Rabbim tez zamanda kavuştursun evladına, benim de prolaktin hormonum yüksekti pcosluyum. Stresinizi azaltın o hormon cidden stresten besleniyorKizlar öncelikle merhaba hamile olanlar için Allah sağ salim zorlanmadan doğum yapabilmeyi çocuk sahibi olanlara ise Allah analı babalı büyütsün son olarak ta benim gibi çocuk isteyipte olmayanlara inşallah duaları istekleri kabul olur herşeyin hayırlısı diyerek bir şey sormak istiyorum dediğim gibi 9 aydır çocuk istiyoruz olmuyor doktora gittim prolaktin hormonun yüksek çıktı 37 eutroxhy 25 mg ilaç verdi onu kullanıyorum birde bele yakı yaparak hamile kalanları görüp duydum aranızda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi şimdiden teşekkürler
Mama veriyor musun veriyosan suyunu biraz fazla koy ya da mamayı az koy veya 1 çay kaşığı su ver cnmBiz yine 3 gündür kaka yapamıyoruz
Çok sağolun inşallah hepimizin yüzü gülerRabbim tez zamanda kavuştursun evladına, benim de prolaktin hormonum yüksekti pcosluyum. Stresinizi azaltın o hormon cidden stresten besleniyorhayırlısıyla bi evlat sahibi olmanızı dilerim.
Canım paso emmekten uyumaya vakti kalmıyor kiSabaha kadar saat basi kalkti simdde sabah 8 ddn beri uyumuyo baygınlık gecirmek uzereyim gece hem emzirdim hem sagdigim sutu verdim 30.cc hemde 30 cc mama yaptim 60 a.tamamladim.60 80 arasi doyuyo diye acaba yarim karnini doyuruyor ondanmi 1 satte bir kalkiyo diye yok yine 1 saat sonrs geri uyandi cocuk neden 2 saat uyumuyo ya esim kacarak gitti evden babalik zormus annelik on kat zor diywrek gittiuykusuzluktan geberiyorum
Benim ev de öyle:) ütüler dağ gibi... Oturmuş evcilik oynuyorum sabahtan beri kızlaYarın bi abla çağırrım temizlik için ancak ev temizlenebilsih diye etrafı toplarken canım çıktı resmen, evi temizletmek için bile önden bi tur temizlik yapsam yeridir ev o derece kötü,birde ara kat evimde rutubet oldu tüm tavan gitti alkolle silmek gerekiyormuş ve çoçukların ikisidi bizim odada yatıyo
Tabi anlatabilirsin öğrensin doğal süreç bu. Benim de oğlum 7 yaşında yanında açıyorum. Zaten illa bakacağım napıyorsunuz diyor. Gizli saklı yapsam daha meraklanır. Ben anlatmıştım kızlarda pipi olmaz diye o yüzden yadırgamıyor bir de ben sakınmayınca o da meraklanmıyor. Büyüdükçe mahremiyetine daha dikkat ederim tabi. Mesela oğlum babasının yanında bile soyunmaz sadece bana karşı rahattırKızlar bir şey sorucam. Benim çocukların arası 2.5 yaş, cinsiyetin farkında değil, malum minnak kızım. Kardeşini başka odaya götürüyorum değişmek için, ama peşinizden koşturup geliyor çoğunlukla. Görünce anne bak kuyruk, yılan falan diyoryavaştan onun ne olduğunu demeli miyim, pipi çiş yapıyor ordan diye.
Tamam o zaman ben de başlıyım konuşmaya, afallamıştım napcam diye, tşkrler.Tabi anlatabilirsin öğrensin doğal süreç bu. Benim de oğlum 7 yaşında yanında açıyorum. Zaten illa bakacağım napıyorsunuz diyor. Gizli saklı yapsam daha meraklanır. Ben anlatmıştım kızlarda pipi olmaz diye o yüzden yadırgamıyor bir de ben sakınmayınca o da meraklanmıyor. Büyüdükçe mahremiyetine daha dikkat ederim tabi. Mesela oğlum babasının yanında bile soyunmaz sadece bana karşı rahattır
Kendimi gördüm yazınızda. 30 cc mama veriyorum öyle sakinleşip uyuyor. Vermeden uyursa, tabi zorla sallayarak kendiliğinden dalamıyor o zaman. Anca 1 saat uyuyor. Emerken kan ter içinde kalıyor. Biberona alıştığı için son sütümü çekmiyor. Sonunda buna karar verdim. Akşama doğru sütüm olmuyor ama olduğu zaman da bebeğim çekmekte zorlandığı için bırakıyor. Memeye dönmesi için evirip çevirip 2-3 kez göğsümü veriyorum ama her zaman işe yaramıyor. Akşamları sütüm azalıyor. Sütüm artmadığı sürece mamadan kurtulmam çok zor galiba. Mama verdikçe sütüm de artmıyor. Kısır döngüdeyim. Haftasonu eşim evdeyken emzirme kampı yaptım 2 gün. Son sütü çekmeyi başarmıştı ama haftaiçi kendim bakmaya dönünce yorgunluktan sütüm azalınca yine sil baştan başa döndük. Siz de emzirme kampı yapabilirsiniz. Sadece emen bebeğin verdiği rahatlık hiçbir şeyde yok. Süt sağ, ısıt, mama hazırla vs gerçekten çok yıpratıcıSabaha kadar saat basi kalkti simdde sabah 8 ddn beri uyumuyo baygınlık gecirmek uzereyim gece hem emzirdim hem sagdigim sutu verdim 30.cc hemde 30 cc mama yaptim 60 a.tamamladim.60 80 arasi doyuyo diye acaba yarim karnini doyuruyor ondanmi 1 satte bir kalkiyo diye yok yine 1 saat sonrs geri uyandi cocuk neden 2 saat uyumuyo ya esim kacarak gitti evden babalik zormus annelik on kat zor diywrek gittiuykusuzluktan geberiyorum
