2021 Şubat Anneleri

Benim anlamadığım senin sütün varsa doyasıya emzirmeyip niye sağıyorsun hem kendine gereksiz süt yüklüyorsun hemde bebeği biberona alıştırıyorsun. Bebek demekki biberonla meme arasında kalıp memeyi tam kavrayamıyor hepsini çekemiyor . Bide sütün olduğu halde mama veriyorsun ? ( sağdığına göre çok var diye bu yorumu yapıyorum yoksa süt olmazsa tabiki mama verilir ) . Bence bebeğini çok ve düzensiz yediriyorsun o da rahatsız oluyor . Bir doktorunla görüş mama durumunu bence sor gerek yok gibi duruyor . Sütünü de seni rahatsız etmezse sağma bence sürekli emzir sütü memeden alsın biberonu unutsun . Bide uyumuyorsa uyumaz nedeni yok bebek bu benim oğlum da en fazla 1 saat uyuyup kalkıyor ama bezleri dolu memeyi emiyor o yüzden rahatım uyansın semde sev vakit geçir böyle düşün . Doyup doymadığını da bezlerinden anlarsın kaka yapar günde 4-5 kere dolu dolu çiş yapar .
Emzirdikten sonra sutu sagiyorum cunku bazen asiri yoruluyorum uykusuz kaliyorum sut azaliyo bunuda emip emip hala aglayarak ellerini emmesinden anliyorum ama tek gogus 15.dkka filan emziriyorum sonra ac oldugunu yani ve o emzirdikten sonra sagdigim sütlerin birikimini o sutum azaldiginda yetmediginde ona vermek için mama vermemek için..
Napicagmi bendr sasirdim sagmayip emzirincede saat basi uyaniyor dedim acaba yarim yamalakmi.doyuyor 60.cc yediriyorum 1 saat sonra tekrar uyaniyor..
Ozellikle bugun mahvoldum zaten.
Keske.sadece emse ugrasmasam biberondu bilmemneydi mamaydi ..
Bazen hic sagmiyorum ama yinede emdikten sonra ya 1 saate geri uyaniyo yada acliktan cigiriyo sut yetmiyo sanrm
Gecende bole dusunup emzirmeden önce sagdim ne kdr sut var anlamak icin 80 cc geldi acaba azaldimi napicm.blmyrm

Ne gece uyuyor ne gunduz surekli agliyo saat basi kalkiyo neden bi anlasam
Canım ben de uyumayan bebeğe sahiptim kucağında pışpışla kundak yap. Süt alerjisi olabilir gazı olabilir doymuyo olabilir makatında çatlak olabilir pişik olabilir dilinde pamukçuk olabilir ev çok sıcak olabilir. Bizim hep bu dertlerimiz vardı ondan uyumuyodu bebe

Emzirdikten sonra sutu sagiyorum cunku bazen asiri yoruluyorum uykusuz kaliyorum sut azaliyo bunuda emip emip hala aglayarak ellerini emmesinden anliyorum ac oldugunu yani ve o emzirdikten sonra sagdigim sütlerin birikimini o sutum azaldiginda yetmediginde ona vermek için mama vermemek için..
Napicagmi bendr sasirdim sagmayip emzirincede saat basi uyaniyor dedim acaba yarim yamalakmi.doyuyor 60.cc yediriyorum 1 saat sonra tekrar uyaniyor..
Ozellikle bugun mahvoldum zaten.
Keske.sadece emse ugrasmasam biberondu bilmemneydi mamaydi ..
Bazen hic sagmiyorum ama yinede emdikten sonra ya 1 saate geri uyaniyo yada acliktan cigiriyo sut yetmiyo sanrm
Gecende bole dusunup emzirmeden önce sagdim ne kdr sut var anlamak icin 80 cc geldi acaba azaldimi napicm.blmyrm
Ben sağdığımda 30cc anca çıkardı sütüm yetmiyo diye düşünme daha ufak çekemiyodur elinle çenesini uyar bak benimki 9 haftalık anca çekmeyi öğrendi de tam doyuyo. Ben de aynı öyleydim sabırlı ol ve dediklerimi bi dene mutlaka bişeyi vardır ya da sadece kucak istiyodur benimki gündüz hala 16 saat kucağımda. Bel fıtığım azdı korseyle geziyorum. Bazı benek böyle maalesef kabulleneceksin. Ben tuvalete gidemiyorum düşün ama 63 günde alıştım biraz 😂

