2021 Şubat Anneleri

Kızlar bugun Sağınca anladım ki sütüm çok az, süt artırıcı yicek içecek ne varsa önerilerinizi bekliyorum. Çok moralim bozuldu çocuk aç kalmış hep
Hiç üzülme hemen emzirme danışmanı dilruba hanımın momstok çayını al gğnde 3 kere ceviz ve hurmayla tüket artar inşallah 🙏❤️

Biz yine uykusuz gecelerdeyiz bir de öyle çok ağlıyor ki sanki çimdiklenmiş gibi! Çok da sinirli sıpa memeyi bile almıyor. Çok korktum meme reddi mi diye de pış pış müzik açınca aldı.
İsyan değil çok şükür sağlıklı yanımda yavrum ama 40 dam sonra azdı ya. Acaba ne zaman biter bu krizler. Hele ben evde tek olunca bitik durumdayım elim ayağıma dolanıyor. Yarın portatif hamak alacağım. Sırf gece korkumdan ötürü. Kullanıp memnun olan olmayan var mı?

Biz yine uykusuz gecelerdeyiz bir de öyle çok ağlıyor ki sanki çimdiklenmiş gibi! Çok da sinirli sıpa memeyi bile almıyor. Çok korktum meme reddi mi diye de pış pış müzik açınca aldı.
İsyan değil çok şükür sağlıklı yanımda yavrum ama 40 dam sonra azdı ya. Acaba ne zaman biter bu krizler. Hele ben evde tek olunca bitik durumdayım elim ayağıma dolanıyor. Yarın portatif hamak alacağım. Sırf gece korkumdan ötürü. Kullanıp memnun olan olmayan var mı?
Çok ağlarsa sıkı yarım kundak yap al kucağında yatakta zıpla kesin çözüm

Bizde grip olduk ya burun tıkanıklığı var ne yapcam bilmiyorum birde okadar dikkat ettim emzirirken hep maske taktım umarım dahada ilerlemez

Bu oğlumda alerjik herhalde yüzünde egzama saçlarda Konak oldu ama benim diyet yapıcak halim de yok napcam bilmiyorum diyet sütü de çok etkiliyor
Ben hamileliğimden beri süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum. Ve üstüne sezeryan oldum. Her şeye rağmen ilk andan beri sütüm var. Başlarda ne yiyip içeceğini bilemiyor insan. Ama alışınca her şeyi ona göre yapıp yiyorsun. Badem sütü kullanın. Kendiniz yapabilirsiniz. Nötr bi tadı var. O yüzden yapacağınız yemeklere daha fazla şeker atmanız gerekiyor o kadar.

Bir haftadır diyettetim sütü gerçekten etkiledi. Ruhen de bitik durumdayım umarım sütüm kesilmez. Konak bizde de var şuan egzamayla alakalı olduğunu internetten bakınca öğrendim ben de çok şaşırdım. Sizler nasıl dirayetlisiniz bu durumda. doğduğundan beri hastanelerdeyiz Allah dermansız dert vermesin ama adam akıll bebeğimi sevemez oldum sürekli bir şeyin stresi. Yok pipi ucu dar iltihap var gibi, yok göbek bağı iltihabı kanaması, isiliği egzaması, pişiği vs derken diyetle birlikte çöküşteyim
@seyyav kızlar aşılar mı tetikliyor yani bunu?
Bende oğlumda çok yıprandım canım dediğim gibi kakada kandı, diyetti , emerken ıkınırdı diyetten sütüm etkilenmişti. Bu sefer biraz daha sakinim diyet yaparsam da herşeyi kesemem gibi geliyor bünyem kaldırmaz yani. Amin Allahım bunlarla savuştursun inşallah geçiçi şeyler. Aşıların tetiklediği söyleniyor ama onları olmadan da olmaz

Bir haftadır diyettetim sütü gerçekten etkiledi. Ruhen de bitik durumdayım umarım sütüm kesilmez. Konak bizde de var şuan egzamayla alakalı olduğunu internetten bakınca öğrendim ben de çok şaşırdım. Sizler nasıl dirayetlisiniz bu durumda. doğduğundan beri hastanelerdeyiz Allah dermansız dert vermesin ama adam akıll bebeğimi sevemez oldum sürekli bir şeyin stresi. Yok pipi ucu dar iltihap var gibi, yok göbek bağı iltihabı kanaması, isiliği egzaması, pişiği vs derken diyetle birlikte çöküşteyim
@seyyav kızlar aşılar mı tetikliyor yani bunu?
Bende oğlumda çok yıprandım canım dediğim gibi kakada kandı, diyetti , emerken ıkınırdı diyetten sütüm etkilenmişti. Bu sefer biraz daha sakinim diyet yaparsam da herşeyi kesemem gibi geliyor bünyem kaldırmaz yani. Amin Allahım bunlarla savuştursun inşallah geçiçi şeyler. Aşıdan sonra daha çok görülüyormuş ama onlarsız da olmuyor dediğin gibi iki ucu değnek. Alerjisi olan bebeklere rota aşısı yaptırmayın diyorlar ama doktora sormak lazım

