- 25 Ekim 2021
- 3.677
- 3.951
-
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #98.541
Oyle oyle öğrencekk asıl bardakla içmesi daha iyi ben biberonla pek vermiyorumm ama bazende cok döküyo diye pipetli biberon almıştım onla içiyoVerdim kuzum suyunuda. Ya bu cocuk beni delirtceksuyu biberonla asla almiyor bardakta veriyorum onuda masallah nasil bi guc varsa her defasinda elimden söküyor üstüne boca bugün tam 3 kez üstumuzu degistirdik
Pastörize edilmiş kaşarlardan alabilirsin ama bende pek almadım evdekinden azcık kullandımKizlar hangi marka kaşar kullaniyorsunuz benimki biraz yagli gibi ya Sütaş kullaniyorum daha yağsız icerigi temiz varmi onerebilceginiz markasweetgirlcandy
Sizin sonuclar ciktimi bu arada canim?
Pipetli biberonu almak istiyorum ya aventin alistirma bardagini almistim onuda ucunu mıncıklıyoOyle oyle öğrencekk asıl bardakla içmesi daha iyi ben biberonla pek vermiyorumm ama bazende cok döküyo diye pipetli biberon almıştım onla içiyo
Ben ütülemiyorum pekk yaa yordu beni bıraktımPipetli biberonu almak istiyorum ya aventin alistirma bardagini almistim onuda ucunu mıncıklıyotövbe yarabbi vallahi gece pertim cikiyor cocuk cok fena benim hergün camasir yıka utule yoruldum
Yok kucuk benekler degil, yer yer kizariklik ama hep ayni yer, resim atmistim ama cok gozukmemisKüçük küçük değil demi sanki bizim koldaki atopik dermatitlere benziyor bilemedim
Bnmm bebegimde de var inek sutu alerjisi, butun sut urunlerini kesmistik ilk zamanlar, kekteki sutten corbadaki yogurttan dondurmadan fln da etkileniyo cocuk anne sutunden gectigi icin, o tip seyleri de yememen lazim, bana boyle dediklerinde korkmustum ne yicem ben diye, ilk bi zmn biraktm sonra ufak ufak yiyorum bazen ama cocuga hic sut urunu vermedim henüz, tarhanamiz bile yogurtsuz suan,Kizlar merhaba aralik annelerinden geliyorum bebegim 53 gunluk sadece anne sutu aliyor. 2 3 bezinde mukuslu kaka yapti yani kakanin bir kismi mukusluydu sol kaşının ustunde ufacik bir döküntü vardi doktor inek sütü alerjisi olabilir diyerek bana sut urunleri diyeti başlattı boyle bi durum yasayaninix oldumu sonrasinda duzeldimi ne aşamadasinz dünden beri kafaya takiyorum anne sutunu biraktirirmi doktor bebegime bsy olurmu diye
Siz nasil basladiniz denemelere, ben de vericm ama korkuyorum doktorum yonlendirmedi hicMerhaba canım benim bebeğimde de süt ürünlerine alerji var bende ilk duyduğumda senin gibi hissettim.
Öncelikle bunun geçici bir süreç olduğunu söyleyim ama biraz sabır gerekiyor. Ben hala diyet yapıyorum bebeğim 8 aylık
Aylık doktor alerji doktorumuza kontrole gidiyoruz zaman zaman diyeti açıp denedik olmadı geri kapattık işte böyle her ay deneme yanılma yoluyla bakcaz. Her ay bağırsak biraz daha kendini toparlar dedi
İnşallah en kısa sürede geçer ama rahat ol bebeğinin gelişimi açısından herhangi bir eksi yönü olmuyor yalnız doktorun sana kalsiyum ilacı yazması lazım
Bnmki de icmiyo ya suluklardan, siringayla veriyorum onla da oynucak diye iciyoVerdim kuzum suyunuda. Ya bu cocuk beni delirtceksuyu biberonla asla almiyor bardakta veriyorum onuda masallah nasil bi guc varsa her defasinda elimden söküyor üstüne boca bugün tam 3 kez üstumuzu degistirdik
Bizim kakasi normal sari ama yer yer boyle mukuslu butun kakasi oyle degil yani hic kanli bez cikmadi ufacik ni döküntü kaşinda var bende bugun itibari ile başladım diyete insallah gecer teşekkür ederim cevabiniz icin insallah miniginiz saglıkla buyurCanim kakada mukus la birlikte kan varsa alerji olabilir döküntüde alerji belirtisi diyet uyguladim ben anne sutunu birakamazsin bizim duzeldi cok şükür ama daha et ve tavugu denemedik onlar gectimi bilmiorum bu arada kakada yesil kopuklu mukus varsa laktoz intoleransida olabilir
Gazdan dolayi cogu şeyi yiyemiyorum bide sut urunleri gitti hepten ac kaldik nyse saglik olsun bitsn bu alerji insallahbazi doktorlar mukuslu kakayi cok onemsemiyor. kakada kan varsa veya bebekte bariz dokuntu varsa anneyi diyete baslatiyolar. bizde de mukuslu kaka oluyordu arada ama ben hic diyet yapmadim diger belirtiler olmadigi icin. doktor sutun kalitesi dusmesin diye onermedi. bu arada en alerjen maddeler inek sutu, soya, domates, yer fistigi, diger fistik cesitleri (antep), susam (tahin vs.) ve yumurta. aklinizda olsun
Evet kalsiyum takviyesi verdi.sut urunleri tuketme bi bakalim 2 hafta snra kontrolü var orda takip edelim dedii. Ilk cok bocaladiim.korktum bisey olursa bebegime diye annelik psikolojisi insallah zamanla gecer de rahat ederiz tesekkurler cevap icinMerhaba canım benim bebeğimde de süt ürünlerine alerji var bende ilk duyduğumda senin gibi hissettim.
