- 18 Ocak 2020
- 321
- 115
- 53
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kiraz çekirdeği kemeri aldım e-bebekten. Öyle bir şey işinize yarar mı acabaUykusuz bir geceden günaydın arkadaşlar. Gündüz iyiyiz ama gece 12den sabah 7ye kadar gaz sancısı ile uyku yok. Sab simplex ve biogaia kullanıyorum gece bu ilaçlar neden fayda etmez Gaz için etkili bir çözüm tavsiyesi olan var mı?
Sizin bebekte gaza iyi geldi mi? Nasıl bir şey bu kemer iyi gelecekse hemen alayımKiraz çekirdeği kemeri aldım e-bebekten. Öyle bir şey işinize yarar mı acaba
Bizim sizin kadar gaz oldu mu bilmiyorum ama akşam biraz gaz sancısı çekiyor, evde bizim kullandigimiz büyük kiraz çekirdeği yastığı vardı. Küçük ve kemer şeklinde olanını aldık sevi marka, ebebek'ten. Trendyolda da vardır. Mikrodalgada istiyorsunuz, kemer seklinde olduğu için karnına koyabilirsiniz ya da sırtına.uykuya geçmesinde fayda gördüm.Sizin bebekte gaza iyi geldi mi? Nasıl bir şey bu kemer iyi gelecekse hemen alayım
2. Sayılır canım erken doğum ya herkes öyle diyorda ben onda da bişey hissetmedim vakumdu bence yaniWakum cok kotu gercekten
Cok sukur dogum yaptığım hastanede yasakti
İlk cocukmuydu senin
Eger oyleyse catin dar demekki
Ve ozaman sezeryan sart oluyor
Canim sarilik ilk gozde basliyor sonra kafa sonra karin sonra bacaklar ve en son el ve ayaklar.Kızlar bebişko zor olsada emiyor ama yine de yüzü gözü sarardı emdikçe geçer mi yoksa hastaneye götürelim mi Bi de solu iyi tutuyor sağda inat ediyor
Bende doktora sürekli bu çocuk sarı dedm ama dğeri 8 çıktı gören gözler başka görebiliyorCanim sarilik ilk gozde basliyor sonra kafa sonra karin sonra bacaklar ve en son el ve ayaklar.
Ilk gunler karnina bile inse tehlikeli oluyor beyin bariyerleri gelismedigi icin. Gun isiginda bakin ya da bol ışıklı bi yerde oyle anlarsiniz. Gerci biz anlayamamistik yukseldigini.
Eger gozunuze cok sari geliyorsa cok gec olmadan gidin bi doktorda baksinlar. Ben 6. Gun gitmistim kontrole ve 27 cikmisti sarilik degerimiz. Normalde 16ydi yatis siniri sanirim. Yani biz cok gec kalmisiz cok yukselmisti ama allahtan isik aldik 2 gece de degerimiz dustu.
Bana da 4.100 dendi 4.660kg doğduBanada 3.700 demiştiler 3.200 doğdu. Çok güvenmemek lazım :)
+560 farketti canım maalesef.Tabiiki yanılma payı var da işte doğum yapacağın zaman ordaki kiloya bakıyorlar sizde bayağı fark varmış ama genelde 200-300 fark ediyor
Tek çaresi göğsü yumuşatıp bebeğe vermek ve bolca havalandırmak canım.Nealll , mahvoldum stresi geç ağlıyorum sürekli besleyemiyorum diye bide doğumda kesikte atıldı dikişte var dogru düzgün oturamıyorum şuan alamıyorum kucağıma baya emmek istiyor ama yara oldu uçları hastanede odada sürekli çıplak haldeyim asla kendim bile dokunamıyorum. Biberonda almıyor dogru düzgün 4 ayrı biberon denedik yeni 2 tane daha sipariş ettim bugün gelicek bakalım şuan kaşık biberon , benim parmağımı emerek yandan şırınga ile besliyoruz. Göğüs ucum için lansinoh, gümüş kapak
Hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsinMerhabaaa bende bugün taze anne oldugumu öğrendimmm yaş 25 pco hastasıyım beta bugün 292 ciktı 2 yıldır istiyorduk nasip bu güneymiş 3 aşılama negatif sonuclandı tüp bebege basliyacaktim bu adetle beraber testte silik cizgi bile göremedim bu güne kadar taa ki bu güne kadar allahtan ümit kesilmiyor cidden kanatlarım olsada uçsam diyorum çok güzel duygularmıs Fatos3458
Yarın sağlık ocağına topuk kanı vermeye gideceğiz ama orda Bi göstereyim doğduğunda aldılar ne çıktı söylemedilerCanim sarilik ilk gozde basliyor sonra kafa sonra karin sonra bacaklar ve en son el ve ayaklar.
Ilk gunler karnina bile inse tehlikeli oluyor beyin bariyerleri gelismedigi icin. Gun isiginda bakin ya da bol ışıklı bi yerde oyle anlarsiniz. Gerci biz anlayamamistik yukseldigini.
