Kızlar bebekte ki hırıltiyi konusmussunuz ama hırıltı bebeklerde olurmus ben ilk bebegimde hususi doktora gittim bu yüzden doktor cok normal cigerden gelmedikce sorun yok benim.bebegimde 9 ayina kadar devam etti demişti arada sırtını dinleyin bebeginizin anlarsiniz zaten cigerden gelip gelmediginii arada burnunu cekin otri bebeyle emmede sorunu yoksa merak etmeyin suan kizimdada ayni hirilti hat safhada ama ilkinden tecrubeli oldugum.icin kafama takmadim sizede soylemek istedim.
Bebeğim kalkıo bnde o şekilde kalkıom emziriyorumKızlar merhaba
gece alarm kurup mu kalkıyorsunuz yoksa bebek kalkınca ve besleyip altını değiştiriyorsunuz? kuruyordum da bazıları gerek yok diyor bilemedim
Kendisi kalkıyor bazen alt değişikliği de yapıyorumKızlar merhaba
gece alarm kurup mu kalkıyorsunuz yoksa bebek kalkınca ve besleyip altını değiştiriyorsunuz? kuruyordum da bazıları gerek yok diyor bilemedim
Benimki uyanmıyor 3 saati gectşyse ben kaldırıyorum, gece 2 de uyandırdım 4 bucuğa kadar uyumadı amaKızlar merhaba
Canım aldın mı sling? Ben de düşünüyorumKızlar selam nasılsınız ben sling almak istiyorum tecrübesi olan var mı aranızda kullanan tavsiyesi olan
Aldım tatlım çok memnunum olmasaydı bugün rezildim kucağımdan hiç inmedi gaz sancısı dan slingin içinde uyudu hepCanım aldın mı sling? Ben de düşünüyorum
İki gündür gece gündüz eğleniyoruzBugün herkesin bebesi uyudu mu ya
Benim oğlumda böyleydi günlerce yapamazdı hep normal dedi doktor ama çocuk perişan oluyordu ben çareyi fitilde buldum yapınca o kadar rahatliyordu ki çocuğum uyuyakaliyordu kucağımda altını temizlerken bile uyanmazdi öyle yoruyordu kaka bebeği. Bana çok dediler fitil tembellik yapar diye ama mecbur kalınca son çare diye yapıyorsun şimdi 4 yaşında bir sorun yok 4 aya kadar falan fitille yaptırdım sonra kendiliğinden biraktikKızlar hepinize kolay gelsin:) bol uyku ve süt diliyorum hepimize.
Benim ufaklık 4 günde 1 kaka yapmaya başladı. Bugün gene 3.gundryiz yapmadı hala 48 günlük. Tabi buda ona huzursuzluk veriyor . Sadece anne sütüyle besleniyor . Karnına ayaklarına galan günde 2 defa zeytinyagi sürüyorum Masaj yapıyorum ama yapamıyor. Sağlık ocağında 10 güne kadar normal diyor ama çocuk ıkınmaktan perişan oluyor . Kulak copu olayınida 1 defa denedim yapamadı gene var mi başka bir önerisi olan
Kendi kalkarsa emziriyorum kalkıyordu zaten hiç alarm kurmadim sarilik durumu yoksa kaldirmak şart değil sankiKızlar merhaba
Bebeğiniz kaç günlük acaba, benimki 10 günlük bende mi uygulasam bunları. Benim doktorum hiçbişi söylemiyor, doktorunuz ilgiliymişBen ilk 2 hafta saat kurdum sarılık tehlikesi vardı. Sonra kurmadım saat. Bazen 2 saat sonra uyanıyor bazen 3, cok nadir 4 saat uyuduğu oluyor. Artık gün aşırı dışarı çıkartmaya başladım. Bebek arabasıyla. Evde kanguru da var ama daha erken sanki kanguru için. 2-3 güne bir yıkıyoruz. Aslında her gün yıkanmalı. Bizde süt alerjisi var, cumartesi doktora gittik cok ileri boyutta deil, stres yapma dedi. Benim sütüm lazim çünkü çocuğa. Bana süt ve türevi her sey yasak. Aurica ceviz badem fındık yasak. Çocuğu çok giydirme babasının 1 kat fazlasını giysin dedi. Cocugu dik tutarak emzir hava yutmasin, her emzirme sonrası basını omzuna doğru getir poposu dışarı çıkacak sırtını ov gazini çıkar dedi. 1 kez ses duyman yeterli değil dedi. O gaz çıkmazsa 3 metrelik bağırsakta dolanır çocuk gazdan kıvranır dedi. Başına sapka giydirme dedi. Yattığı oda sıcak olmasın dedi. Çok emzirme 3 saatte bir emzir dedi. Gece uyandırmayın bu çocuk 6 saat dayanabilir dedi. 40 banyomuzu olduk, 40 uçurmaya dedesine ve babaannesine gittik. Bizden haberler böyle kızlar...Insallah Rabbim sağlık sorunu olan tüm bebek ve çocukların sifasini versin annelerin kalbini ferahlatsın kimseyi yavrusuyla sınamasın
Ben İzmir medical park da yaptım doğum 8 bin her muayene 270 TL idi sgklı. Ama ben 5 aylıkken doğum teminatı aldım demir hayat sigorta 4 bin TL ye. Aylık muayene verdim sadece 270 TL. Bildiğim kadarıyla doğuma kadar da süresi var Bi konusun sigortaylaIzmirde doğum yapanlar ucret ne kadar odediniz doguma ??
