• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Merhaba herkese, ben de uzun süredir yazmıyorum evde 2 çocuk gerçekten zor. Hele de sıcakta...Bizim oğluş 7 aylik oluyir 26 agustos ta. Yazın biraz tatil, biraz annemlerin köy, biraz da evimizde durduk. Burası çok sıcak 45-46 derece oldu çok bunaldık.
Ek gıda, diş çıkarma, heceleme, emekleme çalışmaları (daha ileri sürünme yok ama elleri ve diz üstünde duruyor öne atılıyor), oturduğu yerde ayağa kalkmaya çalışıyor, oturma ....hepsi aynı zamana denk geldi.
Son 3 aydır 600-300-400 gram alıyordu anne sütüyle. 6.ayinda ufaktan sebze ve meyve tadimi yapmıştık. Bu ay doktorumuzun önerisiyle ek gıdaya keskin bir giriş yaptık.
Kahvalti yumurta sarısı, peynir ve kahvaltı karışımı (aptamil devam sütü- yulaf / pirinç tozu ve meyve püresi)
Öğlen sebze - tarhana- yoğurt çorbası
Ikindi meyveli muhallebi veya yoğurt
Bu ay da kilo alimi pek iyi değil gibi ev tartisina göre. Daha önceden bezleri normal ıslanmış oluyordu. 1 haftadir resmen turuncu çişi. Memeyi sürekli teklif ediyorum emmiyor zor emiyor. Gece yanimda yatiriyorum devamlı emsin diye ama 2-3 defa ancak emiyor. Benim sütüm de eskisi gibi bol değil sanırım.
Alt dişlerin hemen sonrasında üst dişin biri de patlamış. Uykular haram oldu zaten.
Bir de 7.ayda bexsero aşımız var 1.dozu.
Ateş de yapıyormuş inşallah olmaz bir olumsuzluk....

Hepimizin bebeklerimizi keyifle saglikla büyütmemizi diliyorum, sağlıcakla kalın

Merhaba anneler. Benim miniğim 7 aylık oldu.
Memeyi bıraktı maalesef. Mama ve ek gıda yiyor. Çok hareketli MaşAllah Canıma okuyor. Evimi pislik götürüyor. Korkuma spiral taktırdım 🤣🤣 Gündüz uykusu yok gibi gece zor dalıyor ama uyuyunca sabah kalkıyor. 2 saattir uyuyup uyanıyor şimdi uyudu sanıyorum 🤣🤣
Oturuyor emekliyor MaşAllah. 2 tane dişi var. Gelişmeler bu kadar bizden.

Selam güzel anneler. Bizde 7 aylık olduk şükür. Dişler ortada yok hala 😁oluncada düşünemiyorum.. Çok şükür anne sütü alıyoruz. Bizimkide çok hareketli, artık kucakta taşımak işkence gibi olduğu için örümcek aldım. Uçarak gidiyor. 😂Ev temizliğini de imkanı olan varsa robot süpürge tam bir kurtarıcı. Önceden yere parçacıklar düşse çok sinirim bozulurdu, makineyi çıkar uğraş. Şimdi telefondan kumandayla robot istediğin odaya gidip temizliyor. Yumurtayı sevmiyor benim ufaklık, kahvaltı alternatifleri olan var mı?Ücretiz izne ayrıldım. 1 yaşına kadar yanındayım oğlusun. İnşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.

Selam güzel anneler. Bizde 7 aylık olduk şükür. Dişler ortada yok hala 😁oluncada düşünemiyorum.. Çok şükür anne sütü alıyoruz. Bizimkide çok hareketli, artık kucakta taşımak işkence gibi olduğu için örümcek aldım. Uçarak gidiyor. 😂Ev temizliğini de imkanı olan varsa robot süpürge tam bir kurtarıcı. Önceden yere parçacıklar düşse çok sinirim bozulurdu, makineyi çıkar uğraş. Şimdi telefondan kumandayla robot istediğin odaya gidip temizliyor. Yumurtayı sevmiyor benim ufaklık, kahvaltı alternatifleri olan var mı?Ücretiz izne ayrıldım. 1 yaşına kadar yanındayım oğlusun. İnşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.
Benimki tembel bi topalak oldu ya, 🙈 canının istediği oyuncağa objeye emekliyor o kadar. Örümcek var, ama erkek bebeğe tavsiye edilmediğinden henüz kullanmaya cesaret edemedim. Tutayım kollarından ayakta dursun istiyor. Ben de cuma günü ücretsize ayrılıyorum bir yaşa kadar sonrası Allah Kerim.

VİTALKÖY on Instagram: “reposted from @babykitchenn Karabuğday Unlu Pankek +7 ay Az malzemeli, çok pratik, sağlıklı bir pankek tarifi hazırladık. Ayına uygun…” güzel tarifler var şimdilik bunu denedim.
Kilo verme durumu ne oldu canım ulaştın mı hedefe. Ben 72de bıraktım grubu köyde yapamadığım için.

Benimki tembel bi topalak oldu ya, 🙈 canının istediği oyuncağa objeye emekliyor o kadar. Örümcek var, ama erkek bebeğe tavsiye edilmediğinden henüz kullanmaya cesaret edemedim. Tutayım kollarından ayakta dursun istiyor. Ben de cuma günü ücretsize ayrılıyorum bir yaşa kadar sonrası Allah Kerim.

