2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Bizimki malesef emzik almadı almıyor da.. bende zorlamadım. Uyku arkadaşına nasıl alıştırdınız? Bende çok denedim ama yanına koyunca uykuya dalamıyor uyanıyor.
Uyku eğitimini doguktan 1 buçuk ay sonra başladım. Bebegi ile yan yatırıp ninni söyledim, kaşlarını okşayıp elimle göz kapaklarını hafif hafif kapattım öylece kendi uyumaya alıştı ama şu anda kendi uyuyamıyor. Dış dönemi zorlu geçiyor ve oğlum çok hareketli. Ninni söyleyip kucağımda yan yatirinca uyuyor şu anda
Çıkardım bugünde dışarı hava cok güzel bikac gündür 😊 bebek arabasının yagmurlugu vardı onu Bi bulayım ben hiç aklıma gelmedi 🤕 bide uyku tulumu örtüyü istemediğinden dört dönüyo yatakta🥴
Hava güzel iken dışarı çıkar bol temiz hava alsın sıkı giyindikten sonra hasta olmaz. Bebek arabası yagmurlugu içinde hava alamaz çocuk. Almanya'daki kayinbiraderim yaşıyor orada bebekleri giydirip öğle uykusunu bahçede yaptiriyorlarmis.

Merhaba,
7. Ayı doldurduk 8. Aydan gün almaya başladık. Hareketler çok arttı. Emekleme sürünerek ama çok hızlı, tutunup kalkmak istiyorum ama bacaklar daha o kadar güçlü değil. 75 cm 12 kilo olmuş oğlum. Bir maşallah alırız sizden🧿 .
Besiginde üst kademede yatıyor ama tutup kendini çekmeye çalışıyor galiba seviyeyi aşağıya indirme zamanı geliyor.
Sizin bebekleriniz nasıl? Benim bebeklerim iri oluyor ve kilodan kol bel ağrım çok oluyor ama annelik gücüyle işte canımızı basimizn üzerinde taşıyoruz.

Merhaba oglum 7 aylik.2 nisan dogumlu.Hâlâ dönmeyi ögrenemedi.6.ayin basinda donmeye baslamisti aslinda sonra tekrar unuttu.Karin ustunde cok fazla durmak istemiyor aglamaya basliyor ama kendi basina sirtustu donemiyorda.Ayrica kucak isteme hareketi de yapmiyor.Normal midir acaba boyle geciken bebegi olan var mi?

Merhaba oglum 7 aylik.2 nisan dogumlu.Hâlâ dönmeyi ögrenemedi.6.ayin basinda donmeye baslamisti aslinda sonra tekrar unuttu.Karin ustunde cok fazla durmak istemiyor aglamaya basliyor ama kendi basina sirtustu donemiyorda.Ayrica kucak isteme hareketi de yapmiyor.Normal midir acaba boyle geciken bebegi olan var mi?
Normal benim kızımda 5 aylikken dönmeyi öğrendi ama dönmüyor asla sevmiyor yuzüstü durmayı iki taraflı dönmeyide beceriyor ama asla dönmüyor her cocuk bir olmuyor kimisi böyle sevmiyor iste :)

Normal benim kızımda 5 aylikken dönmeyi öğrendi ama dönmüyor asla sevmiyor yuzüstü durmayı iki taraflı dönmeyide beceriyor ama asla dönmüyor her cocuk bir olmuyor kimisi böyle sevmiyor iste :)
Tesekkurler:) peki kucak istemeyi ne zaman ogrendi benim oglum hâlâ bilmiyor ne zaman ogrenir acaba

Tesekkurler:) peki kucak istemeyi ne zaman ogrendi benim oglum hâlâ bilmiyor ne zaman ogrenir acaba
Yaklasik 2 haftadir eliyle gel gel yapiyor kollarini uzatiyor 6 ay dolunca yapmaya basladi mesela babasindayken beni istiyosa elleriyle gel gel deyip bana dogru uzaniyor ama bunlar kıstas degil hepsi bir olmuyo gercekten oglum hic emeklemedi hep surundu ayaga kalkip dolasiyordu tutunarak ama asla emeklemedi bi gun 10 aylikti baktik emekliyor dedik manyak bu cocuk 1.5 ay sonrada yurudu zaten 😂 kizim donmeyi bilmesine ragmen yuzustu olmaktan nefret ediyor ne emekleme cabasi ne bisey ne dönme hicbisey yok cani isterse nadir donuyor

