2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim ic dikisim yoktu distakilerde bugun dustu
Tayt sıktığı icin olabilir bi fikrim yok ama distaki kesi benimde sis biraz hala
Morluk gecmis bugun baktim
Senin dikislerin duruyormu hala
Bayagida zaman olmus
Kiz nasil ic dikisin yoktu sen normal dogurdun heralde bi anlasamadik suan okuyunca dedim bu kiz ne diyor dikislerim erimistir heralde ne bilem acio iste rahim elime sertlik gelio hala ay cok guldum suan ya uzlasamadik

Merhaba ben 39+5 haftalık hamileyim. Salı günü gel suni sancıyla doğurtalım dedi. Açılman olmazsa sezeryana alıcam dedi. Suni sancı çok mu ağrılı bir işlem acaba.
Doğum zor bir olay. Ama milyonlarca insan doğum yapıyor, sonuçta dayanılıyor böyle düşünmek lazım :) ağrı bebişini kucağına alana kadar canım. Bebeğini gördüğün an öncesinde çektiğin ağrıyı unutuyorsun.
Açıklık olmazsa çatın dar derse doktorun uzun süre direnme bence. Valla beni de sezeryan dan yana çok korkutmuşlardı, çok rahat atlattım. Kişiden kişiye değişiyor yani. Allah en hayırlısı hangisiyse onu nasip etsin

İnşallah GğZel geçer herşey. Doktorum zaten söyledi açıklık olmazsa direk sezeryana alıcam diye. Diretmiycem ben de. O gün gelene kadar inş kendi sancımla doğururum

Benim bebeğim bu anlatiklrinizi sadece gazi varken yaşıyoruz. Memede sakinlesiyor, emerken arada sancisi oldugunu belli ediyor, kivraniyor, ama aglamiyor bile, baya sqkinlesiyor. Gazi yoksa ac bile olsa sakin, aglamiyor ama sadece gazdan dolayi agliyor
Ben kayinvalidemi cevremde istemedim, kqtlanamadigim yapida bir insan. Kotu biri degil ama sevemiyorum. Esim sagolsun ben rhatsiz olmayim diye olabildigince benden uzk tuttu, cok kisa gelip gittiler ve sonrasinda cocugu goster vs diye görüntülü aramasina faln musade etmedi, hep kendisi muhatap oldu , cok rahat ettim. Ama Annem mahvetti beni gecrekten. Kayinvalidemi, gorumcemi vs sevmiyorum bunu biliyor. Bebgim esimin kopyasi. Ki eşim bence her ne kadar annesi olsa da kv ye zerre kadar benzemiyor, ak pak adam masallah, cok begeniyorum esimi. Bebegin esime benzemesini de cok istiyordum, oyle de oldu, sapsari bi kizim var, cok da mutlu oldum. Ama ameliyathaneden bebek annemlere verilip, ben odaya geldigim andan itibaren annem onlardan hoslanmiyorum diye, sirf "bak sen onlar8 sevmiyosun cocugun onlara benzedi nabeeer" vurgusu yapar gibi, qsiri cocukca bi israrla, "bu cocuk ayni kaynanan, ayni gorumcen" diyip durdu. Ki kaynanamin aynisi ols abile buna uzulecek halim yok, cocuk muyum? Ama annemin bu konudaki scma vurgusu israrini gorseniz, canim cikti he deyip gecmekten. Her snaiye, her baktiginda, her fotograf attigimda , heeer saniye milyonlarca kez ayni babannnesi, suna bak şurası da ayni onlar diye diye canımdan bezdim. Yuz bin kere gorumcemin ismiyle cocuga hitap edip, ayy sasirdim o kqdar benziyo ki karistirdim dedi, ee çüş ama. Agzima dilimin ucuna gelip duruyo, cok pis kufur edesim geliyo cidden delirmenin esigindeyim. Bu kadar mi sacmalanir ama lanet olsun cidden. Bi patlicam fena deliricem

Gözün aydıın. Hoş gelmiş, sefalar getirmiş bebik Allah sağlıkla, huzurla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin Meme ucunu doğru kavrattığından emin misin? Sütün gelir merak etme, "Sütüm gelmeyecek mi" diye stres yapma yeter. Sadece meme ucunu değil, çevresindeki halkayı da kavradığından emin ol. Diğer türlü çok acı çekersin ve sütün gelmesi de zorlaşır. Ben yaptım o hatayı, günlerce tenime hiçbir şey değdiremedim, önüm açık geziyordum gömlek gibi pijama üstlerini sırtıma geçirip. Bsyağı önüm çıplaktı yani öyle fena bir acı.

