2021 Şubat Anneleri

B Baharyagmuru35 benim bebeğim de sağ kulaktan kalmıştı. Doktor amniyon sıvısını tam atamadığından olur dedi. Ben zaten daha test olmadan biliyodum kalacağını çünkü sık görülen bir olay. Doktor sağ tarafına sıklıkla yatırın dedi bir hafta sonra gelin dedi. Gelmeden üç gün önce banyo yapsın dedi. Öyle yaptık sonra geçti testten çok şükür

Benim bugun 2.gunum Sezaryende .. logusa sendromuna girdim sanrm hic böyle aglak.bi insan degildim surekli ağlıyorum..
Bebis doymuyor sizinde bolemiydi cok emiyo surekli emiyo biraz geliyor ama yetmiyor o yuzden mecbur mama takviyesi vermek zorunda kaldik . Kakasini yaparken de ağlıyor cok altini degistirirken en cok agliyor napcgmzi sasirdik 5 kisi bi bebege zor bakiyoruz surekli yarim saatte bir agliyo ellerini emiyo herseyden yedim rezene çayıda iciyorum ama daha 2.gun normalmidir
Doymuyor olabilir ya da çok sık beslendiği için sindiremiyor olabilir mama +emzirme devam et iki saatte bir besle sakin ol senin stresin bebeğine de yansır benim oğlumda alt değiştirirken ağlıyordu

Cok sagol canm bugünde goguslerim baya doldu simdide sut cok geldi agriyolar yara oldu sagayim dedim kanadi cok sagamiyorumda makinayla o yuzden ortasını bulamadim dun yokken sut bebis doymazken bugun sütten şiştiler agriyolar bebiste biraz sarilik var isitme testinde sag kulak hic duymadi sol duydu 1 hfta snra cagrdilar tekrar .. bi yandan logusa sendromuna grdim surekli agliyorum ..
Canım ne güzel sütün gelmiş artık az daha dayan emzirmek çok can yakıcı senin için şuan ama emzirdikçe geçti benimde sütüm geldikten sonra..ben de sağmaya çalıştım ama oda can yakıyordu dayanarak emzirdim..emzirme sonrası sütünden sür meme ucuna ve kapatma öyle kurusun hava alsın.. kapatmak istersen de atletini rulo yap yukarı doğru memenin üstünde bibyukseklik olsun kıyafet pijama vs temas edip canını yakmaz. Işitme testini de çok kafana takma her bebek ilk testten geçmeye biliyor.. Bu kulaginda sıkıntı var anlamına gelmiyor..

Aslında biogaia probiyotik onu sabah 5 damla veriyorum. Nurse harveys ise gaz damlası. Sabah 10 damla akşam 10 damla veriyorum
Ya biz Dr a çok ıkınıyor dedik nurse Harvey ile biogai nin da içinde olduğu bir kağıt verdi ikisi farklı şey ise neden bir araya yazdı anlamadım gitti bunlardan birini alın dedi

Sarilik bsslangici var bizdede goz bebekleri sarardi doktor gördü baslngic suan tehlikeli degil ama olablr dedi korkmaaya basladim yuzude sarardı biraz baya emziriyorum sut yeni geldi 4.gunde baya artti yani . Mama takviyeside yaptık mecbur doktor cumaya tekrar sarilik icin cagirdi ya artarsa napicaz 😒
Biz yattık yoğun bakım da çıktik.

Bir de kızlar benim kızım 3400 doğdu hastaneden çıkarken 3140 oldu. Ama ilk 10 gün kilo alamadı sütüm olmadığı için günde 5g falan alıyodu😔 şuan 40 günlük olacak ptesi 4100 falan olacak nerdeyse çok mu az kilosu ya yeni yeni haftada 200 g almaya başladı
Benimki 3000 doğdu çarşamba günü 4200 çıktı. Doktor fazla beslemişsin dedi. Seninki normaldir.
Şuradan bakabilirsin persentil değerine

Benimki 3000 doğdu çarşamba günü 4200 çıktı. Doktor fazla beslemişsin dedi. Seninki normaldir.
Benim oğlum 3760 doğdu bir aylık kontrolde 4330 çıktı. Kilo alımı alt seviyede sanırım. Mama takviyesi yapıyorduk doymuyor diye. Kilo ölçümünden önce doktorumuz mamayı kes demişti sonrasında devam et dedi. Sen günde kaç öğün mama veriyordun ve kaç cc? Hala Avicenna ya devam ediyor musun canım sen çocuk doktoru için? Ben Ayşe hanıma devam ediyorum.

