- 20 Ağustos 2013
- 991
- 3.767
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #4.401
Günaydın kızlarrr
Dün bazı kargolarım, şuna bakın çoook minnoşş
ya onun çizgili tulumunu sevsinler :)Günaydın kızlarrr
tammm bir arı mayaaaGünaydın kızlarrr
kuzum çay demiri etkilemiyor muydu yanlış biliyor olabilirimKızlar, benim kan değerlerinde protein sınırda gözüküyor. Extra vitamin içmiyorum ondan mı acaba?
Bir de çay çok içiyorum günde 4 kupa falan. Onun da etkisi vardır illaki... Çay yerine bana bir içecek önerirmisiniz...
Kuzum çay kansızlık yapar ferritin ve demiri etkiler. Protein için et, tavuk, yumurta yiyemiyorsan çok fazla mutlaka süt, yoğurt, haşlanmış yeşil mercimek. Bir de bana şekersiz fıstık ezmesi dedi, muzla süper oluyorKızlar, benim kan değerlerinde protein sınırda gözüküyor. Extra vitamin içmiyorum ondan mı acaba?
Bir de çay çok içiyorum günde 4 kupa falan. Onun da etkisi vardır illaki... Çay yerine bana bir içecek önerirmisiniz...
Hiçbir şey çayın yerini tutmuyor bence ama ben de içersem günde 1 bardak bazen hiçKızlar, benim kan değerlerinde protein sınırda gözüküyor. Extra vitamin içmiyorum ondan mı acaba?
Yaaaa tatlılığııııGünaydın kızlarrr
Aynen demiri de etkiliyor, demir seviyemde çok yüksek değil, ortalarda... Çayı bırakayım en iyisi ben :)kuzum çay demiri etkilemiyor muydu yanlış biliyor olabilirim
Aslında hepsinde de yiyorum. Her gün süt içiyorum, yoğurdu kendim mayalıyorum... Biraz oranı artırmam lazım sanırım. Fıstık ezmesi hayatımda hiç yemedim desem :) Bi marka var mı alayım ondan da... Sonuçlarda B12 yazmıyor. Magnezyum sınırda çıkmış..... Daha geçen ay tahlil yaptırmıştım hepsi dolu doluydu :) Demek son zamanlarda bebişler çok emcikliyor bizi :) Hainlerrrr :)))Kuzum çay kansızlık yapar ferritin ve demiri etkiler. Protein için et, tavuk, yumurta yiyemiyorsan çok fazla mutlaka süt, yoğurt, haşlanmış yeşil mercimek. Bir de bana şekersiz fıstık ezmesi dedi, muzla süper oluyorson aylarda protein ağırlıklı beslenmemiz gerekiyor. Bebeğin ihtiyacı oluyormuş. B12 değerin nasıl?
Ben baya abartmışım demek ki günde 4 kupa ne demek .....Bugünden itibaren dikkat edeceğim ben de.Hiçbir şey çayın yerini tutmuyor bence ama ben de içersem günde 1 bardak bazen hiçNescafenin kafeinsiz kahvesi var o güzel, sütsüz de sütlü de içilebil
Öyle oluyormuş canım, bebek ihtiyacını her şekilde alırmış, biz halsiz düşebiliriz o yüzden daha sık ve daha çok protein ve sağlıklı yağ yemek gerek. Hain dombikler yaa sömürüyorlarAslında hepsinde de yiyorum. Her gün süt içiyorum, yoğurdu kendim mayalıyorum... Biraz oranı artırmam lazım sanırım. Fıstık ezmesi hayatımda hiç yemedim desem :) Bi marka var mı alayım ondan da... Sonuçlarda B12 yazmıyor. Magnezyum sınırda çıkmış..... Daha geçen ay tahlil yaptırmıştım hepsi dolu doluydu :) Demek son zamanlarda bebişler çok emcikliyor bizi :) Hainlerrrr :)))
Benimde bayrama denk geliyor 32+0 3 mayıs oluyor 32+3 yada 32+4 te gün verirse ne olur ki sonucta 32 haftanın icindeyiz ?? Anlamadım gitti bu isiGooseberry ben 12 nisanda sata göre 32+0 olduğum için 10 mayıs tarihine kadar çalışabilir raporu aldım.
10 mayısta çalışamaz alıcam kuzucum. bayram parasını kaçırmamış olacağım yani.