Öncelikle bunun geçici bir süreç olduğunu söyleyim ama biraz sabır gerekiyor. Ben hala diyet yapıyorum bebeğim 8 aylık
Aylık doktor alerji doktorumuza kontrole gidiyoruz zaman zaman diyeti açıp denedik olmadı geri kapattık işte böyle her ay deneme yanılma yoluyla bakcaz. Her ay bağırsak biraz daha kendini toparlar dedi
İnşallah en kısa sürede geçer ama rahat ol bebeğinin gelişimi açısından herhangi bir eksi yönü olmuyor yalnız doktorun sana kalsiyum ilacı yazması lazım
Aaa kız nasılmış hiç bilmiyorum eşim de Rizeli benmYaaaa günaydınn teyzzeemmm..
Yaaa nedicem çaya başladıysan çay maması yap bigün rizenin yöresel ait
Sütten en az 1 saat sonra verin karnı tok olduğu için yemiyor olabilir.Kızzlar bebısım ek gıda yemiyor sütten sonra verıyorum agzını kapstıp cekıyor zorlamıyorum bende ne yapmalıyım
Aynı şeyleri yaşadım. Mukuslu kaka ek gıdaya geçene kadar devam etti. Kaşının üzerinde de döküntü vardı. Ben de bütün süt ürünlerini kestim. Ben 1-2 ay önce yemeye başladım. Kızım da yavaş yavaş 1 aydır alıyordu artık tam olarak yoğurt da veriyorum. Kısacası zamanla geçen bir şey. Daha önce iki kes diyet açma yapmıştık başarısız olunca tekrar devam etmiştik ama şükür geçti gitti. En büyük derdimiz bu olsunKizlar merhaba aralik annelerinden geliyorum bebegim 53 gunluk sadece anne sutu aliyor. 2 3 bezinde mukuslu kaka yapti yani kakanin bir kismi mukusluydu sol kaşının ustunde ufacik bir döküntü vardi doktor inek sütü alerjisi olabilir diyerek bana sut urunleri diyeti başlattı boyle bi durum yasayaninix oldumu sonrasinda duzeldimi ne aşamadasinz dünden beri kafaya takiyorum anne sutunu biraktirirmi doktor bebegime bsy olurmu diye
Aslinda bende utulemesem olcak ya ama iste mikrop kirıyo diyolar ya ne biliyim ondan yapiyorumBen ütülemiyorum pekk yaa yordu beni bıraktım
Şırınga mantıklı deniycem vallaYok kucuk benekler degil, yer yer kizariklik ama hep ayni yer, resim atmistim ama cok gozukmemis
Bnmm bebegimde de var inek sutu alerjisi, butun sut urunlerini kesmistik ilk zamanlar, kekteki sutten corbadaki yogurttan dondurmadan fln da etkileniyo cocuk anne sutunden gectigi icin, o tip seyleri de yememen lazim, bana boyle dediklerinde korkmustum ne yicem ben diye, ilk bi zmn biraktm sonra ufak ufak yiyorum bazen ama cocuga hic sut urunu vermedim henüz, tarhanamiz bile yogurtsuz suan,
formul mama da kullaniyo bnm bebegim, onun icin de inek sutu proteibi icermeyen alerjik mama veriyolar bilgin olsun, normal mama verirsen anne sutunden daha fazla reaksiyon gosteriyo cocuk
İlkten ben de korkmustum bilmedigim icin ama suan 7bucuk aydan sesleniyorum bi sekilde idare ediliyo geciyo gidiyo, insallah gecmistir bzmki de
Siz nasil basladiniz denemelere, ben de vericm ama korkuyorum doktorum yonlendirmedi hic
Bnmki de icmiyo ya suluklardan, siringayla veriyorum onla da oynucak diye iciyo
Amin kuzum hepimizinki inşallah dene bakalim bi diyette farketcekmi yazarsin yine olmadiBizim kakasi normal sari ama yer yer boyle mukuslu butun kakasi oyle degil yani hic kanli bez cikmadi ufacik ni döküntü kaşinda var bende bugun itibari ile başladım diyete insallah gecer teşekkür ederim cevabiniz icin insallah miniginiz saglıkla buyur
Kiz ne utusu ben hix utulemiyom, tek cocukla oyle bi zamanim yokAslinda bende utulemesem olcak ya ama iste mikrop kirıyo diyolar ya ne biliyim ondan yapiyorum
Normal siringa degil surup siringasi var onla daha iyi oluyo, normalle de olur ama, dikkat et bogazina kacmasin hizli fiskiriptaŞırınga mantıklı deniycem valla
Kuzum bi ara ütülemiyordum ablam ütülüceksin mikrobu kırıyor ütü dediKiz ne utusu ben hix utulemiyom, tek cocukla oyle bi zamanim yokbazen agiz mendillerini utuluyorum o kdr, hiiic bide utulemiyorum
Hangi mikrop, ztn yikanmis oluyo ya, bana da dediker tshirtten grip mikrobu kapan duymadim hic valla utulemiyom, onda da mikrop varsa o kdrcik bagisikligi kuvvetlenir, icin rahat etmiyosa utule tabi de fazladan yoruluyo insanKuzum bi ara ütülemiyordum ablam ütülüceksin mikrobu kırıyor ütü dedi
Aynen ne eli duruyo ne çenesi şuanMaşallah kuzuma ne hinlik yapsam diye gözler parlamış