2021 Şubat Anneleri

Kızlar selam bugun sabah emzirirken diğer mememi de sağdım, küçük şişeyle yarım şişeden fazla süt çıktı onu da üstüne içirdim kızıma . Doğru mu yapıyorım. Bide mesela sütü sağdım dolaba koydum çıkarınca nasıl ısıtıcam onu
Ben de yetmediğini düşününce üstüne iciriyorum sıcak suyun içine koyuyorum

Kızlar bebeğinizin alerjik oldugu bitek kanli kakadanmi anlasiliyor benim.kizimin yuzu kulaklari hatta vucuduna vurmaya basladi kizarikliklar. Var acaba buda alerji belirtisimi doktora goturmelimiyim ev sicak degil ve kat kat giydiren bir anne degilim oglumu yazın doğum yaptim bi kere isilik olmadi ama kizin günden gune artan ve yayilan kirmizi benekleri oluyor

Bir haftadır diyettetim sütü gerçekten etkiledi. Ruhen de bitik durumdayım umarım sütüm kesilmez. Konak bizde de var şuan egzamayla alakalı olduğunu internetten bakınca öğrendim ben de çok şaşırdım. Sizler nasıl dirayetlisiniz bu durumda. doğduğundan beri hastanelerdeyiz Allah dermansız dert vermesin ama adam akıll bebeğimi sevemez oldum sürekli bir şeyin stresi. Yok pipi ucu dar iltihap var gibi, yok göbek bağı iltihabı kanaması, isiliği egzaması, pişiği vs derken diyetle birlikte çöküşteyim
seyyav seyyav kızlar aşılar mı tetikliyor yani bunu?

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun peki siz de kanlı kaka ne sıklıktaydı bizim bir kez oldu, bir kez olması alerji için yeterli mi acaba
Bizde 1 kez oldu hemen doktora sorduk ve diyete başladım. O.gün başka görmedik. Ama 2 gün sonra yine oldu. Toplam 5 defa kanli mukuslu bez gördük 1 hafta içinde. Sonraki hafta düzelmeye başladı. Bezlerinin resmi duruyor, cok yoğun deil ama farkedilmeyecek.gibi de değil

Kızlar bebeğinizin alerjik oldugu bitek kanli kakadanmi anlasiliyor benim.kizimin yuzu kulaklari hatta vucuduna vurmaya basladi kizarikliklar. Var acaba buda alerji belirtisimi doktora goturmelimiyim ev sicak degil ve kat kat giydiren bir anne degilim oglumu yazın doğum yaptim bi kere isilik olmadi ama kizin günden gune artan ve yayilan kirmizi benekleri oluyor
Canım bizde mukuslu kanlı kaka ile baş gösterdi. Baska belirti.yoktu. Ama akrabamda egzama olmuş. Doktora göstermekte fayda var onlar isilik mi konak mi egzama mi biliyorlar. Geçmiş olsun

Canım bizde mukuslu kanlı kaka ile baş gösterdi. Baska belirti.yoktu. Ama akrabamda egzama olmuş. Doktora göstermekte fayda var onlar isilik mi konak mi egzama mi biliyorlar. Geçmiş olsun