Benim hastanem ozel doktorumda muayananesi var ozel anlasmali oldugu hastanede dogum yapacagim .. oyle olunca hem hastaneye hem doktoruma ayri ayri ucret oddmem gerekecek ridkli gebeyim pihti sorunum var doye riske atamadik 10 bini bulucak bizi biraz aşıyor ama mecburen boyle oldu ..
Sizde nasıldı ucretler merak ettim .nasipse çarşamba günü 38+4 de dogumum olucak
Ben et balık köfte yiyorum bide yayla çorbası yapıyo annem sürekli,kan kaybın var diye annem sürekli et yediriyor kuru kuru besleniyorum biraz ama komposto falan içerek dengelemeye çalışıyorum.Kızlar ne yiyip ben içiyorsunuz ya ? Gaz yapmasın diye doğru düzgün yapıcak bişey yok , kış sebzelerinin hepsi nerdeyse gaz yapıyor, kuru bakliyat da öyle . Kuru kuru şeylerden gına geldi artık
Et, köfte bende yiyorum ama artık sıkıldım onlardan benimde annem yanımdaydı 1 haftadır gitti artık kolay yemek yapmam gerekiyor 2 çocukla ama hepsi de gaz yapıyor napcağmı bilemedim.Ben et balık köfte yiyorum bide yayla çorbası yapıyo annem sürekli,kan kaybın var diye annem sürekli et yediriyor kuru kuru besleniyorum biraz ama komposto falan içerek dengelemeye çalışıyorum.
Bende bugun otri bebeyle çektim çocuğun burnundan çıkana inanamSınız insan balgamı bile nefesim yetmedi balgamı hemen mendille tutup çektim. O kdr üzüldğm ki kendime 3/4 gündür neden çekmedim diye bebeye yazım ettimKızlar bebekte ki hırıltiyi konusmussunuz ama hırıltı bebeklerde olurmus ben ilk bebegimde hususi doktora gittim bu yüzden doktor cok normal cigerden gelmedikce sorun yok benim.bebegimde 9 ayina kadar devam etti demişti arada sırtını dinleyin bebeginizin anlarsiniz zaten cigerden gelip gelmediginii arada burnunu cekin otri bebeyle emmede sorunu yoksa merak etmeyin suan kizimdada ayni hirilti hat safhada ama ilkinden tecrubeli oldugum.icin kafama takmadim sizede soylemek istedim.
Bende bugun otri bebe kulladım bayağı başğam çıktı çokta tahriş etmemek için uğraşmadım bayağı rahatlama oldu hırıltı şuanlık gitti gibi duruyo. Gögsünü de kuru ve kapalı tutmaya çalışıyorum o krem ne işe yarıyo ?Göğsüne mustelayi sürüyorum bez koyuyorum burnuna otribebe yapıyorum serum fizyolojik ile birlikte
Önce siringayla bir burun deliğinden sıkıp diğerinden cikariyordum erkenmis onu yapmak için otribebe öyle tahriş etmemeye çalışıyorum günde durumuna göre 3 yada 4 defa gece 3de tekrar oluyor bazen gece de yapıyorum
Hiriltisi varsa emzik kullanıyorsanız bir süre ara verin iyi değil diye biliyorum ben zor durumda olmayınca kullanmıyorum alt değiştirirken çok ağlayınca kullanıyorum yani bir de emzirirken başı biraz yukarı tutuyorum akıntı kulağa kacarmis emme esnasında o zaman durum vahim olur diye çok korkuyorum