- 31 Aralık 2017
- 789
- 671
- 53
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
- #4.341
Kızlar bugün transferin 10.günü test aldım da şimdi yapsam çıkar mı illa sabah ilk idrar mı olması lazım??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim bak 2 embriyo transferinde ne zorluklar yaşamışsın . 2 embriyo tutmus sonrasında kalan 1 i de 2 ye bölünmüş ki ngs embriyolari bende doktorların sosyal medyadaki hasta paylaşımlarına bakıyorum bazen 2 ye bölünüyor. Ne bileyim canim benim senin gibi olsa tek koyardımyine de hakkına rabbim hayırlısı versin sonu selamet olsun inşallahBende senin gibi düşünüyorum.
Daha önceki transferimde tum olasılıklar basima geldi.
2 transfer edildi. 2 si de tuttu. Nasil sevindik anlatamam. Cift yumurta ikizi diye havalara uçuyordum. Sonra biri dusuk oldu geriye kalan tek embriyo ikiye bölündü. Tek yumurta ikizi olustu. Biz yine boyle havalara ucuyoruz. Sonraki hafta ikisi birden öldu. Bu defa da kurtaj oldum.
Yani 1 defa transfer oldum. Dusuk yasamis oldum kurtaj yasamis oldum. Tek yumurta ikizine hamile kalmis oldum. Cift yumurta ikizine hamile kalmis oldum.
Simdi ki doktorum da kendisi de tup bebekle hamile kalmis biri. Cogul gebelik yasamis. Asla benim cift embriyo transferi olmamı istemiyor.
Rahimde histeroskopi yapilmis. O nedenle istemiyorum diyor. Bilmiyorum artik ya. Hakkimizda hayirlisi olsun. Allah saglikli hayirli bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin.
Canim ben 2 ngsli de olsa 2 sinin de tutacağını dusunmuyorum bile zaten. Tek tutar muhtemelen. Zaten ngs li olup da dusuk vs yaşayanlar ve tutmayanlar da var. İki konulunca en azindan bari biri tutar diye dusunuyorum. Her dogum kendi içerisinde riskli. Her olay riskli. Sirf bu riskler nedeniyle de şansımı en aza indirmek istemiyorum. Zaten 2018 den beri deniyorum. Dusuk oldu kurtaj oldu. Artik gercekten cok bunaldim ve yoruldum. 2 tane koysun. Allah neyi nasip ederse o olsun. Sirf kötüleri ornek gösterip motivasyonumu da bozmak istemiyorum.Canim seni etkilemek istemem ama bak ngs den geçen embriyo çok kıymetlidir yani ngs kromozomlari incelenen embriyo demek.
Ben 2. Denemem de normalde tek embriyo transferi die biliyordum transfer sabahı 2 dediler daha çok şans artıyor dediler olmadı (genetik yada ngs yapilmamisti)hatta ben o gün keşke hocam 1 olsaydı en azından bir tane kalırdı dedim .şansı artar die biliyoruz ama bence pek bir alakası yok yani ikiz gebeliklerde risk var hani erken doğum riski, gebelik takibinde ister istemez daha çok kontrol edilmesi gerekiyor .
Yani önemli olan eve sağlıkla doğmuş bebek götürmek değil mi . Allah korusun simdi doktorun tek önermiş sen 3 istedin oldu sonra tuttu bisey oldu sonrasında kendini suçlamak misin .?? Ama 1 tane olur inşallah tutar da olur ya tutmaz ise deneyecek embriyon var belki o zaman rahmine bir işlem yaparlar ya da nebileyim ilaç protokolünü değiştirirler..
Yani canim sen ilaç kullanmak istemiyorum diyorsun transfer sonrası 10 gün kullanacagin ilacın bir yan etkisi olmaz ki yani şöyle zaten embriyo oluşturma aşamasında yeterince ilaç kullanıp bu aşamaya geldik .
