2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kustuğu için ben de memeyi sık çekip kaldırıyorum. Ben de anlamıyorum doyduğunu. Ağlamıyorsa vermiyorum
Doydugunu ben de anlamiorm. Bence acsa bile emince kusuyo benmki. Bazen meme yumjsacik oluyo bostur bu meme diorm 5 dk emio snr kusup duruyo. Bazen 2 meme alsa kusmuyo. Bence gazla alakali bisey gbi

Kizlar konak icin napiyodnz. Z.yagi surup banyodsn snr tarayan oldu mu. Z.yagini durulamak zor oluyo mu sonradan. Bi de konak taragi normal bebek taragndan farkli bisey mi

Emzik lazım sana tam yöneldıgınde vercen emzıgı ben öyle öyle alıstırdım emziği yılma ver sürekli nie yapamadı ki
Hergn yapmıyor kakasını. Bağırsaklarda dolu. Bide memedeyken vereyim bakalım emziği
Senınki beya var benle aynısın hemen hemen benımkı tokken yemıyor artık
Oda 3. Ayda gelişen bi şeymiş.
Kustuğu için ben de memeyi sık çekip kaldırıyorum. Ben de anlamıyorum doyduğunu. Ağlamıyorsa vermiyorum
Bende öyle anlıyorum ağlamıyorsa vermiyorum.

Kizlar konak icin napiyodnz. Z.yagi surup banyodsn snr tarayan oldu mu. Z.yagini durulamak zor oluyo mu sonradan. Bi de konak taragi normal bebek taragndan farkli bisey mi
Ben zeytinyağı denedim çözüm olmadı burda bir arkadaş asidinin alınması lazım demişti doktor kontrolünde sordum doktorda zeytinyağı önermiyorum hindistan cevizi yağı sur beklet tara yıka dedi tek seferde bayağı bir azaldı ikinciyi bir daha yapmadım yapsam sifirlanacak belli dene istersen

Hergn yapmıyor kakasını. Bağırsaklarda dolu. Bide memedeyken vereyim bakalım emziği

Oda 3. Ayda gelişen bi şeymiş.

Bende öyle anlıyorum ağlamıyorsa vermiyorum.
Biraz masaj yap benımkıde yapmıyordu mamadan heralde dedm anne sütü yetmeyınce mama verıyorum bende aptamıl comformil aldım düzeldi cok şükür ama masajla yapıyor iyice zeytınyagıyla kalçalarına ayaklarını yukarı dikip yapıyorum öyle yapıyor dene biraz bide sıcak havlu ısıtıp koyuyorum karnına iyi geliyor

Ya ben cok fena oldm niye anlamadim bi gecede aksam yatarken bisey yoktu gttm salak gibi solgarin vitamininden aldm sutum az diye bebek de tum gun uyumadigi icin gece hic uyanmadi. Ben bi uyandm hareket edemiorm memelerim agriyo. Mecbur sagiym dedm gecmedi ztn o sirada bebek de uyandi heh smdi o hepsini bosaltir dedm verdm memeyi ama o da ememedi uykudan 2 cekio birakio yenidogana döndü. Bebegi birakip biraz daha sagaym dedm ama bosalmadi yine tabi. gecenin yarisi da dusa grmek istemedm masaj icin, uyumak istedm parol aldm. Sonra yatakta usudm titreme geldi soguk diyorm bebegi de ince gydirmistm bi battaniye daha atalm diorm esim soguk degil sicak suan bu oda dedi baktm 37.5 atesm var neyse uyudm bi sekilde titreme gecti 2 saat snr bebek yine agladi uyandm emzirmeye calisiyorm yine baktm bu sefer 39 olms. Yarim saat snr kalktm dusa girdm ama esime dedm ayakta duramiorm bebegn altini sen degistir. O da ayakta dus alma kuveti doldur dedi yok dedm sicakta masaj yapicam. Her sey iyiydi masaj yaptm biraz sutleri akitiyodm snr gozlerm karardi dusta bayilmism. Esimin bagirislarina ambulans seslerine uyandim sarsmis beni. Hala sacimi durulamaya ugrasiodm. Alalacele uzerime bi havlu atti kadin dogumcumu aradik o da meme cerrahina yonlendirdi. 2 lokma bisey yedik geldk smdi doktoru bekliorm. Soktaym ama yasadigm seye
Ayy çok geçmiş olsun iyi misin?
Gürültülü kaka benimkinde de var alerji belirtisi mi bu? Sesli yapıyo kakasını hep yani duyarım mutlaka
Benim oğlanda öyleydi kızda öyle ben sessiz kaka görmedim ama alerjisi yoktu oğlumun
Bizim kızın da aynı Elif0614’ün anlattığı gibi ıkınma sonrası çok sesli kaka durumu vardı, alerji çıktı. Garip bir bağırsak sesi ile kakayı yapıyor normal bir ses olmadığı çok belli canım bizimkinin.
Huzursuzluk, ağlama, yeşil kaka, sümüksü kaka, uzantılı kaka, popoda kızarıklık, meme reddi bunlar bizim bulgulardı. Ancak doktor tüm bu bulgulardan en çok kala ile ilgilendi. Kakanın fotoğraflarını istedi. Sen de bir sonraki kontrol için birkaç kaka fotosu çekip gösterebilirsin. Görür görmez anlıyorlar. Bize bu kaka sorunlu bir kaka dedi direkt.
Canum bu dedikleriniz bende hepsi var, poposu kızarık değil, kan yok, ağlamasıda öyle rahatsız edici boyutta değil. Hiç alerji olayına girmedim ben valla😅

