• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Kizlar büyük bir ruhsal cokuntunun başındayım bir haftadır ne gündüz ne de gece uyuyor hiçbir şekilde uyumuyor!!!
yatakta heryere dönüyor dönüyor uyuyamiyor .... Çok fenalardayim böyle olan var mı? Sürekli ikinir gibi 🤦
Dişleri ne alemde? , gündüz uykusu ne zamandır yok gece de uyanmayan bebem 2 kez uyanıyor artık. Ama bütün bu huysuzluk dişleri yüzünden. Bayağıdır kaşıntısı başlamıştı bi tanesi patladı, 3 tanesi kızardı sırasını bekliyor.

Kızlar, benim oğlum dün tam 6 aylık oldu. 7200 gr. 69 cm. Son iki ayda 600 gr. aldı sadece. Yengeç gibi emeklemeyi bırakmaya çalışıyor. Etrafında 360 derece dönüp geriye ve yanlara gidiyordu. Artık dizlerinin üzerine geliyor, dizlerini öne çekiyor biraz ileri gidiyor ama kol ve bacakları uyumlu çalışmıyor henüz ☺️ Yerde ulaşabileceği seviyede bişeyler varsa tutunup doğrulmaya oturmaya çalışıyor sepetleri deviriyor. Bu ay sünnetle birlikte küçük bir operasyon geçirecek içim sızlıyor. Fıtık ameliyatı olan bebişler vardı diye hatırlıyorum. kedilianne84 kedilianne84 çok zorluk yaşadınız mı? Ne kadar süre aç kaldı? İyileşme süreci nasıl geçti?
Operasyon süreci zor 6 saat kadar aç kalıyor ameliyat öncesi. ağlamaları vs insanın içini parçalıyor ama narkozun etkisiyle hastaneden çıkana kadar rahat geçiyor sonrası. Evde bir iki gün ağladı ilaçlarıyla beraber calpol de ver düzenli ağrısı hafiflesin inşallah. O fıtık acısından kıvranan çocuk çok şükür kayboluyor ya o yüzden herşeye değer inşallah çabucak atlatırsın canım sen de 🤲🏻

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı benim. Bebeklerinize yaptırdığınız özel aşıları aile hekimliğinde ebeler yapıyor mu? Ben menenjit aşısını yaptırmak istiyorum onun içim sordum

Merhaba Şubat anneleri,
Bugün bebeğimi 4. ay kontrolüne götürdüm ve sadece 200 gr aldığını gördüm çok moralim bozuldu. Bütün ay memme reddiyle uğraşmıştık zaten. Sadece uykuluyken emiyordu. Doktorumuz kilosunun az olduğunu kaşık mamalara veya devam sütüne geçmemiz gerektiğini söyledi (üstünde 4 ay yazanlardan alacakmışız). Böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda? doktorlarınız nasıl bir yol izledi? İlk iki ay birer kilo 3. ay 850 gr almıştı bebeğim. Mamaya başlarsam memeyi tümden bırakır mı diye de korkuyorum açıkcası.
Doktor önerisi ile ilerlemek çok mantıklı. Meme reddi yaşadım bir süre ben de, ben bebek bisküvisi kullanmıştım (hero baby organik bebek bisküvisini kendi sütümle yapıyordum. Mineral-vitamin oranı iyiydi, beslyecilik açısından yüksek bir de organik ve katkısız olduğu için içim rahattı biraz), kilo alımı o şekilde normale döndü. Ek gıda sürecine başlamıştık direkt biz.

Güzel annelerim, Hatırlarsınız beni, hamile olduğumu yazmıştım size.. Bugün cinsiyet öğrendik.. Cennette melek kizim var şimdi de bi Oğlumuz olucak inşallah.. Dualarınızda bana da yer verin sağlıkla kucagima alayım oğlumu💙

Güzel annelerim, Hatırlarsınız beni, hamile olduğumu yazmıştım size.. Bugün cinsiyet öğrendik.. Cennette melek kizim var şimdi de bi Oğlumuz olucak inşallah.. Dualarınızda bana da yer verin sağlıkla kucagima alayım oğlumu💙
Gözün aydın canım, sağlıkla al kucağına 🧿🧿🧿

