MaşallahAaaaa unuttum söylemeyi.
Biz bugün ilk defa tırnak kestik.
Ben beslerken kocam kesti. Maşallah çok başarılıydı, ben beceremezdim.
Çok uzamıştı, bize değil de kendine zarar vermesin diye kestik.
Sonra banyo yaptı, mis oldu yavrumuz maşallah.
İnşallah canım inşallah…Çok teşekkür ederim..
Tabi ki iyileşeceksiniz her şey hepiniz için cok güzel olacak.
Tüm bebelere maşallah.Maşallah
Ben de banyo yaptırdım akşam tam uyutacaktım eşim dur halasını görüntülü arayalım diye tutturdu e konuşma konuşmayı açtı oğlan ağlıyo bi yandan emmek uyumak istiyo kocamın da çenesi düştü ablasını görünce siz konuşun dedim aldım oğlanı uyuttum geldim hala konuşuyolar kapattıktan sonra kavga ettim benle bu kadar sohbet etmiyon diyeoff çatasım geldi birden nedense. Kızı uyuttum sonra şimdi oturdum yeni.
Ben tırnaklarını uyurken kesiyorum daha kolay oluyor bu arada.
Ben uyurken kollarını yarım kundak yaptığım için kesemiyorum. Çok kımıldatıyor ellerini kundak yapmayıncadaMaşallah
Ben de banyo yaptırdım akşam tam uyutacaktım eşim dur halasını görüntülü arayalım diye tutturdu e konuşma konuşmayı açtı oğlan ağlıyo bi yandan emmek uyumak istiyo kocamın da çenesi düştü ablasını görünce siz konuşun dedim aldım oğlanı uyuttum geldim hala konuşuyolar kapattıktan sonra kavga ettim benle bu kadar sohbet etmiyon diyeoff çatasım geldi birden nedense. Kızı uyuttum sonra şimdi oturdum yeni.
Ben tırnaklarını uyurken kesiyorum daha kolay oluyor bu arada.
Gündüz uykularında da mı kundaklıyorsun?Ben uyurken kollarını yarım kundak yaptığım için kesemiyorum. Çok kımıldatıyor ellerini kundak yapmayıncada
Ben de kundak yapiyorm ama benm kiprasik ondan da kurtulmayi basariyo gecenin sonundaBen uyurken kollarını yarım kundak yaptığım için kesemiyorum. Çok kımıldatıyor ellerini kundak yapmayıncada
Hadi hayirlisi olsun bakalm.:) ben anne yani besik kullaniorm direk dibimde yataga bitisik gerekirse elimi uzatiorm sariliyorm. Annemde kaldigimzda yine yanimda park yatakta uyuyo ama o bile uzak gelio bana kipirdadiginda gozu acik mi diye bakmak icin yerimden kalkmam gerekiyo mesela:) kendi odamda gozumu acsam gozumun onunde. Bazen deli gibi uyaniverio gecen gun gece 3te uyanmis sesler yapiyo ordan anladm bi de baya sabah sanki guluyo fln oyle tavana bakiyo korktm oglm deli gbi yaptn kendini diye tekrar hemen uyuttm allahtan. Aslinda cok uzatmadan gecirmek istiyorm yoksa alistirmak zor oluyo diye dusunuyodm ama smdi bile dusununce nasi yaparim diyorm. Simdi uyudu mesela yatak odasina tasidim yatagi biz salonda dizi izliorz aklim orda. Onceden ben yatana kdr salonda yanimda olurdu yatarken yerine tasirdm suan tasimis ve oturuo olmam bile bi adim benim icin:)Kızımın beşiğini yarın odasına geçiriyorum yoksa gece stres oluyorum öksürmek yok hapşurmak yok. Bu bazalı yatakta ses çıkartıyor deli çıkacağım. Bu anne yanı yatağını nasıl kullanıyorlar yerim yok diye yatağın dibinde duruyor beşik. Ona rağmen her sese kıpırdanıyor. Döne döne rahat uyumak istiyorum yatağımda
Gündüz uyandırmayı denesen bi haftada alışır benim bi arkadaşım o şekilde yaptı gündüz gürültü yaptı altını sildi uyandırdı mecbur gece uyudu çocuk bi hafta boyunca yapınca alışkanlık kazanmış şimdi vakti gelince o uyutmadan uyuyormuş benim kızda bi gün şaştı saatti 2. Gün erkenden kaldırdım bi günde düzeldi saatti ama seninki sürekli böyleyse bi hafta uğraş düzelir benceBelli olmuyor canım 4 te uyuyunca 8de emmeye kalkıyor 1 2 saat emme faslı sonra 1e 2ye kadar uyuyoruz2 gecedir 3 te uyuyp annesine rahat sahur vakti bırakıyor
Emzik meme reddi yapıyormuş ayrıca emzik emen bebek doydum sanıyormuş emzirme danışmanı bu şekilde paylaşım yapmış instangramda senin sorunun bu olabilir belki emziği at çöpe derim.yeterli beslenmediği için kaka olmayabilir .bi de süt alerjisi ne zaman çıktı belirtileri neydi bende şüpheleniyorum daaKızlar iki büyük sorunum var. Birincisi, memeyi çok seven bebeğim asla emmiyor. 1 haftaya yakındır böyle. Bas bas bağırıyor kendisini çekiyor anca uyurken emzirebiliyorum ama bu esnada uyanınca aynı tavır devam ediyor. Başlarda göğsüm patlıyor gibiydi ama artık o emmedikçe süt de azaldı. Bu çocuğu nasıl memeye döndürebilirim? Çünkü aç olduğu belli el sürekli ağızda. Daha önce de red girişimleri olmuştu ama değişik pozisyonlar karanlıkta emzirme vs ile çözmüştük şimdi imkanı yok aç aç geziyor. Mama veremiyorum süt alerjisi var. Alerji mamalarını da doktorlar ısrarla yazmıyor anne sütü içecek onlar lezzetsiz süt bitmedikçe yazmayacağız dedi iki doktor da. Emziksiz de duramıyor acaba emziği mi kessem bağıracak olsa bile? Eskiden de emziği bu derece sevmezdi.
