2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım. Kramp girmiş gibi oluyor dimi çok fena acısı. Öncelikle magnezyum ve kalsiyum değerlerine baktır. Eksik varsa takviye kullan.

Bir de bacağın çekildiği esnada ayaklarını uzat ve ayağını parmaklarından gövdene doğru çek, göbekten dolayı sen yaoamazsan eşin yapsın o çekilen kası gerdirince ilk anda acısa bile çok hızlı geçiriyor kendi haline bırakınca hem uzun sürüyor hem sonrasında ağrı çok oluyor.

Bana küçükken yüzmeye giderken olurdu, yuüzmedeki hocalarımız hemen sudan çıkarıp bu hareketi yapardı çok kısa bir sürede geçerdi hemen havuza geri girerdik.
Aynen cnm, magnezyumu bırakmıştım başlıcam geri, kalsiyumuda gün içinde epey süt ürünü tüketiyorum yeterli geliyodur diye düşünmüştüm, o dediğin hareketi eşim yaptı hemen canım rahatladım o an ama sonrasında ağrıdı ara ara, şuan daha iyiyim bir daha olmaz inşallah

İlk kim doğuracak bize sürpriz yapacak acaba 😍 2-3 hafta sonra grup olarak riskli zamanları geride bırakmış olacağız inşallah 🙏🏻 34ten sonrasında çok sorun olmuyor diye söylemişti doktor 🙏🏻 Bazen düşünüyorum 5-6 hafta sonra evde biri daha olacak, eşimle tüm hayatımız o olacak 😍💙 yeni bir dönem başlayacak gibi 👶🏻
İlk ben dogururum benim bebeler aceleci 😂😂

Minnoşu gördük daha doğrusu göremedik😂 çok hareketli ve yüzü aşağı bakıyordu.sadece kulak gördük ve büyük sanırım babası gibi ahahaahah.
Halbuki benimki de minnacık 🤣 1680 Gr olmuş 42cm boyu. Haftası boyundan sebep biraz önde çıkıyormuş. Suyun fazla dedi çok mu şeker tüketiyorsun azalt hatta bırak dedi. 2 hafta sonra yeniden bakalım dedi suyun fazla olması erken doğumu tetikleyebilir dedi. Tatlılar elveda🙈
Ayy maşallah size 🥰 benim 28. haftada 1670 Gr, 41 cm'di 🙈🙈 seninki benimkine göre haftasına göre çok çok iyi 😂😂 bende diyet yapıyorum zaten tatlı yemiyordum ama şimdi canım aşırı tatlı istiyor 🙊🙊benim bebe 2,5 yıl donduruldu tüp bebek direkt kızım kadar doğacak galiba 😂😂

U Ufukta_bebek çok geçmiş olsun. Daha doğmadan aksiyonlara başladınız desene 😃 Neye her aksiyonunuzun sonu böyle sorunsuz olsun diyelim o zaman.
Normal dogum o an cekiyorsun bitiyor ama sezeryanda dikiş falan oturup kalkmak zor olur diye düşünüyorum birde sezeryanda sırttan kemiğe iğne vuruyorlarmis o da beni korkutuyor birde sezeryanda tecrübem yok o yuzden endişe ediyorum ama değişimin sağlığı yerinde olsunda artık sezeryanda olsa normalde rabbim yardim etsin
Ben ilk doğumum da normal olsun diye çok takmıştım doktor da destekledi ama inan bol müdahaleli bir normal doğum sezaryenden beter. Bak hala ilk dogumdan kalan varislerle uğraşıyorum şimdi. İçin rahat etmezse bir doktor görüşü daha alırsın. Ama doktorlar sezaryen oneriyorsa hiç normal olsun diye diretme.
Sorun sadece pozisyon ise daha zamanı var son haftalarda bile dönen var. Benimkinin de henüz kafası doğum kanalında değil ama dönebilir daha vakit var.

Kağan Kocatepe. Favori doktorum.👍🏻😊

Kadın doğumcu olarak benim de favorim o.

