2021 Şubat Anneleri

Rabbim tez zamanda kavuştursun evladına, benim de prolaktin hormonum yüksekti pcosluyum. Stresinizi azaltın o hormon cidden stresten besleniyor hayırlısıyla bi evlat sahibi olmanızı dilerim.

Canım paso emmekten uyumaya vakti kalmıyor ki etme eyleme hergün 15 dk koyup aç şu emme yeme süresinin arasını. Bırak 15 dk mızırdansın.

Benim ev de öyle:) ütüler dağ gibi... Oturmuş evcilik oynuyorum sabahtan beri kızla rutubet için cam pencere açın kış günü de zor olur ya

Kızlar bir şey sorucam. Benim çocukların arası 2.5 yaş, cinsiyetin farkında değil, malum minnak kızım. Kardeşini başka odaya götürüyorum değişmek için, ama peşinizden koşturup geliyor çoğunlukla. Görünce anne bak kuyruk, yılan falan diyor yavaştan onun ne olduğunu demeli miyim, pipi çiş yapıyor ordan diye.

Tabi anlatabilirsin öğrensin doğal süreç bu. Benim de oğlum 7 yaşında yanında açıyorum. Zaten illa bakacağım napıyorsunuz diyor. Gizli saklı yapsam daha meraklanır. Ben anlatmıştım kızlarda pipi olmaz diye o yüzden yadırgamıyor bir de ben sakınmayınca o da meraklanmıyor. Büyüdükçe mahremiyetine daha dikkat ederim tabi. Mesela oğlum babasının yanında bile soyunmaz sadece bana karşı rahattır

Merhaba anneler bugün kızım 3 aşısını da oldu. İnş ateş olmaz. Verem aşısında ağlamadı ama diğerlerinde ağladı miniğim. Sonra babası hemen alıp dışarı çıkardı sakinleşti. Kilo olarak da 1260 gr almış ama bence net kilo değil çünkü tartıya inçe battaniye attım üstünde de yelek vardı. Muhtemelen 1 kilo almıştır. Bir tane uzun uykusu var gece söyledim uyandırmıyorum diye uyandırma gelişimi iyi dediler. Ben ilk doğduğumdan beri o uzun uykusuna müdahale etmiyorum bu arada. İlk çocuğum hiç uyumazdı buna karışmıyorum

Tamam o zaman ben de başlıyım konuşmaya, afallamıştım napcam diye, tşkrler.

Kendimi gördüm yazınızda. 30 cc mama veriyorum öyle sakinleşip uyuyor. Vermeden uyursa, tabi zorla sallayarak kendiliğinden dalamıyor o zaman. Anca 1 saat uyuyor. Emerken kan ter içinde kalıyor. Biberona alıştığı için son sütümü çekmiyor. Sonunda buna karar verdim. Akşama doğru sütüm olmuyor ama olduğu zaman da bebeğim çekmekte zorlandığı için bırakıyor. Memeye dönmesi için evirip çevirip 2-3 kez göğsümü veriyorum ama her zaman işe yaramıyor. Akşamları sütüm azalıyor. Sütüm artmadığı sürece mamadan kurtulmam çok zor galiba. Mama verdikçe sütüm de artmıyor. Kısır döngüdeyim. Haftasonu eşim evdeyken emzirme kampı yaptım 2 gün. Son sütü çekmeyi başarmıştı ama haftaiçi kendim bakmaya dönünce yorgunluktan sütüm azalınca yine sil baştan başa döndük. Siz de emzirme kampı yapabilirsiniz. Sadece emen bebeğin verdiği rahatlık hiçbir şeyde yok. Süt sağ, ısıt, mama hazırla vs gerçekten çok yıpratıcı Keşke sadece anne sütü alabilse ikimiz de çok rahatlacağız bence. Bebeklerimiz de huzurlu olur bu şekilde.

Biz yine 3 gündür kaka yapamıyoruz
Mama veriyor musunuz? Ben evolvia veriyordum. Bebeğim kabız olup duruyordu. Bir kaç gün mamanın suyunu daha fazla koyarak hazırladım, hemen kakasını yaptı ama kabızlık sorunu tam olarak geçmedi. Çocuk devamlı ıkınıp sıkılıyordu. Hem kalori kaybedebilir belki diye düşündüm. Kafamıza göre ölçü yapmak doğru mu bilemedim. Bebelac nutrikonfora geçtim her gün bir dolu bez kaka yapıyor artık.

Bizde vurunduk bugün çığır çığır sesi kesildi cocugun. İns ateş olmaz takipteyim bizimki de 1.200 Gr almış anne sütü+mama boyu da 59 cm olmuş çok şükür

Oglen de 12 den 1 e kdr uyudu bidahads uyumadi sabah 8 bcktsn beri uyanık ve sabaha kadar zaten saat basi kalkti bayilmak uzereyim agliycam kafayi yedim sutum azaldi yorgunluktan benimde emzirdim durmadı 30 cc mama yaptim doymadı 30 cc daha verdim mecburen simdi hal uyumuyo napicaz bz boyle blmyrm gercekten sut sag isit yok mama yap cok zor

Benim ev de öyle:) ütüler dağ gibi... Oturmuş evcilik oynuyorum sabahtan beri kızla rutubet için cam pencere açın kış günü de zor olur ya
Valla ütü eşim sabah ne giyeceks ütüleyip giyiyor bide onu düşünemicem bebeminkihi bile ütüleyemiyorum, iki tavan alkolle silinecek kim nasıl silecek bilmiyorum oğlum büyük ihtimalle ondan dolayı toparlanmadı, kapa gözlerini bırak dağınık kalsın

Onu da kimisi ver kimisi verme dedi ben de verdim de o da fayda etmedi neyse ki şu olayı işimizi çözdü
Arkadaşım benim ilk bebeğim prematüreydi. Doktor ne derse onu alırdım damladan inanır mısın 4 tane falan bitirdim, bana göre beş kuruş faydası olmadı. Zeytinyağı konusuna gelince yine o bebeğim zamanında bana günde 5 tane bir çay kaşığı verebilirsin demişlerdi.
Şimdiki oğlumda da sarılık çıktı günde 3 kez mama ver dedi doktor bağırsakları hemen alışamadı o yüzden yine aynı doktor mamaya bir çay kaşığı zeytinyağı koy diye söyledi.

Kızlar benim memelerde küçük kitleler var elime geliyor yeni çıktı
çocuk doktoruna gittiğimde önemli bir şey olabilir genel cerrahi ye git dedi ama vakit olmadığı için şu an gidemiyorum sizce önemli bir şey midir başına gelen var mı böyle bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…