2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar bu ikili testi benim de hiç yapasım gelmiyor ya.
Belli bir oran veriyorlar atıyorum 5000/1 gibi.
Bunlar iyi değerler.
Ama 250/1 gibi bir şey çıkarsa bir sonraki taramayı yapıp aha ayrıntılı bakıyorlar galiba.
Aynı değerlere sahip 250 anneden sadece birisinin down sendromu riski var demek yani.
Kesinlikle olacak diye bir şey yine yok.
Sağlıklı doğması da yüksek ihtimal yine.
Ama insan boşuna strese giriyor işte o da çok yıpratır.
Direkt ayrıntılı ultrason mu yaptırsam diye düşünüyorum ben de
Ayrıntılı daha mantıklı canım mesela benim yaştan dolayı risk çıkacak 33 üm çünkü . 250/1 demek. Annenin 250 doğum ihtimalinden 1 tanesi anomalili olabilir demekmiş. Dr açıklamıştı

Kızlarrr bana cevap verinnn🥰 Benim ilk oglumda ve ikinci oglumda 6aylik olunca hafif karnim cikti ve yedinci sekinci ayda hamile oldugum belli oluyodu. Herkes senmi hamilesin diyodu. Ama bunda arkam asiri büyüdü yanlarım verdi aldı. Karnim 6 aylik gibi bi yanimdan bi yanima zor dönuyorum simdiden. Vucudum zayifladi karnim aşırı büyük. Daha yolun basindayim. Benim gibi olan varmi? Simdiden boyle olunca bunun dokuz aylik halini dusunemiyorum. Esim karnin daha nekadar buyuyebilir diyo. Arkadaslar falan sasiriyor. Digerlerinde oyle olunca. Esim doktor kesin yanlis hesapladi bu bebek alti yedi aylik diyo 😂
Canım kilo almamaya çalış çok dikkat et beslenmene basenlerin kalçan çıkacak belli ki. İlk gebeliğimde 28 kg aldım ben. Ama bunda çokk dikkat edeceğim henüz kilo almadım hatta 1 kg verdim

güzel annelerim resmen foruma bile giremiyorum bir buçuk aydır kendimde değilim🤮 48 kiloya düştüm bişey yiyemiyorum su içemiyorum ilaç serum hiç bişey kar etmiyor benim gibi olanlar olduğunu görüyorum Allah yardımcımız olsun dua edelim birbirimize ♥️
Canım benim geçmiş olsun kısa zamanda kurtulursun inşallah bulantılarından 🤲

Ayrıntılı daha mantıklı canım mesela benim yaştan dolayı risk çıkacak 33 üm çünkü . 250/1 demek. Annenin 250 doğum ihtimalinden 1 tanesi anomalili olabilir demekmiş. Dr açıklamıştı
Eşim de yaptıralım diyor bilmiyorum ya.
Doktorla konuşacağım bakalım ne diyecek

Daha hafif şeyler yesen cnm?ben çözümü onda buldum, corba haşlanmış patates kahvaltılık tarzı
Yok canım yediklerimden kaynaklı değil. Bugün kahvaltı bile yapamadım,az önce bikaç çubuk kraķer ve 2 yudum su içtim direk lavaboda aldım soluğu. 🥺

Geçmiş olsun canım bende aynı sayılırım ama ben hiç yemek yemiyorum yağlı baharatlı özellikle sofrada görsem bile içim kalkıyor sadece çorba içiyorum yada domates ekmek yiyorum ve acıkmayı beklemiyorum acıkırsam hiç yiyemiyorum ara ara ağzıma meyve veya meyve kurusu atıyorum miden tamamen boş kalırsa çok öğürüyorum bence sık sık ağzına bişi at yemeklerde de çorba iç
Teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun. Midemi bastırabilecek hiçbir şey bulamadım. Bugün kahvaltı bile yapamadım,bikaç çubuk kraker ve 2 yudum su içtim direk lavaboda aldım soluğu. Çok kötüyüm gerçekten,ruhsal olarak da çökmüş durumdayım 🤕