Yenidoğan bakımı hakkında da dün YouTube da Osman Gönülal'ın videolarına denk geldim hafta hafta çok güzel özetlemiş, bayıldım. Bir çok farklı konuda da detaylı video çekmiş. Çok basit ve anlaşılır bir dille anlatıyor. Tavsiye ederim

Aynen bende 😂 benimkide 10 gün önden gidiyor erken gelir sanmıştım bende 😄
Benim kızın da tüm ölçümleri baştan beri hep 1 hafta önde. Ben bir de İstanbul'da doğurmayı planladığım için seyahat tarihimi planlamak açısından direkt sordum doktora ama doğum zamanıyla alakasızmış. İri bebek iyidir ele gelir, güzel emer diyorum ben de. Çok erken de gelmesinler çok geç de, zamanında güzelce annelerini yormadan sorunsuzca sağlıkla gelsinler inşallah.

Benim kızın da tüm ölçümleri baştan beri hep 1 hafta önde. Ben bir de İstanbul'da doğurmayı planladığım için seyahat tarihimi planlamak açısından direkt sordum doktora ama doğum zamanıyla alakasızmış. İri bebek iyidir ele gelir, güzel emer diyorum ben de. Çok erken de gelmesinler çok geç de, zamanında güzelce annelerini yormadan sorunsuzca sağlıkla gelsinler inşallah.
Amin cnm inşallah hepimizinki ❤️

Kızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.

1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman 😂
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.

2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?

Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş 🤦🏻‍♀️

3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım 🤷🏻‍♀️

Günaydın kızlar berbat bir gece geçirdim ya, gece bacak kasım çekildi çığlık çığlığa uyandım resmen berbat bir acıydı 🥺 hala daha yürüdükçe sızlama oluyor bacağımda
Canm hamilelikten oluyor bende de oldu. Magnezyum verdi doktor geçti

Kızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.

1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman 😂
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.

Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?

Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş 🤦🏻‍♀️

3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım 🤷🏻‍♀️
1) MUCA anne bebek cantası aldım.
cok kullanıslı biraz pahalı ama güzel.
2)mustela pişik önleyici krem tercih ettim. Pişik olursa bakacağım artık duruma göre ama her altını açtıgımda bunu sürüp engellemeye calısacağım
3)kanguru henüz almadım

Kadın doğumcu olarak benim de favorim o.

Yenidoğan bakımı hakkında da dün YouTube da Osman Gönülal'ın videolarına denk geldim hafta hafta çok güzel özetlemiş, bayıldım. Bir çok farklı konuda da detaylı video çekmiş. Çok basit ve anlaşılır bir dille anlatıyor. Tavsiye ederim
Osman Gönülal ne diyeceğini bilemiyor, bazen en olmayacak şekilde cümle kuruyor. Kendim canlı yayınları da dahil 5-6 ay takip etmiş biri olarak aman diyim, yeni doğum yapanlar videolarından uzak olsun. felaket tellalı. benim gibi evhamlı yapıda olanlara videolarını önermiyorum. sürekli karamsar cümleler kuruyor. ota .oka ani bebek ölümü sendorumunu iliştiriyor. psikolojimi bozdu adam lohusa lohusa, gecelerce çocuğumun nefesini kontrol ettim uyuyamadım.

1- Anne cantası.

3- Ergonomik kanguru.
Pisik kremi ben mustela yi bariyer olarak hametani iyilestiren olarak kullandim.yine oyle yapicam. Ergonomik kanguru oglumda almistm smdi wrap sling aldim. Net kanguru daha cok sicaklatir sling incecik bisey. Anne cantasi olarak oglumda aliexpresten sirt cantasi almistim o hala sapasaglam. Ustune bi de ebebekten baby mom canta aldim yine sirt. Soyledigin kadar degil ama buyuk.

Ay ugraştigina degmez canim yabben üşenirim 🤣

Anaaa kiz ne psikopat kv'ler var 🤣 benimkinin asla yapmayacagi bişeydir ben versem bana kizar o derece organikçidir🤣 herkesinde bi deformasyonu var eltim emzirirken tepesine akbaba gibi dikilip bebek emiyormu diye bakiyodu eltimden önce ben çemkiriyodum bebek aglasa bile annesine vermez oyle sacma sapan kendi dogurmuş gibi bebegi anasindan kiskanir bizimkide 🤣 eltime ilk dogumunda bu seni sütün için seviyo emzirmesen sevmez demiş ben şoktayim yani ki demişolabilir eltim sessizdir ses cikarmadikca tepesine binmişler bana yapabileceğini pek sanmiyorum cigerini sökerim adamin 🤣🤣🤣🤣🤣
Üşendim ya . E bebek e sordum aynı ürünmus vazgeçtim iadeden . İade kodu aldım ama yollamayicam

Back
X