Gebeliğe Hazırlık 2022 Haziran ayı gebelik planlayanlari bekliyorum🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydın kızlar ben folik asit başlamak istiyorum ama eczaneden özel olarak mı alsam yoksa sağlık ocağına mı yazdırsam karar veremedim folik asitler arasında fark var mı içerik veya kalite olarak

Günaydın kızlar ben folik asit başlamak istiyorum ama eczaneden özel olarak mı alsam yoksa sağlık ocağına mı yazdırsam karar veremedim folik asitler arasında fark var mı içerik veya kalite olarak
Ben direkt eczaneden aldim. Arastirdigimda hamilelik oncesi 400 mcg folik asit aliminin yeterli oldugunu ogrendim. Ben folidoce kullaniyorum 3.kutuyu alicam. Gebe kalinca doktor diger vitaminlerle birlikte gerek gorurse degistiriyor. Istersen saglik ocagindan doktora da yazdirabilirsin

günaydın canım , ben doktora yazdırmıştım

Teşekkür ederim ben de eczaneye danışırım o halde

Ben kan tahlili yaptırıp ona göre almıştım . Kan değerlerin filan düşüksede bebek tutunamıyormul ya istersen bi baktır

Ben kan tahlili yaptırıp ona göre almıştım . Kan değerlerin filan düşüksede bebek tutunamıyormul ya istersen bi baktır
Aslında yakın zamanda yapmıştırmıştım diyetisyenim istemişti. Sadece d vitaminim çok düşük çıkmıştı takviye aldım sonrasında tekrar yaptırmadım dahiliyeye gitmek gerek sağlık ocakları her tahlili yapmıyorlar

Benimde kan ve d vitaminim cok düşükti doktora söyledim bu değerlerin düşük olması gebeliği engellermi diye kan değerinin düşüklüğü engelliyor dedi. Gebelikte kullanılan vitaminlerden verdi ekstra folik asit verdi

Vardır diye düşünüyorum çünkü bazı folik asitler yumurta kalitesini arttırıyor, gebeliği kolaylaştırıyor. Mesela geçen ay doktorum bana normal devletin karşıladığı folik asit değil de inostrol verdi 300 TL ye aldım. Hatta başka bir tane daha vardı oda 250 TL gibiydi. Eczacı dedi bundaki içerik daha fazla.

Evet biraz araştırdım sanırım içinde farklı vitamin takviyeleri olan folik asitler varmış ben bi eczaneye danışırım almadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…