Canım Allah korusun varsayalım bir anomali var biz bu testi yaptırmadık doğumda öğrendik bunun şokunu düşünebiliyor musun. Yine diyorum Allah korusun bir anomali varsa anne baba kendini buna önceden hazırlar ,belki doğumu tam teşekküllü bir hastanede yapması gerekir ona göre bir hastane seçer. Aslında ikili testi yaptırmasak da 6 7. Aylarda normal usg de de bir anomali saptanabilir. Üzülmemek için hiç usg girmemek lazım ama dayanamıyoruz. Meleklerimizi her fırsatta görmek istiyoruz 🥰
Yok zaten 20. Haftada ayrıntılıya giriyoruz hamileliğin tam ortasında orda anlaşılır zaten yani Allah korusun varsa bişey bu bir şekilde çıkacak ortaya ama 2 Li 3 lü taramalar gereksiz geliyor bana boşuna stres gibi ben girmiyorum taramalara doktorumda girmek için zorlamıyor aksine çocuğu ultrasondan ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi olduğunu söylüyor ama işte biz dayanamıyoruz doktorun kapısında oturuyoruz 😀

Ben ilk bebeğimde 14. Haftada hissetmiştim canım neden olmasın ki arada bir ben de hissediyorum minik pıtırtılar. Sanırım bu haftalarda bebek sıçrıyor zıplıyormuş 😁
Evet ama hissetmezsiniz diyolar ve öyle yazıyor bir çok yerde ya çok erken gibi geldi hissetmek için ama o minicik pıtırtılar bile nasıl heyecan verici Allahımmm 🙈🙈

Teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun. Midemi bastırabilecek hiçbir şey bulamadım. Bugün kahvaltı bile yapamadım,bikaç çubuk kraker ve 2 yudum su içtim direk lavaboda aldım soluğu. Çok kötüyüm gerçekten,ruhsal olarak da çökmüş durumdayım 🤕
11 haftaya kadar bulantım yoktu 3 gündür aşırı bulantım var beni tuzlu çubuk çok kötü yaptı şu etinin patlamış Mısırlı bi atıştırmalığı var ya gong diye onunla bastırıyorum şimdi tuzlu tuzlu iyi geldi neyle bastırcam diye düşünen olursa bence Buda kraker gibi iyi bi seçenek oldu 👍

Kızlarrr bana cevap verinnn🥰 Benim ilk oglumda ve ikinci oglumda 6aylik olunca hafif karnim cikti ve yedinci sekinci ayda hamile oldugum belli oluyodu. Herkes senmi hamilesin diyodu. Ama bunda arkam asiri büyüdü yanlarım verdi aldı. Karnim 6 aylik gibi bi yanimdan bi yanima zor dönuyorum simdiden. Vucudum zayifladi karnim aşırı büyük. Daha yolun basindayim. Benim gibi olan varmi? Simdiden boyle olunca bunun dokuz aylik halini dusunemiyorum. Esim karnin daha nekadar buyuyebilir diyo. Arkadaslar falan sasiriyor. Digerlerinde oyle olunca. Esim doktor kesin yanlis hesapladi bu bebek alti yedi aylik diyo 😂
Valla bana kızımda olmuştu o direk kalçalar basenler fırlıyor kızda inşallah birde kızınız olur diyelim o zaman 🙏❤️

Canım kilo almamaya çalış çok dikkat et beslenmene basenlerin kalçan çıkacak belli ki. İlk gebeliğimde 28 kg aldım ben. Ama bunda çokk dikkat edeceğim henüz kilo almadım hatta 1 kg verdim
Gercekten cok tuhaf bu gebeligim 8kilo vermisim ama basen kalca karin aldi basini gitti. Digerlerinde doguma yakin karnim ciktigindan herkes sasiriyo bi sikinti olsa doktor derdi demi?