Bir diğer sorun ise sanırım emmediğinden olsa gerek kendisi kabız. Çok çok kötü kokularda gaz çıkarıyor ama 5 gündür kaka yok. Masaj yapıyorum, zeytintağı sürdüm makata, ayak piyanosunu çaldırıyorum ama kaka yok ve bu nedenle sıkıntılı.
Özetle emmemesi kabız yapıyor, kabızlığı ise emmemesini sağlıyor sanırım…
Gündüzde yapıyorum aynen elleri çok kıpraşık hem yüzünde.Gündüz uykularında da mı kundaklıyorsun?
Ben de gece kundaklıyordum ama ev ısındı artık bunalır öyle diye yapmıyorum
Bi de ellerini kurtarmaya çalışırken uykusu açılıyordu.
Yavrum kıyamamBen de kundak yapiyorm ama benm kiprasik ondan da kurtulmayi basariyo gecenin sonunda
Öyle rahat uyuyabilecek misin peki gece? Sürekli kontrol etmekten uyuyamazdım ben olsam o yüzden neredeyse 4 yaşına kadar bizimle uyuttum kızımıKızımın beşiğini yarın odasına geçiriyorum yoksa gece stres oluyorum öksürmek yok hapşurmak yok. Bu bazalı yatakta ses çıkartıyor deli çıkacağım. Bu anne yanı yatağını nasıl kullanıyorlar yerim yok diye yatağın dibinde duruyor beşik. Ona rağmen her sese kıpırdanıyor. Döne döne rahat uyumak istiyorum yatağımda
Bir tanede yer yatağı yapacağım onun odasında kendime. Hemen yan odamız ama rahat edemezsem bu şekilde telsiz alacağım. Benim odam çok çok küçük bir de, havalar ısınınca da sıkıntı cam açmak direk üstüne gelicek ya da bahçe tarafından çok ses gelicek. Gece uykusu ne sıkıntı yazın yaÖyle rahat uyuyabilecek misin peki gece? Sürekli kontrol etmekten uyuyamazdım ben olsam o yüzden neredeyse 4 yaşına kadar bizimle uyuttum kızımışimdi bile oğlana kalktığımda muhakkak onun da bi odasına gidiyorum.
İyileşeceksin inşallah. Az daha sabırSıhhatler olsun canım benim.
Eminim süper olmuşsundur.
Benim de vardı bir hayalim…
Kocama yavruyu bırakıp saçımı boyatacaktım…
“İyileşince yaparız” diyor kocam da iyileşecek miyim onu bilmiyorum…
Evet canım ama bende bir azalma olmadı, iftar ve sahurda yiyor musn ben 10 gibi acıkıp bidaha yiyorumKızlar oruçlara devam ediyor musunuz 2 günde bi farklılık hisseden oldu mu?
Benim sanki bugün 3 den sonra sütüm azaldıyarın ara versem diyorum
Ay ben öyle aklım kalır gene yatamam, gece emmesi bitince geçirecemKızımın beşiğini yarın odasına geçiriyorum yoksa gece stres oluyorum öksürmek yok hapşurmak yok. Bu bazalı yatakta ses çıkartıyor deli çıkacağım. Bu anne yanı yatağını nasıl kullanıyorlar yerim yok diye yatağın dibinde duruyor beşik. Ona rağmen her sese kıpırdanıyor. Döne döne rahat uyumak istiyorum yatağımda
Gece emmesi ne zaman bitiyorİyileşeceksin inşallah. Az daha sabır
Evet canım ama bende bir azalma olmadı, iftar ve sahurda yiyor musn ben 10 gibi acıkıp bidaha yiyorum
Ay ben öyle aklım kalır gene yatamam, gece emmesi bitince geçirecem
1 yaş zamanında bitmesi lazımGece emmesi ne zaman bitiyor
Emzik meme reddi yapıyormuş ayrıca emzik emen bebek doydum sanıyormuş emzirme danışmanı bu şekilde paylaşım yapmış instangramda senin sorunun bu olabilir belki emziği at çöpe derim.yeterli beslenmediği için kaka olmayabilir .bi de süt alerjisi ne zaman çıktı belirtileri neydi bende şüpheleniyorum daa
Aynen bende yazacaktm üşendim, emziği doktorlar öneriyor ama ne uzmanlığı yaptığını bilmediğim emzirme danışmanları resmen karalıyor. Bizim doktor kendi takıyo bebeğin ağzına. Bebekler emme refleksiyle doğarlar ve emdikçe sakinleşirler. Diyorlar ki memede dursun çocuk ama emzik vermeyin çünkü bu çok insani annede inek başka işi yok. İnsanların psikolojisini bozmaktan baika ne faydası var bilmiyormEmzik konusunda farkli fikirler mevcut kesin olarak iyidir /kötüdür denemez.Her bebek farkli tepki veriyor.Meme reddi de bir dönem olup sonra geçiyor.Oğlumda emzik kullandı kizim da kullanıyor,meme reddi ve emememe gibi sorunlar hiç yaşamadim aksine emziğin faydasini gördüm .
Yok ya ek gıdayı ayarlarsa uyanmayan var1 yaş zamanında bitmesi lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?