Bende normalde çok çay ve kahve içerim şöyle ki çayı şekerli içerdim şekersiz içmeye başladım baya açık oldu icmelerim neyrdeyse yariya demi düştü oyle yapabilirsin geceleri de yemekten sonra meyve tabağı hazırlıyorum uyumadan da süt ısıtıp azcik nesquik katıp içiyorum bide gün içinde türk kahvesini artık sütlü yapıyorum yada muzlu sütlü smotty hazırlıyorum içine biraz yulaf katıp kabızlığa etki etsin diye bazen soda içiyorum elbette hiçbiri çay yerini tutmuyor ama içecek ihtiyacımı karşılıyor benimKızlar, benim kan değerlerinde protein sınırda gözüküyor. Extra vitamin içmiyorum ondan mı acaba?
Kanda protein hangi değer canım anlamadım onu? Çayı ben de çok içiyorum, kahvaltıda bari içmeyim diye onun yerine aynes kolajen süt orman meyveli ondan içiyorumKızlar, benim kan değerlerinde protein sınırda gözüküyor. Extra vitamin içmiyorum ondan mı acaba?
Esra seni göremiyordum nerelerdesin yazacaktım hoşgeldinBende normalde çok çay ve kahve içerim şöyle ki çayı şekerli içerdim şekersiz içmeye başladım baya açık oldu icmelerim neyrdeyse yariya demi düştü oyle yapabilirsin geceleri de yemekten sonra meyve tabağı hazırlıyorum uyumadan da süt ısıtıp azcik nesquik katıp içiyorum bide gün içinde türk kahvesini artık sütlü yapıyorum yada muzlu sütlü smotty hazırlıyorum içine biraz yulaf katıp kabızlığa etki etsin diye bazen soda içiyorum elbette hiçbiri çay yerini tutmuyor ama içecek ihtiyacımı karşılıyor benim
Evet bu çok mantıklı geldi canım sağolasın gerçekten, en son bebe 2 gün öndeydi zaten gene öyle çıkarsa doktorla konuşurum anlayış gösterir belki dediğin gibi cuma ya da cumartesi özele giderim, 9 gün tatil olmazsa da bayram dönüşü gider raporumu alırım 32+4 oluyorum o şekilde de zaten. Bakalım vakit gelsin de hareket ederim artık biraz düşündürdü bu olay ister istemez kurumuma hiiiç güvenmiyorum rapor konusunda da umarım katakulli yapmazlar bana daha da muhatap olmak istemiyorum onlarlaşoklar içinde okudum yazdıklarını. en son seninle konuştuğumuz da çıkmak istiyordun hasta olduğun için hatta ben sana diren en azından doğum paranı falan alırsın diyordum. şu an yazdıklarına o kadar şokum ki şaka gibi.
şikayet etsen kimi kime şikayet ediceksin ki.
seni hayatta çıkartamazlar bunu onlar da biliyorlar zorlamışlar resmen istifa et diye.
canım şöyle bir şey yapabilirsin. 32+0 da çalışabilir raporu alırsın 33+0'a kadar 33+0 da çalışamaz alırsın.
doktorun bayramın 1. günü çalışır mı bilmiyorum ama.
ya da doktorundan rica edersin 29 nisan da 32+0 olarak çalışabilir raporu düzenler sana 9 mayıs tarihine kadar. böylece yanmamış olur bayram paran ve ve hakkın. hatta geç çıkmış gözükeceğin için 1,5 hafta kadar iznin sarkar. ama sanırım aynı günlerde almak gerekiyor. 29 nisan cumaya denk geliyor 6 mayıs cuma ya da 13 mayıs cuma günü alman gerekebilir raporu. 1 hafta daha sabrederim dersen 13 mayısta al 2 hafta sonradan eklenir sanki 34de izne çalışamaz almışsın gibi olur.
karışık mı oldu bilmiyorum ama.
burada olay şurollercoaster 33 olduğun da gidip 32 hafta raporunu aldı. o yüzden 1 hafta kaybetti. ama sen önden alırsan raporu bir kaybın olmaz. bence doktorunla bir konuş bunu 2 3 günün lafını yapmazsa seni 29 nisan da 32+0 olarak gösterip çalışır verebilir.
Yok kuzu zaten 32+0 olması şart değilmiş öyle anladım ben, 32 yazıyor sadece sonuçta raporda yeter ki haftayı geciktirmeyelim o önemliymişBenimde bayrama denk geliyor 32+0 3 mayıs oluyor 32+3 yada 32+4 te gün verirse ne olur ki sonucta 32 haftanın icindeyiz ?? Anlamadım gitti bu isi