Ben sağdığımda 30cc anca çıkardı sütüm yetmiyo diye düşünme daha ufak çekemiyodur elinle çenesini uyar bak benimki 9 haftalık anca çekmeyi öğrendi de tam doyuyo. Ben de aynı öyleydim sabırlı ol ve dediklerimi bi dene mutlaka bişeyi vardır ya da sadece kucak istiyodur benimki gündüz hala 16 saat kucağımda. Bel fıtığım azdı korseyle geziyorum. Bazı benek böyle maalesef kabulleneceksin. Ben tuvalete gidemiyorum düşün ama 63 günde alıştım biraz 😂
Psikolojim.bozuldu ya anneme geldim yine esim demin isten gelip getirdi yine.doncem 2.gune eve baya uzak.aramiz .. kilom 90 inmiyo vucut sisko.kaldi ama düzeltecek ne zaman var ne hal hicbirseyim.olmuyor.. surekli valiz topla git anneye valiz.topla don eve yoruldum .. eve dönüyorum pertim cikiyo anneme.geliyorum düzenim.bozuluyo .. havalar mis.gibi ama disari adim atamiyorum.oglen en aguzel.saatlerde uyumam.lazim cunku uykusuzum ama uyuyamiyorum uyumaya calisirkende diger islerde kaliyo hem isler kaliyo hem uyuyamamis oluyorum kisaca hicbirseyimi yapamamis.oluyorum ..
Cocuk surekli aglayinca saatlerce aralksiz tek.ugrasmaktan yorgun düşüyorum bayilcak kdr yoruluyorum.bende agliyorum sonra dayanamayip
Bi yandan icim sıkılıyo yuregim daraliyor 29.gunluk olduk ..
Napicagmi sasirdim artik napcm blmyrm
Ablam dedi 10 dk da bir gogus boşalıyor daha fazla bosa emzirirsin onu dinledim 15 dk sonra kendim çıkarıyorum memeyi agzindan acaba ondanmi doymuyo ama sıkıyorum gögsu emdikteb sonra bos sagiyorum sutte gelmiyo demekki cekiyo.. cekiyosada anlamadigim hic mi sut yok da bu cocuk 30.dk.emdikten sonra 60 cc.mamayi 5 dakkada bitiriyo ve kusmuyo midesi aliyo

Canım ben de uyumayan bebeğe sahiptim kucağında pışpışla kundak yap. Süt alerjisi olabilir gazı olabilir doymuyo olabilir makatında çatlak olabilir pişik olabilir dilinde pamukçuk olabilir ev çok sıcak olabilir. Bizim hep bu dertlerimiz vardı ondan uyumuyodu bebe
Benim derdimde gaz ile doymuyo arasi bu ikisini bazen karistiriyorum anlamıyorum çözemiyorum..
Cok Sıkıntılı bu emme.olayim dogdugu gunddn beri
Çözemedim gitti

Psikolojim.bozuldu ya anneme geldim yine esim demin isten gelip getirdi yine.doncem 2.gune eve baya uzak.aramiz .. kilom 90 inmiyo vucut sisko.kaldi ama düzeltecek ne zaman var ne hal hicbirseyim.olmuyor.. surekli valiz topla git anneye valiz.topla don eve yoruldum .. eve dönüyorum pertim cikiyo anneme.geliyorum düzenim.bozuluyo .. havalar mis.gibi ama disari adim atamiyorum.oglen en aguzel.saatlerde uyumam.lazim cunku uykusuzum ama uyuyamiyorum uyumaya calisirkende diger islerde kaliyo hem isler kaliyo hem uyuyamamis oluyorum kisaca hicbirseyimi yapamamis.oluyorum ..
Cocuk surekli aglayinca saatlerce aralksiz tek.ugrasmaktan yorgun düşüyorum bayilcak kdr yoruluyorum.bende agliyorum sonra dayanamayip
Ablam dedi 10 dk da bir gogus boşalıyor daha fazla bosa emzirirsin onu dinledim 15 dk sonra kendim çıkarıyorum memeyi agzindan acaba ondanmi doymuyo ama sıkıyorum gögsu emdikteb sonra bos sagiyorum sutte gelmiyo demekki cekiyo.. cekiyosada anlamadigim hic mi sut yok da bu cocuk 30.dk.emdikten sonra 60 cc.mamayi 5 dakkada bitiriyo ve kusmuyo midesi aliyo
Sen gercek misin gercekten ?

Canım neden annende kalmıyorsun, inat etme orda kal. Bende anneme geldim 2 gündür o kadar rahatım ki annem babam kardesimden bana sıra gelmiyo. Bide bence sen lohusa depresyonuna girmişsin durumun varsa yardım al, Bi doktora görün iyi gelir atlatamıyorsun bak

Canım neden annende kalmıyorsun, inat etme orda kal. Bende anneme geldim 2 gündür o kadar rahatım ki annem babam kardesimden bana sıra gelmiyo. Bide bence sen lohusa depresyonuna girmişsin durumun varsa yardım al, Bi doktora görün iyi gelir atlatamıyorsun bak
Evet gecmiyor depresyonum mlesef

Evet kolay değil. Gözlük taktığım için farketmemişim geçen gün bi baktım göz altlarım morlaşmış. Aşırı moralim bozuldu :KK43: yorgunluktan uykusuzluktan böyle. Vücut alışmamış tabi. Zamanla alışcax inş

Haftaiçi ben de aynı. Haftasonu da yasak var sitenin içinde sadece yürüyüp hava alıyorum. Buna da şükür vaka sayıları çok arttı zaten dışarı çıkılmaz mecbur olmadıkça
ayy biz de dün babayla işe gittik. mezun olduğumuz ünide çalışınca dedim yürüyüş yaparız. valla çok iyi geldi dünkü hava :) bırakın tüm işi gücü atın kendinizi dışarı arada sıfırlanın

