2021 Şubat Anneleri

Merhaba şubat anneleri. Ben de 9 şubatta doğum yaptım. Sizi hep okuyorum sanirim 1 kez de yazdım. Benim ikinci bebeğim. Ilk oğlum da alerji olduğu için bu da olur mu diye hep bir acaba vardı icimde. Ve alerji kanitlanmadi henüz ama laktoz intoleransı olduğu ortaya çıktı şimdilik. Okuduğum kadarıyla benim oğlumla benzer şikayetleri olan bebekler var. Çok basir bur test gaitadan yapılan bir test ile belli oluyor. Bir damla veriyor doktor her emzirmeden önce bebeğin ağzına iki damla damlatiyorum. Gazi kalmadı ve çok rahatladı bebeğim.
Adı ne damlanın

Anneler geçen hafta çocuğum 5 gün kaka yapamadı. Acile gittik lavman yaptılar.
Lavmanın etkisiyle 3 gün daha yaptı. Ama dünden beri yine aynı. Dün öğlen yaptı daha sonra yine yok. Doktor yine aynı olursa polikinliğe getir dedi. Bunun için kaç gün beklemeliyim? Yada yapmasını kolaylaştıracak bi öneriniz var mı? Kaynana fitil verelim dedi karşı çıktım.
Aynen fitil veriyorlarmiss duydum bnde bn sabun soktum azcik anında yapti

Lavmanın etkisiyle 3 gün daha yaptı. Ama dünden beri yine aynı. Dün öğlen yaptı daha sonra yine yok. Doktor yine aynı olursa polikinliğe getir dedi. Bunun için kaç gün beklemeliyim? Yada yapmasını kolaylaştıracak bi öneriniz var mı? Kaynana fitil verelim dedi karşı çıktım.
Canım pompan var sağdığın süte 1 çay kaşığı saf zeytinyağı kat, günde 1 kere onu içir. Bize Lavman dan sonra Dr tavsiye etmişti. Puseti varsa içine koy orda takılsın bi süre.

Kızlar her gün 2-3 kere dolu dolu kaka yapan bebeğim ilk defa bugün hiç kaka yapmadı. Ama keyfide yerinde bi sorun yok acaba yaptığım diyet mi sebep oldu yoksa bu durum normal mi? Sadece anne sütü alıyo

35 gunluk olduk ama sarilik degerimiz 13, gecmedi sadece emiyor, kilo alimi iyi dediler, sarilik yuzunden yatis yapalim dediler, ben istemiyorum, tecrubeli annelerden yardim istiyorum
17 ve üstü hastanede yatırılıyor diye biliyorum bizim 22 idi yattı 3 gün 11olunca çıkardılar ama hala gözlerinde far 51 günlüğüz

Kızlar bebeği dün yıkadık uyuduk sabah yatağına baktım kulağı akmış şuan koku yok ama 2 gündür değişik bi koku vardı yıkayınca geçti şimdi yok.sizce enfeksiyon var mıdır doktora da telefonla sorucam ana belki yaşayanınız vardır

Biz dün alerjiyle gittik doktora fıtıkla çıktık 😞 Oğlumun kesin ameliyat olması gerekiyormuş. Kendi doktorumuz da, aciline gittiğimiz Zeynep Kamilin cerrah doktoru da bizi korkuttu. Hayati riski olan bir duruma dönebilirmiş ameliyata kadar sürekli takip etmek gerekiyormuş. Salı günü doktor kontrolümüz var Zeynep Kamilde. Bir haftaya da ameliyat günü vereceklermiş tahlil sonuçlarına göre. Bize çok dua edin 😔

Biz dün alerjiyle gittik doktora fıtıkla çıktık 😞 Oğlumun kesin ameliyat olması gerekiyormuş. Kendi doktorumuz da, aciline gittiğimiz Zeynep Kamilin cerrah doktoru da bizi korkuttu. Hayati riski olan bir duruma dönebilirmiş ameliyata kadar sürekli takip etmek gerekiyormuş. Salı günü doktor kontrolümüz var Zeynep Kamilde. Bir haftaya da ameliyat günü vereceklermiş tahlil sonuçlarına göre. Bize çok dua edin 😔
Allah yar ve yardmcn olsn canm benn konularni kacirddm alerjimi vardi

Kızlar bebeği dün yıkadık uyuduk sabah yatağına baktım kulağı akmış şuan koku yok ama 2 gündür değişik bi koku vardı yıkayınca geçti şimdi yok.sizce enfeksiyon var mıdır doktora da telefonla sorucam ana belki yaşayanınız vardır
Ben de gecen yikadm sonra kulagi akti su kacmstr kulagna die dusundm baska bisi olablrmi

Neresi nasıl birşey ki?

