Merhabalar. Çok geçmiç olsun, inşallah 3. denemende alırsın bebeğini kucağınaevet embriyo yapistirma da, cizik attirmanin da net bilgileri yok iyice aratirdim da simdi bi kac calisma olumlu diyor ama bazi calismalar da bi etki bulamamis. Ama ilgi cekici bi calisma okudum birden fazla basarisiz tup bebek olanlara 3. denemeden once laparoskopi yapilmis ve cogunda lezyonlar, kistler bulunmus ve temizlenmis sonraki ay tup bebekleri genelde tutmus. Ben her yil hsg cektirdim hep laparoskopi hic yaptirmamistim. hatta makaleyi kaydettim doktorumun fikrini merak ediyorum.
Sonuç ne oldu peki?Merhabalar. Çok geçmiç olsun, inşallah 3. denemende alırsın bebeğini kucağınaBen de bilgilerimi paylaşayım istedim. Transfer öncesi rahim durumu çok önemli. Akıntı yaptığı için ben iki tüpümü de aldırdım zaten kısmen tıkalıydılar, laparoskopiyle kistler de temizlendi. 2-3 kere hsg çekildi her şeyden emin olana kadar. Sonra transfer öncesi gebelik aşısı oldum( rahim içi ilaçla temizleniyor). Embriyolara da superglue işlemi uygulandı tutunmayı artırıcı bir sıvıda bekletiyorlar. Transfer esnasında da kasılma önleyici iğne yapıldı. Benim son şansımdı ve bu yüzden doktor herşeyi yaptırdı. Tabi etkisi nedir bilimsel olarak kanıtlandı mı bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı
Valla bekliyoruzSonuç ne oldu peki?
Olur inşallah, içimden olumlu geçtiValla bekliyoruzCuma günü test yaptırıcam. Ama tabi benim durumum biraz farklı çikolata kisti hastasıyım ben çok ameliyatım var, ihtimaller çok daha düşük...
İnşallah canım çok saol, hepimiz için dua ediyorum, Allah isteyen herkese versin, kimsenin emeklerini boşa çıkarmasınOlur inşallah, içimden olumlu geçti
Hatta bu calismadan ciftlerin bi kismi tup bebege baslamadan kendiliginden hamile kalmis baya aklima yatti bu laporaskopi isi bakalimLaparoskopi hakkında detaylı bilgim yok açıkçası.. bn de Çarşamba günü doktorumla konusaacam bakalım neye karar verecez
Bn de bı not edeyim bunuHatta bu calismadan ciftlerin bi kismi tup bebege baslamadan kendiliginden hamile kalmis baya aklima yatti bu laporaskopi isi bakalim
Insallah saglikla alirsiniz kucaginizaMerhabalar. Çok geçmiç olsun, inşallah 3. denemende alırsın bebeğini kucağınaBen de bilgilerimi paylaşayım istedim. Transfer öncesi rahim durumu çok önemli. Akıntı yaptığı için ben iki tüpümü de aldırdım zaten kısmen tıkalıydılar, laparoskopiyle kistler de temizlendi. 2-3 kere hsg çekildi her şeyden emin olana kadar. Sonra transfer öncesi gebelik aşısı oldum( rahim içi ilaçla temizleniyor). Embriyolara da superglue işlemi uygulandı tutunmayı artırıcı bir sıvıda bekletiyorlar. Transfer esnasında da kasılma önleyici iğne yapıldı. Benim son şansımdı ve bu yüzden doktor herşeyi yaptırdı. Tabi etkisi nedir bilimsel olarak kanıtlandı mı bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı
Hersey vesile diye dusunuyorum belki sifa oradadir bilmiyorum, elimden gelen arastirmak sadece onu yapiyorumBn de bı not edeyim bunu
Insallah saglikla alirsiniz kucaginizaBakalim ben de bi gorusecegim doktorumla laporascopy cok aklima yatti bi cok kez hsg cektirdim hep temiz cikti ama belki laporascopy de farkli bisey cikar hem ayni anda hemen tedavi ediyorlar. Yurtdisindayim, iki defada da transferde rahim icini oncesinde bi siviyla temizlemisti doktorum. Ama bu embriyo yapistirma mevzularini da bi soracagim ben de. Bir de donmuslarin basari orani yuksek diyorlar haliyle bu 2. Transferde umutlanmistik ama negatifi gorduk. Ilk transfer 3 gunluk taze transferdi ama 6. Hafta gelisimi durdu maalesef.
Ayy ben hamilesiniz sanarak cevap yazdim insallah malum olmus olurMerhabalar. Çok geçmiç olsun, inşallah 3. denemende alırsın bebeğini kucağınaBen de bilgilerimi paylaşayım istedim. Transfer öncesi rahim durumu çok önemli. Akıntı yaptığı için ben iki tüpümü de aldırdım zaten kısmen tıkalıydılar, laparoskopiyle kistler de temizlendi. 2-3 kere hsg çekildi her şeyden emin olana kadar. Sonra transfer öncesi gebelik aşısı oldum( rahim içi ilaçla temizleniyor). Embriyolara da superglue işlemi uygulandı tutunmayı artırıcı bir sıvıda bekletiyorlar. Transfer esnasında da kasılma önleyici iğne yapıldı. Benim son şansımdı ve bu yüzden doktor herşeyi yaptırdı. Tabi etkisi nedir bilimsel olarak kanıtlandı mı bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı
Renkli ultrason ve sulu ultrason çekilmişti bana laparoskopi öncesi. Ultrasonda kist vb. kitle yoksa laparoskopiye gerek duymazlar bence.Insallah saglikla alirsiniz kucaginizaBakalim ben de bi gorusecegim doktorumla laporascopy cok aklima yatti bi cok kez hsg cektirdim hep temiz cikti ama belki laporascopy de farkli bisey cikar hem ayni anda hemen tedavi ediyorlar. Yurtdisindayim, iki defada da transferde rahim icini oncesinde bi siviyla temizlemisti doktorum. Ama bu embriyo yapistirma mevzularini da bi soracagim ben de. Bir de donmuslarin basari orani yuksek diyorlar haliyle bu 2. Transferde umutlanmistik ama negatifi gorduk. Ilk transfer 3 gunluk taze transferdi ama 6. Hafta gelisimi durdu maalesef.
