- 11 Eylül 2021
- 1.624
- 3.187
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #6.501
Serum verdiler iste gülüm bekliyoruöSıvı mı neymiş ki ilk defa duydum. Sancın çok mu fazla çıktı? En alttaki pik noktalarına bak tatlım NST kağıdındaki.. Aslında haftan kötü değil.. 2 cm açılma bende de var 38 haftadayım.. 3 cm ye kadar yatırmıyorum demişti doktorum. Çatı muayenesi illaki biraz acıtıyor canım korkma ondan, açılmayı takip etmede önemli.. Şimdiye kadar 4 kere yapıldı bana 1,5 haftada..
Serım verdiler bitince nst tekrar baglancakmıs duruma göre bakılır illaki umarım cıkarız hastaneyi sevmiyorum ya hiçAaaa sancını hissetmiyor musun, ağrı eşiğin yüksek demek ki. Korkma kuzum haftan da güzel, bi de bekler belki bir süre daha dur bakalım
Ayy maşallah 40 mı oldunuzGoosiciğim bizim bebe gayet relax. Ben günümü doldurmadan gelmem diyor başka bişey demiyor :)
Ayakta fazla kalırsam belimde biraz bi ağrı oluyor. Bir de yattığım yerden sağa dola dönerken çatıda bir ağrı oluyor... Onun dışında herhangi bir ağrım yok şükür....
Bu doktorları anlamak zor, 40'ı dolar dolmaz hemen gelmiyosa sezeryan yapalım muhabbetine geçiyorlar. Oysaki kimisi 40+3'de ve hatta 41'de bile doğuran var. Hani bebekte ve anne de sağlık açısından bir sorun yoksa bence bir kaç gün beklenebilir.
Ben yarın 40+1 oluyorum... Ve doktor sabah gel sezeryana alalım dedi. Ama ben bir kaç gün daha beklemeyi teklif edeceğim..... En azından pztne kadar....
Goosiciğim bizim bebe gayet relax. Ben günümü doldurmadan gelmem diyor başka bişey demiyor :)
Ayakta fazla kalırsam belimde biraz bi ağrı oluyor. Bir de yattığım yerden sağa dola dönerken çatıda bir ağrı oluyor... Onun dışında herhangi bir ağrım yok şükür....
Bu doktorları anlamak zor, 40'ı dolar dolmaz hemen gelmiyosa sezeryan yapalım muhabbetine geçiyorlar. Oysaki kimisi 40+3'de ve hatta 41'de bile doğuran var. Hani bebekte ve anne de sağlık açısından bir sorun yoksa bence bir kaç gün beklenebilir.
Ben yarın 40+1 oluyorum... Ve doktor sabah gel sezeryana alalım dedi. Ama ben bir kaç gün daha beklemeyi teklif edeceğim..... En azından pztne kadar....
Anne ve bebekte sıkıntı yoksa 41i bekliyorlar diye biliyorum. Mekonyum üretiyorlarmış bu sıralar bebekler kaka yutma tehlikesine karşı sanırım bazı doktorlar tehlikeye atmak istemiyor. Sorun yoksa bekliyorlar takip ettiğim doktorlarda göeüyordum yine de o geleceği vakti biliyordur yaOhhh hazırlıklar tamam... minnoş daha gelmez annesi, seni dinliyordur o akıllı bıdık :)
Bende şimdi sen deyince aklıma geldi hep konuşuyodum ne kadar geç gelirsen o kadar iyi diye herhalde minnoş duymuş beni :)
Kaçta kontrolün?
Bu hamilelik ve bebişlerin gelme durumu o kadar değişken ki... Herkeste farklı bir süreç oluyor... Ancak bu süreçte tespit ettiğim bir şey var, o da özeller bir an evvel hemen sezeryan yapalım istiyorlar. Devlet normal doğuma teşvik edici... Senin doktorda normalden yana ne güzel.... Hiç sancın yoksa sunu sancıı da yetersiz kalıyor diyorlar... Benim doktorun direk sezeryan demesinin sebebi bebek iri olursa normal doğum zorlar diyor....Ben yine de normali zorlıycam bakalım ne olacak...Canım bende bugün gittim artık suyu düşmesin diye 3 günde bir gitcekmisim ama ben dedim ki ne zaman olur ilkler 40 i doldurur sonraki çocuklar 39-37 öyle olur dedi ona rağmen hiç sezeryan vs demedi birde dedim diyelim ki suyu azaldı nolcak dedi ki suni sanciula normali deneriz başka bir sorun yoksakendi kendine bunları söylemesi hoşuma gitti benim bir önceki doktorum daha ilk haftalarda sezeryan oneriyorum demişti bence sende suni sancıyla normali bir sor bakalım ne diyecek
Rahat ol canım en son ben de böyle evhamlı gitmiştim nstde hemşireye sancı görünüyor mu diye sorunca sen sancı hissediyor musun önemli olan o bu makine sonuçta yanılabilir demişti. Kendini hiç sıkma 1-2cm normal diye biliyorum. Başka bir belirtin de yok zaten yatak istirahati verir asla gerekmedikçe yerinden kalkma. Bebişko dursun içerde huzurlu huzurlu daha vaktimiz vaaarKızlar nstde sancı görünüyor ama ben sadece bebek hareketini hissediyorum açılma 2 cö görünüyor dedi bi sıvı vereceklermis sonra tekrar nst dedi. Çatı muayenesi canımo acıttı ne yalan söyliyim sizce durum ne olur36+2 umarım bir şey çıkmaz
Sancı nst de bir iki tane çıkıyor, önemli olan ne boyutta olduğu. Alta yazıyorlar ya 100/60 falan diye. Oraya bak oranı ne. Gerçi doktorun gerekli bilgileri verir sana. Çatı muayenesi benim de çok canımı acıtmıştı.Kızlar nstde sancı görünüyor ama ben sadece bebek hareketini hissediyorum açılma 2 cö görünüyor dedi bi sıvı vereceklermis sonra tekrar nst dedi. Çatı muayenesi canımo acıttı ne yalan söyliyim sizce durum ne olur36+2 umarım bir şey çıkmaz
Yaa Mİyacığım evet kocaman bir basket topu yutmuş gibi dolanıyorum :) Ama ağrım sızım yok çok şükür... Sadece mide yanmaları o da yatınca.....Ayy maşallah 40 mı oldunuzbende bugün 36 oldum
Ben şimdiden fenalardayım 4 hafta daha beklerse patlayabilirim hiç aşağı inmedi midemin altında minik ayaklarbeni benden alıyor
Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum
Karnım aşağı insin diye bekliyorum bende böyle çok zor yatmak kalkmakYaa Mİyacığım evet kocaman bir basket topu yutmuş gibi dolanıyorum :) Ama ağrım sızım yok çok şükür... Sadece mide yanmaları o da yatınca.....