Tuttuktan sonra da 1 de olsa 2 de olsa aynı ilacı kullanacaksın zaten
Gerçekten embriyolarin dediğim gibi kıymetli bir çok insan özellikle ngs konusunda kac kez embriyo gönderiyorlar saglikliyi bulmak için. Sende inşallah hakkında hayırlı olanı seçersin canim . Hayırlı olan olsun inşallah
Sadece günde bir prolutex mi fitil felanda varmıCanım ben gün de 1 yapıyorum prolutex’i , teşekkürler söylediklerin rahatlattı
Soyle bir durum var. 4 Gunden sonra bölünen embriyoalr monokardiyonik oluyor. Yani tek kese içerisinde tek yumurta ikizi oluyor. Bu nedenle zaten bu gebelikler8n buyuk çoğunluğu yaşayamıyor. Genelde de ngs den geçmiyor diye biliyorum. Bizim onxeki transferimiz 4. Gun transferiydi. Tek yumurta ikizleri ayni kese icerisinde yer alıyordu. Perinatolog zaten gördüğü an yuzu düşmüştü. En istenmeyen durum demisti.Canim bak 2 embriyo transferinde ne zorluklar yaşamışsın . 2 embriyo tutmus sonrasında kalan 1 i de 2 ye bölünmüş ki ngs embriyolari bende doktorların sosyal medyadaki hasta paylaşımlarına bakıyorum bazen 2 ye bölünüyor. Ne bileyim canim benim senin gibi olsa tek koyardımyine de hakkına rabbim hayırlısı versin sonu selamet olsun inşallah
Canim 2 embriyonun şansı daha çok artırdığının bilimsel bir açıklaması yada örneği var mı bilmiyorum açıkçası.Canim ben 2 ngsli de olsa 2 sinin de tutacağını dusunmuyorum bile zaten. Tek tutar muhtemelen. Zaten ngs li olup da dusuk vs yaşayanlar ve tutmayanlar da var. İki konulunca en azindan bari biri tutar diye dusunuyorum. Her dogum kendi içerisinde riskli. Her olay riskli. Sirf bu riskler nedeniyle de şansımı en aza indirmek istemiyorum. Zaten 2018 den beri deniyorum. Dusuk oldu kurtaj oldu. Artik gercekten cok bunaldim ve yoruldum. 2 tane koysun. Allah neyi nasip ederse o olsun. Sirf kötüleri ornek gösterip motivasyonumu da bozmak istemiyorum.
Bende de aynı durum var , göbeğim mosmordu daha 2. Günden.Hemşire ıslak pamukla bastırıp yaydığın zaman heryere dağılır morluk dedi.Kardeşim eczacı, ama başka bir ilde,hiç konuşmamıştım onunla hangi ilaçları kullandığımı ama en son göbeğim mosmor deyince kızdı.Aynı bölgeye 4-5 günden fazla yapılmazmış ben günlerdir yapıyorum göbeğe Emilim bile olmayabilir dedi, ben ağlayınca işe taramayacak mı diye , bir de kızdı ben kesin konuşmuyorum olabilir diyorum dedi.Hemşirelerin size 4-5 günde farklı yere yapmanız gerektiğini söylemeleri gerekiyor çünkü derslerde bu öğretilir dedi.Günlerdir göbeğe yapıyordum bugün ilk kez bacağımın üstüne yaptım ve hiç ıslak pamukla falan bastırıp yaymadım. Hayırlısı.Yine deriyi iki parmakla sıkarak yükseltip sokuyorsun şırıngayı.Valla ben neredeyse 15 gündür kullanıyorum bilsem daha önce kola veya bacağa vururdum.Canim koldan nereye yapıyorsunuz? Bacağa da yapiliyormus diye duydum. Benim de gobegim oksapardan dolayi morardı. Henuz kullanalım 5 gun oldu bu hale geldi. Bir de doguma kadar hamile kalirsam kullanacakmisim.
Ya kendimi boyle bi boşluğa biraktim zaten. Tam bir bosvermislik sendromu varsa onu yaşıyorum. Nolcaksa gorcez zaten modundayim. Bir hafta onceye kadar kanadada dogum arastiriyordum. Yok iste su an vize yok. Soyle mi yapsam boyle mi yapsam diyordum. Dusun o günlerden bu ana çakildim kaldim.Canim 2 embriyonun şansı daha çok artırdığının bilimsel bir açıklaması yada örneği var mı bilmiyorum açıkçası.
Insallav her şey gönlünden geçtiği gibi olsun canimm
1 prolutex vuruyorum akşam.Sonra sabah 10’da 2 tane akşam 22:00’de 2 tane olmak üzere, günde 4 tane de progestan fitil var.Sadece günde bir prolutex mi fitil felanda varmı
Sende tüm olasılıkları yasamissin kuzum kaybın için üzüldüm rabbim kucağını tez zamanda sağlıklı evlatlarla doldursun inşallah eğer öyle bi durum olusmussa tek tranfer ettir nasipte ne varsaa yaşıyoruz zaten benim bi sürü ölümsüz deneme olunca sadece şansı arttırmak için çift tran fer oluyo hakknda en hayırlısıBende senin gibi düşünüyorum.