S Storycan sen slinge nasıl alıştırdın benimki kıyameti koparıyor bir türlü alıştıramadım. Emmenin haricinde sürekli ağlak olduğumuz için sanırım sakin yakalayamıyorum yavruyu daha slinge koymaya çalışırken kopuyor 🤦🏻‍♀️

S Storycan sen slinge nasıl alıştırdın benimki kıyameti koparıyor bir türlü alıştıramadım. Emmenin haricinde sürekli ağlak olduğumuz için sanırım sakin yakalayamıyorum yavruyu daha slinge koymaya çalışırken kopuyor 🤦🏻‍♀️
Bizimki de ilk bi girince mızmızlanıyo ama ben hemen yüksek sesle şşş yapıp zıplıyorum sallanıyo ve kokumu alıyo daha 1 dk geçmedem uyuyo. Biraz anlaması için bekle ve sallan kafasını da elinle yana çevir tut

Direk tenine mi koyuyosun yoksa arada zıbın var mı
Kesinlikle direkt tenine koyma. Ben kıyafetlernin üstüne koyduğum halde bnim oğlumun teni aşırı hassas olduğu için öylr bi kızarıyor bazen😭 anası kılıklı kuzum ya🤪
Canım link atabilir misin nasıl bişi bu

Benim aldığım da bu.babyjem. kemer gibi oldupu için düşmüyor sabit kalıyor. Bir de çorap versiyonları var. 1 dk dan az bile ısıtmak yetiyor. Çok ısıttysam önce göğüslerime koyup ılıyınca oğluma koyuyorum 🤩

Olmadi son care olarak bunu denim bide ,😂

Bibs mi aldin cnm sendd?

Gunde 3 kere 5 damla olabilir mi ? Zira ben günde sap simblex den 20 damla biogaia danda 5 damla veriyorum ona rağmen gene rahatlamiyor

Tabiki kalp olunca bide insan ekstra tedirgin oluyor ama şöyle soylim bunu siz farketmediyseniz cok sanslisiniz demekki cok ciddi bisey değil ama takibe gitmek gerekir doktor onayi şart. Oğlum aglarken elimizde morardı nefes alamadi 10-15 saniye zor kendine getirdik sonra doktora gittigimizde 2 delik olduğunu öğrendik ve aglatmadik hic o günden sonra. Suan kizimdada ufurum var dediler bende goturucem kalbe ama ciddi bisey oldugunu sanmiyorum 10 yenidogandan 9 unda o ufak 1 delik oluyor gecmis olsun simdiddn
Insallah canim size de cok gecmis olsun,dedigin gibi biz bisey farketmedik, oyle morarma falan olmadi. Sadece 2 kez nefesi daralip cirpindi, kusacak gibi oldu oda hemen gecti, insallah onemsiz biseydir cok tesekkur ederim. Allah kimseyi evlatlari ile imtihan etmesin insallah

Ya biz Dr a çok ıkınıyor dedik nurse Harvey ile biogai nin da içinde olduğu bir kağıt verdi ikisi farklı şey ise neden bir araya yazdı anlamadım gitti bunlardan birini alın dedi
Sabaha karşı oğlumda çok ıkınıyor. Ikıntısından ne kendi huzurlu uyuyor ne ben. Biogaia bitti. Ne çabuk bitti anlamadım 🤔 henüz faydasını da görememiştim üstelik

Evet ediyor maalesef yazın havuzda oldu, benim kızımın geçmeyen bi kabızlığı var aylardır hem döküntü hem kabızlıklık oluca alerji doktoruna gittim, test yapmadı. Atopik dermatit ama alerjik birine ait bi cilt değil dedi. Alerjik cilt pütürlü olur dedi, bizimse sadece eklemler kaşıntı
dan kıpkırmızı yara olmuştu. Ben diyet yapmamıştım, yüzyüz pamuk yazan ürünü giydiriyordum inanır mısın sırtında kırmızı benekler oluşuyordu yenidoğanken. O yüzden bu bebekte hep organik üretim tercih ettim kıyafeti. Süt içmiyor aylardır ama bu kış soğuk ya, yine döküntüleri oldu. Sedef sandım. Doktora götürdük yine egzama dediler. Her defasında görüntü farklı ama sonuç yine aynı😅 terlemeyecek üşümeyecek, şampuanlı banyo haftada bir. Vücut nemli kalıcak. Bizim kız biraz büyük travozoldan daha düşük kortizon içeren bi krem önerdi prednol. Çıkan döküntü ye 3 gün onu sürüyorum geçiyor. Ama yenidoğanken sadece Mustela sürüyordum geçiyordu. Umarım şifa bulursunuz 🙏
Küçük diye mi test yapmadı? Bebeklik döneminde testlerin doğruluk payı yok yazıyor okuduklarıma göre. Doktor vücuda hafifçe çizikler yaptı 5-10 dk sonra Bile oralar kıpkırmızı kaldı. İşte bu alerjik bebek olduğunu gösterir dedi. Dermatologlar alerjiyi baskılayan kremler yazıyor ama altında yatan nedeni bulmak için çocuk alerji uzmanına gitmek gerekecek sanırım. Kortizonlu krem verdi kullanmak istemedim önce şansımı pembe coresatin de deneyeceğim. Dermatitli bebeklerde memnun kalan çok,kortizon yokmuş. Eğer geçmezse kortizonluyu sürerim artık. İnşallah tüm bebeklerimiz sağlık bulur.

Aslında çok kusmuyor gazı oldugunda bazen ya da altını açarken ayaklarını karnına götürünce.. inşallah artmaz sıkıntısı aynı hâlâ sesi..
O çatallanma balgamdan sanırım, burnuna 1’er ml serum fizyolojik sıkabilirsin. Ben sıkıyorum emmesini de güçleştiriyor çünkü nefes alamıyor yutkunmakta zorlanıyor.

Farklı canım benimki ilk probiyotik verdi yani biogai barsaklaroı düzenliyo. Ama fayda etmedi nurse harveys gaz damlası fayda etti

X