- 17 Mart 2021
- 476
- 211
- 34
çoğu kişi 12. gün negatifse bida pozitife dönmez falan yazmış çok moralim bozulmuştu teşekkür ederim12.günü benim.kanda negatif çıkmıştı 14.gun pozitifti bence suan erken
Neyseki büyüğü sen büyütmüşsün cnm doymuş anneye bebeklikte. Ama biz de onlar içim çalışıyoruz işte. Sütün izni Yok mu cnm? Kamu mu? Ben işe başlasam 8-12. Hatta biraz da esnetiyorlar 9-12 olurdu. Ama amirlerimiz 2 yaş altı çocuğu olan evden çalışsın demiş koronadan dolayı. Eğer bu devam ederse başlayana kadar ben çok çok daha iyi olur.Yıllık iznim epi topu 20 gün bir ay bile uzatmıyor hafta sonlarıda iznimden sayılıyor, güzel yıllık izniniz varmış, bende ilk oğlumda mesleğe zaten 16 aylık başlamıştım güzel olmuştu, hele birde bakıcı ise ikisini idare etmesi zor olur, maddiyat izin verirse ücretsiz izin kullanılması taraftarıyım ama şu an birimizin maaşı komple ev kredisine gidiyor, babannemiz bakıcak ama şimdiden nasıl bakacağım çok küçük sen o izni uzat diyip duruyor caymazsa gelip bizim evimizde bakıcak, mesaim 9/5 eski yerim gibi yere verirlerse yoğun bir iş ama daha rahat yere vermeleri için elimdenn geleni yapacağım
Oha kusura bakmayın şok oldum! Ben ilk çocuğuma su vermedim bu çocuğuma sordum. Verme tabiki suyla doymasın annesütü aldın dedi. Mama veriyordum onu da kes gerek Yok dedi. Tabi tartımda kilo alımı az olunca devam et bu ayda gelecek ay değerlendirelim dedi. 60 ml bitki çayı ne ya!Kızlar sizin doktorunuz hiç bebeğin içmesi için bitki çayı önerdi mi gaz için
Bizim doktor günde üç kere 60ml bitki çayı ver dedi rezene ıhlamur vs dedi
Şok oldum valla
Normalde su bile vermeyin diyorlar
Yuh çok şaşırdım şu an. 60 ml bitki çayı ne? Yanına lahmacun da verelim mademKızlar sizin doktorunuz hiç bebeğin içmesi için bitki çayı önerdi mi gaz için
Bizim doktor günde üç kere 60ml bitki çayı ver dedi rezene ıhlamur vs dedi
Şok oldum valla
Normalde su bile vermeyin diyorlar
Butun bbkler boylemi yaa bzm esimle psikolojmz bzuldu bebegim 9 gunluk tek basina bkiyorumMokenyumu atarken vücudu 8. Bezde yatak döşek batırarak ilk çocukta zor bağlamışım altını, tey teyhEvet saati anlamıyoruz, ama bak, buraya sosyal medyaya bile fırsat kalıyor, yemek tariflerine bakıyorum
biz (emzirirken hamile kalan guruh) uyku neydi unuttuk vallahi...
Hiç vesvese yapma aç mı falan. Baksana emerken kaka yapıyor, yer açıyorRabbim yardımcın olsun, güç kuvvet versin.
Kessinlikle katılıyorum verilmezSakın sakın hiç verilmez dediğiniz gibi suyu bile verdirmiyorlar bide 60 cc ver demiş az da değil . İlk defa duydum hani çay kaşığıyla vereni duydum da bu bildiğin keyfi çay içir diyor.
