Selaaamm.
Böyle tuzsuz mu pişiriyorsun? Yemek yapar gibi. Ben de deneyeyim.
Bizim öğünler şöyle ,
sabah yumurta sarısı - labne- avokado pekmez ( Muhakkak her gün )
Öğlen meyve püresi- kaşık mamalı- tuzsuz lor- ceviz ve ya badem tozu eklenmiş
akşam- tarhana - yoğurtla soğutulmuş ve ya
Sebze püresi - karışım
7 tahıllı kaşık maması eklenmiş
Ara - Sade Yoğurt
Bugün ilk kez yeşil mercimek verdim , sevmedi.
Daha sonra tekrar deneyeceğim.
Evet canım zeytinyağı ve soğan da katıp pirinç ile sebzeleri ufacık doğrayıp pişiriyorum. Doğru düzgün hiç püre yedirmedim. Küçücük olunca iki çevirip ezip yutuyor.
Çok çeşitliymiş ne güzel. Kızım alerjik ben de cesaret edip ceviz vs geçemedim hiç. Zeytine de geçeceğiz umarım
Bahsettiğin kaşık maması nedir?
Bizim sebze yemeklerinin içinde muhakkak
Soğan, pirinç(bulgur ve mercimeğe geçiş yapmayı düşünüyorum), havuç, kapya biber, kabak, semizotu, pırasa, bazen sarımsak, duruma göre bazen tatlı patates brokoli vs ekliyorum.
Kaynar küçük kavonozlayıp günlük açıp 3 gün yediriyorum. Yapması uzun sürüyor çünkü
Alerjik tarhana aldım ama içi yine de çok çeşitli henüz geçmedim. En kötü kahvaltı için çorba düşünüyorum ben de.
Birkaç sabah avokado havuç karışımı da yedik
Yaa teşekkür ederiz
Evet kan negatif hepsinde, deride yumurta ve susam pozitif onlar ve kırmızı et diyeti devam ediyor. Sizin var mı test planı gündemde?
Geçen ay kanda süt yumurta tavuk filan bakıldı ama hepsi negatif geldi. Kan devam ediyordu ben de pek doğru sonuç verdiğini düşünmedim. Kaşarlı tost yedim tepki vermedi sonra yine düzensiz kan gördüm
ama huzursuzluk yoktu ve ek gıda ile su gibi ishalimiz düzeldi. Daha normal bebek gibi olduk. Ara ara diyet açtım ama ek gıda
sı malum, bir de kapya biber de yedirince artık
dan hiçbir şey anlamıyorum.
Güneşin bağışıklığı ile alakalı iga değeri düşük çıktı çok üzüldüm bunaldım, doktorların hepsi başka bi şey söylüyor. En son aynı günde gastrocu alerjiye, alerjici de geri gastro baksın diyince iyice sinirlendim.
Doktora gitmeyeceğim bi süre.Allah düşürmesin.
bu ara komple diyet açtım. Bir tek dana eti yemedim.
Ben iki ana bir ara öğün gidiyorum şu an bazen üç ana öğün de oluyor. Malesef biberon sonrası emmeyi birakti günden güne, şimdi de mamayı genelde reddedip ek gıda istiyor, uyumaya yakın teklif ediyorum o zmn içtiği kadar içiyor. Bakliyat yarın başlıyorum ben de..
Favorimiz yoğurt, tarhana çorbası, avokado ve zeytin.. Aslinda herseyi seviyoruz sadece yeşil kabak tek olarak sevmemisti.
Kuzu kıyma deneyebilirsiniz demişti doktorumuz, bı cesaret onu da deniycem bu hafta
Ben de elmayı filan hafif muhallebiyle karıştırarak verdim 2. Öğün olarak bir kaç sefer. Emmesi hemen azalınca telaşa kapıldım ben de öğünü sadece sebzeye düşürdüm. Eğer öğünü artırırsam bizimki de emmeyi bırakacak gibi görünüyor.
Yoğurt yedirebilmek hem anne hem de bebek için muhteşem bir şey bence ya
gerçekten sizin için çok sevindim
Ben hayvansal ürünlerden çok korkuyorum. Benim arada kuzu yemem ile yine sorun yaşamıştık kafam karıştı o yüzden.
Kuzu kemiği kaynatıp yemeğine biraz biraz katasım var aslında ama, işte.
Bi ara ben de cesaret edebilirsem yoğurt deneyeceğim.
Demirimiz ve b12 düşüktü b12 iğnesi yaptırdık. Demir pek damlalarla toparlanmıyor kıyma yedirebilirsem güzel olacak.