2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Benim bebişimin boynu hep katlı diye bide nemden böyle olmuş daha dün gördüm pişik kremi ve zeytinyağı sürüyorm acımıyo umarım. Başka ne yapayım?
Oyyy kiyamam bunun cok hafif hali benimkinin olmustu
Simdide icim cız etti
Sık sık yıkayıp hametan gibi bir krem zeytinyağı surmek iyi gekiyir
Ben zeytinyağıyla kurtarmıştım
Birde mutlaka yıkadıktan sonrada kurula

Bacimsu senin oruc nasil gidiyir
Resmen dunden beri sütüm acaib azaldı
Halbuki cok guzel oluyordu
Normal vakitten bile iyiydi
Paikolojim bozuluyor boyle
Olunca

Valla annemler bile sırf söz hakkım olsun diye evime gelmiyorlar . 1,5 yılda sadece gündüz oturmaya geldi 2-3 kez o kadar . Keşke benim annem gibi olsa
Ahh bu kız anneleri.. Gerçekten %90 a yakını hep ödün veren taraf oluyor.. Annesinden memnun olmayan çok az bir oran vardır.. Ama işte biz kızlar; içerden durumu ne kadar uyanık bir şekilde idare edersek o dengeyi de her iki taraf için çok güzel sağlamış oluruz.. Her düşündüğümüzü de kocaya söylemek zorunda değiliz.. Öyle ortamlar yaratmalısın ki o rahatsız olduğun durum her ne ise, kocanı da rahatsız edebilecek bir durum haline getirtip o rahatsızlığı kocanın dile getirmesini sağlamalısın.. Kadın zekasıyla kimse baş edemez Bilmsel olarak Erkek beyni düz mantık işler.. Bu yüzden olaya maruz kalmaya ihtiyacı vardır..

Soru bana değil ama oruç tutan ve emziren bi anne olarak cevaplamak isterim. Maşallah diyeyim sütüm hiç azalmadı ramazan öncesinden farksız. Dikkat ediyorum tabi iftar sahur arası su elimde geziyorum 2 lt civarı içiyorum. Sahurda süt yaptığı için tahin pekmez yumurta yiyorum mutlaka. Tatlı olarak da sütlaç yemeye çalışıyorum bol cevizli :) iftarda da bakliyat sebze allah ne verdiyse sağlıklı olan şeyleri yapmaya çalışıyorum.

Masallah bacımsu Allah kabul etsin
Bende tam tamina ayni seyleri yapiyirum
Sahurda tahin
Pekmez hic sevmememe ragmen mutlaka yumurta
Bol su vs vs
2 gundur niye böyle oldu bilmiyorum
Dun gece 5 saat uyumus normalde dolmasi gerekiyordu
Baktım yumusacık
Ağlamadı bugun bi sekilde doydu ama boyle devam ederse doymaz
Dun gece birde bi suru dereotu yesillik
Abandım
Emzirme icin destek vitamin mi alsam tekrar

Sahurda humana emziren anne çayı da içiyorum onu atlamışım. İşe yarıyor bu çaylar kesinlikle

Nasîl bir cay sekerli mi?
Oldukca tatlı humana cayı.
Bem bol su ve uyku ıle sutumun arttıgını dusunuyorum. Oruc tutamadım gercı bu sene acayip baygınlık gıbı bırnduruumnyasıyorım emzırme sonrasında kendımı mutfa zor atıyorum bıseylernyıyınve kend7me gelıyorum

Bende zeyrinyağıyla obuyorum sürekli inş hemen geçer.

Benim oruç dedğin gibi normalden bile fazla sütüm. İkindiden sonraki son emzirmem biraz azalıyor. Normalde gece yemeyiz şimdi yiyoruz diye öğlene kadar çok iyi geliyor. Sen de iyi yiyor musun? Ben esirgemiyorum yediklerimi cevizidir hurmasıdır tatlısıdır hepsini yiyorum. Yemeğimde mutlaka etli oluyor. Yediğin halde gelmiyorsa sütün biraz ara ver istersen

Aa kız bende hiç öyle olmadıya

Bizimkinin poposunu tek ıslak mendil pişik yapıyo hangisini denediysem olmadı bende pamukla devam

Gündüz uykusu geliyor uyutuyorum bırakıyorum uyanıyor. Bahçeye iniyorum bebek arabasında uyuyor bende oturuyorum. Evde de uyusana be çocuğum Ya bu gündüz uykularını bensiz nasıl yaptırtacağım bir şey yapamıyorum evde. Uyanıkkende hep ilgi , konuşmak, oyun istiyor. Aralık annelerinde gündüz uyuyan bebeleri okudum, uykusuzumda canım sıkıldı ya

Kizlar bu aylarda beebk ishal olur mu. Kayınvalidem sürekli ishal olmuş bu çocuk deyip duruyor.

Rota aşısı olduysa yakın zamanda oda ishal yapabiliyor.Kızım da oldu gecen hafta ama geçti sonradan.Bebekler de ishal olabilir bunu da kaka kıvamının daha da sulu olmasindan ve rutininin üstünde kaka yapmasıyla anlayabilirsin.

İkinci ayında rota aşısını olmuştu. Günde 3-4 arası kaka yapıyor. Kakasının kıvamı her zamankinden bir tık sıvı gibi. Benim yediklerimle de alakalı olabilir tabi.

Bende lohusalıkta sonra ilk adet oldum 15 günü geçti hala bitmedi hergun az az geliyor bazen yoğun bazen değil ama hiç kesilmesi artık ozure girdi benim ki ama neden bitmedi bende anlam veremedim hala devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…