VİTALKÖY on Instagram: “reposted from @babykitchenn Karabuğday Unlu Pankek +7 ay Az malzemeli, çok pratik, sağlıklı bir pankek tarifi hazırladık. Ayına uygun…” güzel tarifler var şimdilik bunu denedim.
Kilo verme durumu ne oldu canım ulaştın mı hedefe. Ben 72de bıraktım grubu köyde yapamadığım için.
Tarif için çok teşekkür ederim.orumcegu ilk cocugumda kullandım (kiz). 2.cocumda kullanmadım (erkek). Bunda oğlum çok hareketli, sürekli kucak istiyor, kullanıyorum ama günlük en fazla toplamda 40 dakika bile durmuyordu.63 lere kadar düştüm kilo da 😁tatile gittim geldim normal olarak koruyamadım🤣şuan 65 lerdeyim

Tarif için çok teşekkür ederim.orumcegu ilk cocugumda kullandım (kiz). 2.cocumda kullanmadım (erkek). Bunda oğlum çok hareketli, sürekli kucak istiyor, kullanıyorum ama günlük en fazla toplamda 40 dakika bile durmuyordu.63 lere kadar düştüm kilo da 😁tatile gittim geldim normal olarak koruyamadım🤣şuan 65 lerdeyim
Merhaba ne güzel 65 'e düşmüşsün. Ben de 80 den 75 e düşmüştüm tekrar 77 oldum. Devam edemedim yazın diyete. Oğlum 7 aylik oldu 26 Agustosta. Emekliyor, bıraktığım yerde bulamıyorum. Yemek konusu bizim de öyle yemeği sıkıntılı. Sebze püresi şeklinde yemiyor. Habire degisik bir sey deneyip bulmaya çalışıyorum. Mücver deniyorum, yoğurtlu deniyorum. Bizim yediğimiz gibi yapıp ezip veriyorum falan...pek yemiyor ama...

Merhaba canım.benim de ilk ücretsiz iznim bitiyor ay sonuna. 2. ücretsiz iznimi alacağım. Hepimize kolay gelsin

Yemek işi de şöylemkızlar. İlk çocuğuma yağı az tuzsuz şekersiz derken damak tadı bizden farklı oldu. Antepliyiz biz çocuk zorlanıyor 8 yaşında daha Akdeniz tarzı beslenmek istiyor. Kızım da bizim yemeklerden veriyorum ve tam bir Antepli oldu 🤣🤣 sebze püresi tuzsuz acısız yemiyor 😬😬 çiğ köfte bile yiyor ama tabi tadımlık veriyorum onları.
Ben de 83 kilo Doğuma girip 77 de kalmıştım. Gözdenur kocaman ile online diyete başladım 70 de kaldım. Tatile gidip geldim toparlayamadım ama yine de kendimi iyi hissediyorum üstüme m beden altıma 40 beden oluyor. Ama 64 olmak istiyorum tabi. Yürüteci oğluma kullanmıştım 4,5 aylıktı sanırım bütün evi talan ederdi. Kızıma 6,5 aylık aldık ama sevmedi kaldı öyle sürünerek gitmek istiyor ağlıyor yürütece koyunca.

Herkese selamlar..Bizim oğlan da ayın 12 sinde 7 aylık olacak..bir aydan fazladır emekliyor koltuktan tutunup kalkıyor.. dış henüz yok ama sürekli birşeylerle damaklarını kaşıyor..Ek gıda süreci istediğim gibi gitmiyor.. corbalar yapiyorum icinde pirinc ince bulgur vs varsa direk diliyle itiyor..pure olanlari da toplasam 1 yemek kasigi anca yiyor iste..ac biliyorum doymuyor ama sürekli verdiğim şeyleri yutmadan itmeye devam ediyor refleks dir diye sabrediyorum biraz daha..Ama eline simittir elmadır salataliktir vs verince çok iyi oyalanıyor koparınca da hic yutmadan atıyor..hem seviniyorum boğazına kaçma riski yok diye..bi yandan da yutmayı öğrenmeyecek diye endişeleniyorum..1 hafta falan daha bekleyip dr a götüreceğim bu yüzden... bizim gibi olan varmi aranizda arkadaşlar..

Iyi geceler arkadaslar benim bebeğim yarın 7 aylık olacak ama hâlâ emeklemiyor herkeze gülen uzun uzun gözlerime bakan bir bebek ama beni gördüğünde heycanlandığında ellerini çırpıyor :( otizim değildir dime çokk korkuyorum

Iyi geceler arkadaslar benim bebeğim yarın 7 aylık olacak ama hâlâ emeklemiyor herkeze gülen uzun uzun gözlerime bakan bir bebek ama beni gördüğünde heycanlandığında ellerini çırpıyor :KK43: otizim değildir dime çokk korkuyorum
Yok canım benim kızda emeklemiyor ama yurutecte gidiyor oturuyor her bebek farklıdır böyle dusunupte canını sıkma

İyi akşamlar kızlar, benim kuzum altıbuçuk aylık oldu, ek gıda vermeye çalışıyorum ama hiç bi şey yediremiyorum, ağzını sıkı sıkı kapatıyor bi kaşık bile veremiyorum, nasıl yapıca bilmiyorum, bu arada kızım, 7.200 gr son üç ayda sadede 600 gr aldı

Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım

Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım
Gazdan olabilir canim

Bence de gazdan, peki bu gaz gece gündüz mu olur, gece nerdeyse hiç bu kadar bagirmiyor ama yine uyumuyor doğru dürüst gece gündüz , doktor hemen anlar zaten gazlı bebek mi diye
Oluyor canım öyle iki aylık olana kadar sabredicen bizde buralarda oyleydik kaç defa gece 4 te yattığımi bilirim Allah yardımcın olsun

Back