- 28 Mart 2019
- 2.288
- 4.219
Gitti mi annenEt, köfte bende yiyorum ama artık sıkıldım onlardan benimde annem yanımdaydı 1 haftadır gitti artık kolay yemek yapmam gerekiyor 2 çocukla ama hepsi de gaz yapıyor napcağmı bilemedim.
İçteki dikişler daha geç eriyo canım yani benim öyle oldu bende senin gibi normal dikiş mi acaba deyip sağlık ocağında ebeye sormuştum. Ben doktor kontrolüne gidemedim 10. Gün gel demişti 10. Gün gittim doktorun kendisi izinliymişti bi daha da bebeden kendime bakcak zamanım olmadıNormal doğum yaptım ben..kesi atılmamıştı ama yırtılma olduğu için dışta birkaç tane dikiş içerde de galiba 3 dikisim vardı.. dışta olanlar eridi..ama içte olanlarda ipler duruyor yaa..kontrol e de 1 aylıkken gel demişti dr..acaba iç dikişler geç mi erir..yoksa iç dikişlerde erimeyen ip mi kullanılır..öyle olsa alınması gerekir..ya kafamda birkaç gündür bu soru..nette de bisey bulamadım.. bilgisi olan var mı?
Bizde cumadan beri tekiz, arada bu 4/5 gün yalnız kaldık, yemek ne yapıçaz diye düşünüp duruyorum, bir çocuk daha olmasa hazırla kahvaltı ye ama olmuyorEt, köfte bende yiyorum ama artık sıkıldım onlardan benimde annem yanımdaydı 1 haftadır gitti artık kolay yemek yapmam gerekiyor 2 çocukla ama hepsi de gaz yapıyor napcağmı bilemedim.
Viks gibi sıcak tutuyorBende bugun otri bebe kulladım bayağı başğam çıktı çokta tahriş etmemek için uğraşmadım bayağı rahatlama oldu hırıltı şuanlık gitti gibi duruyo. Gögsünü de kuru ve kapalı tutmaya çalışıyorum o krem ne işe yarıyo ?
Otri bebe önemli gerçekten ilk çocuğumda da elimden düşmemiştiBende bugun otri bebe kulladım bayağı başğam çıktı çokta tahriş etmemek için uğraşmadım bayağı rahatlama oldu hırıltı şuanlık gitti gibi duruyo. Gögsünü de kuru ve kapalı tutmaya çalışıyorum o krem ne işe yarıyo ?
Süt alerjisi olduğunu nasıl anladınızBen ilk 2 hafta saat kurdum sarılık tehlikesi vardı. Sonra kurmadım saat. Bazen 2 saat sonra uyanıyor bazen 3, cok nadir 4 saat uyuduğu oluyor. Artık gün aşırı dışarı çıkartmaya başladım. Bebek arabasıyla. Evde kanguru da var ama daha erken sanki kanguru için. 2-3 güne bir yıkıyoruz. Aslında her gün yıkanmalı. Bizde süt alerjisi var, cumartesi doktora gittik cok ileri boyutta deil, stres yapma dedi. Benim sütüm lazim çünkü çocuğa. Bana süt ve türevi her sey yasak. Aurica ceviz badem fındık yasak. Çocuğu çok giydirme babasının 1 kat fazlasını giysin dedi. Cocugu dik tutarak emzir hava yutmasin, her emzirme sonrası basını omzuna doğru getir poposu dışarı çıkacak sırtını ov gazini çıkar dedi. 1 kez ses duyman yeterli değil dedi. O gaz çıkmazsa 3 metrelik bağırsakta dolanır çocuk gazdan kıvranır dedi. Başına sapka giydirme dedi. Yattığı oda sıcak olmasın dedi. Çok emzirme 3 saatte bir emzir dedi. Gece uyandırmayın bu çocuk 6 saat dayanabilir dedi. 40 banyomuzu olduk, 40 uçurmaya dedesine ve babaannesine gittik. Bizden haberler böyle kızlar...Insallah Rabbim sağlık sorunu olan tüm bebek ve çocukların sifasini versin annelerin kalbini ferahlatsın kimseyi yavrusuyla sınamasın
Ben hemen taktırmayı düşünüyorum benimde lohusalık Çarşamba bitiyor Cumartesi giderim . Sen Nuran hanım a mı gittin canım ? Bize de sonrasında yaz
Bende bugun otri bebeyle çektim çocuğun burnundan çıkana inanamSınız insan balgamı bile nefesim yetmedi balgamı hemen mendille tutup çektim. O kdr üzüldğm ki kendime 3/4 gündür neden çekmedim diye bebeye yazım ettim
Et, köfte bende yiyorum ama artık sıkıldım onlardan benimde annem yanımdaydı 1 haftadır gitti artık kolay yemek yapmam gerekiyor 2 çocukla ama hepsi de gaz yapıyor napcağmı bilemedim.
