2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
İlk dozdan daha fazla etkiledi aşılar bizi. Çok hafif ateş oldu ama huzursuzluk yaptı epey.. 1 gibi calpol verdim 5e doğru emzirdim. Biraz önce yine uyandı, ne biberon, ne meme kabul etmedi, biraz ağladı biraz güldü, uyumak istemedi. Şimdi uyudu sonunda..
Ya ne emiyor ne de mama içiyor napcam ben bu çocuğu nasıl beslicem ya bazen saçımı başımı yolmalı çıldırma hali geliyor bana

Benimkide buna yakın bir sey bebekle konusur biraz tutar sonra yatis telefon en son bas edemedi annesini cagirdi her aksam geliyor uyutmaya yardimci oluyor benim esim cok gec geliyor 7 lerde hak veriyorum biraz.bende cok tartistim annesi gelince biraz rahatladim simdi kavga etmiyoruz.he tutar konusur ama gece bakmaya gelince kacar bende o da eski rahatlıgimizi cok ariyoruz.kayinvaliden gelsin yakinsa oglu bakmiyo bari o baksin.yada gunduz ev islerine bebege bakıci tut sen rahatlarsin aksama enerjin kalir uyutmaya baktin olmadi bosanirsin.ama en önemlisi kizmadan bagirmadan konusabilmek.
Kaynanama cocuk baktırmakmı böyle bişi mümkün degil hele şuann asla 😵‍💫annem yardımcı sagolsun evde iş yüküm yok cok fazla sadece kızıyla vakit geçrsn istiyorum o kadar

Gittim hastaneye daha açıklık var dedi bana da elletti vardı gerçekten dün saglikocagi öyle söyleyince içim içimi yedi dedim oda görevini yapmış dedi her ay kontrol altında tutalım tiroidden kaynaklı da kapanabilir troidlerine bakalım dedi kan verdik suanlik ultrasona gerek duymuyorum dedi çok şükür bu saglikocaklari neyin kafasını yasiyorsa karşısındaki ne düşünür hiç düşünmüyorlar ben elledim daha açık yani
Bize yaptıkları gibi olmuş size de onlar felaket tellalı hep.

