Çok kasmaya gerek yok. Benim gibi normal hayatımda pek sağlıklı beslenmeyen biri için hamilelikte dokuz ay çok sağlıklı beslenirim demek hayal ve daha çok strese sokuyor. Abartmadan ara molalar vermek gerekiyor. Kalkıp soslu filan tabak dolusu kızartma yemiyorum ya da oturup dilim dilim baklava yemiyorum. Binde bir belki o da olur. Daha fazlası değil. Ama sıfırlamak eziyet gibi oluyor
psikolojik olarak iyi hissetmiyorsun ha sağlıksız şeyleri çok yersende iyi hissetmiyorsun. O yüzden arada ufak porsiyonun zararı olmaz. Benim gördüğüm hamileler ne buluyorsa yiyor
ya da mide sorunu yüzünden hiç bir şey yiyemeyen dokuz ayda bir kilo alanların bebekleri gayet güzel gelişiyor. Direkt zararı olanlar belli sigara alkol kafein bazı bitki çayları. Diğer her şey az az yenir. Ekstra şeker tansiyon gibi sorunları yoksa. Valla kuzum ben transfer öncesi biliyorsun yiyemeyeceğim her şeyi yedim kahve imiş hamburgermiş filan abartı şekilde yedim içtim. Şimdi hamburger yiyorum ama çocuk menüsü alıyorum patatesinin yarısını yiyorum kola içmiyorum filan. Nefsim köreliyor. Hiç sevmem canım kfc istedi. Ömrümde bir iki kere yemişimdir. Hayır tavuk sevmem zaten yağlı kızartmasını hiç sevmem en küçük boy aldırdım eşimle paylaştım iki parça filan yani yedim toplamda. Öyle idare ediyorum ama onlar bile kilo aldırdı. Hareketsiz olduğum için de muhtemelen birde öğlen çok abartıyorum yediklerimi midem kazınıyor ve ekmek türü bi şey olmadan asla yatışmıyor. Kendimi kaybederek yediğim sağlıksız şeylerde oluyor ama nadiren onu da umursamıyorum