Sen de normal düşünüyorsun değil mi... Bu bebelerin vakitleri belli olmuyor ki... İnşallah vakti zamanında, kolaylıkla bebişleri kucağımıza alırız....
Derecim sağlıkla kolaylıkla gelsin miniğin inşallah çok güzel rahat bir doğumun olur kavuşmaya saatler kaldı demekMerhaba kızlar bende biraz önce kontrolden geldim sezeryan günümüz 6 hazirandı ama sancılarım hafiften başlayıp artmaya başladı yarın saat 8:30da sezeryana gireceğim tabi gece doğum başlamazsadualarınızı bekliyorum
Sağlıkla gelsin inşallah misss kokuluMerhaba kızlar bende biraz önce kontrolden geldim sezeryan günümüz 6 hazirandı ama sancılarım hafiften başlayıp artmaya başladı yarın saat 8:30da sezeryana gireceğim tabi gece doğum başlamazsadualarınızı bekliyorum
Hayırlısıyla sağlıcakla gelsin bebiş dularımız seninle canımMerhaba kızlar bende biraz önce kontrolden geldim sezeryan günümüz 6 hazirandı ama sancılarım hafiften başlayıp artmaya başladı yarın saat 8:30da sezeryana gireceğim tabi gece doğum başlamazsadualarınızı bekliyorum
Aminn canımm inşallahDerecim sağlıkla kolaylıkla gelsin miniğin inşallah çok güzel rahat bir doğumun olur kavuşmaya saatler kaldı demekbol bol kokusunu çek içine
Büyük gün geldi deseneMerhaba kızlar bende biraz önce kontrolden geldim sezeryan günümüz 6 hazirandı ama sancılarım hafiften başlayıp artmaya başladı yarın saat 8:30da sezeryana gireceğim tabi gece doğum başlamazsadualarınızı bekliyorum
Evet durdurdular serumla sonra da çıkmadı zaten sancı son haftalardır yatak istirahati yap dediRahat ol canım en son ben de böyle evhamlı gitmiştim nstde hemşireye sancı görünüyor mu diye sorunca sen sancı hissediyor musun önemli olan o bu makine sonuçta yanılabilir demişti. Kendini hiç sıkma 1-2cm normal diye biliyorum. Başka bir belirtin de yok zaten yatak istirahati verir asla gerekmedikçe yerinden kalkma. Bebişko dursun içerde huzurlu huzurlu daha vaktimiz vaaar
Ohhhh çok sevindim canımEvet durdurdular serumla sonra da çıkmadı zaten sancı son haftalardır yatak istirahati yap dedi
Canım benim yazdım sandım yazmamışım. Benim de 6 haziran, senin bebik bizi yalnız bıraktı acele etti deseneMerhaba kızlar bende biraz önce kontrolden geldim sezeryan günümüz 6 hazirandı ama sancılarım hafiften başlayıp artmaya başladı yarın saat 8:30da sezeryana gireceğim tabi gece doğum başlamazsadualarınızı bekliyorum
Benim bebişim küçük kilosu ama suni sancı umarım yetersiz kalmaz bunun için yurtdışında balon gibi biseyi sokup şişirip 12 saat bekletip açıklık yaratıp sonra suni veriyorlarmis ve bunu aralıkla 2-3 gün deniyorlar mis sonra sezeryan ama Türkiye'de tabiki böyle bir uygulama duymadımBu hamilelik ve bebişlerin gelme durumu o kadar değişken ki... Herkeste farklı bir süreç oluyor... Ancak bu süreçte tespit ettiğim bir şey var, o da özeller bir an evvel hemen sezeryan yapalım istiyorlar. Devlet normal doğuma teşvik edici... Senin doktorda normalden yana ne güzel.... Hiç sancın yoksa sunu sancıı da yetersiz kalıyor diyorlar... Benim doktorun direk sezeryan demesinin sebebi bebek iri olursa normal doğum zorlar diyor....Ben yine de normali zorlıycam bakalım ne olacak...
Ahh hayırlı olsun umarım sağlıkla kavuşursunuz birbirinize saatler kalması ne kadar güzel birşeyMerhaba kızlar bende biraz önce kontrolden geldim sezeryan günümüz 6 hazirandı ama sancılarım hafiften başlayıp artmaya başladı yarın saat 8:30da sezeryana gireceğim tabi gece doğum başlamazsadualarınızı bekliyorum