2021 Şubat Anneleri

Bizimde kan degerleri temiz, idrarda enf.olabilir dediler, o kani bile alirken eli sisti mosmor oldu cocugumun, yatis hic ama hic istemiyorum,
Maalesef bizimde elimiz şişti biz idrar ve ultrason bile verdik onlarda temiz.

Hep derim salak olsaymışım keşke diye.🤪 Ne kadsr az bilgi o kadar mutluluk🥳
beceriksiz olsaymışım, hiç bir şeyden anlamayan,hiçbir iş bilmeyen, hiçbir şey yapamayan aciz biri olmak isterdim. Hep onlar el üstünde tutuluyor hep onların peşinde koşuyorlar.
Eşimde biliyor onsuz her şeyi yapabileceğimi. Nasıl olsa halleder diyor.bir şey istiyorum sen yap sen bak sen al sen araştr.hiçbir şey yapmaz. Annesi ot alınacak bile olsa eşime sorar. Ya baban var niyr sen.e napsın bilmyşor yoo anlamıyor yok yapamıyor. Hep bir acıma hali hep ilgi..🙄

Bizde ilk 20 gün kullandık onu bol bol. sağolsun burdan birşnden duymuştum.Şimdi arada sadece pış pışı açıyorum. Artık hiç etkilemiyor benim oğlumu 53 günlük olduk bgn.
Aynen aynen :) benim eşimde ailenin babası gibi babası var oysa ama babası hep ona bırakıyo eşim olmadan bi bok yapamıyorlar bnimki de saf kendini kullandırıyo bana gelince de zeka küpü mübarek asla bende saf değil.

Merhaba şubat anneleri. Ben de 9 şubatta doğum yaptım. Sizi hep okuyorum sanirim 1 kez de yazdım. Benim ikinci bebeğim. Ilk oğlum da alerji olduğu için bu da olur mu diye hep bir acaba vardı icimde. Ve alerji kanitlanmadi henüz ama laktoz intoleransı olduğu ortaya çıktı şimdilik. Okuduğum kadarıyla benim oğlumla benzer şikayetleri olan bebekler var. Çok basir bur test gaitadan yapılan bir test ile belli oluyor. Bir damla veriyor doktor her emzirmeden önce bebeğin ağzına iki damla damlatiyorum. Gazi kalmadı ve çok rahatladı bebeğim.
Böyle gelsin geçsin inşallah şikayetler nelerdi

Sen anneysen o da baba! Çocuk sadece meme için ağlamaz ki. Hele kolik bebe emdikçe emer o da hep gaz yapar bol bol da kusar. Bence o önce kocalık sonra da babalık dersi alsın. Zaten yorgunsundur elin ayağına dolaşıyordur bir de o strese sokuyor.
Allah yardımcın olsun. Mükemmel bir eşim var diyemem. Hatta baya sıkıntılarımız oldu boşanıyorduk falan ama kız böyle yapınca nöbetten izin alıp geldi uyuttu gitti. Sakın kendini suçlu hissetme sen Harika bir annesin
Teşekkür ederim aynen öyle oluyor. Moral verdin valla. 3 ay dolunca geçecek mi? Daha fazla sürerse ne yaparım bilmiyorum

Marka ne sleepy mi ben bu sorunu onda yaşıyorum kızıma kullanıyorum, sırf bu yüzden oğlana başka marka aldım. Bez ne göbek deliğinin altında olacak, ne de üstünde bağladığında. Tam deliği ortalıyor ideal bez, ama bebeğin yapısından kilo kriterini aşmasa da bez küçük gelebiliyor.
Ne aldın marka aynı sorun bizde de var.

Ne aldın marka aynı sorun bizde de var.
Canbebe lila rengi kullanıyorum, içeriği temiz, yıldızlı listesinde. Pişik sorunu yaşamadım. Sleepy biodan sonra naturelin kalitesini de düşürdü bence. Kızı bezliyorum cırtları elimde kalıyor, ya da değişirken bakıyorum kopmuş.

Böyle gelsin geçsin inşallah şikayetler nelerdi
Emerken karnından guruldama sesi geliyordu. Gürültülü ve sık kaka yapıyordu. Kalanın rengi yeşildi. Gaz sancısı çekiyordu ve gaz çıkartmaya çalışırken kusuyordu. Kusması çok fazla idi bazen fışkırtarak kusuyordu, burnumdan bile geliyordu. Huysuzlanıyordu, uyuamıyordu.