Doktorumla görüştüm 10 günde bir regl olmak sütü azaltır mı diye? Regl özellikle süt hormonu azalmasi ile olur dedi.
Yani elimizde büyük bir sorumlu var azalma ile ilgili..
Bunu paylaştığımda eşim dedi ki, tedavisi vardır heralde dedi. Ben de dedim yok, doktora sordum henüz cvp vermedi ama internetten baktığım kadarıyla, sadece yan etki sebebiyle etki edebilen ilaçlar varmış ama kullanımı tartışmalı dedim. Beni karamsar olmakla suçladı, ben de kendi düşüncem değil öyle yazıyor dedim. Dünden beri süt artıran her şeyi yedim içtim gece 4 saat uykuya rağmen dolmadi göğüslerim dedim. O da dedi ki daha önce yeseydin.. daha önce sağıp dokuyordum ben, tazyik ve fazlaliktan geriye neredeyse yatarak emziriyordum. Gece alez islanirdi sütümle, başucumda mochi dururdu, olurda çok dolu olursa gogsum on sütü sagardim, görürdü sagdigim miktarı da.. Daha önce böyle bir sorun yoktu ki..
Bebek memede kavga ediyordu hep süt varken de, arada el pompası ile sağıp verirdim, o zmnlar derdi elektrikli pompa alalım diye, daha çabuk sağmak için. Bende biberona alismasin diye istememiştim. Süt azalınca aldım. Bı de diyor ki o sağım makinasıni da benim söylememle aldın. En başından beri mamaya karşı bu adam, olurda bigun sütüm yetmezse diye endişe ettim, hakliydim çünkü marketten mama alamam, alerjik bı bebek bu, özel mama gerekiyor, o gün bile tartirmistik. Gerekli olmadığında verme demişti. Neden vereyim ki? En başından beri on yargılı bana karşı..en başından beri algilayamadi kafası, mama hazırlama zorluğunu istemeyeceğimi. Ben uykumu boluyorum mama için, hazırla, yıka, kurut, yetmesin bı daha yap..
Sebebi geçmişte yengesi emzirmemis, mama vermiş, kaynanam hala anlatır. Bunda da travma kalmış heralde ki mamayı zehir görüyor. Ya hiç gelmeseydi sütüm, ana sayılmayacak eksik mi olacaktim, benim hakkımda da yıllar sonra dedikodum yapılacak, hor mu gorulecektim?
Çocuk uyumuyo diye de çok stres yapmışım o da etkilemiş, şu an bile sinirlisin diyo, dedim sütü sen azalttin diyosun bana resmen dedim. Daha önce yeseydin, daha önce alsaydın vs. Bunlar ne demek ? Ben öyle demedim, şu an konuşmak istemiyorum dedi bı de..
Delirtip şiir yazmamı istiyor..
Sütüm olduğu zamanlarda herşey toz pembe değildi. Aynı stres, aynı yorgunluk yine vardı, ekstra değişen bı durum yok. Bilmiyo mu acaba böyle tartistikca, daha da azalacağını..
Ya üzülme, stres yapma, neden azaldığını bulalım, artırmaya çalışalım, artarsa iyi olur artmazsa napalim demek bu kadar zor mu??
Bu çocuk için aylarca yattım ben, ayakta kaldığım dakikalari, ilaca rağmen geçmeyen sancıları not ettim aylarca.. Doğdu, bir kez emzirip kucağımdan yogunbakima verdim. 2 saatte bir elimde fotoğrafina bakarak süt sağdım. En son 140 CC cikiyordu. Hala buzluktalar😔 Bu çocuk fazla kaka yapiyo, yeşil dedim, usutmussundur kendini dediler. 40 derece sıcakta klimasız, ayağımda da çorapla,kan ter içinde yaşadım haftalarca.. sonuç süt alerjisi çıktı. Kimse demedi sonra,biz bilemedik sen suphelenmistin diye.. Haftalardır diyet yapıyorum. Tek başına bu bile sütün kalitesini düşürüp, stresi artırıyor. Bu bile fedakarlık değil mi? Arada anneler diyo ama sütün çeker.. Çekmez diyorum kafamı çevirip, bebeğim iyi olsun da.. Tamam bunların hiç biri onun sorumluluğu degil ama benim de tercihim değildi. Sadece fedakarlık yapmak zorunda olan bendim, yaradılış gereği.. Bı kez olsun demedi bana, yaşadığım zorluğun farkında oldugunu, arkadaşlarına söylerken duydum sadece..
Bilmiyorum nereye kadar götürebilirim bu şekilde.. bu sorun bitse diğeri çıkacak ve ben anlasilamamaktan ölüyorum
Seninide başka bi versiyon sanırım diyemeyecegm sakin ol diye insan fıttırıyor bazı şeylere.Alllahım onlara akıl fikir bizede sabır verrsin.. 😶
Bebişinde aşı olmuş inşallah toparlar hemen🤲🏼

Benim yok gibi bir şey diyebilirim. Şu şampuanı kıllanıyorum ben çok faydasını görüyorum tavsiye ederim
Aa bi bakayım. Sıkıldım artık valla her şeyi deneyebilirim
Merhaba hanimlar cocuk dr 3 aylik olunca göz dr götürmemizi önerdi. Özel bir klinik aradim bebege göz damlası damlatıp 30 dk sonra cihazla kontrol ediyorlarms. Yaptiran varmı yada bilgisi olan
Merhaba, bizimkine damla yapmadılar. Fotoğraf makinesi gibi bi şeyler ölçüm yaptılar. Sonra doktor baktı yakından. O kadar. Damla yapmadılar ama

Aynen öyle d Viti kestik ama bizim kontrol altında olması lazım heran kapanabilir
Ben sağlık ocağına hiç muayeneye falan götürmüyorum aşıdan aşıya gidiyoruz hoş gerçi çağıranda yok iyikide yok saçma sapan yorumlarda bulunuyorlar. Aydan aya doktorunun ölçtüğü bilgileri whatsapptan ebeye yazıyorum sisteme giriyor

Ben de bugün hipp deneyeceğim bakalım inşallah yarar
Sizde hafif de olsa alerji varsa onu da kusacaktir. Golden goat keçi sütü içeriyor diye biliyorum inek sütü proteini içeriyor mu bakmadım ama öyle bı sorun olursa onu deneyebilirsin.Gerci bir kısım alerjik bebeklere keçi sütü de dokunabiliyor. Ya da özelden ben sana bı link vereyim onu dene olur mu