Mama veriyor musunuz? Ben evolvia veriyordum. Bebeğim kabız olup duruyordu. Bir kaç gün mamanın suyunu daha fazla koyarak hazırladım, hemen kakasını yaptı ama kabızlık sorunu tam olarak geçmedi. Çocuk devamlı ıkınıp sıkılıyordu. Hem kalori kaybedebilir belki diye düşündüm. Kafamıza göre ölçü yapmak doğru mu bilemedim. Bebelac nutrikonfora geçtim her gün bir dolu bez kaka yapıyor artık.Biz yine 3 gündür kaka yapamıyoruz
Bizde vurunduk bugün çığır çığır sesi kesildi cocugun. İns ateş olmaz takipteyim bizimki de 1.200 Gr almış anne sütü+mama boyu da 59 cm olmuş çok şükürMerhaba anneler bugün kızım 3 aşısını da oldu. İnş ateş olmaz. Verem aşısında ağlamadı ama diğerlerinde ağladı miniğim. Sonra babası hemen alıp dışarı çıkardı sakinleşti. Kilo olarak da 1260 gr almış ama bence net kilo değil çünkü tartıya inçe battaniye attım üstünde de yelek vardı. Muhtemelen 1 kilo almıştır. Bir tane uzun uykusu var gece söyledim uyandırmıyorum diye uyandırma gelişimi iyi dediler. Ben ilk doğduğumdan beri o uzun uykusuna müdahale etmiyorum bu arada. İlk çocuğum hiç uyumazdı buna karışmıyorum
Saf zeytinyağı bir çay kaşığı bile iş görüyor.Biogaia yi yine boşa aldımşükür dün kendi yaptı kakasını..ilaçlar çok pahalanmis küçücük şişe 100 lira resmen
Oglen de 12 den 1 e kdr uyudu bidahads uyumadi sabah 8 bcktsn beri uyanık ve sabaha kadar zaten saat basi kalkti bayilmak uzereyim agliycam kafayi yedim sutum azaldi yorgunluktan benimde emzirdim durmadı 30 cc mama yaptim doymadı 30 cc daha verdim mecburen simdi hal uyumuyo napicaz bz boyle blmyrm gercekten sut sag isit yok mama yap cok zorKendimi gördüm yazınızda. 30 cc mama veriyorum öyle sakinleşip uyuyor. Vermeden uyursa, tabi zorla sallayarak kendiliğinden dalamıyor o zaman. Anca 1 saat uyuyor. Emerken kan ter içinde kalıyor. Biberona alıştığı için son sütümü çekmiyor. Sonunda buna karar verdim. Akşama doğru sütüm olmuyor ama olduğu zaman da bebeğim çekmekte zorlandığı için bırakıyor. Memeye dönmesi için evirip çevirip 2-3 kez göğsümü veriyorum ama her zaman işe yaramıyor. Akşamları sütüm azalıyor. Sütüm artmadığı sürece mamadan kurtulmam çok zor galiba. Mama verdikçe sütüm de artmıyor. Kısır döngüdeyim. Haftasonu eşim evdeyken emzirme kampı yaptım 2 gün. Son sütü çekmeyi başarmıştı ama haftaiçi kendim bakmaya dönünce yorgunluktan sütüm azalınca yine sil baştan başa döndük. Siz de emzirme kampı yapabilirsiniz. Sadece emen bebeğin verdiği rahatlık hiçbir şeyde yok. Süt sağ, ısıt, mama hazırla vs gerçekten çok yıpratıcıKeşke sadece anne sütü alabilse ikimiz de çok rahatlacağız bence. Bebeklerimiz de huzurlu olur bu şekilde.
Onu da kimisi ver kimisi verme dedi ben de verdim de o da fayda etmedi neyse ki şu olayı işimizi çözdüSaf zeytinyağı bir çay kaşığı bile iş görüyor.
Valla ütü eşim sabah ne giyeceks ütüleyip giyiyor bide onu düşünemicem bebeminkihi bile ütüleyemiyorum, iki tavan alkolle silinecek kim nasıl silecek bilmiyorum oğlum büyük ihtimalle ondan dolayı toparlanmadı, kapa gözlerini bırak dağınık kalsınBenim ev de öyle:) ütüler dağ gibi... Oturmuş evcilik oynuyorum sabahtan beri kızlarutubet için cam pencere açın kış günü de zor olur ya
Arkadaşım benim ilk bebeğim prematüreydi. Doktor ne derse onu alırdım damladan inanır mısın 4 tane falan bitirdim, bana göre beş kuruş faydası olmadı. Zeytinyağı konusuna gelince yine o bebeğim zamanında bana günde 5 tane bir çay kaşığı verebilirsin demişlerdi.Onu da kimisi ver kimisi verme dedi ben de verdim de o da fayda etmedi neyse ki şu olayı işimizi çözdü