- 1 Mayıs 2015
- 1.102
- 3.016
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.241
Ucuna kadar geliyorsa bile bebek emsin emdikçe tükürüğüyle uyarıyor süt artmasını sağlıyor. Zaten genelde ilk günler böyle oluyor 3.günden sonra gelir çoğunlukla. Sıcak duş çok iyi geliyor. Akım başlangıçta çok az olduğu için bebek hırslanıyorKıızlar herkesin best sorunuyla bende karsı karsıya kaldımsüt sorunumuz var bizimde. Söyle ki elimle bastırıyorum ucuna kadar geliyor ancak damlayacak kadar değil. Bebisin emmesi güzel ancak mücadele vermesi gerektigi icin aglıyor. Bu yüzden süt cekemiyor bende pompa aldım ama pompa da ise yaramıyor ne yapacagım bilmiyorum. Tavsiyelerini bekliyorum
İnşallah.Ay sızlıyor hem de nasıl çok tuhaf gelmişti ilk olduğunda annem süt doluyor ondan demişti bence doğru çünkü kaç defa atletim ıslandı o sızlamalardan sonra
Eldiven durması zor. Kendinden eldivenli kıyafetleri var kolları uzun geliyor ya öyle bırakıyorum ya da geçiriyorum. Veyahutta eline çorap takıyorum. Tabi kaşla göz arası çizdiği oluyorKızlar bebeklerinizin ellerine eldiven takıyor musunuz başta bende takmak istedim ama çok çıkardı bazen de yüzünü çiziyor ama eldivenli tulum ya da normal eldiven takamıyorum ellerini ağzına sokuyor uyanınca da aranıyor hep
Bilekler minicik olunca durmuyor gerçektenEldiven durması zor. Kendinden eldivenli kıyafetleri var kolları uzun geliyor ya öyle bırakıyorum ya da geçiriyorum. Veyahutta eline çorap takıyorum. Tabi kaşla göz arası çizdiği oluyor
Sürekli silmek cildini kuruturmu bilemedim o yüzden günde 1 defa siliyorum yüzünü gün içinde bazen çok artıyor bazende sönüyor.Bizde de olmuştu, yenidoğan sivilcesi deniyormuş. Ben hemen hemen her emzirmeden sonra kaynamış soğumuş su ile ıslattığım ağız beziyle yüzünü sildim. 3 günde tek tük kaldı.
Sıcak su torbası ya da sıcak duş başlığı ile masaj, ezme ama göğsünü canım, hafif hafif yap masajını. Youtubeda videolar var, mastit masajı diye de bakabilirsin. Malt içeceği, hurma, kuru incir, tahin, bol su
Canım ben doğumdan sonra aşağıdaki damlayı kullandım kendi doktorum önermişti ve çok faydasını gördüm şimdi kullanmıyorum artık ve bol bol su içmek de çok arttırıyorKıızlar herkesin best sorunuyla bende karsı karsıya kaldımsüt sorunumuz var bizimde. Söyle ki elimle bastırıyorum ucuna kadar geliyor ancak damlayacak kadar değil. Bebisin emmesi güzel ancak mücadele vermesi gerektigi icin aglıyor. Bu yüzden süt cekemiyor bende pompa aldım ama pompa da ise yaramıyor ne yapacagım bilmiyorum. Tavsiyelerini bekliyorum
Gözün aydın canım kaç gündür giremedim doğum tarihinde gozukmeyince hala dogurmadin sandım geriden geliyorum okumaya çok sevindim bebiş nasıl iyimiKızzlar hepinize merhaba anca dönebildim kusura bakmayın. Bebis dün aksam 8de dünyaya geldi normal dogumla ikimizde iyiyiz tarifsiz bir duyguymus gerceken. Emme refleksimiz kuvvetli ancak tam olarak süt kanalları açılmıs değil bol bol emziriyorum ve pompa ile sagıcam acılması icin. Durum böyle hepinize dualarınız icin tesekkür eder doguracaklara kolaylıklar diliyorum
Benimde aynı doğuma girdimde hala boştu 3 gün sonra geldi tam olarak ilk gün boş çekti öyle kuzum ikinci gün su geldi sıktımda anca 3 gün de indi dikkat et emmedikce sarılığa çeviriyor sen gelmesede bol bol emzirEmme refleksi iyi ancak hala açılmıs değil. Bazen de aglıyor kıyamıyorum içim gidiyor. Süt gelmesi icin yaptıgınız bir sey var mı? Ya da sütünüz kac günde geldi hic gelmeyecekmis gibi yumusak göğüslerim
Canım bizim orda göğsun kaynamis derler içindeki süt dolup boslatilmak istenince bı nevi bildiirm gibi sinyal veriyor bendede oluyo bide bazen kuzuşum emerken oluyor o sizi korkma emzirmen gerek yada göğsünü azcik ovala yoksa dışarı akıyorGöğüsleriniz sızlıyor mu sizin de? İçten içten böyle nasıl desem sanki damarlar sızlıyor gibi. Birden bir sızı oluyor tutuluyor gibi. Netten baktım tam boşalmadığı için oluyormuş yazıyordu sağım yaptığımda da uçları çok hassaslaşıyor bir süre emerken bebeğin çok acı hissediyorum. Ne yapmalı bilmiyorum. Bu sızı neden olur?