Gitti Allahtan yakın oturuyor bugün büyük oğlanı yolladım dediğin gibi buzluktan taze fasulye yaptım. Arada milföy den börek yapıyorum beni kesiyor canım seviyorsan ondan yap .Gitti mi annenkışlık varsa dondurucuda yeşil fasulye bamya onlar da iyi oluyo. Etten bende bıktım hamur işi istiyo canım çok
Bende öyleyim valla düşün düşün ne yapcam diye bişey bulamıyorum dediğin gibi küçük çocuk da var yemeksiz olmuyor yoksa makarnayı yoğurtlar yerizBizde cumadan beri tekiz, arada bu 4/5 gün yalnız kaldık, yemek ne yapıçaz diye düşünüp duruyorum, bir çocuk daha olmasa hazırla kahvaltı ye ama olmuyor
Cnm ben nuran hanima taktircaktim hatta bugun 3:30 a randevu almistim ama baska doktorada fikir sorayim dedim öğlen gittim cerrahı operasyon sonrası 3 ay sonra takilmaliymis ve hatta 3 tane doktora sordum 3 ude aynısını söyledi nuran hoca 40 in dolsun gel demisti ama sezeryanli oldugumu unuttu galiba3 doktor 3 ay sonra takilmali (2 si ozel 1 doktor devlet) deyince bende erteledim açıkçası riske atmak istemedim.
Hiç duymadım 3 ay diye canım benim görümcem 40 dan sonra taktırmıştı hiç riske atmak istemiyorum Nuran hanım a soriyim takılır derse Cumartesi giderim. Amin Allah samada kolaylık versin büyükler daha zor valla bütün gün anne anneÇorba makarnatavuk kızartıyorum arada vaktim olursa valla mahfoldum ben 2 bebeyle Allah sana da kolaylik versin maraton şimdi başlıyor gecen gun sebze olsun diye ispanak aldım bi daha tövbe almam yikamaya zaman yok
Ben de mi alsam. Yoksa kanguru mu alsam bilemedim yaa ??Aldım tatlım çok memnunum olmasaydı bugün rezildim kucağımdan hiç inmedi gaz sancısı dan slingin içinde uyudu hep
Bilgiler için teşekkürlerBen ilk 2 hafta saat kurdum sarılık tehlikesi vardı. Sonra kurmadım saat. Bazen 2 saat sonra uyanıyor bazen 3, cok nadir 4 saat uyuduğu oluyor. Artık gün aşırı dışarı çıkartmaya başladım. Bebek arabasıyla. Evde kanguru da var ama daha erken sanki kanguru için. 2-3 güne bir yıkıyoruz. Aslında her gün yıkanmalı. Bizde süt alerjisi var, cumartesi doktora gittik cok ileri boyutta deil, stres yapma dedi. Benim sütüm lazim çünkü çocuğa. Bana süt ve türevi her sey yasak. Aurica ceviz badem fındık yasak. Çocuğu çok giydirme babasının 1 kat fazlasını giysin dedi. Cocugu dik tutarak emzir hava yutmasin, her emzirme sonrası basını omzuna doğru getir poposu dışarı çıkacak sırtını ov gazini çıkar dedi. 1 kez ses duyman yeterli değil dedi. O gaz çıkmazsa 3 metrelik bağırsakta dolanır çocuk gazdan kıvranır dedi. Başına sapka giydirme dedi. Yattığı oda sıcak olmasın dedi. Çok emzirme 3 saatte bir emzir dedi. Gece uyandırmayın bu çocuk 6 saat dayanabilir dedi. 40 banyomuzu olduk, 40 uçurmaya dedesine ve babaannesine gittik. Bizden haberler böyle kızlar...Insallah Rabbim sağlık sorunu olan tüm bebek ve çocukların sifasini versin annelerin kalbini ferahlatsın kimseyi yavrusuyla sınamasın
