2021 Şubat Anneleri

Benim bebiste 17 gunluk .
Annem ilce olarak benden uzakta oturuyor esimde isler yogun esnaf ilk hafta çok agladim logusa psikolojisinden annemde gelmedi bana bende ona gitmek.istemedim evimi istedim mecbur kaldim annemde 4 5 gun arafa annem gelip gunduz aksam gitti sonra 1 hafta kendim baktim . Esim şikayete basladi hemen sabah ise gidiyorum ise konsamtre olamıyorum bi ton borcum var filan diye 8 den gece 12 ye kdr bebis aglayinca o bakti salladi kolunda gaz sancisindan .. annene git rahat et uyuyamiosun filan diyor birde halimi gorunce kendini suclu hissediyomus uzuluyomus cok bana sabaha kdr kendi kalkincada ise odaklanamiyorum diyor .. araba alip satiyo araba bulmasi lazim satis yapmak ifin zaman olmayınca arayamiyo tabi boyle oluncada sikayet ediyo dedim napiyim annemdemi yasiyim.bizsizmi yasamak istiyosun ..
Tamam hakli olsugu yerler olabilir fakat bazen cok patavatsiz oluyo bu erkekler ya ..
Annemdeyim simdi yegenimle ablamda varla yegenim kiz . Yegenim 5 yasinda esimi cok seviyo surekli dibinde eniste eniste diye geziyo .. esim gelmis demesinmi bizim oglanida cok ozlememisim anne bagi gibisi yok cidden babanin hicbi bagi yok cocukla keske kizimiz olsaydi kizlar cok nazli bak diye .. cok bozuldum.. oglum olsun oglum diye gulup oynuyordu lafa bak .. dedim sen bizi çöpe koy git kendine baskasindan kiz yap .. sevmiyosun sen bizi dedim bi ton tripler .. bos bos konusmalar yok bu çocuk susmuyo demeler .. gulunce canim oglum birtanecik ogglum kurban olayim oglum aglayinca bu cocuk cok yaramaa durmyo bilmem ne daha ogrenemedi baba olmayi valla hic ogrenemedi .. eline alinca cok guzel bakabiliyo aslinda ama gaz sancisindan cok aglayinca ikimizde stres oluyoruz
Ay bekar hayatı gibi yaşamak istiyorlarsa evlenmeselermiş ya. Uyuz oluyorum. Evliliği ne sanıyorlardı ki. Gitsin annesinin evinde yaşasın sessizlik ve düzen istiyorsa. Ben öyle diyorum artık.

Maalesef öyle canım diyetle de çok belirgin sonuçlar alınmıyor bu da anneyi çok yıpratıyor . Alerji şüphesi olanlar bu işin uzmanıyla diyet uygulasınlar diyorum ya bazı doktorlar diyetsiz ilerliyor bazısı diyet veriyor bunlar alerjinin durumuna göre karar veriliyor . Benim büyük oğlumun alerjisi geçti ama burda bi arkadaşın çocuğunda hala devam ediyordu bu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. O yüzden kesin teşhis konulmadan kendimizi hırpalamanın anlamı yok olan bize ve sütünüze olur. Bende senin gibiyim canım egzamamız var ama ayrı yemek yapıcak durumum hiç yok evde küçük çocuk var ona göre yemek yapıyorum zaten bide kendime ayrı yemeğe girilemez. Sen takviyeni al canım biraz toparlarsın.
Çok sağol canım valla doğru yönlendiriyorsun. Egzama oğluma sıkıntı veriyorsa diye kendimi gözden çıkarmıştım ama biz anneler hem bedenen hem ruhen iyi olmazsak bebeklerimize kim bakacak.
Hepimiz önce kendimize iyi bakalım valla eşler çoğu şeyin farkında ve etkeni değil.

Çıldıracağım artık gazı olduğundan 2 buçuk saat hiç bi şekilde susmadı! Sesi kesiliyor ağlamaktan. En sonunda arabaya binip gezdirdik az uyudu. Eve geldik yine aynı. Şimdi biraz daldı.
Elimde bıçak olsa kocamı kesicem o an. Doymuyor mu? Meme istiyor ver. Göğsümü açarken koltuğa yatırdım, yatırma. Parmağını göstere göstere kaç paraysa vercem git çocuk bakımı eğitimi al dedi ya.
Ya çocuk kolik ne yaptıysam sakinleştiremedim benim anneliğime sen ne dil uzatıyosun ben zaten çaresiz hissediyorum 😭😭😭
Sen anneysen o da baba! Çocuk sadece meme için ağlamaz ki. Hele kolik bebe emdikçe emer o da hep gaz yapar bol bol da kusar. Bence o önce kocalık sonra da babalık dersi alsın. Zaten yorgunsundur elin ayağına dolaşıyordur bir de o strese sokuyor.
Allah yardımcın olsun. Mükemmel bir eşim var diyemem. Hatta baya sıkıntılarımız oldu boşanıyorduk falan ama kız böyle yapınca nöbetten izin alıp geldi uyuttu gitti. Sakın kendini suçlu hissetme sen Harika bir annesin

