- 20 Ağustos 2013
- 991
- 3.767
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #4.461
Açık miyom ameliyatı sezeryanla aynı neredeyse sanırım?ben en çok muzla sevdim. Tam buğday ekmeğine sürüp balla da süper oluyoral al kuzum ara öğünlerde mutlaka yiyorum ben
Benim henüz yok çatlak inşallah olmaz da. Badgere geçtim 1 haftadır baya yoğun ve yağlı, her akşam eşime kontrol ettiriyorım çatlamış mı diye
Sezaryenden çıkar çıkmaz takabileceğimi düşünmüyorum benim canım tatlı bayaaçık miyom ameliyatı olduğumda da takmıştım korse duruşum düzelsin, şişliğim ödemim gitsin diye ama ameliyattan 1 ay sonra başladım. Yine öyle yaparım.
Sezaryenden sonra kum torbasını duydum bazı hastanelerde yapılıyor, bazısında da ebe gelip ara ara bastırıp akıtıyormuş içerdeki pis kanı
Gümüş kapakları tecrübe edenler çok methediyor. Hayat kurtarıcı diyorlar :)kapakları önce karbonatlı suyla bi temizlemiştim
sonra 1 saat ile 3 saat arasında tutuyorum, o kadar süre kullanıyorum, aynen dediğin gibi yapışıyo gibi oluyo ve sanki nemlendiriyo gibi de
krem sürmeyi öyle boşladım ki bu nasıl bi cesaret anlamıyorum
Evet evet kesi aynı kuzum sezaryen kesisi, benimki 11 cm, yine aynı yerden olacak. Yapıştırma dedikleri estetik dikiş canım, görünen ip falan yok, içten eriyen iple dikiyorlar, dışta görünen incecik bir çizgiydi, sanki bir yere sürteriz ya kolumuzu çizilir öyleydi. O da geçiyor hemen zaten. Eski sezaryenlileri asla dinlemeyinAçık miyom ameliyatı sezeryanla aynı neredeyse sanırım?
Dikişlerin izi kalıyor mu kuzum... Bir de eriyen dikiş mi yapııyorlar... Ya da yapıştırıyorlar mı :) Öyle bir şey duymuştum ,
Güzel haberlerle gel canımGünayddıııııınnnnn, kızlar kontrole gidiyorum bana dua edin. Bakalım bebişim kaç kilo olmuş
Yaaaa minnoşa bak sen, gizemli takılıyor :) Ben görmüştüm yüzünü bir kaç kere ... Çok ilginç bir hisss....Merhaba kızlar. Eve şimdi geldim. Her sey yolundaymıs suyumuz gayet iyi bebis 1500 kilo olmus ve dönmüskan ve idrar tahlili verdi birde magnezyum yazdı. Bayram bitimi gidiyoruz rapor almaya inşallah. Yüzünü yine göstermedi ayol bi göremedik adam akıllı agzını yüzünü neyse saglıklı olsun da
Benim ki de 29. haftadaki kontrolümde dönmüştü :) Sonraki kontrollerde de hep dönük gözüküyor... Pek hevesliler çıkmaya :)Yaaa maşallah sizeegeçen hafta benimki de dönmüştü, ne acelesi varsa
O kadar az olması harika.... Kaç güne ayaklanmıştın Gugucum....Evet evet kesi aynı kuzum sezaryen kesisi, benimki 11 cm, yine aynı yerden olacak. Yapıştırma dedikleri estetik dikiş canım, görünen ip falan yok, içten eriyen iple dikiyorlar, dışta görünen incecik bir çizgiydi, sanki bir yere sürteriz ya kolumuzu çizilir öyleydi. O da geçiyor hemen zaten. Eski sezaryenlileri asla dinlemeyin
Günayddıııııınnnnn, kızlar kontrole gidiyorum bana dua edin. Bakalım bebişim kaç kilo olmuş
