Canım benimde hepsi 5. Gün embiryosu ama 2 si sağlıksız engelli çıktı buna dayanarak söylemişlerdirKızlar embriyonun genetiğine bakalım dediler ya beni delirttiler artk valla ya . Bütğn embriyoların blast oluyor çok iyi AA kalite çıkıyor evet tamam bende biliyorum . Tutmayıncada bunu çıkarttılar ya kardeşim bi bak rahmime kalp şeklinde belki ondandır . Genetikte sorun olsa 5.gün embriyosu olur mu
evet tabiyki azaliyor.ama benim durumum da net bir bilgi yok.tıp yetersiz35 yaşından sonra giderek azalıyor diyen doktorlar da var canım hem sayi hem genetik bakımından.
Sizin moralinizi bozmak istemem ama 3. Transferim oldu ümit hocayla. Ben kendisine durumumu çok net anlattım. İlk eşimden kürtajım olduğunu, sağlıklı gebelik elde edebildiğimi ama 2. Eşimden hamile kalamadığımı. Eşim testis kanseriydi ve 8 yıl önce kemoterapi gördü dedim ve tek testisi var. Hocam spermiogramla yetinmeyelim dedim. Morfoloji 1 çünkü. Dna hasar testi ve pgt yaptıralım dedim. Sizin rahim çok iyi dedi. İlk transferi tam yapıyorduki minik nokta gibi kist mi gördüm emin olamadım deyip ilk transferi yaptı. Sonuç olumsuz. 2. Transfer için beni 3 ay menopoza soktu iğneyle. O arada 2. Kez yumurta toplandı ama 5. Güne 1 tanesi bile gitmiyor. 2. Transfer de negatif. Şimdi artık siz haklısınız spermlerden kuşkulanıyorum dedi ama pgt yapacağımıza dondurulmuşların 3 ünü de koyayım dedi ve 3 tane koydu. Önümizdeki hafta sonuç belli olacak ama ağrım çok. Yine kimyasal biliyorum. Çünkü spermden kaynaklı embriyo ilerlemiyor ce tutunmuyor. Deneme yanılma tahtası ve rutin protokolün kurbanıyım.Benim doktorum da Ümit Hanım
Kacinci denemeniz onunla?
Eşinle sizin genetik test yapıldı mı peki ? 5. Güne gitmeden genetiğe bakılmıyor mu embriyolarda? Sadece yaş değildir elbette 40indan sonra doğal yolla hamile kalanlar da çok. Sebepsiz olması en zoru aslında. Her yolu yöntemi denemek zorunda kalıyoruzevet tabiyki azaliyor.ama benim durumum da net bir bilgi yok.tıp yetersiz
ama soyle duşün,42-43 yasinda arkadaslarimiz 2 yumurtayla gebe kaliyor.blast oluyor ve kaliteli oluyor.(genetik demiyorum,bizim cunku genetigine bakilcak kadar bile ilk asamada kaliteli blastimiz olusmadi) benim 70 yumurtada 4 tane oldu ki kalitesiz.hadi bir olmadi iki olmadii 6 tedavide de mi olmazama dedigin gibi sadece yaşla da ilgili olsa bunun icinde yapacak birseyim yok denemekten baska
Hangi kürleri yaptınız pekiBen 1 buçuk yıllık evliyim ve 9 aydır bebek için deniyoruz bundan 3 ay önce kontrole gittiğimizde sorun eşimde çıktı sperm sayısı hızı ve morfolojide sorun var... bunu öğrendikten sonra birsürü kür yaptım eşime multivitaminler de kullandı ve ilk testi yaptıktan 1 ay sonra tekrar test verdiğinde 2.700 milyon olan sperm 10 milyon %0 olan hareket %5 olmuş morfoloji de %0 ken %2 olmuş yani güzel bi düzelme var o yüzden biz de eşimle aynı kürlere devam edip 72 günün dolmasını ve tekrar test vermeyi kararlaştırdık. Haftaya testini yapıcak fakat sonuç ne çıkarsa çıksın biz tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve Mayısta başlayacağım :)
izmirdekilerin hepsi aynı demek ki canım :)) neyse sonucu iyi olsun da giden para olsun napalimYok yok bizde smrna tüp bebeğe gitmiştik onlarda öyle demişti kuzum ,
Yani çikolata teşhisi koydu bana kendisi embriyolarda sorun var diyor şu an. Zaten bende kist yoktu ki, 2 defa yumurta toplamak için hormon basarsan kist oluşur tabi 2,2 cm olmuş. Ama bizdeki sorun o değil yani. Teşhis eksik yada yanlış.Benim doktorum da Ümit Hanım
Kacinci denemeniz onunla?
