• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül-Ekim Ayı Transfer Olacaklar

Selam kızlar. Bugün kalp atışı için randevum vardı. Malesef hüsranla sonuçlandı. Kese büyümemiş kalp atışı da yok. Doktor çok olumlu konuşmadı. Salı tekrar gidicem ama olmadı galiba. Niye böyle oldu anlamadım. Çok berbat durumdayım. Beynimden vurulmuşa döndüm.😧😧😧
Canım ben senin bu mesajını görmemişim.Benim de Perşembe günü 7+5’te kalbini göremedik.Doktor kürtaj dedi. Şimdi benim gibi forumda olanlar var mı diye araştırırken senin mesajına denk geldim ve çok üzüldüm aynı şeyi yaşadığımız için.Yaşına baktım profilinden, daha gençsin.Ben 40 yaşındayım,zaten tüp bebek tedavisine geç evlenmem nedeniyle 35’te başladığım için beni erkenden uyarmadıkları bazı konularda seni bilgilendirmek isterim.
Canım benim ilk 3 tüp bebek denenemde genetik test yapılmamıştı. Doktorlar daha çok tüplerimin enfekte olduğuna odaklandılar , ben de tüpleri 3. denememe kadar aldırmadığım için 3.’ye kadar olmamasını ona yordular.3.’de aldırdım tüpleri baktık yine tutmadı, tutunmama nedenimin tüp dışında başka bir faktör olduğunu ancak o zaman anladım.Doktor sonra genetik test istedi.Eğer yaptırmadıysanız eşinle hemen gidin bir genetik test verin.Üniversite hastanelerinde hemen verseniz bile en az 2 ay sürüyor. Özelde yaptırmayı da araştırabilirsin. Adı Karyotip analizi. Biz 4. Denemeden önce yaptırdık.Ben de kan pıhtılaşması problemi çıktı.Çok önemli değil iğne ve hapı var günlük ama bunları kullanmadığı için bebeğini erken dönemde kaybeden çok.Ben kullanmama rağmen olmadı , demekki bu da değilmiş sorun dedim 4. Denemede.Ama benim yaşım 40, özellikle 35 yaşından sonra embriyolarda anomali Yani kromozom bozukluğu olma şansı yükseliyor. Kürtaj olunca doktorundan alınan parçayı genetiğe göndermesini de iste.Benimki gönderecek. 5. denemeyi dondurulmuşlarla yaptım.Yani 4. Ve 5. Denemeler öncesi yumurtalarım dondurulduğu için ve biz bu sefer olmama nedeninin kan pıhtılaşması olduğunu düşündüğümüzden, embriyonun kendine genetik test yaptırmak aklımıza gelmedi.4. Den sonra sordum doktora ama dondurulmuşlara tavsiye etmiyorlar. Bahsettiğim yöntem PGD yöntemi.Onun alt işlemi NGS olarak geçiyor.İnternette araştır.NGS eğer tüp bebekte embriyon çok oluşursa ve 5. Güne giderse embriyo üzerinde genetik testin uygulandığı bir işlem. Önce emin oluyorlar genetik sağlamlıktan bu test ile sonra transfer ediyorlar.Bizdeki gibi sonradan düşük ve kalp durması olmasın diye.Bana bugüne kadar yapılmadı ama son çare embriyom oluşursa yaptırcam.Yalnız benim yaş gereği bir yumurta toplamada hep 2 embriyom oluştu maalesef.O yüzden havuzlama yani arka arkaya birkaç ay embriyo toplatmak en iyisi.Gençken bunlar aklında kalsın diye yazıyorum.Geç kalmadan uygulat tüp bebek yapıyorsan.Beni erken uyaran olmadı yaş oldu 40 😞 Gerçi maalesef çok az da olsa NGS ve PGD yaptırmasına rağmen tutmayan ya da sonradan başarısız olan tüp bebekler Ya da hep sağlıksız gelen embriyolar da var.Yani kesin bir yöntem değil ama Bundan başka zaten yapılabilecek birşey yok. Yaşın genç , çoğu insanın oluyor hayatında bir düşük ve kayıp.O yüzden moralini yüksek tut ve denemeye devam. Yazdıklarımı uygularsın veya uygulamazsın ayrı , sadece başıma gelenlerden sonra okuduklarımı aktarmak istedim.😘

Bizim merkez 8 kasım dedi öncesinde yapmıyor siz yarın nerede yaptıracaksınız merkezde mi başka bir yerde mi?
Merkezin yapması önemli değil canım.kanda 6.gün bile öğrenebiliyorlar.ben biraz daha garanti olsun diye 7.gün yaptıracağım.memorialda 9.gün istiyorlar testi.ama genelde 6-7 gün sonra herkes test yaptırıyor canım.yani şunu demek istiyorum idrar testi yapılacağına kan testi yapılsa kesin sonuç oluyor.2 gün sonra değer 2 katına çıkacak tabi.değer erken olduğu için biraz düşük çıkacaktır.mesela benim ilk gebeliğimde 7.gün 49 çıkmıştı.9.gün 290 çıktı.ayrıca devlet hastanesinin acil bölümünde gebelik testi yaptıracağım derseniz hemen yaptırıp 1 saat sonra sonucu hastanenin laboratuvar bölümünden telefondan bakıp görebilirsiniz.ben öyle yapmıştım