rapor aldıktan sonra hiç bir şey yapamazlar kuzucum. sen bence 29 nisan da git 32+0 raporunu al işini sağlama alEvet bu çok mantıklı geldi canım sağolasın gerçekten, en son bebe 2 gün öndeydi zaten gene öyle çıkarsa doktorla konuşurum anlayış gösterir belki dediğin gibi cuma ya da cumartesi özele giderim, 9 gün tatil olmazsa da bayram dönüşü gider raporumu alırım 32+4 oluyorum o şekilde de zaten. Bakalım vakit gelsin de hareket ederim artık biraz düşündürdü bu olay ister istemez kurumuma hiiiç güvenmiyorum rapor konusunda da umarım katakulli yapmazlar bana daha da muhatap olmak istemiyorum onlarla
Yok kuzu zaten 32+0 olması şart değilmiş öyle anladım ben, 32 yazıyor sadece sonuçta raporda yeter ki haftayı geciktirmeyelim o önemliymiş
ben yemek yedikten sonra nefes alamıyorum resmen şişliktenKızlar ben özellikle bu hafta karnımı çok gergin ve sert hissediyorum sizde de böyle bi durum varmı ? Sabah ilk kalktığımda yumuşak ama gün içinde çok geriliyor ve sertleşiyor.
Günaydın, aaa sen bizimle aynısın hatta 1 gün daha büyük gözüküyorsun. Bakalım minnoş nasıl, güzel haberlerle gel :)Günayddıııııınnnnn, kızlar kontrole gidiyorum bana dua edin. Bakalım bebişim kaç kilo olmuş
Canım zaten ilk gün hastanede hemen yürütüyorlar. Ertesi gün yürüyerek çıktım ve annemin evinde asansör yok, 3 kat merdiven de çıktım. Evde hep yürüdüm. Ama hiç dikişlerimi zorlamadım ve çok faydasını gördüm. Bence sezaryen sonrası yürümek ayaklanmak önemli ama ben eve geldim temizlik yaptım, dolap sildim diyenleri biraz aceleci buluyorum. Sonuçta bir operasyon geçiriliyor. Vücudu zorlamamak lazım. Zor kısmı bir hafta 10 gün sonra zaten dikişler de kaynıyormuş, sen de kendini baya iyi hissediyorsun zaten.O kadar az olması harika.... Kaç güne ayaklanmıştın Gugucum....
Ay maşallah, gözünüz aydın, kocamaaan olmuş. Yüzünü de görebildiniz mi miniğin...minnoşumu gördük bugün 1900 gram olmuş.
her şey çok yolunda dedi.
bir maşallahınızı alırız
Eskiden sararlarmış çarşaf gibi bir şeyle onu duymuştum ama görüntüsünü hayal edemiyorum hiç görmedim. Etrafımda da çok hamile yakından görmedim açıkcasıBenim dört tane ablam var, hepsinin 3'er 4'er çocukları var. Doğumdan sonra korse falan taktıklarını hiç görmedim.
Ve şuan dümdüz karınları :) Acaba taktılarda ben mi farketmedim... Yoksa biz çok mu pimpirikliyiz kızlar ya :)
Kesin bünyeden bünyeye değişiyor bence. Çünkü sezeryan olup şıp diye kalkan da var acısını çekende, normal olanda da benzer durumlar oluyor sanırım. Allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsunDemekki 2 haftaya sezeryan dikişleri iyileşiyor mu.... Hmm bakalım yaa ne yapıcaz. Zaman azalıyor :)
Maşallahhhhh maşallahhhhhminnoşumu gördük bugün 1900 gram olmuş.
her şey çok yolunda dedi.
bir maşallahınızı alırız
gördük gördük. gözlerini açmıştıııı :)Ay maşallah, gözünüz aydın, kocamaaan olmuş. Yüzünü de görebildiniz mi miniğin...
Yaaa gözlerini de açıyorlar artık. Mucize gerçekten...gördük gördük. gözlerini açmıştıııı :)
ay şaka gibi geliyor hala alışamadım