Biraz masaj yap benımkıde yapmıyordu mamadan heralde dedm anne sütü yetmeyınce mama verıyorum bende aptamıl comformil aldım düzeldi cok şükür ama masajla yapıyor iyice zeytınyagıyla kalçalarına ayaklarını yukarı dikip yapıyorum öyle yapıyor dene biraz bide sıcak havlu ısıtıp koyuyorum karnına iyi geliyor
Deneyim canım teşekkür ederim ilgine alakana 🥰

Sterimar kullanmaya başladınız mı?
Serum fizyolojik bitti eşim bugün nöbetçi eczane bakınmaya üşendiği için kullanmak zorunda kaldım daha iyi temizledi aspiratöre gerek kalmadı ama basınçlı ya zararı olur mu, doktora soran var mı?

• Beğen
Reactions: Snm
Lokal için ilk 28 gün diye biliyorum ama acaba benim dediğim yeni doğan sünneti farklı mı bilmiyorum. Doğum yaptığım hastanede ilk 28 gün yeni doğan sayılıyordu.
En güzeli hastaneden çıkmadan ama doğumdan sonra covid olunca 19.güne kaldı bizim. Ama çok rahat geçti gitti
İns bizimde rahat olur
Yaptırmakta cok israr ettim
Rahat gecmezse esimden cekecegim olabilir😅
Lokal cok daha buyuk yapanlar var
Ama omcesinde görüştügunuz 2 hastanede 2 aya kadar demisti
En son bir cerrahla görüştük evlere senlikti adam yenidogan sunneti icin garip garip konustu🧐
En son istiyisaniz genel anesteziyle yaparim dedi
Bende hayirliii isleeeeeer 😛 diyip çıktım
Bu dr u cok begendim
Sunnet olan bebelerde kapida diziliydi
İns bizde memnun kalırız

Isikenerji Isikenerji canım senle sunnet icin diyalogumuz olmustu
Görüştüğümüz bir kac hastane 2 aya kdar lokal yapıyoruz demisti
Ama bugun görüşmeye gittigimiz
Dr oyle bi sinir belirtmedi
Yenidogan sunnetinde ne kadar kucuk o kadar iyi dedi
Yaptırmayı düşünüyorsanız araştır ins lokal icin gec degil demek
Hastaneden hastaneye degisiyor
Evet canım ben de burdan duymuştum 2 aya kadar sınır olduğunu ama sonra kuzenimden öğrendim ki lokal anesteziyle 6aylık bebeğini yaptırdı ve çok güzel bir süreçle de iyileşmiş.. Bebek hiç bir şey anlamadan üç dakika falan sürdü nerdeyse dedi..Ben de ondan sonra biraz rahatladım kasmadım kendimi bir an önce yaptırmak için.. Benim oğluşumun anne sütü sarılığı haşa devam ediyor.. Önce onun geçmesini bekleyip sonra yaptırmayı planlıyorum.. Ayrıca benim görüştüğüm sünnet doktoru aksine biraz daha bebeğin büyümesinden taraf.. Daha estetik bir sünnet olmasını istiyorsan biraz daha bekle acele etme dedi.. Bu yüzden kafam rahat bekliyorum.. 4. Aylarda falan yaptırırım..

Sterimar kullanmaya başladınız mı?
Serum fizyolojik bitti eşim bugün nöbetçi eczane bakınmaya üşendiği için kullanmak zorunda kaldım daha iyi temizledi aspiratöre gerek kalmadı ama basınçlı ya zararı olur mu, doktora soran var mı?
Fizyolojik serumdan sonra aspiratörü de mi kullanıyoruz ben sadece serumu sıkıyordum

Kızlar tekrardan emzirmeye başladım 2 gün normal emdi bugün emmek istemedi bütün gün uyudu zorla 2-3 kere emzirebildim sizde de oluyor mu böyle durumda ne yapmalıyım dayanamayıp mama verdim bazen emmiyor bazen istemiyor yarın gezerek emzirmeyi deneyeceğim az önce uykulu denedim anladı emmedi nasıl yapsam bilemedim

İns bizimde rahat olur
Yaptırmakta cok israr ettim
Rahat gecmezse esimden cekecegim olabilir😅
Lokal cok daha buyuk yapanlar var
Ama omcesinde görüştügunuz 2 hastanede 2 aya kadar demisti
En son bir cerrahla görüştük evlere senlikti adam yenidogan sunneti icin garip garip konustu🧐
En son istiyisaniz genel anesteziyle yaparim dedi
Bende hayirliii isleeeeeer 😛 diyip çıktım
Bu dr u cok begendim
Sunnet olan bebelerde kapida diziliydi
İns bizde memnun kalırız
İnşallah ya çok büyük avantaj erkenden yaptırmak. Hemen iyileşir hem, hem de psikolojik olarak ileride etkilenmez.
Doktorunuz ne önerir bilmiyorum ama biz sadece 5 gün boyunca altını her açtığımızda bol bol teramisin sürdük. Hiç tahriş olmadan iyileşti

Back