Hahah sormuş birde yaa cidden mavi şurda bizden üst dönem doğum yapan arkadaşların fikrini almak için ara ara girip bakıyorum Gene 80 metre kare evinden tut ablana kadar abuk sabuk konuşmuşsun hanımlar kan emen sivrisinek gibi yavaş yavaş kanınıza girer aklınız varsa uzak durun tabii size kalmış ama çok ciddiyim ilaç tavsiyelerinizi tecrübelerinizi zevkle okuyorum sakın bebişleriniz olsun 💜

Sabaha kadar saat basi kalkti simdde sabah 8 ddn beri uyumuyo baygınlık gecirmek uzereyim gece hem emzirdim hem sagdigim sutu verdim 30.cc hemde 30 cc mama yaptim 60 a.tamamladim.60 80 arasi doyuyo diye acaba yarim karnini doyuruyor ondanmi 1 satte bir kalkiyo diye yok yine 1 saat sonrs geri uyandi cocuk neden 2 saat uyumuyo ya esim kacarak gitti evden babalik zormus annelik on kat zor diywrek gitti 🤣uykusuzluktan geberiyorum
Benim bebeğim de başta saat başı kalkıyordu. Yapacak bir şey yok. Anneliğin kolay olmayacağını bil. O instagramdaki annelerin yüz tane yardımcısı vardır unutma
Senin bebeğin daha küçük 15 dk da tam bitiremez. Ben seninki kadar küçükken bazen tek memeyi 45dk emiyodu. Şimdi 52 günlük oldu 15dk da kendi bırakıyo. Bebek bırakmadan sen çekme. Eğer uyuduysa yutmuyorsa artık o zaman çekersin. Benim bebeğim şuan 6 kiloya yaklaştı sadece anne sütüyle oldu bu.
Bir memeyi kac dk emziriyorsunuz ve her seferinde iki memeyide emziriyormusunuz ???
Her iki memeyi küçükken mutlaka veriyordum 40ından sonra tek memede doyuyor bazen. Tamamen bebeğime bağlı. Ama 40a kadar tek memeyi emdi uyudu. Altını açıyodum uyandırıp diğer memeyi veriyodum. Böyle olunca tam doyuyodu. Küçükken saat başı kalkıyodu evet şimdi 2şer saatte kalkıyo yani saat uzadı ama yine 2 saatte bir ayaktayım. Anne olmak böyle bişey. Sırtım ağrıyo yorgunum göz altlarım morlaştı ama ne yapalım bu günler geçecek. Ben yine de kendimi iyi hissediyorum çünkü kafama takmıyorum çok düşünmüyorum. Bebeğimin bakımına odaklandım. Gündüz 2 saat uyudu diyelim o saatte hemen yemek yapıyorum uyandı yine uyudu diyelim yeni bir 2 saatim var onda evi toplarım bazen yatarım keyfime göre

Canim o dogumdan önce girdi lohusa depresyonuna sizide sokar yakında dikkat edin🤣

Benim bebeğim de başta saat başı kalkıyordu. Yapacak bir şey yok. Anneliğin kolay olmayacağını bil. O instagramdaki annelerin yüz tane yardımcısı vardır unutma

Senin bebeğin daha küçük 15 dk da tam bitiremez. Ben seninki kadar küçükken bazen tek memeyi 45dk emiyodu. Şimdi 52 günlük oldu 15dk da kendi bırakıyo. Bebek bırakmadan sen çekme. Eğer uyuduysa yutmuyorsa artık o zaman çekersin. Benim bebeğim şuan 6 kiloya yaklaştı sadece anne sütüyle oldu bu.

Her iki memeyi küçükken mutlaka veriyordum 40ından sonra tek memede doyuyor bazen. Tamamen bebeğime bağlı. Ama 40a kadar tek memeyi emdi uyudu. Altını açıyodum uyandırıp diğer memeyi veriyodum. Böyle olunca tam doyuyodu. Küçükken saat başı kalkıyodu evet şimdi 2şer saatte kalkıyo yani saat uzadı ama yine 2 saatte bir ayaktayım. Anne olmak böyle bişey. Sırtım ağrıyo yorgunum göz altlarım morlaştı ama ne yapalım bu günler geçecek. Ben yine de kendimi iyi hissediyorum çünkü kafama takmıyorum çok düşünmüyorum. Bebeğimin bakımına odaklandım. Gündüz 2 saat uyudu diyelim o saatte hemen yemek yapıyorum uyandı yine uyudu diyelim yeni bir 2 saatim var onda evi toplarım bazen yatarım keyfime göre
Anladim cnm benmkide 2 saatte bir uyaniyodu nolduda iki gundur saat basina indi onu cozemedim 2 saatte bire razi duruma geldim resmen ams yorumlarin cok aciklayici olmus bayada bi arastirma yaptım bundan sonra bende pompa vs karistirmiycam isin iicine bakalim nasil olucak emziriyim birini uzun uzun sonra baktim hala ac gibi diğerini emziriyim uzun uzun alt değiştirme gaz cikarma isleminden sonra hala ellerini emip aglarsa o zmn mama verirm

X