Kızlar selam size de oluyor mu tek derdi gaz mı acaba diye düşündüğünüz başka sıkıntısı da var sanki bu kadar ağıt huzursuzluk sadece gaz değildir diye sorguladiginiz oluyor mu
Oluyor ama gaz sancısı gerçekten çok zor. Yetişkinlerde kalp krizi sanılıp ekg çekilip sonra gaz sancısı olduğu anlaşılan durumlar var. Gaz kolay değil yani. Bir de büyüme atağı biz de uyuyor yani. O haftalarda kuduruyor kızım. Akşam 6 dana sabah 7 ye kadar uyumadan ağladığı oldu

Oluyor ama gaz sancısı gerçekten çok zor. Yetişkinlerde kalp krizi sanılıp ekg çekilip sonra gaz sancısı olduğu anlaşılan durumlar var. Gaz kolay değil yani. Bir de büyüme atağı biz de uyuyor yani. O haftalarda kuduruyor kızım. Akşam 6 dana sabah 7 ye kadar uyumadan ağladığı oldu
Evet bizde 5. Haftaya girdik ya o dönemin atağı maşallah tosuna gündüz bile uyumuyor 😠😡 evet ramazanda bana bir kez olmuştu meğer mide spazm geçirmiş 😩

Sütleri fazla olan anneler yakın olsaydık isterdim sizde 😬😬 kızıma süt anne olurdunuz belki. MaşAllah sütünüze. Şifa olsun bebeklerinize. Sağan varsa sütünü daha da artabilir kontrolsüzce süt üretiyor bazı memeler. Sağmamaya çalışın acımıyorsa

Malesef canım öyle de nadir o da kesin hiç bi iş bilmeyen beceriksiz birini bulur prenses yerine koyarlar herşeyini yap güçlü kadın ol kimseye minnet etmeyince prenseslik yapılmıyo sana değerimiZ bile bilinmiyo
Hep derim salak olsaymışım keşke diye.🤪 Ne kadsr az bilgi o kadar mutluluk🥳
beceriksiz olsaymışım, hiç bir şeyden anlamayan,hiçbir iş bilmeyen, hiçbir şey yapamayan aciz biri olmak isterdim. Hep onlar el üstünde tutuluyor hep onların peşinde koşuyorlar.
Eşimde biliyor onsuz her şeyi yapabileceğimi. Nasıl olsa halleder diyor.bir şey istiyorum sen yap sen bak sen al sen araştr.hiçbir şey yapmaz. Annesi ot alınacak bile olsa eşime sorar. Ya baban var niyr sen.e napsın bilmyşor yoo anlamıyor yok yapamıyor. Hep bir acıma hali hep ilgi..🙄

kızlar bebek uyutucu diye bir uygulama var, kolik müziği, kundak ve loş ışık lütfen deneyin. Biz böyle çare bulabildik.
Bizde ilk 20 gün kullandık onu bol bol. sağolsun burdan birşnden duymuştum.Şimdi arada sadece pış pışı açıyorum. Artık hiç etkilemiyor benim oğlumu 53 günlük olduk bgn.

Çok sağol canım valla doğru yönlendiriyorsun. Egzama oğluma sıkıntı veriyorsa diye kendimi gözden çıkarmıştım ama biz anneler hem bedenen hem ruhen iyi olmazsak bebeklerimize kim bakacak.
Hepimiz önce kendimize iyi bakalım valla eşler çoğu şeyin farkında ve etkeni değil.
Ne demek canım ilkinde çok çektim benzer şeyleri sizlerde yaşıyorsunuz anlatmak istedim . Öyle tabi anne iyi olucak ki bebek de iyi olsun. Babalar anneler kadar sorumluluk almıyorlar maalesef zoru görünce pes ediyorlar . Çok kulak asmamak lazım onların dediğini bazen eşim banada ben işe gidiyorum diyor zamanında bende hem işe gidip hem gece bebek emzirip sıfır uykuyla işe gidiyorum diyorum o zaman susuyor. Şimdi mecbur büyük oğluma gece o bakıyor biraz da olsa anlıyor artık beni.

