• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2021 TEMMUZ AYINDA AŞILAMA YAPTIRACAKLAR

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Galiba bu hem doktora hem kişiye göre de değişiyor. Yumurta sayısı, gelişim durumu vs süreci etkiliyor. Benim gittiğim doktor aşılama gününden bir sonraki gün başlayarak 6 gün içinde 2 günde bir olarak tavsiye etti.
Aynen canım benim de o şekilde önerdi çatlamayan yumurtalar olup sonradan çatlayabiliyormuş öyle bi şey de duydum aşılama olan gün yumurta yeni çatlıyor 24 saat canlı kalıyor o ilişkiler de bir nevi takviye

Ben de aynı durumu sorguladım başında. Bu kadar düşük ihtimal olmasını. Ancak şuan aşılama diye bir yöntem varsa ve kullanılıyorsa demekki işe yarıyor. Yoksa ne doktor uğraşır ne hastane. Ayrıca aldığımız iğne ve ilaçlarla yüzde oranı çoğalıyor. Belki de geçmişe bakıp keşke şunu da yapmasaydım dememek için uğraşıyoruz. Bir de aşılama yöntemi tamamen doğal yöntem olarak geçiyor. Düşünsene tutanlar için çok büyük şans. Dolayısıyla doktorlar bu şansı elimizden almak istemiyorlar. Allah hepimizin yüzünü güldürsün. Şimdi olumlu hayaller kurma zamanı, olumsuz haber alırsak yola nasıl devam edeceğimizi düşünürüz 🌸
Haklısın canım valla sonuçta spermler yıkanıyor ve rahime gönderiliyor normal ilişki gibi olmaması lazım ve dediğin gibi iğnelerle fazla yumurta oluşuyor bir tane değil ki değil mi.. doktorum çoğu hastamızın tutuyor dedi.. yaa karışık duygular işte bazen olumsuz düşünüyorum bazen olumlu

Selam kızlar ben de dün ilk kez aşılama oldum ama hiç ümidim yok yazılanlardan dolayı madem böyle tutma ihtimali düşük bi uygulama neden yapıyor ki doktorlar moralim çok bozuk :KK43:
Eğer ciddi sorunlar yoksa kanuna göre en az iki aşılamadan sonra tüp bebek yapıyorlar. Yoksa direkt tüp bebek yapmaları için sperm sayısının 1 milyonun altında olması gerek falan filan başka etkenler var canım. Zorunluluktan yapıyorlar yani

Eğer ciddi sorunlar yoksa kanuna göre en az iki aşılamadan sonra tüp bebek yapıyorlar. Yoksa direkt tüp bebek yapmaları için sperm sayısının 1 milyonun altında olması gerek falan filan başka etkenler var canım. Zorunluluktan yapıyorlar yani
Ciddi sıkıntı yok canım ama çevremde çok aşılama ile hamile kalan olmuş burda da çok az gördüm

Ciddi sıkıntı yok canım ama çevremde çok aşılama ile hamile kalan olmuş burda da çok az gördüm
Benim de çevremde çok var aşılama ile hamile kalan hatta ikiz bebeği olan. etkili bi yöntem ama kısmet demekki Ümit kesmeyelim. Doktor ben ümitlenmeyeyim diye direkt dedi zaten. Üst üste iki defa aşılama yaparız tutmazsa tüp bebek yaparız yaşın genç olduğu için tüp bebek tutma ihtimali çok yüksek demişti

Canım moralinizi hiç bozmayın biliyorum bunu yapmak çok zor ama dusunmeyin akışına bırakın hastaneyi hastanede bırakın hiç düşüncelere kapılmayın olmamasinin ilk sebebi stres zaten ben ilk asilama utmayınca buda tutmayacak diye hiç beklemedim sırf 3 asilamadan sonra tüp bebek oluyor devlette diye yaptırdım ama oldu gibi görünüyor inşallah 🤲

Benim de çevremde çok var aşılama ile hamile kalan hatta ikiz bebeği olan. etkili bi yöntem ama kısmet demekki Ümit kesmeyelim. Doktor ben ümitlenmeyeyim diye direkt dedi zaten. Üst üste iki defa aşılama yaparız tutmazsa tüp bebek yaparız yaşın genç olduğu için tüp bebek tutma ihtimali çok yüksek demişti
Aynen kısmet canım benim de yaş 30 genç mi değil mi bilemedim 30 dan sonra rezerv azalıyor diyolar :(

İnşallah canım hepimiz daha fazla beklemeden kavuşuruz inşallah bebişlere🙏🏼

Ben aşılama olamadım bu ay da bir türlü aşılama nasip olmuyor herşey tamam derken rapor çıkacak edecek hormon tahlilleri yaptırdık ki prolaktin uçmuş 41 doktor ilaç başlayacağım bununla aşılama yapamam dedi tekrar istedi 28 çıktı yüksek dedi ilaç yazdı iç dedi ve kaldı aşılamam. Bazı olası şeyler bile ufak şeylerle engel oluyor ama olmaması gereken durumlarda oluyor herşey nasipten başkasını kafam almıyor. 🤷 Peki tekrar yaptıracak mısın?