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı benim. Bebeklerinize yaptırdığınız özel aşıları aile hekimliğinde ebeler yapıyor mu? Ben menenjit aşısını yaptırmak istiyorum onun içim sordum
Rotavirüs ü ben doktoruma yaptrdım.memenjitş de yine ona yaptrıcğm.benm bildiğim ebeler yapmıyor ama ikili diyologa da bağlı böyle şeyler.
Doktorunuz hangi aylarda yapılmasını önerdi ?
Yaa burcu gözün aydın. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Merhaba arkadaşlar ben pazartesi günü safra kesesi ameliyatı oldum akşam 9da serum çekildi. Sütümü hep sağıp döktüm. Hala yeşil emzirebilir miyim ya ? Bugn 3. Gün

G
Merhaba arkadaşlar ben pazartesi günü safra kesesi ameliyatı oldum akşam 9da serum çekildi. Sütümü hep sağıp döktüm. Hala yeşil emzirebilir miyim ya ? Bugn 3. Gün
Geçmiş olsun canım. Hastaneden ne dediler? 3. Gün olduğu için bence emzilirilir gibi geldi ama doktoruna danışsan daha iyi

ah kıyamam ona :) nasıl doymuyor, nasıl emin oluyorsunuz doymadığına? Kaşık mama ve meyve püreleri veriyorsunuz sanırım, o zaman tok tutacak bisküviler de katabilirsiniz mamalara. bebek bisküvisi ve meyve püreleri iyi gidecektir ama tavsiyem sebzelere de yer vermeniz bazen çocuklar meyveden sonra sebzeyi beğenmiyolar. Benim kullandığım hero baby organik bebek bisküvisi besleyiciliği yüksek, daha uzun süre tok tutuyor zaten o yüzden almıştım.büyük paketleri uyguna geliyor.
Benim kız doymuyor ya ek gıdaya başlayan var mı aranızda gençler

ah kıyamam ona :) nasıl doymuyor, nasıl emin oluyorsunuz doymadığına? Kaşık mama ve meyve püreleri veriyorsunuz sanırım, o zaman tok tutacak bisküviler de katabilirsiniz mamalara. bebek bisküvisi ve meyve püreleri iyi gidecektir ama tavsiyem sebzelere de yer vermeniz bazen çocuklar meyveden sonra sebzeyi beğenmiyolar. Benim kullandığım hero baby organik bebek bisküvisi besleyiciliği yüksek, daha uzun süre tok tutuyor zaten o yüzden almıştım.büyük paketleri uyguna geliyor.
Ben çok oldu canım başlayalı 4. Aydan beri veriyorum sütüm hiç yok sadece sabahları emiyor o da tek göğus.ortaligi yıkıyor doymayinca anlamamak mümkün değil 🤣🤣 sabahları 1 yumurta sarısı,şeftali,devam sütü, yoğurt mayaladim her gün 1 küçük kavanoz, akşamları ya sebze ya da çorba tarhana ,yayla çorbası şeklinde cnm cici bebe bı kere aldım az fazla kaçınca kabız oluyor bizim kız hero baby i sevmedi bnde vermedim mama verdigim için duruyor paketi.

Ben çok oldu canım başlayalı 4. Aydan beri veriyorum sütüm hiç yok sadece sabahları emiyor o da tek göğus.ortaligi yıkıyor doymayinca anlamamak mümkün değil 🤣🤣 sabahları 1 yumurta sarısı,şeftali,devam sütü, yoğurt mayaladim her gün 1 küçük kavanoz, akşamları ya sebze ya da çorba tarhana ,yayla çorbası şeklinde cnm cici bebe bı kere aldım az fazla kaçınca kabız oluyor bizim kız hero baby i sevmedi bnde vermedim mama verdigim için duruyor paketi.
Tarhana olarak ne veriyorsun? Ben beyoragnik markslı aldım da kaç aylıkken başkanıyor bilemedim tabi siz ekgodyaa erkn bşlmşsınız ama🤷🏻‍♀️

Tarhana olarak ne veriyorsun? Ben beyoragnik markslı aldım da kaç aylıkken başkanıyor bilemedim tabi siz ekgodyaa erkn bşlmşsınız ama🤷🏻‍♀️
Valla ben kendi yaptığımızi veriyorum canim şimdiye kadar bir sorun yaşamadım içine ya ilikli kemik suyu ya da tavuk suyu katıyorum tat versin diye salça fln eklemiyorum sade haliyle yapiyorum ben erken başladım 5. Aydan sonra fln verdim

Back