Anlaşmalı eczaneler satıyormuş eşim bi kaç yere sordu öyle demişler. Kortizonlu kremden sürdükten sonra tekrar etti mi peki?Benim kızımında egzaması oldu oğlumda da olmuştu. Kortizonlu bir krem vermişti 4 gün kullanmıştık geçmişti. Şimdi aşını hatırlayamadım alamadım. 2. Ay kontrolünde sorarım artık. Ama bu mustela kremi nerden temin edebilirim. Eczanelerde var mı? Gidene kadar kontrole deneyeyim
Gogusler cok sis kaliyo cocuk emiyo emiyo yinede acim diye agliyo sutte var sanrm sutu daha cenesi gelismedigi icin cekemiyor ac kaliyo bende bi iki kere sagmaya basladim yara olsalarda arada olede veriyorum bazen memede uyuyalaliyo tam karnini doyurmadan sonra gazini çıkarıp tam yatircam yine aranmaya basliyo alla alla diyorum simdi doyurdum daha .Doymuyor olabilir ya da çok sık beslendiği için sindiremiyor olabilir mama +emzirme devam et iki saatte bir besle sakin ol senin stresin bebeğine de yansır benim oğlumda alt değiştirirken ağlıyordu
Canım o değişir bizim farklıydı 21 değerle gittik 10 gün yattı. Bizde alt kan uyuşmazlığı vardı bebeğimin ablasinda da vardı ikincide de olunca uzun sürdü . Bu değerle 3 günde çıkan da var. Sen düşünme memenden ayırma yeter ilk 10 gün önemli pik o ara yapıyormuş....Sariliktanmi cnm kac gun kaldinz
Cok sagol cnm aventin gogus ucu var delikli krem surup onu kapatiyorum yaralar icin .. simdide sut oluyo gogusler sisiyo bebek emiyo emiyo yinede doymuyo sanrm cene kasslari gelismedigi icin sutu tam cekemiyor arada sagmaya calisiyorum arada mama veriyoruz o sekilde anlamaya calisiyorum . Sarilik var birazCanım ne güzel sütün gelmiş artık az daha dayan emzirmek çok can yakıcı senin için şuan ama emzirdikçe geçti benimde sütüm geldikten sonra..ben de sağmaya çalıştım ama oda can yakıyordu dayanarak emzirdim..emzirme sonrası sütünden sür meme ucuna ve kapatma öyle kurusun hava alsın.. kapatmak istersen de atletini rulo yap yukarı doğru memenin üstünde bibyukseklik olsun kıyafet pijama vs temas edip canını yakmaz. Işitme testini de çok kafana takma her bebek ilk testten geçmeye biliyor.. Bu kulaginda sıkıntı var anlamına gelmiyor..
Emziriyorum cnm sik sik ama göğüsler sis sut oldugu halde bazen emsede doymuyo sanrm cene kaslari daha tam gelismedigi icin .. bu sefer sut var hem o doymuyo hem gogusler sis arada sagmaya basladim o da yara yapti bazen kaniyolar krem filan suruyorum bzen mama veriyoruz o sekilde anlamaya calisiyorum acemilik zormus .. cok gecmis olsun sizede sukur atlatmissinz ..Canım o değişir bizim farklıydı 21 değerle gittik 10 gün yattı. Bizde alt kan uyuşmazlığı vardı bebeğimin ablasinda da vardı ikincide de olunca uzun sürdü . Bu değerle 3 günde çıkan da var. Sen düşünme memenden ayırma yeter ilk 10 gün önemli pik o ara yapıyormuş....
Canım bebeğin aranması açlıktan olmayabilir. İlk bir süre en güçlü refleksi emme refleksi. Boş boş bile olsa emmek istiyor. Öyle olunca emzik veriyorum ben. Çocuğun kilo alımı falan çok iyi gayet karnı tokmuş çünkü. Doktorum çok sık emzirme daha da gazlanır dedi bana.Gogusler cok sis kaliyo cocuk emiyo emiyo yinede acim diye agliyo sutte var sanrm sutu daha cenesi gelismedigi icin cekemiyor ac kaliyo bende bi iki kere sagmaya basladim yara olsalarda arada olede veriyorum bazen memede uyuyalaliyo tam karnini doyurmadan sonra gazini çıkarıp tam yatircam yine aranmaya basliyo alla alla diyorum simdi doyurdum daha .
Ogrenene kadar anlayana kadar baya ugrasmam lazim sanrm yorgunluktan ölüyorum acemilik zormuş
Bizimkisi 15 günde 3.5 cm uzamıştı, 2 gün sonra aylık kontrol var çocuk sırık gibi olacak sanırımBebeklerinizin boyu aylık kontrolde kaç cm uzadı?
Öyle mi soralım birkaç yere bakalım. Hayır tekrar etmedi ondan sonra cildi hep iyiydi. Şimdi de kızımın cildi berbat durumda yaAnlaşmalı eczaneler satıyormuş eşim bi kaç yere sordu öyle demişler. Kortizonlu kremden sürdükten sonra tekrar etti mi peki?
EĞErki kontizonluyu kullanırken geçip sonra tekrar çıkarsa altta yatan büyük olasılık besin alerjisi vardır, advantan sürünce geçiyor sürmeyi bırakınca alevleniyorduKüçük diye mi test yapmadı? Bebeklik döneminde testlerin doğruluk payı yok yazıyor okuduklarıma göre. Doktor vücuda hafifçe çizikler yaptı 5-10 dk sonra Bile oralar kıpkırmızı kaldı. İşte bu alerjik bebek olduğunu gösterir dedi. Dermatologlar alerjiyi baskılayan kremler yazıyor ama altında yatan nedeni bulmak için çocuk alerji uzmanına gitmek gerekecek sanırım. Kortizonlu krem verdi kullanmak istemedim önce şansımı pembe coresatin de deneyeceğim. Dermatitli bebeklerde memnun kalan çok,kortizon yokmuş. Eğer geçmezse kortizonluyu sürerim artık. İnşallah tüm bebeklerimiz sağlık bulur.