Canım benim bir yandan kendin bu süreçle baş etmeye çalışırken bir yandan eşini koruyamaya çalışıyorsun. Şuan hem duygusal hem hormonal olarak çalkantı içindeyiz. Dolayısıyla yanlışı doğrusu yok, bırak üzülmemiz gerekiyorsa birlikte üzülelim. İçe kapanmak gerekiyorsa kapanalım. İnşallah gün gelir birlikte seviniriz de. Dolayısıyla kendini yargılama, o da zaten hem seni hem süreci anlayacaktır.
Yaaa bn cok sulu gözüm böyle konuşursam direkt ağlarım okurken bile 😔ağlayinca o daha cok üzülür bnim sorunum da bu. Hamile kalamamla ilgili neden bebgim olmuyo seklinde hic esime dert yanmadim o anliyo ama bn gulmeye pozitif olmaya devam ediyorum. Hep de bunu yaptim. Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim.

Bugün yaptım canım benimkinde de ikinci çizgi yok sebepsiz infertilite bizde de ama demekki ilk aşılamada tutmuyor bazen. Rabbim ikincisinde verir inşallah
Hayırlısı olsun canim bnim. Istedigin sey genelde unutunca geliyor ama tabi bizim icin imkansiz. Iyi ki burası var ne guzel paylaşıyoruz herseyimizi 🌸🌸

Hayırlısı olsun canim bnim. Istedigin sey genelde unutunca geliyor ama tabi bizim icin imkansiz. Iyi ki burası var ne guzel paylaşıyoruz herseyimizi 🌸🌸
evet canım burada herkes birbirini daha iyi anlıyor aynı yollardan geçiyoruz derdimizi paylaşıyoruz sevincimizi paylaşıyoruz. inşallah yakında güzel haberler de paylaşırız :)

Yaaa bn cok sulu gözüm böyle konuşursam direkt ağlarım okurken bile 😔ağlayinca o daha cok üzülür bnim sorunum da bu. Hamile kalamamla ilgili neden bebgim olmuyo seklinde hic esime dert yanmadim o anliyo ama bn gulmeye pozitif olmaya devam ediyorum. Hep de bunu yaptim. Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim.

Benimde sorunum bu maalesef 😇 msjınızda kendimi gördüm. Ağlamamak için anlatamıyorum bile diyebilirim eşimin psikolojisini aşağıya çekmek de istemiyorum biliyorm o da çok üzülüyor. Azcık anlatma isteğim olsa ağlama tutuyor gözlerim doluyor kaçıyorum artık hassas noktam gibi konu bazen ise zil takıp oynuyorum diyebilirim ruhsal çok inişli çıkışlıyım 🙈

Ben aşılama olamadım bu ay da bir türlü aşılama nasip olmuyor herşey tamam derken rapor çıkacak edecek hormon tahlilleri yaptırdık ki prolaktin uçmuş 41 doktor ilaç başlayacağım bununla aşılama yapamam dedi tekrar istedi 28 çıktı yüksek dedi ilaç yazdı iç dedi ve kaldı aşılamam. Bazı olası şeyler bile ufak şeylerle engel oluyor ama olmaması gereken durumlarda oluyor herşey nasipten başkasını kafam almıyor. 🤷 Peki tekrar yaptıracak mısın?
Benimde 2 ay aşılamalarım iptal oldu çok yumurta oluştuğundan yani nasip olmayınca bi türlü sıkıntı çıkıyor inşallah bidahaki aya olursun aşılamanı. Benim bu 2.ydi zaten tüp bebek için 2 kere aşılama şartı vardı o yüzden yaptırmıştım zaten normalde pek istrmiyordum aşılamayı. Ben artık tüp bebeğe başlıcam bu ay rapor işlemlerine başlıcam sende mi devlette yaptırıyorsun

Benimde 2 ay aşılamalarım iptal oldu çok yumurta oluştuğundan yani nasip olmayınca bi türlü sıkıntı çıkıyor inşallah bidahaki aya olursun aşılamanı. Benim bu 2.ydi zaten tüp bebek için 2 kere aşılama şartı vardı o yüzden yaptırmıştım zaten normalde pek istrmiyordum aşılamayı. Ben artık tüp bebeğe başlıcam bu ay rapor işlemlerine başlıcam sende mi devlette yaptırıyorsun

Evet bende devlette araştırmada yaptıracağım bana da doktorm 2 kere şart var aşılama için dedi. 😏 Ondan Dahalık deneyemedim artık pess diyecek duruma da geliyorm ilk olsun diye heves ettim baya şuan o kaçtı birşeyler engel olunca birde umut belki tutar diye. Aşılama için ilaçlara ne kadar vermiştin canım sen? Doktor bana ilaçlarda pahallı ondan bu degerle riske giremem dedi. Raporlu sormuştum sana daha önce unuttum açıkçası süreci eski msjlarını bakacaktım. 👍 Eşim sprem testini biz 1.5 sene önce yaptırmıştık çok iyi aşılama için dedi ama yine yaptıralım dedi birde o var bu ay 🙄
Tüp inşallah olur da haberinle mutlu olurum yumurtların çok belli ki birde kaliteli oldun mu ohh olacaktır 😍

Back