O zaman gideyim hemen ben ya isilik degil bnce ama inşallah isilik cikar

Yardımınıza ihtiyacim varr telefonu elime alip hic bakamiyorum cok nadir girebiliyorum 9 gunluk bebeğimle tek kaldim cunku tek bakiyorum esimle esimde cok yardim edemiyo isler youn evde ilgilenmek istemiyo cok yorgunum diyip sikaayet ediyo dshs cok psikolojimi bzuyo .
Kaka yaparken cok agliyor bebegim ve her emzirmeye kaldirdigimda kakasids geliyo ilk kaka sancisi cekmekten yarım saat ememiyo onu bi sekilde kolumda salliyorum yarım saat sonra kakasini yapiyo baya gaz sesleri esliginde sonrada emziriyorum ama emzirirkende emmesi cok guclu olsada sutu cekemiyo ne kdr emsede ac kaliyor mecbur emzirdiktsn sonra bi önceden sagdigim süt varsa onu veriyorum yoksa mama aptamil veriyorum .. 60 cc den asagi doymuyor asla .. sonrs gazini cikarip altini degistiriyorum yatiriyorum kalan sutumu sagiyorum bu rutin 1 saat 15 dakika suruyoe her uyandirdigimda .. en gec uyanmadiyss 2.5saat sonra uyandiriyorum ..
Ne yapablrz esim nurse harvey gaz damlasi almis ama yarın cocuk doktoruna randevumuz var ona sormadan kullanmak istemedim.. ne yapablrz bu kaka yaparkenki asiri aglamalarina cok cani yaniyor kıvranıyor yavrum .. bende yorgunluktan bitiyorum ev isimi yapicam bebisemi bakicam napicam şaşırdım psikolojm.cok.bzk esimde yakindkca yuregim daraliyor
Doktoruna danışarak mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin. Banyo rahatlatır banyo yaptırabilirsiniz. Popo altına karnına şu kiraz çekirdeği bantları dan koyabılırrsın. Ben termosla yaptım. Ilığa yakın sıcaklıkta termos anakucağına koydum. Battaniyeye sarılı bebişi de üzerine koydum. Kaka yaptı gevşeyip. İlk bebekte kaygılı oluyoruz, olunuyor ve bu stresi bebek de hissediyor, olabildiğince sakin kalmaya çalışman, paniklememen lazım. Beslenme aralığını açmaya çalış, yoksa gaz kaçınılmaz olur. Emziğe olumlu bakıyorsan emzik kullan, emme refleksini oyalamak için.

İlk bebişte bu durumu yaşamıştımm, 2 3 kere mukuslu kan gördüm. Gazı varsa Gürültülü kakayla kılcal damarı çatlayabilir, gögsünde yara varsa emerek onu yutabilir. Bendeki ikinci seçenekti hem de görünür bir yaram yoktu. Rota virusu mü acaba diye tahlil yaptırdık. Tahlilde kanın ona ait olmadığı ortaya çıktı.
Dediğiniz gibi gürültülü kaka yapıyor be zorlanıyor, göğsüm de yara yok olmadı hiç, inşallah alerji değildir
Bizde 1 kez oldu hemen doktora sorduk ve diyete başladım. O.gün başka görmedik. Ama 2 gün sonra yine oldu. Toplam 5 defa kanli mukuslu bez gördük 1 hafta içinde. Sonraki hafta düzelmeye başladı. Bezlerinin resmi duruyor, cok yoğun deil ama farkedilmeyecek.gibi de değil
Bizim bir kere oldu üç gün sonra da böyle ip gibi çok az kan vardı bi daha olmadı ama sanki mukuslu yapıyor gibi kakayı ve yeşil renk yapıyor bazen , sürekli kaka inceliyorum artık😓

Bu arada kızlar sanırım gaz sancılarımız başladı memnun kaldığınız gaz damlası var mı

Doktoruna danışarak mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin. Banyo rahatlatır banyo yaptırabilirsiniz. Popo altına karnına şu kiraz çekirdeği bantları dan koyabılırrsın. Ben termosla yaptım. Ilığa yakın sıcaklıkta termos anakucağına koydum. Battaniyeye sarılı bebişi de üzerine koydum. Kaka yaptı gevşeyip. İlk bebekte kaygılı oluyoruz, olunuyor ve bu stresi bebek de hissediyor, olabildiğince sakin kalmaya çalışman, paniklememen lazım. Beslenme aralığını açmaya çalış, yoksa gaz kaçınılmaz olur. Emziğe olumlu bakıyorsan emzik kullan, emme refleksini oyalamak için.
Henuz gobegi dusmedi banyo yaptiramadim o yuzden digerlerinin hepsini ddniycm ssgol cnm

