- 9 Ocak 2012
- 14.786
- 28.323
Aynı sıkıntı bende de oldu iki doğumumdada orda düğüm atılıo yani dikiş orda toplanıp baglanıo gibi bişe demişti ilk doğumda normal demişti dr , sag kenarın ağrıması.şimdi ikimci sezeryan yine ay ı yer sızlıo agrı giriyoCanım süt ürünlerinin olmadığı şey yok gibi ben yarı aç geziyordum.
Arkadaşlar ya benim sezeryan yerinin sağ kısmında böyle bir şişlik var doktor önemli değil gibi demişti ama hep kafamı takıyorum ve sanki çok yorulunca orası ağrıyor sanki apseli dış gibi şiş bilen var mı?
Benim kızımda da var. Gün içinde sönüp tekrar çıkıyor. Emzirmeden sonra ağzını silmeye çalışıyorum ama devamlı temizleyemiyorum yine oluyor.Kızlar oğlumun yanaklarında minik isilik tarzı pütürlü bir şeyler çıkmaya başladı. Bazıları sütten diyor ama bilemedimvar mı aynı şeyi yaşayan? Nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Kaç günlük bebek? Acaba gaz sancısı mı başladı? Hani bir gün falan olsa belki büyüme atağı denebilirdi. 3 deyince aklıma gaz geldiKızlar, bebeğim 3 gündür gece uykusundan uyandıktan sonra asla uyumuyor anca öğlen 11-12 gibi uyuyor. Gece 3’te uyandı diyelim o saatten sonra altı temiz olsa da karnı tok olsa da uyumuyor. Ve sürekli ağlıyor. Nedeni ne olabilir? Daha güne başlamadan tüm enerjim bitmiş oluyor.
11 günlükKaç günlük bebek? Acaba gaz sancısı mı başladı? Hani bir gün falan olsa belki büyüme atağı denebilirdi. 3 deyince aklıma gaz geldi
Gazdır o zaman inş kolik değildir. Biz gaz ilacı kullanıyoruz. Bitti bir kutu ikinciyi almadık kızım perişan oldu gazdan biz de tabi. Hemen 2. Kutuyu aldık11 günlük
1 ay olmadan gaz damlası başlanmıyor diye okumuştum. Ama böyle gitmez ya çok zor. Sizin bebeğiniz kaç günlük? Ne zaman başladınız gaz damlasını?Gazdır o zaman inş kolik değildir. Biz gaz ilacı kullanıyoruz. Bitti bir kutu ikinciyi almadık kızım perişan oldu gazdan biz de tabi. Hemen 2. Kutuyu aldık
42 günlük bebeğim. Biz 9 veya 10 da başladık. 2. Olunca daha rahat davranıyoruz. Aylık kontrolde de doktora şunu kullanıyoruz dedim tamam devam edin yetersiz geliyorsa ekleme yapalım dedi. Yeterli diye ekleme yapmadık. Danışın doktorunuza1 ay olmadan gaz damlası başlanmıyor diye okumuştum. Ama böyle gitmez ya çok zor. Sizin bebeğiniz kaç günlük? Ne zaman başladınız gaz damlasını?
Çok teşekkür ederim42 günlük bebeğim. Biz 9 veya 10 da başladık. 2. Olunca daha rahat davranıyoruz. Aylık kontrolde de doktora şunu kullanıyoruz dedim tamam devam edin yetersiz geliyorsa ekleme yapalım dedi. Yeterli diye ekleme yapmadık. Danışın doktorunuza
Nurse harveys kullanıyoruz biz. İlk çocuğum aşırı gazlıydı. Deneye deneye bunu bulmuştuk. 2. De direkt bunu aldıkÇok teşekkür ederimBenim ilk bebeğm tecrübem yok malesef. Yarın da aynısı olursa doktora götüreceğim. Ne kullanıyorsunuz peki?
Ben de bi doktora danışayım. İnşallah sorunu gazdır. 3 gündür aynı şekilde olunca aklıma kolik geldi. Tek bakıyorum bi de. Sabah olmasından korkar oldum.Nurse harveys kullanıyoruz biz. İlk çocuğum aşırı gazlıydı. Deneye deneye bunu bulmuştuk. 2. De direkt bunu aldık
Bizim dr da nurse harvey önerdi. Ama ben aşırı gazlı oldupunda veriyorum. Ama düzenli verilmesi gerekyiğini söylemişti biri. Size nasıl önerdiler? Sabah 10 akşam 10 verilmezse etkili olmaz mı acabs?Nurse harveys kullanıyoruz biz. İlk çocuğum aşırı gazlıydı. Deneye deneye bunu bulmuştuk. 2. De direkt bunu aldık
Canım bi kere şu doymuyor kafasından çık doymayan çocuğun gazı olmaz kaka yapmaz. Hem sütümde geliyor yazmışsın daha önce taşıcak kadar sütün varsa bence mamayı da kes doktorun ne dedi bilmiyorum ama senin sütünle kesinlikle doyuyordur zaten. Bebekler ilk zamanlar herşeye emmek isterler sende aç diye düşünme sürekli ver saate de bakma sarılık için nerdeyse saat başı emziriyordum sende öyle yap ağladıkça ver . Gazı olunca altını aç biraz ayaklarıyla oyna benim oğlum o şekilde rahat yapıyor. Karnına masaj yapmayı dene. Seni anlıyorum hepimiz yaşadık bunları ama sütün var ve emin ol bebeğine de yetiyordur kendini hırpalama strese girdikçe daha kötü oluyor herşey. Sen yediklerine dikkat et , ayaklarını üşütme bu süreçte kimseyi de dinleme iç sesin en doğrusunu biliyor zaten ne istiyorsan onu yap o senin bebeğin en iyisini bilirsin zatenKizlar kafayi yemek uzereyim 5 gun oldu dogum yapalı emziriyorum gazi cikmiyo ciksada bu sefer tuvaletini yaparken asiri gaz sancısı yaşıyor her kakasini yaparken cok agliyo gurul gurul sesler geliyo osirada bagirsaklsrindan sonrs tekrar emmek istiyo sanrm tam.doyamiyo bazende tam emcek gaz sancisindan ememiyo açlıktan kivraniyo ama sanci geliyo tam emerken birakmak zorunda kalip kivraniyo napcaz sasirdim
4 gün sonra yaptırdık özellikle yıkamayın dediler.Sünnetin kaçıncı günü banyo yaptırdınız kızlar, hemen yaptırabilirsiniz dediler ama çekiniyorum.
Tabi düzenli verilmeli dedi eczacı. Günde 4 defa 2 cc. İçinde şiringasıvar onla veriyorum. Ben uyku saatlerini ayarlayamadığım için 3 kere veriyorum. Sabah 10 öğleden sonra 4 gece 12 de. Düzenli kullanıyoruz.Bizim dr da nurse harvey önerdi. Ama ben aşırı gazlı oldupunda veriyorum. Ama düzenli verilmesi gerekyiğini söylemişti biri. Size nasıl önerdiler? Sabah 10 akşam 10 verilmezse etkili olmaz mı acabs?
Bize de eve gider gitmez yıkayabilirsiniz bi sakınca yok hatta dikişler daha çabuk erir dendi ama ikinci gün hala cesaret edemedim. Bekliyim o zaman 2 gün daha.4 gün sonra yaptırdık özellikle yıkamayın dediler.
Bülent Kars nasıl bir doktor. Ben de tüp bebek için araştırıyorum daEğer riskli gebelikse ve sıkı kontrol istersen mutlaka dragos tıp merkezi bülent kars derim. Bu arada hayırlı uğurlu olsun kaçıncı haftadasın