Doktoroge var instagramda o da çok normal geçer doğal gülsuyu ile silin diye önermiştiSürekli silmek cildini kuruturmu bilemedim o yüzden günde 1 defa siliyorum yüzünü gün içinde bazen çok artıyor bazende sönüyor.
Gayet iyi cok sukur ya iyiyiz ikimizdeGözün aydın canım kaç gündür giremedim doğum tarihinde gozukmeyince hala dogurmadin sandım geriden geliyorum okumaya çok sevindim bebiş nasıl iyimi
Ben 25 cclik hip mama verdim ama öyle süt gibi değil de sarılık olmasın diye vallahi cocugumdan kıymetli değil sut gelene kadar bos bos cekip de ac kalmasın diyr. Simdi geliyor ilk agız sütünü bile kaşıga sağıp veriyorum. Bebisin emme refleksi iyi cok sukurBenimde aynı doğuma girdimde hala boştu 3 gün sonra geldi tam olarak ilk gün boş çekti öyle kuzum ikinci gün su geldi sıktımda anca 3 gün de indi dikkat et emmedikce sarılığa çeviriyor sen gelmesede bol bol emzir
Benimkide kokuyor canım baya hatta yaptığı gibiKızlar ben kaç gündür gaz sorunuyla uğraşıyorum ne yesem gaz yapıyor kuzuma kendinden gazlı heralde bu ben hamileyken de çok gazim vardı benimresmen kucakta yatıyoruz dün yanına uzandım ten tene uyuduk ancak durup durup sıkıyor kendini yavrum uğraşıp çıkartıyorum ama geçmiyor sancısı bide artık büyük tualetini kokulu yapıyor 11 sene geçti ablalarini hatırlayamadım bizden büyük olanlar bebeğinizin kakası kokuyormu ya benmi abartiyorum
Benimkide kokuyor canım baya hatta yaptığı gibiGaz sancısı bizdede var ve sadece eşim biseyler yapıyor çıkarabiliyor sanki içi gaz dolu çocuğun bende bir çözüm bulamadım malesef
Yok yok benimde sarı bazen hafif yeşil ama çok değil içinde de kuş yemi gibi parcaciklsri oluyor normalmiş hepsi gaz için biogaia ve nurseharveys yeni doğan çok kişi kullanıyor tabi ne kadar işe yarar hiçbir fikrm yok ben şimdilik idare edebiliyorum diye almadım birde bu masajı uyguluyorum genelde akşam ve gecero sorun yaşıyorum gündüz gene iyiyiz şuanda ekstra kullandığım bı d vitamini birde probiyotik var bu arada d vitamini devit 3 ocean ve pedia kullanın diyorlar diğerleri kabızlık ve makatta kızarıklık yapabiliyomus bazilarinda devletin verdiği vs paraben varmış ,. Benim evdeki devit 3 olduğu için diğerlerini hiç incelemedim yine de aklında olsunİçim rahatladı biraz 13 günlük olduk basladi kokmaya şaşırdım bide rengi sarardı iyice kakasinin dedim bu sancıylami alakalı bişi korktum sancı hepimizin başlı sorunu damlada bı sürü çeşidi var hangisi iyi onu alsam ama kime desem damla boş diyor rezene aldım aktardan onu içiyorum inslalh fayda eder yemeklerede kimyon atıyorum bol bol Allah'ım daha önümüzde 3/4 ay var benim diğer kızlar böylemiydi hic hatırlamıyorum
eldiven takmıştım ben yüzünü çiziyo diye, doktor çıkart kendini keşfetsin dedi öyle olunca çıkarttımKızlar bebeklerinizin ellerine eldiven takıyor musunuz başta bende takmak istedim ama çok çıkardı bazen de yüzünü çiziyor ama eldivenli tulum ya da normal eldiven takamıyorum ellerini ağzına sokuyor uyanınca da aranıyor hep