Sulu ultrason cekilmistim onda polip gordu doktor cogu kiside var farketmeden hamile kaliyorlar ama biz alalim dedi sonra hsgli bir ameliyatla temizledi polipleri bir yil once. Yaptirmadigim bi tek laporascopy kaldi rahim icinden degil de kesiden girdigi icin camera onda daha rahat farkediliyor kusurlar diyorlar.Renkli ultrason ve sulu ultrason çekilmişti bana laparoskopi öncesi. Ultrasonda kist vb. kitle yoksa laparoskopiye gerek duymazlar bence.
Peki sen daha önce bağışıklık baskılayıcı prednol tarzı ilaç kullandın mi? Bunu da birçok kişi kullanmışHersey vesile diye dusunuyorum belki sifa oradadir bilmiyorum, elimden gelen arastirmak sadece onu yapiyorum
Evet o bir tur kortizon ilaci 16 mg yani gunluk 4 adet transferden onceki 4 gun ve transfer ertesi kullandim antibiyotikle birlikte her iki transferde de. Sonrasinda hep 2 estrofem ve aksamlari progesteron igne kullandim. Ilk trasnferden sonra kan sulandirici kullanmadim belki problemim vardir dedim tum testleri yaptik sorun cikmadi. O da yazmadi coraspirin ya da oksapar. Gerek yok zarari bile olabilir dedi.Peki sen daha önce bağışıklık baskılayıcı prednol tarzı ilaç kullandın mi? Bunu da birçok kişi kullanmış
Bn hiç kullanmadım meselaa.. intralipid serum ve prednol beraber kullanılmış okuduğum kadarıylaEvet o bir tur kortizon ilaci 16 mg yani gunluk 4 adet transferden onceki 4 gun ve transfer ertesi kullandim antibiyotikle birlikte her iki transferde de. Sonrasinda hep 2 estrofem ve aksamlari progesteron igne kullandim. Ilk trasnferden sonra kan sulandirici kullanmadim belki problemim vardir dedim tum testleri yaptik sorun cikmadi. O da yazmadi coraspirin ya da oksapar. Gerek yok zarari bile olabilir dedi.
Intralipid serum kullanmadim ama faydasi belirsiz zaten o serumun icerigi soya yumurta falanmis yani faydali yaglari bi defada vucuta veriyorlar lipid zaten yag demek. Cok sagliksiz beslenen biri degilsen cok gerekli mi bilemedim cunku bilimsel calismalarda da pek bir veri yok. Ama CD56 testi yuksek cikarsa burada yurtdisinda 6aylik bagisiklik kuvvetlendirici bir tedavi uygulayip ondan sonra yapiyorlarmis transferi onu da bi soracagim doktora. Randevum haftaya saliya. Sen aldin mi yeni randevu?Bn hiç kullanmadım meselaa.. intralipid serum ve prednol beraber kullanılmış okuduğum kadarıyla
Evet canım, bı gün sonra randevumuz. Cd56 testi de aklımda soracam zaten doktora. Her şeyi tek tek not aldım, farklı tedaviler gören kişilerle konuştum, belli bir ortalama oluştu kafamdaIntralipid serum kullanmadim ama faydasi belirsiz zaten o serumun icerigi soya yumurta falanmis yani faydali yaglari bi defada vucuta veriyorlar lipid zaten yag demek. Cok sagliksiz beslenen biri degilsen cok gerekli mi bilemedim cunku bilimsel calismalarda da pek bir veri yok. Ama CD56 testi yuksek cikarsa burada yurtdisinda 6aylik bagisiklik kuvvetlendirici bir tedavi uygulayip ondan sonra yapiyorlarmis transferi onu da bi soracagim doktora. Randevum haftaya saliya. Sen aldin mi yeni randevu?
Bu arada bu prednolu ben toplam 5-6 gun kullandim ama sanki baskalari hep kullanmis gibiEvet canım, bı gün sonra randevumuz. Cd56 testi de aklımda soracam zaten doktora. Her şeyi tek tek not aldım, farklı tedaviler gören kişilerle konuştum, belli bir ortalama oluştu kafamda
Evet transferden sonra da kullananlar varBu arada bu prednolu ben toplam 5-6 gun kullandim ama sanki baskalari hep kullanmis gibi
Ben de duymuştum embriyo glue (yapıştırıcı) diye embriyoları sıvı ile birlikte transfer ediyorlarmış tutunma şansı artarmışbirde assisted hatching diye birsey varmis sanirim su embriyo yapistirma dedikleri onu da bi sorucam sen hic denedin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?