@Tureed canım, şimdi biz bu kadar üzerine geldik diye sakına duygularını ifade etmekten kaçınma.
Biz hep buradayız, birbirimize destek olmak için varız. 🥰
Ben mesela 9.haftaya yaklaştıkça kalbi duran bebeğimi düşünmeden edemiyorum.
Konuşacak kimsem de yok eşimden başka.
Tüp bebek olduğunu bilmiyo kimse, onun için rahat rahat dökemiyorum kimseye içimi.
Stresimi sizinle paylaşıcam tabii ki.
Lütfen sen de içine atma, olur mu?
Şu 8 ve 9 u rakamlar listesinden geçici olarak silebilir miyiz? 😂benim kalp atışı ve kese için dr kontrolü yaklaştıkça geriliyorum ben. Olmdı gibi hissetmeye başladım

Selam kızlar benim de bugün transfer gününü saymazsam 6. Günüm ama herhangi bir belirti yaşamadım yani bazen sıcak basmaları oluyor ama oda kullandığımız ilaçların etkisi büyük ihtimalle

Selam kızlar benim de bugün transfer gününü saymazsam 6. Günüm ama herhangi bir belirti yaşamadım yani bazen sıcak basmaları oluyor ama oda kullandığımız ilaçların etkisi büyük ihtimalle
Evet bende de oluyor menapozu da yaşattı bize sıpalarımiz😊😊😊😁😁😁 ilaçlardan maalesef

😁😁😁😁 benimde bugun yok şimdilik çok şükür

İlla olması gerekmiyor ki

Zaten bel ve kasik agrim var dedim kurumdan aradilar işlem sonrası ilac yapıyor dediler aaa çok güzel tutma belirtisi demediler ki 😊😊😊
E ben yumurta toplamadan beri aynı ilaçları kullanıyorum dün oldu ağrım 😑 neyse napalım beklicez 😅

merhaba. 25 eylülde transfer olmuştum. Kalp atışlarını 6.2 haftalıkken duydum. O zamandan beri her gün kahverengi akıntım oluyor. 4 gün önce kanamam oldu 1 gece hastanede yatdım kanama durdu. Dün akşam yeniden kahve rengi akıntı başladı. Doktorum bebekde bir sorun olmadığını söyledi. Şu an 7.4 haftalık ve ben her gün kaybetme korkusu yaşıyorum :( ilk bebeğimi de ani bir kanamayla kaybetmişdim. Benim gibi tüp bebekte kanama sorunu yaşayanlar var mı? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz

Şu 8 ve 9 u rakamlar listesinden geçici olarak silebilir miyiz? 😂benim kalp atışı ve kese için dr kontrolü yaklaştıkça geriliyorum ben. Olmdı gibi hissetmeye başladım
Süper olur, ben şöyle bir çözüm buldum bu konuda.
Bu cumartesi 8+3 olucak, kontrole gidicem.
9’lu haftaları geçip tekrar 10+3’te gidicem inşallah. 🙏
Senin randevun ne zaman?

merhaba. 25 eylülde transfer olmuştum. Kalp atışlarını 6.2 haftalıkken duydum. O zamandan beri her gün kahverengi akıntım oluyor. 4 gün önce kanamam oldu 1 gece hastanede yatdım kanama durdu. Dün akşam yeniden kahve rengi akıntı başladı. Doktorum bebekde bir sorun olmadığını söyledi. Şu an 7.4 haftalık ve ben her gün kaybetme korkusu yaşıyorum :KK43: ilk bebeğimi de ani bir kanamayla kaybetmişdim. Benim gibi tüp bebekte kanama sorunu yaşayanlar var mı? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz
İnşallahh bir şey olmaz canım sağ salim kucağına almayı nasip etsin Rabbim🤲🤲

Kızlar merhaba bugün transferimin 6. Günü 5. Gün embriyosu transfer edilmişti 4-5 damla pembe ile kahverengi arası kan geldi yerleşme kanaması olabilir mi yoksa adet mi olucam böyle bir şey yaşayan var mı

Kızlar merhaba bugün transferimin 6. Günü 5. Gün embriyosu transfer edilmişti 4-5 damla pembe ile kahverengi arası kan geldi yerleşme kanaması olabilir mi yoksa adet mi olucam böyle bir şey yaşayan var mı
Yerleşme kanamasıdır canım o benimde 25 Ekimdi transfer günüm 6-7 gün oldu kanama lekelenme gibi durumlarım olmadı ama bana verdikleri bilgilendirme kağıdında lekenmelerinin olabileceği devam ederse eğer bilgi verilmesi gerektiği yazıyor

Bende de olmadı ama 6.gunu 10.gunu kanama olabilir olsa da korkmayın dediler bshly bshly nin dediği gibi bana da verilen kağıtta olabilir yaziyor 😊😊😊

Back