim içim rahat
Bakacağım duruma eşim de doktoru bir dinleyelim o ne diyecek diyor.
Salı günü randevum var belki bundan da bahseder

Ben de ikili testten vazgeçtim ayrıntılı ultrason yaptırmayı düşünüyorum

Ben yaptırmadım canım hiç o strese kendimi de bebeğimide sokmadım şimdi gene yaptırmayacağım ne gelirse Rabbimden evlat bizim evladımız risk %100 olsa ne olur %1 olsa ne olur yapacak bişey yok başka bir arkadaşa da yazmıştım stressiz hamilelik tüm bunlardan daha önemli

Kızlar size birşey soracağım, 11+1 günlük hamileyim gece sağ kasığıma kalp atışı gibi seyirme gibi pıt pıt bişeyler oldu baya baya hissettim bebek hareketleri için erken biliyorum ama kızımda hiç yaşamamıştım bunu 20. Haftada hissetmiştim hareketlerini ama böyle bişeyde yaşamamıştım bu ne olabilir yaşayan var mı bunu

Bende de bazen hapşurunca oluyor.
Sebebini anlamadım.

Canım Allah korusun varsayalım bir anomali var biz bu testi yaptırmadık doğumda öğrendik bunun şokunu düşünebiliyor musun. Yine diyorum Allah korusun bir anomali varsa anne baba kendini buna önceden hazırlar ,belki doğumu tam teşekküllü bir hastanede yapması gerekir ona göre bir hastane seçer. Aslında ikili testi yaptırmasak da 6 7. Aylarda normal usg de de bir anomali saptanabilir. Üzülmemek için hiç usg girmemek lazım ama dayanamıyoruz. Meleklerimizi her fırsatta görmek istiyoruz

Ben ilk bebeğimde 14. Haftada hissetmiştim canım neden olmasın ki arada bir ben de hissediyorum minik pıtırtılar. Sanırım bu haftalarda bebek sıçrıyor zıplıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…