• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bilgi almak icin okuyan varsa kendi dogum hikayemi de yazmak istiyorum.
40-4 te suyum geldi fakat sancilarim duzenli degildi nst de 70 ti en yuksek sancim duzensiz sekilde ortalama 7-10 dakikada 1 di malesef hastaneye ilk gittigimde suyum geldikten 3 saat sonra sabah saat 8 de sadece 1 cm idi .

Oglen 2 ye kadar sanci cektim aciklik sadece 2 cm oldu.. sonra 8 e kadar hala 2 cm.
Cok yorulmustum suni sanci istedim Allah kimseyi mecbur etmesin saat 10 da suni vermeye basladilar 1 e kadar dayandim ve artik epidural istedim ( malesef) epidural yapildi sabah 4 e kadar suni sanci verilmeye devam etti ve aciklik hala 3 cm ye gelmisti..

Suni sanciyi kestiler ve kendi sancilarim ile 2 saat daha bekledik ve umudu kesmistim artik sezeryan olacagini bekliyorduk doktor son kez kontrol ediyorum dedi ve aciklik 2 saat icinde 10 cm olmustu o an ki duygularimi mucizeyi anlatamam.

Hemen doguma hazirlandim ve dogumum sadece yarim saat surdu Ikinmak cok onemli mutlaka ikinma basil olur videosunu izleyin Dr. ban Ciftcinin
9. Ikinmamda bebegim kucagimdaydi birlikte 28 saat suren acili yol bitmisti 🙏🤲🏻😭.

Simdi ise tek skntim epidural sesbiyle inanilmaz bas agrim var tarifi yok Allahim bu surecleri yasayan herkese sifa versin yardim etsin..
Yaa maşallah gerçekten mucize gibi okurken duygulandım Rabbim size bağışlasın minnoşunuzu 🤲🏻 öyle hızlı açılma oluyormuş demek ki çok şaşırdım ve de umutlandım 🤗 suni sancı çok mu zor ben sezaryeni pek istemediğim için bebiş kendi gelmezse suniyi isterim diye düşünüyorum. Doktorum pek normal doğum yanlısı değil ama 🥲

Yaa maşallah gerçekten mucize gibi okurken duygulandım Rabbim size bağışlasın minnoşunuzu 🤲🏻 öyle hızlı açılma oluyormuş demek ki çok şaşırdım ve de umutlandım 🤗 suni sancı çok mu zor ben sezaryeni pek istemediğim için bebiş kendi gelmezse suniyi isterim diye düşünüyorum. Doktorum pek normal doğum yanlısı değil ama 🥲
Canim oncelikle rabbim bir avazfa dogum bir cirpida acilma nasip etsin.
Acilma benim ki kadar uzun surmeseydi suni sancida dayanilir canim ben 4 saat dayanabildim insallah senin hemen acilma olsun 🙏🏻.

Ama epidurali ben tavsiye etmiyorum sezeryan olacaksada genel anestszi olunmasini tercih ederim cunku yasadigim bu bas agirisi dogum sancisindan beter bugun 3. Gun gecti boyle rabbim yarina kurtaesin beni bu acidan

Canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün hoşgelmiş kuzucum bende spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım 3 kez ilk 2 doğumundan sonra feci baş ağrısı çektim 10 gün bu sefer konuştum anestezi uzmanı 45 derecelik acıyla uyu dedi cnm birde klasik kahve bol su iç tavsiyesi ben oturarak uyudum baş agrım olmadı bu sefer umarım seninde işine yarar.
Canim deneyeyim bu soylediklerini , kahve iciyorum gunde 200 ml ictim yeterli mi ? Suyu ne kadar icmem gerekiyor? Ben boyle bir agri gormedim hayatimda mahvoldum

Canim deneyeyim bu soylediklerini , kahve iciyorum gunde 200 ml ictim yeterli mi ? Suyu ne kadar icmem gerekiyor? Ben boyle bir agri gormedim hayatimda mahvoldum
Su ile de destekleyin sürekli sıvı alımına devam edin bir iki güne geçer inşallah benim de oldu baş ağrıları ama geçti zamanla Allah kurtarsın inşallah 🙏

Su ile de destekleyin sürekli sıvı alımına devam edin bir iki güne geçer inşallah benim de oldu baş ağrıları ama geçti zamanla Allah kurtarsın inşallah 🙏
Canim ne kadae surede gecti iyi bisey duymaya ihtiyacim var

Benide 1 aylikken cagirdilar goze. Ama hastanede gorduk ki bazi bebekleri daha kucuk gormuyo 1 ay sonra tekrar gelin fln diye cagirmislar. Anne sinirliydi niye erken cagiriyolar o zaman fln diye

Saglik ocagindan da bana 1 aylikken erken oluyo daha goz kaslari gelismedigi icin bi sıkıntı gorulse bile bi sey yapilamiyor biz 3 aydan sonra tavsiye ediyoruz dedi.

Bende bunlari göze alarak 3 aydan sonra goturecegim goz icin. Kalcayida 2 aylikken dediler bize
Babası almış 11 hazirana 35 günlük oluyor. Bende 3. Ayı bekleyelim dedim ama doktor öyle söyledi, olmadı 3. Ayda da götürürüz diyor.

Rota aşısı yaptırmayı düşünen var mı? Doktorumuz bize bahsetti sağlık bakanlığı yapmıyormuş ücretliymiş ama tavsiye etti
14 haftalık olunca biz yaptırıcaz. 2 doz ağızdan alınıyormuş. Bizede tavsiye ettiler. Hatta mutlaka yapılması gerekiyor dedi doktorumuz. 2 dozu 1340 tlymiş.

Canim oncelikle rabbim bir avazfa dogum bir cirpida acilma nasip etsin.
Acilma benim ki kadar uzun surmeseydi suni sancida dayanilir canim ben 4 saat dayanabildim insallah senin hemen acilma olsun 🙏🏻.

Ama epidurali ben tavsiye etmiyorum sezeryan olacaksada genel anestszi olunmasini tercih ederim cunku yasadigim bu bas agirisi dogum sancisindan beter bugun 3. Gun gecti boyle rabbim yarina kurtaesin beni bu acidan
Hayırlı uğurlu olsun canım, baş agrinda inşallah biran evvel geçer ben genel anestezi oldum benimde ense kökünden başlayıp omuzda pik yapıp sol koluma doğru uzanan felaket Bi ağrı oldu hatta doğumun 2. Günü kalkıp yatarken doğum yerimden daha çok ağrıyordu ve yaptırmıyordu ilk başlarda arkadaş 3 u 1 arada kahve getirmiş ondan içiyordum hiç fayda etmedi 3. Gün zehir gibi tek nescafe içtim Bi sabah Bi öğlen aşırı fark etti

Back