- 5 Mayıs 2021
- 2.638
- 4.651
- 34
-
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #4.361
Anladım tabiki herkesin kendine göre özele sebepleri olabiliyor. inşallah haftaya görürsünüzİlk çocuk gebelik öncesinde de çok ağrılı geçiyordu
Ben çok kez vajinal baktırdım. Ağrı odaklarımdan dolayı hep kastım ve kanamam oldu bu yüzden de istemedim ama prof yerinde olsaydı belki isteyebilirdim o an asistanın dosyaları karıştırması acemiliğini çok belli etmesi de istemememde etken oldu bunu sorgulayın diye yazmadım ben siz baktırıyorsunuz diye niye baktırdınız tehlikeli diyor muyum?Hayır. O yüzden empati. hayat bu kadar bilimsel ve somut değil.Bir bebek bekliyorsak o bebeğe karşı sorumluluğumuz oluyor. Hele de doktorlar beta 3binken karından görünmeli diyorsa ve üzerinde bir değerde karından görünmüyorsa tamamen doktora emanet olmamız lazım. Burda cekinilecek bir şey göremiyorum, anne ve bebek sağlığı degil mi önplanda olan?
Kızlar aynada ya da duvarda karnınızı çekmeye başladınız mı
Yarın sağ salim göreyim 7 haftalık olacak sanırım başlayayım çekmeye diyorum daha çıkmadı karnım ama bu haftalar da anı olsun
Sağolun inşallahAnladım tabiki herkesin kendine göre özele sebepleri olabiliyor. inşallah haftaya görürsünüz
İlk sorduğum soru niye olan size yönelikti, devamı değil. Devamı vajinal muayeneden korkan hanımlar için kendi yaşadığımdan bir kesit paylaştım. Yani devamı hamile kadınları vajinal muayeneden korkutacak şekilde yazanlar içindi sizin için degilBirincisi doktorum değil asistan vardı güvenemedim. İkincisi çikolata kistim olduğu için ben üç ay öncesinden üniye o bölüme randevu almıştım bu yüzden gitmişken karında görürüm belki dedim. Üçüncüsü de ağır endometriozis hastaları bilir bizim için ilişki bile çok zorken,vajinal ultrason çok can yakıcı olabiliyor bu yüzden kaç kere kanamam oldu ağrıdan dolayı tehlikeye atmak istemedim .
Ayy böyle simsiyah giyinip hafta hafta çekmeyi düşünüyorum inşallah sağlıkla ilerlesin de tekAa hiç aklıma gelmemişti
Oooben hep bakıyorum hep sonuç aynıinstagram'dan
8weekspregnant
9weekspregnant
10weekspregnant diye aratıp duruyoruminsanların karnı ne zaman büyümeye başlamış diye ben de bir an önce elle tutulur bir şeyler görmek istiyorum valla bir de benim son randevumdan 1 ay sonraya verdiler randevuyu bekle ki geçsin
İnşallahİlk sorduğum soru niye olan size yönelikti, devamı değil. Devamı vajinal muayeneden korkan hanımlar için kendi yaşadığımdan bir kesit paylaştım. Yani devamı hamile kadınları vajinal muayeneden korkutacak şekilde yazanlar içindi sizin için degil
Sorumun cevabını aldım, çok çok geçmiş olsun, umarım en yakın zamanda görürsünüz bebeginizi. sağlıkla alalım kucağımıza inş hepimiz. Sevgiler
Ayy böyle simsiyah giyinip hafta hafta çekmeyi düşünüyorum inşallah sağlıkla ilerlesin de teksana da fikir olsun canım görüyorum da çok hoşuma gidiyor ama kartlara baktım hep 12. Haftadan başlıyor
Ooo9. Haftadasin sanırım çıkmadı mı daha biraz olsun göbek ben belki o zamana çıkar azıcık demiştim
Eminim sorumluluk bilincini vurgulamak için yazdın ama sana katılmıyorum canım. Asıl bir can sorumluluğumuz olduğu için kendimizi kimseye emanet etmemeli ve sorgulamalıyız. Geçen yıl rahim ameliyatım öncesi öyle doktorlarla görüştüm ki iyi ki sonuna kadar sorgulamışım. Zaten her türlü bilgiye erişebiliyoruz, bana uymuyorsa dr dediği için vücuduma müdahale ettirmem. Geçerli sebeplerim sebebiyle ben de vajinal muayene yaptırmayacağım. Sağlıklı anne adayları tercih edebilir tabikiBir bebek bekliyorsak o bebeğe karşı sorumluluğumuz oluyor. Hele de doktorlar beta 3binken karından görünmeli diyorsa ve üzerinde bir değerde karından görünmüyorsa tamamen doktora emanet olmamız lazım. Burda cekinilecek bir şey göremiyorum, anne ve bebek sağlığı degil mi önplanda olan?