Eger gozunuze cok sari geliyorsa cok gec olmadan gidin bi doktorda baksinlar. Ben 6. Gun gitmistim kontrole ve 27 cikmisti sarilik degerimiz. Normalde 16ydi yatis siniri sanirim. Yani biz cok gec kalmisiz cok yukselmisti ama allahtan isik aldik 2 gece de degerimiz dustu.
Bende 1. Ay aşısına gittigimde saglik ocagina topuk kanı sonucunu sordum oda bi sorun oldugunda bize haber veriyorlar tekrar aliyoruz sonrasinda hastaneye yönlendiriyoruz aramıyorsak sorun yoktur dedi.Yarın sağlık ocağına topuk kanı vermeye gideceğiz ama orda Bi göstereyim doğduğunda aldılar ne çıktı söylemediler
Yani sarılık falan çıksa söylerler miydiBende 1. Ay aşısına gittigimde saglik ocagina topuk kanı sonucunu sordum oda bi sorun oldugunda bize haber veriyorlar tekrar aliyoruz sonrasinda hastaneye yönlendiriyoruz aramıyorsak sorun yoktur dedi.
Yani bariz belliyse hemen götürün değerine baksınlar 2_3 gün içinde aniden 20 yada üst seviyelere çıkabiliyor 23_24 ten sonra beyne sicrayip zihinsel engel olusturabiliyor ihmal edilecek Bi durum değilKızlar bebişko zor olsada emiyor ama yine de yüzü gözü sarardı emdikçe geçer mi yoksa hastaneye götürelim mi Bi de solu iyi tutuyor sağda inat ediyor
2. Hafta 50_60 cc ye kadar çıkıyor bildiğim kadarıyla biz şuan 39 gunluguz 100 cc içiyorKizlar bebekleriniz ne kadar besleniyor ML olarak takip yapabiliyor musunuz ? Ilk 2 gun sutum olmadigi icin mama ile baslamistik, rabbime sukurler olsun sutum geldi. Emzirmeden once sagiyorum 10 ar dakika toplamda 20 ml sut cikiyor, bebegim en az 15-25 dakika arasi meme de aktif emiyor duyuyorum yutkunma vs ustune bu sagdigimizi veriyoruz ama bazen halen istiyor biraz da mama vermek zorunda kaliyoruz ozaman uyuyor cok degil mi bu bir turlu anlayamadim cozemedim.
Topuk kanı ile Türkiyede en çok görülen genetik hastalıklara bakılıyormus. Sarılık ilgisi yok. Bu arada sarılık şüpheniz varsa bence götürün. Anne en çok çocuğuna bakıyor inceliyor, siz sarardı diyorsanız dikkate alınabilir. En azından götürün içiniz ferahlar.Yani sarılık falan çıksa söylerler miydi
Canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün hoşgelmiş kuzucum bende spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım 3 kez ilk 2 doğumundan sonra feci baş ağrısı çektim 10 gün bu sefer konuştum anestezi uzmanı 45 derecelik acıyla uyu dedi cnm birde klasik kahve bol su iç tavsiyesi ben oturarak uyudum baş agrım olmadı bu sefer umarım seninde işine yarar.Bilgi almak icin okuyan varsa kendi dogum hikayemi de yazmak istiyorum.
40-4 te suyum geldi fakat sancilarim duzenli degildi nst de 70 ti en yuksek sancim duzensiz sekilde ortalama 7-10 dakikada 1 di malesef hastaneye ilk gittigimde suyum geldikten 3 saat sonra sabah saat 8 de sadece 1 cm idi .
Oglen 2 ye kadar sanci cektim aciklik sadece 2 cm oldu.. sonra 8 e kadar hala 2 cm.
Cok yorulmustum suni sanci istedim Allah kimseyi mecbur etmesin saat 10 da suni vermeye basladilar 1 e kadar dayandim ve artik epidural istedim ( malesef) epidural yapildi sabah 4 e kadar suni sanci verilmeye devam etti ve aciklik hala 3 cm ye gelmisti..
Suni sanciyi kestiler ve kendi sancilarim ile 2 saat daha bekledik ve umudu kesmistim artik sezeryan olacagini bekliyorduk doktor son kez kontrol ediyorum dedi ve aciklik 2 saat icinde 10 cm olmustu o an ki duygularimi mucizeyi anlatamam.
Hemen doguma hazirlandim ve dogumum sadece yarim saat surdu Ikinmak cok onemli mutlaka ikinma basil olur videosunu izleyin Dr. ban Ciftcinin
9. Ikinmamda bebegim kucagimdaydi birlikte 28 saat suren acili yol bitmisti .
Simdi ise tek skntim epidural sesbiyle inanilmaz bas agrim var tarifi yok Allahim bu surecleri yasayan herkese sifa versin yardim etsin..
Ay yok kuzum sabah nişanım geldi ama ne sancı var ne başka bir belirti sende durum nasılH Hilalsssnur doğum yaptın mı canım 2 miz kaldık galiba tek