Benim de aynı canım iki yanağı da baya sivilce oldu anlamadım ben deKızlar oğlumun yanaklarında minik isilik tarzı pütürlü bir şeyler çıkmaya başladı. Bazıları sütten diyor ama bilemedimvar mı aynı şeyi yaşayan? Nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Sütten evet benim kızımda da var. Dr muayenede birşey demedi ben de sormadım bile. Ama egzama başladı onun çaresine bakacağızKızlar oğlumun yanaklarında minik isilik tarzı pütürlü bir şeyler çıkmaya başladı. Bazıları sütten diyor ama bilemedimvar mı aynı şeyi yaşayan? Nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Evet sütten oluyorKızlar oğlumun yanaklarında minik isilik tarzı pütürlü bir şeyler çıkmaya başladı. Bazıları sütten diyor ama bilemedimvar mı aynı şeyi yaşayan? Nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Yok canım 2 yaşını geçmişti gittiğimizde, cildini kontrol etti, alerjik olduğunu düşünmediğinden gereksiz yere test yapıp canı acımasın dedi. Devam ederse sıkıntı çölyak için gluten testi yaparız demişti. Sıkıntısı devam ediyor, bir de reflü eklendi. gastrolog, son gittiğimiz çocuk doktoru da alerji testine gerek yok şu an dedi. Yeni bebeğin derdine düşünce de alerji doktoruna tekrar gidemedim tekrar. Rabbim sağlık versin hepsine. Şifa bulsunlar inşallah.Küçük diye mi test yapmadı? Bebeklik döneminde testlerin doğruluk payı yok yazıyor okuduklarıma göre. Doktor vücuda hafifçe çizikler yaptı 5-10 dk sonra Bile oralar kıpkırmızı kaldı. İşte bu alerjik bebek olduğunu gösterir dedi. Dermatologlar alerjiyi baskılayan kremler yazıyor ama altında yatan nedeni bulmak için çocuk alerji uzmanına gitmek gerekecek sanırım. Kortizonlu krem verdi kullanmak istemedim önce şansımı pembe coresatin de deneyeceğim. Dermatitli bebeklerde memnun kalan çok,kortizon yokmuş. Eğer geçmezse kortizonluyu sürerim artık. İnşallah tüm bebeklerimiz sağlık bulur.
Hayır avicennaya gitmiyorum. Sarılık değerine bakmadıkları için taburcu olduktan 1 gün sonra zeynep kamile yatırdık biz. Onun için gitmiyorum.Benim oğlum 3760 doğdu bir aylık kontrolde 4330 çıktı. Kilo alımı alt seviyede sanırım. Mama takviyesi yapıyorduk doymuyor diye. Kilo ölçümünden önce doktorumuz mamayı kes demişti sonrasında devam et dedi. Sen günde kaç öğün mama veriyordun ve kaç cc? Hala Avicenna ya devam ediyor musun canım sen çocuk doktoru için? Ben Ayşe hanıma devam ediyorum.
İnşallah geçer genel olarak bebeklerin çoğunda oluyor ve 5yaşına kadar geçiyormuş. Besin alerjisi yıpratıcı bir süreç cidden onun için sabırlı olmak lazım. Ben şimden yaptığım diyet yüzünden terelelli oldum. Gaz yapanları yeme, egzamayı tetikleyenleri yeme derken geriye zeytin patates ekmek kaldı. Kendime Alternatif tarif hazırlayacak vaktimde yok.EĞErki kontizonluyu kullanırken geçip sonra tekrar çıkarsa altta yatan büyük olasılık besin alerjisi vardır, advantan sürünce geçiyor sürmeyi bırakınca alevleniyordu
Canım toksik eritemse eğer normalmiş ve hiç bir şey kullanmadan geçiyormuş. Bizim de isilikti egzamaya çevirdi nasıl oldu anlamadım.Kızlar oğlumun yanaklarında minik isilik tarzı pütürlü bir şeyler çıkmaya başladı. Bazıları sütten diyor ama bilemedimvar mı aynı şeyi yaşayan? Nasıl geçer? Ne iyi gelir?
İnşallah çıkmaz öyle bir şey. Rabbim şifa versin olan rahatsızlıklara da. Annelik hep vicdan azabı.Yok canım 2 yaşını geçmişti gittiğimizde, cildini kontrol etti, alerjik olduğunu düşünmediğinden gereksiz yere test yapıp canı acımasın dedi. Devam ederse sıkıntı çölyak için gluten testi yaparız demişti. Sıkıntısı devam ediyor, bir de reflü eklendi. gastrolog, son gittiğimiz çocuk doktoru da alerji testine gerek yok şu an dedi. Yeni bebeğin derdine düşünce de alerji doktoruna tekrar gidemedim tekrar. Rabbim sağlık versin hepsine. Şifa bulsunlar inşallah.
Aynen bnde ilk onu aldım bana da fayda etmedi bnde nurse Harvey alicmFarklı canım benimki ilk probiyotik verdi yani biogai barsaklaroı düzenliyo. Ama fayda etmedi nurse harveys gaz damlası fayda etti