Ben de kızımda doktor tavsiyesiyle yaptım biberona zeytinyağı olayını. Bu bebişe de baktım kaka yapamıyor zorlanıyor, 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim
Cnn geçmiş olsun öncelikle. Bizim de kakasinda mukus ve kan görmemize başladı süreç ve 2 ayrı doktora gittik. Her ikisi de küçük olduğu için (o zaman 1 aylikti) test istemedi. Ya da çocuk immunolojiye sevk etmediler. Sadece anne sütü aldığı için bana diyet verildi. Süt ürünleri olan gıdaları, kabuklu kuruyemiş, tahin/susam, domates yemiyorum. Kakası düzelmeyecek sanmistim ama düzeldi.Merhaba, bebeğinize alerji teşhisi nasıl koyuldu, ben de bebeğimin kakasın da kan gördüm ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum
Zaten d Vitamini diye verdiğimiz şey ayçiçeği yağının içindeki d vitaminiymişBen de gunde bi iki damla zeytinyagi veriyom walla
Arkadaşlar bu grupta ne kadar çok süt alerjisi çıktı ya fark ettiniz mi ? Aralık annelerinde de var...Cok sinirim.bozuluyor bunların bir nedeni olmalı...Ben temiz beslenen.bir insandım hep. Ilaç, alkol , sigara kullanmam. Aile geçmişimde alerji yok. Neden diye sorguluyorum hepBu oğlumda alerjik herhalde yüzünde egzama saçlarda Konak oldu ama benim diyet yapıcak halim de yok napcam bilmiyorum diyet sütü de çok etkiliyor
Aslında diyetle birlikte temiz beslenmiş ve dediğiniz gibi fit oluyoruz ama insan nefsi bi zamandan sonra o düzenden sıkılıp dünya nimetlerini istiyor . Açıkcası emzirmek hemde uykusuz kalmak yorucu oluyor bide yemek yiyememek hepten yıpratıcıydı benim için. Taniki böyle yaşamak zorunda olanları da anlamak ve onları motive edicek şekilde davranmak gerekir. Bende kendimce tarifler yapıyordumEvet en önemlisi moral. Moraliniz iyi olduğu zaman her şey çok daha kolaylaşıyor. Süreci ne kadar erken kabullenirsek o kadar iyi. Sürekli isyan edip inkar edersek süreç işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Bir de ailenizin ve çevrenizin desteği olursa süreç keyifli hale bile geliyor. Size özel yapıyorlar her şeyi. Diğer insanlardan eksiğiz diye düşünmeyin, ayrıcalıklı hale geliyorsunuz. Ha aile desteği yoksa o da problem değil. Kendinizin süreci kabullenmesi en önemlisi. Bende sonradan geliştiği için kimse bana inanmadı, abarttığımı naz yaptığımı düşündüler, destek olan olmadı. Kimseyi dinlemedim, herkese kulağımı tıkadım. Ve süreci kendim yönetmeye karar verdim. O zaman her şey yoluna girmeye başladı. Şimdi pasta bile yapıp yiyorum. Sürekli araştırma yapıyorum, etiket okuyorum. Zaten hazır gıda nerdeyse hiç tüketmiyorum. O nedenle sürekli fit oluyorsunuz
Maalesef canım 2 yaşındaki oğlumda da vardı çok şükür 7 aylıkken geçti aslında bazı doktorlar da çok ileri düzey alerji olmadığı durumlarda diyeti önermiyor alerjinin üstüne gitmek lazım diyorlar. Ağır katı diyetler anneyi ve sütü çok etkiliyor ben artık son zamanlarda isyan ediyordum emzirmek içimden gelmiyordu. Bu oğlumda da büyük ihtimalle var bunda sadece süt ve süt ürünleri yumurtayı yememeyi düşünüyorum daha kakada bişey görmedik gerçi yüzünde egzama ve Konak var şimdilik. Ne kadar dikkat etsek de yediklerimiz katkılı doğal olmayınca böyle oluyor. İnşallah 1 yaşlarına gelmeden kolayca geçer gider bu alerjiler.Arkadaşlar bu grupta ne kadar çok süt alerjisi çıktı ya fark ettiniz mi ? Aralık annelerinde de var...Cok sinirim.bozuluyor bunların bir nedeni olmalı...Ben temiz beslenen.bir insandım hep. Ilaç, alkol , sigara kullanmam. Aile geçmişimde alerji yok. Neden diye sorguluyorum hep
Hepsi aşağı yukarı böyle, ilk 3 ay onların da bizim de alışma sürecimiz. Kaygıyı, stresinizi azaltırsanız daha rahat edersinizButun bbkler boylemi yaa bzm esimle psikolojmz bzuldu bebegim 9 gunluk tek basina bkiyorum
Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun peki siz de kanlı kaka ne sıklıktaydı bizim bir kez oldu, bir kez olması alerji için yeterli mi acabaCnn geçmiş olsun öncelikle. Bizim de kakasinda mukus ve kan görmemize başladı süreç ve 2 ayrı doktora gittik. Her ikisi de küçük olduğu için (o zaman 1 aylikti) test istemedi. Ya da çocuk immunolojiye sevk etmediler. Sadece anne sütü aldığı için bana diyet verildi. Süt ürünleri olan gıdaları, kabuklu kuruyemiş, tahin/susam, domates yemiyorum. Kakası düzelmeyecek sanmistim ama düzeldi.