Keçiboynuzu alıp kaynattım suyunu içirdim bir de keçiboynuzu pekmezi yedi.. imryl, promen-k ve C vitamini kullandı. Sigara kullanıyor eşim normalde günde 8-9 tane içerken 3 e indirdi ve spora başladıHangi kürleri yaptınız peki
Hastaya göre protokol uygulaması gerekirdi sizin durumunuz geçmiş öykünüz belli olduğu halde neden öyle yapmış anlamadım. Bizim eşimde de bende de sorun yok öyle olduğu için standart neyse o uygulanıyor. Ben 2. denemede pozitifi gördüm çok şükür suan kese için bekliyorum. Değiştirecek misiniz doktorunuzu bu denemeden sonra ?Sizin moralinizi bozmak istemem ama 3. Transferim oldu ümit hocayla. Ben kendisine durumumu çok net anlattım. İlk eşimden kürtajım olduğunu, sağlıklı gebelik elde edebildiğimi ama 2. Eşimden hamile kalamadığımı. Eşim testis kanseriydi ve 8 yıl önce kemoterapi gördü dedim ve tek testisi var. Hocam spermiogramla yetinmeyelim dedim. Morfoloji 1 çünkü. Dna hasar testi ve pgt yaptıralım dedim. Sizin rahim çok iyi dedi. İlk transferi tam yapıyorduki minik nokta gibi kist mi gördüm emin olamadım deyip ilk transferi yaptı. Sonuç olumsuz. 2. Transfer için beni 3 ay menopoza soktu iğneyle. O arada 2. Kez yumurta toplandı ama 5. Güne 1 tanesi bile gitmiyor. 2. Transfer de negatif. Şimdi artık siz haklısınız spermlerden kuşkulanıyorum dedi ama pgt yapacağımıza dondurulmuşların 3 ünü de koyayım dedi ve 3 tane koydu. Önümizdeki hafta sonuç belli olacak ama ağrım çok. Yine kimyasal biliyorum. Çünkü spermden kaynaklı embriyo ilerlemiyor ce tutunmuyor. Deneme yanılma tahtası ve rutin protokolün kurbanıyım.
evet,yaptirdik coksükür bir sorun yok genetik testlerde.Eşinle sizin genetik test yapıldı mı peki ? 5. Güne gitmeden genetiğe bakılmıyor mu embriyolarda? Sadece yaş değildir elbette 40indan sonra doğal yolla hamile kalanlar da çok. Sebepsiz olması en zoru aslında. Her yolu yöntemi denemek zorunda kalıyoruz
Sizin adınıza çok çok sevindimHastaya göre protokol uygulaması gerekirdi sizin durumunuz geçmiş öykünüz belli olduğu halde neden öyle yapmış anlamadım. Bizim eşimde de bende de sorun yok öyle olduğu için standart neyse o uygulanıyor. Ben 2. denemede pozitifi gördüm çok şükür suan kese için bekliyorum. Değiştirecek misiniz doktorunuzu bu denemeden sonra ?
Bazı doktorlar da soyle dusunuyor elimizdeki embriyoları genetiğe gönderip maddi manevi aileyi zora sokmak yerine hepsine transfer edip kullanmak ve görmek daha mantıklı diyorlar. Yani biraz deneme yanılma yöntemi olacak ama. Sonucta içlerinden genetik olarak sağlıklı olan tutunup devam edecek. inşallah gönlünüzce olurevet,yaptirdik coksükür bir sorun yok genetik testlerde.
soyle ki,blastokist olmayan embriyolara genetik yapilmiyor benim olan blastlarimda cok kaliteli olmadigi icin onlardan hücre alinip test yapilmasi riskli.zaten hic düsük kimyasal vs hikayem yok.gerek gormedi simdiye kadarki hicbir doktorum.ayy zaten birinci asamayi bir gecebilsek genetige sira gelmesede olur
insallah bu sefer düsük kalitede de olsa tutar da bunlara gerek kalmaz,bakalim
Çok teşekkür ederimKeçiboynuzu alıp kaynattım suyunu içirdim bir de keçiboynuzu pekmezi yedi.. imryl, promen-k ve C vitamini kullandı. Sigara kullanıyor eşim normalde günde 8-9 tane içerken 3 e indirdi ve spora başladı
Teşekkür ederim darısı size olsunSizin adınıza çok çok sevindimİnanın ben sağlığıma çok dikkat ederim, 55 kiloyum. Bende hiçbir sorun yok, 19 yumurtam toplandı 37 yaşındayım. 9 u döllendi, sadece 6 sı 3. Gün oldu. 3 tanenin hiçbiri 5 i göremedi. Spermiogram orta kalite olunca hoca kesinlikle nuh diyor peygamber demiyor. Artık 3. Kez opu olucam ama burda değil şişli memorialda. İstanbula gidicem kararım netleşti.
Ben ilk başarısız denememde ilaci bırakır bırakmaz regl olmuştum canım bir sorun olduğunu düşünmüyorum1 nisan transfer oldu 12 nisanda negarif olduğunu öğrendim 13 kanamam başladı hemen adet oldum çogu okuduklarım hemen olmuyormuş sorun yoktur dimi doktor aramak istemiyorum 2 ay sonra yeni serüven başlıcaz
Nerde yapıyorlar canim ?Embriyo basina izmirde 216 dolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?