Bizimki de sebepsiz infertilite. İlk denememizi evliliğimizin 5. yılında denedik. O zamana kadar olur diye rahat davrandık aslında. Neyse ilkinde her şey yolunda gittiği halde tutunma olmadı. Ve geride dondurulmuşum da yoktu. Epey hayal kırıklığı yaşadım. Aradan 1,5 yıl geçti aynı yere aynı doktora gittik yine denedik ama bu kez hiç transfer yapılmadı, bu kez embriyoların kalitesi 3. günden sonraya gidebilecek gibi değilmiş çünkü, doktorun dediğine göre. Üçüncü denemeyi de 8 ay sonra başka şehirde başka doktora yaptırdık. Yani Ocak 2021. Bu kez embriyo oluşumundan sonra rahmi dinlendirme kararı aldı doktorumuz. 2 ay sonra gel dedi. Martta gittim, transferi yaptı. Üstelik 3. gün embriyosu idi 2 adet. Ve şükürler olsun tuttu biri.
Rabbim ne zaman nasıl nasip edeceğini bizden tabii ki daha iyi biliyor. Ben mesela eğer ilk yıllarımda çocuk sahibi olmuş olsaydım şu an edindiğim meziyetlerin hiçbirini edenemeyecektim. Meslek sahibi bile olamayacaktım (yeni atanmış bir öğretmenim). Yani diyorum ya Rabbim sanki dedi ki bana, kulum sen önce bir işine gücüne bak, yerini yurdunu bil, gerisini düşünme. Aynen öyle oldu bana. İnşallah sonuna kadar gider, bebeğimi de doğurursam bundan tam emin olacağım.
Sen de bir düşünürsen hayırlısının bu olduğunu anlayacaksın.