Bir süre bu besinleri vücudunun unutması lazımmış. Ben de çok şaşkın ve üzgündüm. Ama her iki doktor da çok önemsenecek bir şey değil en geç 1 yaşında geçer falan diyince rahatladım. Tabi annenin stres olmaması çok önemli çünkü anne sütü dışında bir şey veremiyorsun normal mamalar zararlı. Kalsiyum desteği alıyorum vitamin olarak.
Tam da rahatlamış deilim çünkü aşılar tetikliyor deniliyor, daha çok küçük. Cok erken cikti. Baska çocuklarda 3 -4 ya da 5 aylikken çıkıyormuş. içimi ferah tutmaya çalışıyorum dua ediyorum . Böyle işte....
Ben sadece nurse veriyorum sabah akşam kimyon rezene biberiye anason tohumları çayı içiyorum her sabah bir bardakKızlar gaz damlalarım hurse narveys ve sab sımplex . İsimde hata olabilir . Beşer damla veriyprum ama zaman ayarlamasını yapamıyorum. Düzenli olması için nasıl vermem lazım. Doktorumuz üç saate bir dönüşümlü ver dedi ve kimyon cayı ekledi. Ama bazı dr lar bebeklere kimyon cayı verilmez dio anneler içmeli. Beyin gelişimini etkiliomuş
Ben başı yüksekte yatiriyorum en az 30derece yükseklikte olsun diyor doktoru bugün biraz daha yuksrlttimKızlar aranızda bebeğinde reflü olan var mı? Bebeğimde reflü olmasından şüphe ediyorum. Gaz sorununu çözdük sayılır ama ağlama krizleri devam ediyor. Aç olmasına rağmen emerken sürekli bırakıyor memeyi. Sonra sinirleniyor. Sürekli hıçkırık tutuyor. Ve en önemlisi beslenme sonrası hemen kusuyor. Bazen fark etmiyorum bile sızıntı şeklinde ağzından süt geliyor. Hatta boğazı komple isilik o yüzden. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok şükür onu büyüttüm, kamudayım ancak İstanbul’da verilen valilik kararını uygulamayan hatta bu hafta itibariyle 24 hafta hamilelik iznini bile kaldırıp işe çağırdı, 2 yaş altını uygulamadılar bile, düştüğüm birime göre insiyatif değişicek büyük ihtimalle ama 3 saatim var en kötü, kadrolulara yarım gün hakkı var ama ben sözleşmeliyim bize süt izni sadeceNeyseki büyüğü sen büyütmüşsün cnm doymuş anneye bebeklikte. Ama biz de onlar içim çalışıyoruz işte. Sütün izni Yok mu cnm? Kamu mu? Ben işe başlasam 8-12. Hatta biraz da esnetiyorlar 9-12 olurdu. Ama amirlerimiz 2 yaş altı çocuğu olan evden çalışsın demiş koronadan dolayı. Eğer bu devam ederse başlayana kadar ben çok çok daha iyi olur.
İlk bebişte bu durumu yaşamıştımm, 2 3 kere mukuslu kan gördüm. Gazı varsa Gürültülü kakayla kılcal damarı çatlayabilir, gögsünde yara varsa emerek onu yutabilir. Bendeki ikinci seçenekti hem de görünür bir yaram yoktu. Rota virusu mü acaba diye tahlil yaptırdık. Tahlilde kanın ona ait olmadığı ortaya çıktı.Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun peki siz de kanlı kaka ne sıklıktaydı bizim bir kez oldu, bir kez olması alerji için yeterli mi acaba
Ben sutumle sildim geçtiKızlar benim oğlanın gözlerinde sabah çapak oluyo 2 gün önce olmuştu okudum biraz çayla pansuman yaptım geçti yine olmuş