Doktorumla görüştüm 10 günde bir regl olmak sütü azaltır mı diye? Regl özellikle süt hormonu azalmasi ile olur dedi.
Yani elimizde büyük bir sorumlu var azalma ile ilgili..
Bunu paylaştığımda eşim dedi ki, tedavisi vardır heralde dedi. Ben de dedim yok, doktora sordum henüz cvp vermedi ama internetten baktığım kadarıyla, sadece yan etki sebebiyle etki edebilen ilaçlar varmış ama kullanımı tartışmalı dedim. Beni karamsar olmakla suçladı, ben de kendi düşüncem değil öyle yazıyor dedim. Dünden beri süt artıran her şeyi yedim içtim gece 4 saat uykuya rağmen dolmadi göğüslerim dedim. O da dedi ki daha önce yeseydin.. daha önce sağıp dokuyordum ben, tazyik ve fazlaliktan geriye neredeyse yatarak emziriyordum. Gece alez islanirdi sütümle, başucumda mochi dururdu, olurda çok dolu olursa gogsum on sütü sagardim, görürdü sagdigim miktarı da.. Daha önce böyle bir sorun yoktu ki..
Bebek memede kavga ediyordu hep süt varken de, arada el pompası ile sağıp verirdim, o zmnlar derdi elektrikli pompa alalım diye, daha çabuk sağmak için. Bende biberona alismasin diye istememiştim. Süt azalınca aldım. Bı de diyor ki o sağım makinasıni da benim söylememle aldın. En başından beri mamaya karşı bu adam, olurda bigun sütüm yetmezse diye endişe ettim, hakliydim çünkü marketten mama alamam, alerjik bı bebek bu, özel mama gerekiyor, o gün bile tartirmistik. Gerekli olmadığında verme demişti. Neden vereyim ki? En başından beri on yargılı bana karşı..en başından beri algilayamadi kafası, mama hazırlama zorluğunu istemeyeceğimi. Ben uykumu boluyorum mama için, hazırla, yıka, kurut, yetmesin bı daha yap..
Sebebi geçmişte yengesi emzirmemis, mama vermiş, kaynanam hala anlatır. Bunda da travma kalmış heralde ki mamayı zehir görüyor. Ya hiç gelmeseydi sütüm, ana sayılmayacak eksik mi olacaktim, benim hakkımda da yıllar sonra dedikodum yapılacak, hor mu gorulecektim?
Çocuk uyumuyo diye de çok stres yapmışım o da etkilemiş, şu an bile sinirlisin diyo, dedim sütü sen azalttin diyosun bana resmen dedim. Daha önce yeseydin, daha önce alsaydın vs. Bunlar ne demek ? Ben öyle demedim, şu an konuşmak istemiyorum dedi bı de..
Delirtip şiir yazmamı istiyor..
Sütüm olduğu zamanlarda herşey toz pembe değildi. Aynı stres, aynı yorgunluk yine vardı, ekstra değişen bı durum yok. Bilmiyo mu acaba böyle tartistikca, daha da azalacağını..
Ya üzülme, stres yapma, neden azaldığını bulalım, artırmaya çalışalım, artarsa iyi olur artmazsa napalim demek bu kadar zor mu??
Bu çocuk için aylarca yattım ben, ayakta kaldığım dakikalari, ilaca rağmen geçmeyen sancıları not ettim aylarca.. Doğdu, bir kez emzirip kucağımdan yogunbakima verdim. 2 saatte bir elimde fotoğrafina bakarak süt sağdım. En son 140 CC cikiyordu. Hala buzluktalar
Bu çocuk fazla kaka yapiyo, yeşil dedim, usutmussundur kendini dediler. 40 derece sıcakta klimasız, ayağımda da çorapla,kan ter içinde yaşadım haftalarca.. sonuç süt alerjisi çıktı. Kimse demedi sonra,biz bilemedik sen suphelenmistin diye.. Haftalardır diyet yapıyorum. Tek başına bu bile sütün kalitesini düşürüp, stresi artırıyor. Bu bile fedakarlık değil mi? Arada anneler diyo ama sütün çeker.. Çekmez diyorum kafamı çevirip, bebeğim iyi olsun da.. Tamam bunların hiç biri onun sorumluluğu degil ama benim de tercihim değildi. Sadece fedakarlık yapmak zorunda olan bendim, yaradılış gereği.. Bı kez olsun demedi bana, yaşadığım zorluğun farkında oldugunu, arkadaşlarına söylerken duydum sadece..
Bilmiyorum nereye kadar götürebilirim bu şekilde.. bu sorun bitse diğeri çıkacak ve ben anlasilamamaktan ölüyorum