Ben hamileliğimden beri süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum. Ve üstüne sezeryan oldum. Her şeye rağmen ilk andan beri sütüm var. Başlarda ne yiyip içeceğini bilemiyor insan. Ama alışınca her şeyi ona göre yapıp yiyorsun. Badem sütü kullanın. Kendiniz yapabilirsiniz. Nötr bi tadı var. O yüzden yapacağınız yemeklere daha fazla şeker atmanız gerekiyor o kadar.
Benimde ilk oğlumda süt alerjisi vardı adı öyleydi ama yediğim herşey kakada kan yapıyordu o dönemde çok yıprandım. Çok iyi bir doktora gittim en sonunda onunla alerji sorununu çözdük bunda çok katı bi diyet yapmak istemiyorum. Cumartesi günü doktor kontrolümüz var onunla da konuşup sadece süt ve süt ürünleri bide yumurtayı keserim herhalde . Sizede geçmiş olsun hatırladığım kadarıyla sizinde alerjileriniz vardı bu zaten genetik geçişli oluyormuş. Benim diyetim çok katıydı o yüzden sütümü çok etkilemişti bide moral bozukluğu da oluyordu şu süreçte bebekler sadece anne sütü alabiliyor o da azalsın istemiyorum

Bizde grip olduk ya burun tıkanıklığı var ne yapcam bilmiyorum birde okadar dikkat ettim emzirirken hep maske taktım umarım dahada ilerlemez
Burun tıkanıklığı yenidoğanlarda hep olur grip değildir tek tıkanıklık varsa. Serum fizyolojik sıkıp çekiyoruz

Sormadım canım ama araştırdım lohusalıktan hemen sonra takılıyormuş bu Cumartesi gitmeyi düşünüyorum. Büyük oğlum için de gitmeyi düşünüyorum bu ara karnı ağrıyor gibi geliyor bakalım memnun kalıcak mıyım

Patates o da zeytinyağıyla yapılmış olucak, zeytin ve salatalıktı canım. Yemek de çok kısıtlıydı çok zorlanmıştım.

Lohusaliktan hemen sonra takiliyor cnm evet ama bana 3 doktorda sezaryan dan ,3 ay gecmesi lazim dedi o normal dogum için gecerli dediler ama belki doktora göre degisiyodur neyse surda 1 buçuk ayim kaldi benimde 😅 beklicem artik iliski olmamasi lazimmis çünkü sprial taktirana kadarda nuran hoca öyle demişti o yüzden benden geçti ☺️
Hastalaniyormu acaba insallah biseyi.yoktur kuzunun

Ben de kızımda doktor tavsiyesiyle yaptım biberona zeytinyağı olayını. Bu bebişe de baktım kaka yapamıyor zorlanıyor, 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim🤣

Aynen valla benim oglumda prematüre dogmustu hem hizli kilo alsinlar diye hemde bagirsaklari calissin diye zeytinyağı veriyolardi 😃 valla gaz damlasinin yanında velinimet ☺️

Benimde ilk oğlumda süt alerjisi vardı adı öyleydi ama yediğim herşey kakada kan yapıyordu o dönemde çok yıprandım. Çok iyi bir doktora gittim en sonunda onunla alerji sorununu çözdük bunda çok katı bi diyet yapmak istemiyorum. Cumartesi günü doktor kontrolümüz var onunla da konuşup sadece süt ve süt ürünleri bide yumurtayı keserim herhalde . Sizede geçmiş olsun hatırladığım kadarıyla sizinde alerjileriniz vardı bu zaten genetik geçişli oluyormuş. Benim diyetim çok katıydı o yüzden sütümü çok etkilemişti bide moral bozukluğu da oluyordu şu süreçte bebekler sadece anne sütü alabiliyor o da azalsın istemiyorum
Evet en önemlisi moral. Moraliniz iyi olduğu zaman her şey çok daha kolaylaşıyor. Süreci ne kadar erken kabullenirsek o kadar iyi. Sürekli isyan edip inkar edersek süreç işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Bir de ailenizin ve çevrenizin desteği olursa süreç keyifli hale bile geliyor. Size özel yapıyorlar her şeyi. Diğer insanlardan eksiğiz diye düşünmeyin, ayrıcalıklı hale geliyorsunuz. Ha aile desteği yoksa o da problem değil. Kendinizin süreci kabullenmesi en önemlisi. Bende sonradan geliştiği için kimse bana inanmadı, abarttığımı naz yaptığımı düşündüler, destek olan olmadı. Kimseyi dinlemedim, herkese kulağımı tıkadım. Ve süreci kendim yönetmeye karar verdim. O zaman her şey yoluna girmeye başladı. Şimdi pasta bile yapıp yiyorum. Sürekli araştırma yapıyorum, etiket okuyorum. Zaten hazır gıda nerdeyse hiç tüketmiyorum. O nedenle sürekli fit oluyorsunuz :KK36:

Sudokrem sürdüm kırmızılığı biraz almış ama tam geçirmemiş, travazol almıştım hamileyken kaşıntı için Bi daha ki altını açtığımda onu süreceğim. Biraz da altını açık tutmak lazım galiba ama annem üşütür diye açmıyo altını

Bence kortizon iceren kreme bu kadar erken baslamayin desitin hametan kantaron yağı ile destekleyebilirsiniz

bugün çatlatma iğnesi olalı 12. günüm ve erken gebelik testim negatif çıktı. bu şekilde olup sonra pozitife dönen var mı? adetime 3 gün var ama adet belirtileri de başladı sarı renkte de akıntım var

12.günü benim.kanda negatif çıkmıştı 14.gun pozitifti bence suan erken

Bize de dermatolog kortizonlu krem ve alerji şurubu verdi fakat ben kullanmak istemedim. Araştırdığıma göre kortizonlu krem de kesin çözüm değil sadece geçici üstelik kortizon önerilmiyor. Zaten doktor da ataklar oldukça kremi sürersin dedi. Başka bir tanıdık doktordan coresatin pembe krem önerisi aldık kortizonsuz. Burda yazıştığım arkadaşımda memnun kalmış bu kremden. Yanaklarına sürdük iyileştirdi fakat şimdi de alnında çıktı. Nasıl bebeğiniz huzursuz mu peki kaşıntı felan oluyor mu acaba? Bir de hangi kremi verdiler? Karşılaştırmak için soruyorum
Bebeğim çok huzursuz gazdan diye biliyorum ama egzamadan da olabilir değil mi
Kremin ismini bilmiyorum doktor bi garip muayene sırasında kremi sıkıp bana sormadan lönk diye sürdü çocuğun alnına
Biraz da şırıngaya çekti kremi bana verdi bunu iki üç gün kullan geçer dedi
Adını göremedim ama kırmızılı beyazlı bi kremdi
Ben maalesef kullanacağım çünkü elini yüzüne götürüp iki elini sıkıp ağlıyor sanki kaşınıyor acıyor gibi hissettiğim için
Dün başladık sabah akşam sürdüm bugün birazı geçmiş ama

Kızlar sizin doktorunuz hiç bebeğin içmesi için bitki çayı önerdi mi gaz için
Bizim doktor günde üç kere 60ml bitki çayı ver dedi rezene ıhlamur vs dedi
Şok oldum valla
Normalde su bile vermeyin diyorlar🤷‍♀️

Lohusaliktan hemen sonra takiliyor cnm evet ama bana 3 doktorda sezaryan dan ,3 ay gecmesi lazim dedi o normal dogum için gecerli dediler ama belki doktora göre degisiyodur neyse surda 1 buçuk ayim kaldi benimde 😅 beklicem artik iliski olmamasi lazimmis çünkü sprial taktirana kadarda nuran hoca öyle demişti o yüzden benden geçti ☺️
Hastalaniyormu acaba insallah biseyi.yoktur kuzunun
Nuran hanıma yazdım canım cevap yazarsa sanada yazarım özelden. Benim daha geçmedi ya takılırsa hemen taktırırım adamı yanıma yanaştırmıyorum valla bu sefer riske atamam 😅 anlayamıyorum konuşamıyor da yavrum bi genel bakılsın istiyorum

Kızlar sizin doktorunuz hiç bebeğin içmesi için bitki çayı önerdi mi gaz için
Bizim doktor günde üç kere 60ml bitki çayı ver dedi rezene ıhlamur vs dedi
Şok oldum valla
Normalde su bile vermeyin diyorlar🤷‍♀️
Sakın sakın hiç verilmez dediğiniz gibi suyu bile verdirmiyorlar bide 60 cc ver demiş az da değil . İlk defa duydum hani çay kaşığıyla vereni duydum da bu bildiğin keyfi çay içir diyor.

X