Valla bende önceden kalma göbek var az birazAyy böyle simsiyah giyinip hafta hafta çekmeyi düşünüyorum inşallah sağlıkla ilerlesin de teksana da fikir olsun canım görüyorum da çok hoşuma gidiyor ama kartlara baktım hep 12. Haftadan başlıyor
Ooo9. Haftadasin sanırım çıkmadı mı daha biraz olsun göbek ben belki o zamana çıkar azıcık demiştim
Dubhalac cok iyi bi ilac bana ertesi gün fayda sağladı. Rahat ettim acikcasievet yaa gördüm şimdi biri yazmış hatırladım duphalac yüksek ihtimalle
Benimde 5+6 hepimizin aynı gün ne güzel. Sonuçlarının yazın meraktan catlarimSeninle de aynı günlerimiz cnm. 5+6 bugün. Doktor sonuçlarını hbr et :)
Ben gecen hamileligimde her alttan baktırdığım da kanama yasadim. Ultrason ışınları isi verdiği için az da olsa zararli diye biliyorum. Amerika da da gobekten muayene ediliyor. Cok fazla ultrason cihazı da kullanılmıyor.Sadece merakımdan soruyorum neden alttan baktirmadiniz?
4+4 iken doktora gittiğimde canım doktorum istersen vajinal ultrasonla görelim istersen 1 hafta bekleyelim demisti. Kimse vajinal ultrason olmak istemiyormuş nasıl oluyorsa.
Hocam siz nasıl derseniz öyle olsun doktor sizsiniz dedim, adam baktı kontrol etti sonra da bir sorun olmadı çok şükür.
Nedir bu alttan baktirmama sevdası? 3 kişiden biri vajinaldi yaptirmadim diyor. Doktorlariniza güvenmiyorsaniz doktorlarinizi değişin kızlar, güveniyorsanız da bırakın insalar işlerini yapsınlar.
Seninle ayni durumdayım ne yaptin protestan başladın mi? Ben doktora telde iceyim mi dedim o da tedaviyle gebe kalanlara iciriyoruz sana gerek yok dedi ama doktorla konuştuktan sonra kahverengi lekem geldi ve siyah ince pıhtı geldi, tekrar dr aramaya cekindim kendim bir kac kere içtimYok yoğun değil canım gündüz peçeye gelmişti sonra gelmedi. Az önce duşa girdim çıktım yine peşeteye geldi çok açık kahve akıntı ile karışık şu an yok. Şu an iğnelik değil galiba ama doktordan cevap gelmeden progestan alsam mı onda kararsız kaldım
Allahın izniyle kalp atışını duyup gelceksin stres olma hiçKızlar yarın sabah randevum var. Çok stresliyim. Lütfen dua edin bana, bebeğimi kaybetmek istemiyorum hiç
Hayir bu ara bu forumda en çok okuduğum şey "sakın alttan baktirmayin düşük oluyormus" şeklindeki yorumlar. Vajinal muayeneden olmak zorunda olanlar var ve haklı olarak iyice korkuyor, stres oluyor insanlar. Buna binaen yazmıştım. Herkesin kendi tercihi tabiiki.Eminim sorumluluk bilincini vurgulamak için yazdın ama sana katılmıyorum canım. Asıl bir can sorumluluğumuz olduğu için kendimizi kimseye emanet etmemeli ve sorgulamalıyız. Geçen yıl rahim ameliyatım öncesi öyle doktorlarla görüştüm ki iyi ki sonuna kadar sorgulamışım. Zaten her türlü bilgiye erişebiliyoruz, bana uymuyorsa dr dediği için vücuduma müdahale ettirmem. Geçerli sebeplerim sebebiyle ben de vajinal muayene yaptırmayacağım. Sağlıklı anne adayları tercih edebilir tabiki
Bunu yazdıktan sonraki gün de bir kez geldi ama çamaşırımda görmedim ben canım sadece peçeteye silince akıntıyla geldi. Doktoruma sordum başlayabilirsin dedi. Ama benim daha önce bir düşüğüm var. Yerleşme kanamasıdır dedi doktor çünkü sürekli gelmiyordu.Seninle ayni durumdayım ne yaptin protestan başladın mi? Ben doktora telde iceyim mi dedim o da tedaviyle gebe kalanlara iciriyoruz sana gerek yok dedi ama doktorla konuştuktan sonra kahverengi lekem geldi ve siyah ince pıhtı geldi, tekrar dr aramaya cekindim kendim bir kac kere içtim
Merhaba hoş geldiniz hayırlı olsunKızlarr selam bende kalp atışını duymadan yazmayım dedim bugün kalp atışını duydum 5+1 de kese 7+2 de kalp atışını duymuş oldum inşallah hepimizin hamişliği sorunsuz ilerler