Son düzenleme:
Ya ne emiyor ne de mama içiyor napcam ben bu çocuğu nasıl beslicem ya bazen saçımı başımı yolmalı çıldırma hali geliyor bana
Bugün bizde az besleniyoruz aşıdan sanırım, hadi sütün tadı değişik vs. Mamayı da icmiyo pek.. insanın içi elvermiyo aç aç yatmasına da.. Doğduğu günden bugüne en zor zamanlari yaşadım şahsen 4. Ay delirmelik.. asla unutmiycam. Valla ayakta gezerek emziren var, emzirdigi tarafa renkli oyuncak fular asan var.. mamanın tadinj sevmediyse katkısız vanilya aroması ekleyip deneyebilirsin ne diyeyim bunlar geldi aklıma.. çabuk geçsin bu ay inşallah 🙏🏻

Seninide başka bi versiyon sanırım diyemeyecegm sakin ol diye insan fıttırıyor bazı şeylere.Alllahım onlara akıl fikir bizede sabır verrsin.. 😶
Bebişinde aşı olmuş inşallah toparlar hemen🤲🏼
Aynen kendine has versiyon.. Zaten hormonlarım alt üst, cinayet işlesem indirimim var yani😂 Neyse geçecek bu zamanlarda ama insan unutmuyor malesef, içini dökmeden de rahatlamak mümkün değil..
Gecen aşı hiç etkilememis meğer dünden beri çok mutsuz, şurup sonrası uyanışı güzeldi sadece..

Benim kız gazlı bir bebekti, 4 aylık olana kadar sürekli ağladı. Benim kv de deli diyip duruyor kuzuma sinir oluyorum ben de. Minicik bebeğe böyle şeyler söylenmez, söylenmemeli bence ama onların ne düşündüğü çok da önemli değil boşverin takmamaya çalışın, yeri gelirse cevabını da verin ben öyle yapıyorum 😬
Benim ki de kolik bebekti her gördüğüne benim bebisi anlatıp durdu ilk zamanlar mecbur onun yanında kaldım bazi sebeplerden dolayı
Çocuğa huysuz edepsiz daha demediği kalmadı biran önce evime gitmek istiyorum ama eşimi ikna edemiyodum
Rabbim yardım.etti kaynanam bebek ağlarken kucağına aldı susturmak için o arada yüzüne doğru oflamis bizimki delirdi apar topar eve geçtik
Bizimkinin o tepkisinden sonra daha bebeğe bisey diyemiyor😅

Aynen kendine has versiyon.. Zaten hormonlarım alt üst, cinayet işlesem indirimim var yani😂 Neyse geçecek bu zamanlarda ama insan unutmuyor malesef, içini dökmeden de rahatlamak mümkün değil..
Gecen aşı hiç etkilememis meğer dünden beri çok mutsuz, şurup sonrası uyanışı güzeldi sadece..
Heleki en cok ihtiyac oldugu zamanlarda yapılmasını unutmuyor insan.bnde bazen kafasını ayaklarımın altına almak istiyorum 🥲şurubu ne kadar veriyorsun büyüdükçe dozu artıyormu acaba biz çay kaşıgında kaldık

Özler belki kıymetinizi anlar canım
Bakıcaz bi çaresine artık bu sekide gitmez cünki🥲
Canım birde birşey sormak istiyorum bebişe mama yaptıgında kaldıgı olursa onu döküyormusun yoksa buzdolabında bi süre saklanabliyormu.genelde 1 saat içinde tüketin yazıyorda.birde aylık 3 4 paket alıp koymak istiyorum bi sorun olmaz galiba kapalı paket.

Bakıcaz bi çaresine artık bu sekide gitmez cünki🥲
Canım birde birşey sormak istiyorum bebişe mama yaptıgında kaldıgı olursa onu döküyormusun yoksa buzdolabında bi süre saklanabliyormu.genelde 1 saat içinde tüketin yazıyorda.birde aylık 3 4 paket alıp koymak istiyorum bi sorun olmaz galiba kapalı paket.
Kapalı paket sorun olmaz canım bizde koliyle alıyoruz. Ama açıldıktan sonra 1 ay içinde bitecek ya da atacaksın. Buzdolabına koymuyorum oda sıcaklığında en fazla 1 saat duruyor içmezse döküyoruz yine.

Heleki en cok ihtiyac oldugu zamanlarda yapılmasını unutmuyor insan.bnde bazen kafasını ayaklarımın altına almak istiyorum 🥲şurubu ne kadar veriyorsun büyüdükçe dozu artıyormu acaba biz çay kaşıgında kaldık
Aynen öyle, destek beklerken bunları yaşamayı unutmak zor.
5 ml demişti doktorumuz, enjektörle olceyim dedim ama bulamadım, iki çay kaşığı verdim.

X