35 gunluk olduk ama sarilik degerimiz 13, gecmedi sadece emiyor, kilo alimi iyi dediler, sarilik yuzunden yatis yapalim dediler, ben istemiyorum, tecrubeli annelerden yardim istiyorum
Bizde öyle hemen hemen aynıyız değerde 12 tüm testler temiz ama geçmiyor . 19 olmadan yatış yapılmıyor ama. Biz üniversitesi hastanesine gidiyoruz. Testler temiz haftaya alerji yapılacak ama doktor şöyle birşey dedi bazı durumlarda anne sütü sarılığın uzamasına sebep olabiliyormuş. Bu yüzden bize anne sütu yanına mama verildi anne sütünün etkisini kırmak için haftaya tekrar bakılacak duruma göre yazarım.

Bizde öyle hemen hemen aynıyız değerde 12 tüm testler temiz ama geçmiyor . 19 olmadan yatış yapılmıyor ama. Biz üniversitesi hastanesine gidiyoruz. Testler temiz haftaya alerji yapılacak ama doktor şöyle birşey dedi bazı durumlarda anne sütü sarılığın uzamasına sebep olabiliyormuş. Bu yüzden bize anne sütu yanına mama verildi anne sütünün etkisini kırmak için haftaya tekrar bakılacak duruma göre
Bizimde kan degerleri temiz, idrarda enf.olabilir dediler, o kani bile alirken eli sisti mosmor oldu cocugumun, yatis hic ama hic istemiyorum,

Tecrübeli anneler yardım eder misiniz
Bebemin bezi büyük olmasına rağmen bacağında lastik izi çıkıyor bu yanlış bağladığımı mı gösteriyor?
Bir de altını kapatırken hep ağlıyor bi yerini mi sıkıştırıyorum acıtıyorum acaba?:/

Bizimde kan degerleri temiz, idrarda enf.olabilir dediler, o kani bile alirken eli sisti mosmor oldu cocugumun, yatis hic ama hic istemiyorum,
Sarılık ta gün geçtikçe yatış makası açılıyor demişti Dr bize. 10 günlükken 12ydi yatış 19 içindi. Yani bu mantıkla neden o değere yatış dediler anlamadım. Arkadaşın dediği gibi anne sütü de sebep oluyor. 1.5 ayda anca geçti mama vermediğim için.

Merhaba şubat anneleri. Ben de 9 şubatta doğum yaptım. Sizi hep okuyorum sanirim 1 kez de yazdım. Benim ikinci bebeğim. Ilk oğlum da alerji olduğu için bu da olur mu diye hep bir acaba vardı icimde. Ve alerji kanitlanmadi henüz ama laktoz intoleransı olduğu ortaya çıktı şimdilik. Okuduğum kadarıyla benim oğlumla benzer şikayetleri olan bebekler var. Çok basir bur test gaitadan yapılan bir test ile belli oluyor. Bir damla veriyor doktor her emzirmeden önce bebeğin ağzına iki damla damlatiyorum. Gazi kalmadı ve çok rahatladı bebeğim.

Tecrübeli anneler yardım eder misiniz
Bebemin bezi büyük olmasına rağmen bacağında lastik izi çıkıyor bu yanlış bağladığımı mı gösteriyor?
Bir de altını kapatırken hep ağlıyor bi yerini mi sıkıştırıyorum acıtıyorum acaba?:/
Marka ne sleepy mi ben bu sorunu onda yaşıyorum kızıma kullanıyorum, sırf bu yüzden oğlana başka marka aldım. Bez ne göbek deliğinin altında olacak, ne de üstünde bağladığında. Tam deliği ortalıyor ideal bez, ama bebeğin yapısından kilo kriterini aşmasa da bez küçük gelebiliyor.

Marka ne sleepy mi ben bu sorunu onda yaşıyorum kızıma kullanıyorum, sırf bu yüzden oğlana başka marka aldım. Bez ne göbek deliğinin altında olacak, ne de üstünde bağladığında. Tam deliği ortalıyor ideal bez, ama bebeğin yapısından kilo kriterini aşmasa da bez küçük gelebiliyor.
Bez konusu açılmışken, tecrübeli hanımlar ben prima Premium ile başladım Ama biraz pahalı gelmeye başladı gübde 10-15 değiştirince. Aslında iyi de geldi ne diyorsunuz başka bezler deneyim mi devam mı edeyim. Öneriniz var mı bez markası

Merhaba şubat anneleri. Ben de 9 şubatta doğum yaptım. Sizi hep okuyorum sanirim 1 kez de yazdım. Benim ikinci bebeğim. Ilk oğlum da alerji olduğu için bu da olur mu diye hep bir acaba vardı icimde. Ve alerji kanitlanmadi henüz ama laktoz intoleransı olduğu ortaya çıktı şimdilik. Okuduğum kadarıyla benim oğlumla benzer şikayetleri olan bebekler var. Çok basir bur test gaitadan yapılan bir test ile belli oluyor. Bir damla veriyor doktor her emzirmeden önce bebeğin ağzına iki damla damlatiyorum. Gazi kalmadı ve çok rahatladı bebeğim.

X