Kızlar aranızda bebeğinde reflü olan var mı? Bebeğimde reflü olmasından şüphe ediyorum. Gaz sorununu çözdük sayılır ama ağlama krizleri devam ediyor. Aç olmasına rağmen emerken sürekli bırakıyor memeyi. Sonra sinirleniyor. Sürekli hıçkırık tutuyor. Ve en önemlisi beslenme sonrası hemen kusuyor. Bazen fark etmiyorum bile sızıntı şeklinde ağzından süt geliyor. Hatta boğazı komple isilik o yüzden. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Bnmki de aynı. Faxla yiyince kusuyor ama . Az vernce kusmuyor sms ama saldırdığı için süte. Memeyle hep savaş galinde bnmki zaten yeni başladık emmeye. Önden sağdığın sütten verinceyani hafif çok olunca daha güzel emiyor ve emerken de uyuyor. Kusma emzrme sonrası yüzğnü hrp silin. Reflüdğr dye düşünmedim. Doktorunuzda herjeste kusmayı nornl buluyor.

Bu gaz damlaları aşırı isal yapıyor sanki. Ve fazla kaka cıkarıyor bu kez de kilo alımı yavaşlar mı acaba . Bukadar isal olunca diye düşündüm. İlk ayı atlattık üçüncü dördüncü ayda gaz bitiyor genelde ve bu kezde diş baaşlıyor 😂 3 yaşına gelinceye kadar bütün süt dişleri cıkıyor rahatlıyoruz derken bukez tuvalet eğitimi🙃😆 üç senecik deliksiz uyumayı unutulım en iyisi biz. Canları sağolsun napalım anayız biz ana 😅

Bu gaz damlaları aşırı isal yapıyor sanki. Ve fazla kaka cıkarıyor bu kez de kilo alımı yavaşlar mı acaba . Bukadar isal olunca diye düşündüm. İlk ayı atlattık üçüncü dördüncü ayda gaz bitiyor genelde ve bu kezde diş baaşlıyor 😂 3 yaşına gelinceye kadar bütün süt dişleri cıkıyor rahatlıyoruz derken bukez tuvalet eğitimi🙃😆 üç senecik deliksiz uyumayı unutulım en iyisi biz. Canları sağolsun napalım anayız biz ana 😅

Dozunu azalt cnm demekki cok aşırı gazli degil fazla geliyo olabilirmi acaba? Bizimkine siseyi bosaltsam tik yok 😅😂

Evet bebek olunca 3 sene malesef gidiyor 😃 guzel gunelr cok yakin deyip kendimi teselli ediyorum.bende 😂

Sezeryan olan hanımlar, dikiş yeriniz nasıl? Benimki yapıştırma 23 gün oldu dün baktım içi kıpkırmızı kan toplamış normal mi. Evde bazen ufak tefek iş yapıyorum süpürge falan ondan mı oldu

Kızlar normal doğum yaptım 20 gün oldu bende aşırı terleme var geceleri kalkıp üst değiştiriyorum yorganı kaldırdım pike örtüyorum ama yine terliyorum gece.. böyle olan var mı

Kızlar benim bebeğim ilk 10 gğn hiç kilo almadı sütüm hiç gelmedi emmeyi seven bi bebekti. Şimdi kilo alımı çok iyi sütümü artıran şey momstok anne çayı oldu. Öneririm size onu. Bir de gaz ilacı için gripe water aldık onu deniycem.

Ozellikle erkek bebeklerin 3 bucuk aya kadar felaket bir gazi olur buyuk ihtimalde koliktirler onun icin kolik biberon kullanmak gerekir icinde pipiet gibi bir sey var hava yutmayi onluyor ve nursey harveysin suruplu olan gaz sokturucusunden kullanilmali damla degil surup olan umarim gaz icin herkese yardimi olur cunku cok zor bir sey

X