Geeçekten öyle hani biz kızlar dedikodu yaparız , yok ne yemek yaptım ,yok evi sildim süpürdüm fln gibi şeylerden de konuluruz annemizle. Eşimin ailesi aşırı rahat ve tembeller. Eşimin tembelliği de maalesef onlardan geliyor😭 Oturdukları yerden her şeyi eşim yapsın istiyorlar hayır kayınbabam hayatta sağlık problemi yok. Anca gezsinler bi yazlığa gidiyorlar bi bahçeye. 😒😡
Allah'ım sizinde yardımcınız olsun. Var mı sağlık problemleri niye bu kadar az ilgileniyorlar? Eineden böyle yapıyorlar? Evlerinde yapıp yemek getirseler daha hayra geçer hem sende yorulmamış olursun da işte..
Çok sağ olasın canım. Allah senin de yardımcın olsun. Kayınvalidemler oturmaya geldi yazamadım. Tüm gün aç uykusuz çocuk baktım bi de onları ağırladım. Oturdum ağlıyorum şimdi. Çocuğa mama veriyorsunuz ondan çok kaka yapıyor diyorlar bi de. Aç mı bırakayım evladımı sütüm kesildi üzüntüden yorgunluktan. Bitik haldeyim 😢 Eğer bi taraf sana yardımcı oluyorsa hiç üzülme takma. Sonra ben gibi olan sütüne olur. Bebeklerimize yazık 😓😭

Emerken karnından guruldama sesi geliyordu. Gürültülü ve sık kaka yapıyordu. Kalanın rengi yeşildi. Gaz sancısı çekiyordu ve gaz çıkartmaya çalışırken kusuyordu. Kusması çok fazla idi bazen fışkırtarak kusuyordu, burnumdan bile geliyordu. Huysuzlanıyordu, uyuamıyordu.
Benim ilk oğlan alerjik olunc bunda anne yüreği huzursuz, emerken ve normalde de guruldama var, emme esnasına veya hemen sorasında genelde kaka yapıyıor🤦‍♀️

Aynen aynen :) benim eşimde ailenin babası gibi babası var oysa ama babası hep ona bırakıyo eşim olmadan bi bok yapamıyorlar bnimki de saf kendini kullandırıyo bana gelince de zeka küpü mübarek asla bende saf değil.
Tıpkısının aynısı maalesef. Çocuğumuz olunca izinde bir aile olduğumuzu idrak eder öncelik sırasında yükseliriz diye düşünmüştüm. Ama benimki annesi oğlunu 5 dakika görmedi diye beni hayatımın en berbat döneminden geçiyorken bizi terketti. Tam hayaller hayatlar.
Bebeği olunca sizinkini de bir değişiklik oldu mu?
ya Benim oğlum da 2 gündür sesli kaka yapıyor ve gündüzleri uykuya dalmakta zorlanıyor 4 saat uyanık kalmaya başladı bizde de mi vardır acaba?
Çok sağ olasın canım. Allah senin de yardımcın olsun. Kayınvalidemler oturmaya geldi yazamadım. Tüm gün aç uykusuz çocuk baktım bi de onları ağırladım. Oturdum ağlıyorum şimdi. Çocuğa mama veriyorsunuz ondan çok kaka yapıyor diyorlar bi de. Aç mı bırakayım evladımı sütüm kesildi üzüntüden yorgunluktan. Bitik haldeyim 😢 Eğer bi taraf sana yardımcı oluyorsa hiç üzülme takma. Sonra ben gibi olan sütüne olur. Bebeklerimize yazık 😓😭
Amin canım sağ ol 🤲 sen de kalkıp hizmet etme kendileri yapsınlar veya eşiniz yapsın😒 ben olsam çocuğumla ilgilenrim. Ben sinir oldum burada. 😡 Sütünde en kısa zamanda gelir inşallah 🤲
Benim bir tek annem yanımda ama zaten Bir tek Annem kaldı şu hayatta. Babam gitti eşim gitti anneannem gitti.😭 Oğlum ben ve annem kaldık.

Benim ilk oğlan alerjik olunc bunda anne yüreği huzursuz, emerken ve normalde de guruldama var, emme esnasına veya hemen sorasında genelde kaka yapıyıor🤦‍♀️
Benim de ilk oğlum alerjikti. Ben de hep alerjiden supheleniyordum. Laktoz intoleransı cıktı bu oğlanda da.

Aminnn🤲 Blöfü ve ailesinin gazı yüzünden bizi kaybedecek farkında değil. Otursun her akşm annesinn dizinn dibinde gece yatarken annesine sarılsın ,gidip oğlu yerine babasını koklasın😡
Ya işte doktor kontrolüne çağırdım ona da pişman etti.orda bile foto çekip annesine yollama derdinde. Aynı evde olmadığımız içinde başka bi şey yaptrmaıyorum. Ama geceleri kalkınca içimden bi sövesim geliyor o orda horul horul uyurken ben burda oğluma bakıyorum uykusuz kalıyorum diye. Hyr çocuk diye ölen oydu güya!