Biz aynı gün mü doğurduk acabaKızlar kontrole tekrar ne zaman gittiniz biz şuan 22 günlüğüz doğum yaptığımda ki doktor 45 günlükken dedi 10 günlükken yapılan kontrolde ki doktor 2 aylıkken getir dedi kafam karıştı
Canım ben 13 şubatta doğurdum 23 günlük oluyor o zaman yanlış hesaplamışımBen de mi alsam. Yoksa kanguru mu alsam bilemedim yaa ??
Bilgiler için teşekkürler
Biz aynı gün mü doğurduk acaba15 şubatt benim doğum. 1. Ay aşısına gidicez o zaman kontrol edilir herhalde diye düşünüyorum
Benim oğlumda da hırıltı var gibiydi çektim otri bebeyleBen bebeğimin burnunu hiç çekmedim siz hırıltı var dye mi çektiniz yoksa düzenli çekmek mi gerek? Ben gerek duymadım şuana kadar nefes alışı yeterli geldi
Geçmiş olsun canım sana da.. 10 günlük kontrolde de dıştan öyle bi bakmıştı dr benim dikişlere.. sıkıntı olsa anlarsın canım sende..şişlik ağrı koku vs... Ay bisey olmasın canım yeterince kurcalandik artık normal e donelimİçteki dikişler daha geç eriyo canım yani benim öyle oldu bende senin gibi normal dikiş mi acaba deyip sağlık ocağında ebeye sormuştum. Ben doktor kontrolüne gidemedim 10. Gün gel demişti 10. Gün gittim doktorun kendisi izinliymişti bi daha da bebeden kendime bakcak zamanım olmadı
Rica ederim canım bende burda çok soruma cevap buldum arkadaşlar sağolsun bilen hep yardım etti. Bence de çok kurcalandık bide benim suni ile oldu habire açıklık bakıldı artık korkuma gidesim de gelmiyo kontroleGeçmiş olsun canım sana da.. 10 günlük kontrolde de dıştan öyle bi bakmıştı dr benim dikişlere.. sıkıntı olsa anlarsın canım sende..şişlik ağrı koku vs... Ay bisey olmasın canım yeterince kurcalandik artık normal e donelimcevabın için de teşekkür ederim.. baya aklıma takılıyordu.. kontrol e de 40 im çıkınca gideyim istiyorum bakalım...
Kanguruya bebeklerimiz için erken tatlımBen de mi alsam. Yoksa kanguru mu alsam bilemedim yaa ??
Bilgiler için teşekkürler
Biz aynı gün mü doğurduk acaba15 şubatt benim doğum. 1. Ay aşısına gidicez o zaman kontrol edilir herhalde diye düşünüyorum
Hırıtılsı var diye çekiyorumBen bebeğimin burnunu hiç çekmedim siz hırıltı var dye mi çektiniz yoksa düzenli çekmek mi gerek? Ben gerek duymadım şuana kadar nefes alışı yeterli geldi
Merhaba benim aldığım kanguruda 3 aydan itibaren yazıyo 4 kilo ve üzeri yazıyo birde.Kanguruya bebeklerimiz için erken tatlım