Geçmiş olsun canim Rabbim şifa versin hiç bir bebek hasta olmasin ya:KK43:

Canım benim oğlumda 40 günlük oldu .4 günde bir yapmaya başladı burayada yazdım hatta . Karnın z.yagi masajı yok poposuna falan kar etmedi en sonunda kendi haline bıraktım 1 aydır surekli 4 günde bir kendi kendine yapıyor.

Canım benim oğlumda 40 günlük oldu .4 günde bir yapmaya başladı burayada yazdım hatta . Karnın z.yagi masajı yok poposuna falan kar etmedi en sonunda kendi haline bıraktım 1 aydır surekli 4 günde bir kendi kendine yapıyor.
Ama normal ilk bebeğim bilirim 8 gün yapmamıştı ☹️

Ne fıtığı canım göbek mi başka mı

Kasik fıtığımi cnm gobek fitigimi ?

Teşekkür ederim aynen öyle oluyor. Moral verdin valla. 3 ay dolunca geçecek mi? Daha fazla sürerse ne yaparım bilmiyorum
Rica ederim sen h modunu düşürme. O bebek ağlayacak illa ki. Ben böyle bakıyorum olaya. Acıksa ağlar kakası gelse ağlar burnu tıkanıksa ağlar canı sıkılır ağlar ses olsun diye ağlar kucak ister ağlar... yani ağlar da ağlar. Çünkü tek iletişim dili ağlamak onun için. Sen ne kadar stresli olursan sana da ona da zarar. Bırak ağlasın ciğerleri açılır 😬 ben 2. De böyle yapıyorum. İlkinde çok zor günler geçirmiştim şimdi kendim de rahat olmaya çalışıyorum. İnş geçer 3. Ayda. Bebekten bebeğe değişiyor bu durum çünkü. Ama illa ki geçip gidiyor. Bir de biz hamak beşik aldık e bebekten o çok iyi oldu. İlk çocuğuma da o tarz birşey kullanmıştım onda da işe yaradı. Uyumasa bile sakinleşirdi

Çok sağ olasın canım. Allah senin de yardımcın olsun. Kayınvalidemler oturmaya geldi yazamadım. Tüm gün aç uykusuz çocuk baktım bi de onları ağırladım. Oturdum ağlıyorum şimdi. Çocuğa mama veriyorsunuz ondan çok kaka yapıyor diyorlar bi de. Aç mı bırakayım evladımı sütüm kesildi üzüntüden yorgunluktan. Bitik haldeyim 😢 Eğer bi taraf sana yardımcı oluyorsa hiç üzülme takma. Sonra ben gibi olan sütüne olur. Bebeklerimize yazık 😓😭
Alakası yok! Ben ilk çocuğumda mama kulandım hep kabızdı. Sonuna kadar beklerdik artık rahatsız olunca fitil kullanırdık. Bunda da mama veriyorum maşAllah bunu kabız etmedi. Kaka yapması doyduğunu sağlıklı olduğunu gösterir. Boş boş konuluyorlar işte. Valla lohusalık 40 gün falan değil 3 ay sürüyor. Hatta ben bir ara terapiye gitmiştim. Oğlum 5 yaşındayken. Doktor bana dedi ki sen lohusalık sendromu yaşıyorsun şu an! Şok olmuştum. Onu bunu takma boşver sen çocuğuna ve kendine odaklan. Herşey gelip geçiyor. Ben kimseyi kabul etmedim herkes küstü bana. Ne yapayım tek başımayım 2 çocukla. Bir de milletin gönlünü hoş edemem.

X