Çok çoo haklısın. Böyle prenses gibi olan kadınlara özeniyorum. Ay cnm benm sen bana çocuk verdin fln diye böyle yer göğe sığdıramadıkları, Eşinin K.validesinin annesinin peşinde pervane olduğu, canın ne istiyor, al kızım bunu ye fln diye ..🙄🥺

Çok teşekkür ederim cnm benim💐 🥰amin Allahım hepimize tüm sevdiklerimizle mutlu yıllar nasip etsin🤲

Allah razı olsun🤲💐 evet erkeklerin çoğu sonradan anlıyorlar artık ailesinin kendi eşi ve çocuğu olduğunu. Kimse onları at sat demiyor. Ama önceliklerin değişmesi gerek. Bizimki sabah 7 de başlıyor konuşmaya bir erkek annesiyle babasıyla günde 5 kez konuşur mu ya? Sorun araması da değil bizim hiçbir şeyimizle ilgikenmezken onlaeın her şeyiyle ilgilenmesi. Onlarda en uyduruk şeyi bile bnmkine soruyorlar. Eşleriniz aileleriyle belki de haftada bir konuluyordur .
Benimki de aynı canim günde bı kaç kez konuştuğu olur annesiyle yok yani bu kadar konuşacak ne buluyorlar anlamadim hergun hergun🥴

Tıpkısının aynısı maalesef. Çocuğumuz olunca izinde bir aile olduğumuzu idrak eder öncelik sırasında yükseliriz diye düşünmüştüm. Ama benimki annesi oğlunu 5 dakika görmedi diye beni hayatımın en berbat döneminden geçiyorken bizi terketti. Tam hayaller hayatlar.
Bebeği olunca sizinkini de bir değişiklik oldu mu?

ya Benim oğlum da 2 gündür sesli kaka yapıyor ve gündüzleri uykuya dalmakta zorlanıyor 4 saat uyanık kalmaya başladı bizde de mi vardır acaba?

Amin canım sağ ol 🤲 sen de kalkıp hizmet etme kendileri yapsınlar veya eşiniz yapsın😒 ben olsam çocuğumla ilgilenrim. Ben sinir oldum burada. 😡 Sütünde en kısa zamanda gelir inşallah 🤲
Benim bir tek annem yanımda ama zaten Bir tek Annem kaldı şu hayatta. Babam gitti eşim gitti anneannem gitti.😭 Oğlum ben ve annem kaldık.
Bizim durumlar biraz karışık ailecek çalışıyorlar hep beraberler zaten çokta anlaşamıyorlar aslında çoğu zaman kavga dövüş :) ama aile işte.. eşim iş kolik ben yeni doğum yapmış 10 günlükken eve gelmedi arkdşlaryla sözde kutlama diğer hafta iş var dedi eve gelmeyince bende boşanma kararı aldım annemde bizdeydi ona ayıp olmasın diye her yaptığını sineye çekmiştim en son eve gelmeynce artkk taştım sonra çocuğu ben kıymete bindik ağlamlarr ayaklarıma kapanmalar.. tabii bunların gözümde hiç değeri var mı desen yok hala yok içinde bişiler bitiyo insanım be kendime üzülüyorum çocuğuma böyle sevgisiz bi ailede benim ittirip kalktırmamla ilerleyen bi evlilik bilmiyorum yaa.. çocuğu olduğunda değişmiyo hiç bir şey 2 dk seviyo ağlayınca mücadele bile etmiyo al annesi.. aşısı var diyorum annenle gidersin ben dayanamam diyo.. ama ağzında seviyo işte 😒

İlk oglum alerjikti bundanda suphelendim asiri kusan ve saatlerde gazdan aglayan bir bebek yüzünde döküntüler çıkınca doktora gittim doktor şuan müdahale edicek durumda degil çünkü alerjide olabilir anne sütünun yaptigi dogal bisey de olabilir dedi fakat dün itibari ile egzama gibi beyaz döküntüler vermeye yüzü atmaya başladı doktorumu aradığımda endiselenme ama tedbir alip diyet yapicaz dedi burda sadece sut ürünleri duydum ama doktorum bana kuruyemiste yasakladi sizdede yasakmi bilmiyorum.ama.
Ben zaten diyett.yapiyodum cunku emzircem diye kilo almaya baslamistim sadece yumurta yememek sorun olcak bana ama daha kötü olmasindansa yemem daha iyi tabiki.

Anneler geçen hafta çocuğum 5 gün kaka yapamadı. Acile gittik lavman yaptılar.
Lavmanın etkisiyle 3 gün daha yaptı. Ama dünden beri yine aynı. Dün öğlen yaptı daha sonra yine yok. Doktor yine aynı olursa polikinliğe getir dedi. Bunun için kaç gün beklemeliyim? Yada yapmasını kolaylaştıracak bi öneriniz var mı? Kaynana fitil verelim dedi karşı çıktım.

Logusalik sendromu yasayan oldumu ne kdr sürdü
Benim oldu yine ikinci bebeğim bu ama emzirirken içimi cok fena sıkıntı basıyordu midem bile bulanıyordu. Bana bişe olursa çocuklara bişe olursa korkusu..Birde kızım var 5.5 yasında ona sardım kafayı üzülüodum ona sürekli ihanet etmiş gibi, 1 ay sürdü fazla. Gitgide azalıyor gibi.. emzirirken ki sıkıntı cok kötü içim kapkara oluyordu

X