Valla bana kızımda olmuştu o direk kalçalar basenler fırlıyor kızda inşallah birde kızınız olur diyelim o zaman 🙏❤️
Aminnnn insaAllah canim insaAllah Allah razi olsun. Tanimadigin kisilerden gönulden dua almak ne guzel ♥️♥️♥️ Rabbim seninde gonlundekini nasip etsin insaAllah hepimiz saglikla alalim kucagimiza🤲

Daha demin arkadasla vatsapta bunu konusuyorduk. Aslinda gereksiz yok yere stres oluyoruz dedim. Oda ozurlumu deilmi bebegin onu anliyorsun nasil gereksiz dedi. Peki dedim ozurluyse aldırabilirmisin? dedim cevap gelmedi. Rabbim hicbir anneyi boyle birseyle sınamasın. Evlat bizim evladimiz saglicakla alalim hepimiz kucagimiza insaAllah. Hep bir telasla gececek gunlerimiz cunki bu analigin dogasinda var.
Eğer bı sıkıntısı varsa 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda öğrenirsin canım zaten Allah korusun ama bu ihtimalleri düşünmeden sağlıklı bi gebeliğe odaklanmak en iyisi bi tanıdığım vardı bu testlerden sonra doktor %70 özürlü olacak alalım demiş aldırmadı çocuk benim çocuğum ne olursa olsun dedi ve o kadar sağlıklı doğdu ki oğlu 🥰 yani bu kadın 9 ay o psikolojide yaşadı stressiz gebelikten kastım tam olarak bu bi ihtimal için 9 ayı kendimize zehir etmek kendimize ve bebeğimize yapacağımız en büyük kötülük bence. Ben hiçbir test yapılmasın demiyorum ama ayrıntılı ultrasona gireceksek bu tarama testleri gereksiz diyorum ☺️

Aminnnn insaAllah canim insaAllah Allah razi olsun. Tanimadigin kisilerden gönulden dua almak ne guzel ♥️♥️♥️ Rabbim seninde gonlundekini nasip etsin insaAllah hepimiz saglikla alalim kucagimiza🤲
Banada doktor yarın söyleyecek sanırım çok heyecanlıyım bi kızım olduğu için birde oğlum olsun isterim tabi ama sağlıklı olsun ilk dileğim bu benimde hamileliğim farklı geçiyor kızımdakinden. Onda kusmuştum çok bunda hiç kusmadım onda çok sivilcelenmiştim Bunda hiç sivilcelenmedim bakalım hayırlısı olsun inşallah hepimiz için 🙏🥰🥰

Gercekten cok tuhaf bu gebeligim 8kilo vermisim ama basen kalca karin aldi basini gitti. Digerlerinde doguma yakin karnim ciktigindan herkes sasiriyo bi sikinti olsa doktor derdi demi?
Canım birşey yoktur gaz sıkışıyordur çıplak ayak geziyoruz karnımız şişiyor bebeğin şişliği değildir o zaten bebek daha küçücük anormal birşey olduğunu sanmıyorum canım

11 haftaya kadar bulantım yoktu 3 gündür aşırı bulantım var beni tuzlu çubuk çok kötü yaptı şu etinin patlamış Mısırlı bi atıştırmalığı var ya gong diye onunla bastırıyorum şimdi tuzlu tuzlu iyi geldi neyle bastırcam diye düşünen olursa bence Buda kraker gibi iyi bi seçenek oldu 👍
Canım o çok tehlikeli bir yiyecek onu yemektense katlanman daha makbul inanki bak araştır. Pirinç patlağı zehir diyorlar içindeki arsenikten dolayı. Hamile olmayan biri bile yememeli

Yok canım yediklerimden kaynaklı değil. Bugün kahvaltı bile yapamadım,az önce bikaç çubuk kraķer ve 2 yudum su içtim direk lavaboda aldım soluğu. 🥺
Sorma cnm bende memleketime gittim bayram için orda iyiydim, eve geldiğimden beri cok fenayım dediğin gibi bisey yiyemedim, atistirdim çıkarttım hemen😑Allah yardımcımız olsun ins gecer bian önce bulantilairmiz

Back