Merhaba, öncelikle gözünüz aydın. Sağlıkla büyütün inşallah. Bebeğiniz normal doğumla mı dünyaya geldi? Erken mi doğdu? Bir de erkek bebek mi? Yalnız olmadığınızı ve bunun eninde sonunda geçeceğini bilin. Poposunu çok mecbur kalmadıkça uyarmamaya çalışın. O kriz anında siz panik olmayın ki o da sakinleşebilsin. Onun aradığı şey güven ve sakinlik. Siz panik olur, stres yaparsanız o ağlama krizi daha uzun sürer. Kafanıza göre damla kullanmaktan kaçının. Doktorunuza mutlaka danışıp öyle kullanın. Hem probiyotik hem gaz damlası kullanabilirsiniz. Çiğ sebze-meyve bir süre yemeyin. Pişmişlerini tüketmeye çalışın. Yenidoğanlar için gaz masajı videoları var, onları izleyip uygulamayı deneyin. Küçük bir bezi ütüleyip biraz harareti gittikten sonra kıyafetinin üstünden karnına koyun. Üzerine de başka bir örtü örtün sıcaklığı korusun. Tekrar söylüyorum cayır cayır yanan bir bez koymayın, elinizde hafif sallayıp o ilk hararetli sıcağını alın ve çıplak teni üzerine koymayın, kıyafetin üzerinden koyun. Ayaklarını tutup yavaş hareketlerle karnına doğru ittirip geri çekip ama bunu karnı çok tokken yapmayın

Geceden beri karnım gurulduyor lavaboya zor çıktım gaz ve ishal ama sancı da giriyor acaba doğum sancısı da ben mi anlamıyorum ya bacağımdan başlayıp karnıma geliyor sık sık şimdi başladı ağrı lavaboya gidiyorum Bi yandan korkuyorum orda doğuracağım diye

Kızlar ben doğum sancısı çekiyorum bence çok sık ve şiddetli giriyor ağrılar oğluş da hiç olmadığı kadar hareketlendi şimdi ne yapsam beklesem mi gitsem mi

Kızlar ben doğum sancısı çekiyorum bence çok sık ve şiddetli giriyor ağrılar oğluş da hiç olmadığı kadar hareketlendi şimdi ne yapsam beklesem mi gitsem mi
Beklemeyin bence ne olur ne olmaz gidin hastanede olmanız evde olmanızdan daha güvenli hem ağrının süresi kısalabilir şiddeti artabilir o zaman hastaneye ulaşmamız sizin için daha sıkıntılı bir hal alabilir sağlıkla gelsin

Canımm sağlıkla kavuşmanız yakın inşallah nasıl bi sancıı ben de merakla bekliyorum bence evde bi duşunu al rahat rahat git hastaneye bi kontrol etsinler

Allahim bende tık yok ya arada bi minik sancı ağrı oluyor o kadar. Boğazlarım da fena şişti hastayım çok zorluyor artık hepsi

Gidiyorum dua edin

Canımm sağlıkla kavuşmanız yakın inşallah nasıl bi sancıı ben de merakla bekliyorum bence evde bi duşunu al rahat rahat git hastaneye bi kontrol etsinler
7 den beri uyanığım gaz vardı ishal falan oldum bacağımdan yukarı ağrı giriyor 10 dakikada 5 dakikada öldüm duşu aldım geçmedi gidiyorum dua edin

Kiz nasil ic dikisin yoktu sen normal dogurdun heralde bi anlasamadik suan okuyunca dedim bu kiz ne diyor dikislerim erimistir heralde ne bilem acio iste rahim elime sertlik gelio hala ay cok guldum suan ya uzlasamadik
Normal dogum evet
İcte yirtilma yok
Sadece kesi dikisi war
Oda dun dustu
Distaki dikislerin dustuyse ictekilerde dusmustr
Daha oncekilerde ictede yirtik wardi ama bunda olmadi demekki

7 den beri uyanığım gaz vardı ishal falan oldum bacağımdan yukarı ağrı giriyor 10 dakikada 5 dakikada öldüm duşu aldım geçmedi gidiyorum dua edin
Allah yardımcınız olsun hem sizin hem bebeğin Öyle oluyor zaten sürekli tuvalete gitme ihtiyacı hissediyor insan kabız gibi ishal gibi değişik hissediyor

Ay kuzum sancılar sıklaşmış ishal de doğum belirtisi zaten inşallah güzelce açılırsın dualarımız seninle bizi de haberdar et heyecanlandım ben yine

Olabilir cnm
Daha zaten bir aylik duzeni olusmamistir ki onun
Az bi ruzgar alsa heme gaz yapar cikaramaz vs vs
Bunlar olagan seyler uzulme hic bib6 aylik olana kadar sikintili gecer bi oyle bi boyle
Saglikla buyut bebegini
Emziriyrsan gaz yapan seyler yediysen etkisi wardir mutlak
Nazarda olmus olabilir oku bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…