Diş hiç yok mama günde 1_2 veriyorum 150 ml bitirmiyo cogu zaman 🤷dışarı cıkmıyo ruz o kadar halim kalmıyoki bide ne bebek arabası ne kanguru durmuyo Du evimiz bayırda, dün cıkıp site içinde dolastık yarım saat durdu bakındı genelde hep rüzgar var burda denizkıyısı Bi ilçe o yüzden havadan korkuyorum hep😔ablasını geciriyoduk her sabah 10 dakka da hasta oldu kimseyede gidip gelmiyoruz durmuyo diye iyice bende kafayı yicem bunaldım oda sıkılıyıdur tabi
Yalnız olduğun için arada bebeğe bakacak seni dinlendirecek biri olmayınca zor olur ondan bunaldın ve stres de çocuğunu etkiliyor olabilir

Belki de kucak istemiyordur.. ama eğer öğretmek isterden onu almadan önce sen kollarını uzay ve gel de .. kısa sürede seni taklit eder .. :KK66: biz eşimle hep öyle yaptık , keşke yapmasaydık :)) , bizi görünce kollar hava geee geeee geee yapıyor almayınca kızıyor :)) sen neyi yaparsan oda onu taklit eder

Her bebek farklı oluyor ama doktor izlem yapsın kontrol etmiş olur. Benim oğlum ayakta durmak istiyor yürümek istiyor ama otururken denge kaybedip yere kafasını çarpıyor. Kızım 6 aylikti yatarken Kendi kalkıp otururdu ama oğlum öyle yapmıyor, yine de ben her ay doktora götürüp gelişim kontrolü yaptirmaktan yanayım. Masallah evlatlarımıza 🧿

Her bebek farklı oluyor ama doktor izlem yapsın kontrol etmiş olur. Benim oğlum ayakta durmak istiyor yürümek istiyor ama otururken denge kaybedip yere kafasını çarpıyor. Kızım 6 aylikti yatarken Kendi kalkıp otururdu ama oğlum öyle yapmıyor, yine de ben her ay doktora götürüp gelişim kontrolü yaptirmaktan yanayım. Masallah evlatlarımıza 🧿
Benim de 4 tanesi de birbirinden farklı ilk kızım çok erken konuştu insanlar şaşırıyordu nasıl konuşuyor diye ıkinci geç konuştu erken yürüdü şimdiki 5 ay olunca oturdu 3 çocuğum rutin olması gerektiği aylarda yaptı herseyini Maşaallah zamanda hızla geçiyor büyüyorlar

Merhaba benim oğlum 7 Nisan doğumlu daha dönmüyor. Aslında dönebiliyor hem de kolaylıkla. 4-5 defa çok ilgisini çeken şeyler için sırtüstünden yüz üstüne döndü o kadar. Kucak istemeyi bilip bilmediğini bilmiyorum hiç öyle bir şey öğretmedim önemli bir gelişim basamağı değil bence. Bende sizin gibi dönmüyor diye çok gerilmiştim Pazartesi doktoru ile görüştüm, yüz üstü durmayı sevmediği için dönmüyodur, emeklemeden yürüyebilir panik olmanıza gerek yok, oturduğu zaman sağına soluna yastık o yastıkların üzerine oyuncak koyun onlara uzanırken kolunu koyup ağırlık versin, kol kaslarına yardımcı olalım dedi o kadar.

Merhabalar tekrardan, ek gıdaları bebeklerinize nasıl veriyorsunuz? Biz geçen ay ek gıdaya geçtik doktor tavsiyesiyle sebzeleri çatalla ezerek (hafif pütürlü) meyveleri cam rendeden geçirerek verdim hep. Bebeğim pütürlü sebze verdiğimde baya çiğniyor görüyorum. Ama bundan sonra artık katı yiyeceklere nasıl geçeceğiz? Ne zamana kadar çatalla ezip vereceğiz? mesela patates köftesi mücver pankek gibi şeyleri ne zaman ve nasıl vereceğiz? Önerilerinizi bekliyorum

Merhabalar tekrardan, ek gıdaları bebeklerinize nasıl veriyorsunuz? Biz geçen ay ek gıdaya geçtik doktor tavsiyesiyle sebzeleri çatalla ezerek (hafif pütürlü) meyveleri cam rendeden geçirerek verdim hep. Bebeğim pütürlü sebze verdiğimde baya çiğniyor görüyorum. Ama bundan sonra artık katı yiyeceklere nasıl geçeceğiz? Ne zamana kadar çatalla ezip vereceğiz? mesela patates köftesi mücver pankek gibi şeyleri ne zaman ve nasıl vereceğiz? Önerilerinizi bekliyorum
Ben veriyorum kolay ca kendi ezip yutabilecegi şeyleri ama şimdilik en iyisi çatalla ezip beslemek büyük barça yutmaya çalışıp boğazında kalabilir diye dikkat etmek lazım

Iyiyim tatlım aynı işte diş çıkartma bez mama devam işte çalışmaya başladın mı

10 gün çalıştım sonra ayrıldım anlaşamadık.
Şimdi yine iş bakıyorum ama arayan yok 😪
Kızım çok uslu bir bebekken şimdi uyumayan sürekli mız mızlanan bir bebeğe dönüştü

X