Daha önceki transferimde tum olasılıklar basima geldi.
2 transfer edildi. 2 si de tuttu. Nasil sevindik anlatamam. Cift yumurta ikizi diye havalara uçuyordum. Sonra biri dusuk oldu geriye kalan tek embriyo ikiye bölündü. Tek yumurta ikizi olustu. Biz yine boyle havalara ucuyoruz. Sonraki hafta ikisi birden öldu. Bu defa da kurtaj oldum.
Yani 1 defa transfer oldum. Dusuk yasamis oldum kurtaj yasamis oldum. Tek yumurta ikizine hamile kalmis oldum. Cift yumurta ikizine hamile kalmis oldum.
Simdi ki doktorum da kendisi de tup bebekle hamile kalmis biri. Cogul gebelik yasamis. Asla benim cift embriyo transferi olmamı istemiyor.
Rahimde histeroskopi yapilmis. O nedenle istemiyorum diyor. Bilmiyorum artik ya. Hakkimizda hayirlisi olsun. Allah saglikli hayirli bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin.
Kol ve bacakta agri durumu nasil peki? En az acıyan bolge neresi?Bende de aynı durum var , göbeğim mosmordu daha 2. Günden.Hemşire ıslak pamukla bastırıp yaydığın zaman heryere dağılır morluk dedi.Kardeşim eczacı, ama başka bir ilde,hiç konuşmamıştım onunla hangi ilaçları kullandığımı ama en son göbeğim mosmor deyince kızdı.Aynı bölgeye 4-5 günden fazla yapılmazmış ben günlerdir yapıyorum göbeğe Emilim bile olmayabilir dedi, ben ağlayınca işe taramayacak mı diye , bir de kızdı ben kesin konuşmuyorum olabilir diyorum dedi.Hemşirelerin size 4-5 günde farklı yere yapmanız gerektiğini söylemeleri gerekiyor çünkü derslerde bu öğretilir dedi.Günlerdir göbeğe yapıyordum bugün ilk kez bacağımın üstüne yaptım ve hiç ıslak pamukla falan bastırıp yaymadım. Hayırlısı.Yine deriyi iki parmakla sıkarak yükseltip sokuyorsun şırıngayı.Valla ben neredeyse 15 gündür kullanıyorum bilsem daha önce kola veya bacağa vururdum.
İnşallah senin için güzel olur canımmmÇok çok teşekkür ederim evet destek için yalnız olmadığımı görmek için yazdım ben de. Allahım hepimize en hayırlısını nasip etsin inşallah. Evet kuru yemişe ağırlık verdim tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum balık yumurta avokado yı bol bol tüketmeye çalışıyorum. İşten vakit olsa yürümek de isterim ama malesef
Canim koldan nereye yapıyorsunuz? Bacağa da yapiliyormus diye duydum. Benim de gobegim oksapardan dolayi morardı. Henuz kullanalım 5 gun oldu bu hale geldi. Bir de doguma kadar hamile kalirsam kullanacakmisim.
hayatımız ilaç oldu:) sende fitil daha fazlaymıs ama iğne az gayet yeterli seviyede progesteron vermiş sana.endometrium kaçtı sn kontrolde?1 prolutex vuruyorum akşam.Sonra sabah 10’da 2 tane akşam 22:00’de 2 tane olmak üzere, günde 4 tane de progestan fitil var.
İlk kez bugün yaptım bacağa , hiç kola yapmadım daha.ama bacaktaki derim daha ince ( göbeğim var benim orada daha dolgun oluyor derim kolay giriyor ) olduğu için ağrıdı, aZıcık yürüdüm hemşirenin dediği gibi yaymadım ıslak pamukla bastırıp. Geçti hemen ağrı 10 dk içinde. Morarma olmaz bence bastırmadığım için ıslak pamukla, çünkü göbeğimin çok büyük bölümü ilk iki gün morarmıştı ve geçmedi hala ama dikkat edince yeni morarma da olmamıştı sonra.Gerçi ilk 2 günden heryer morarmıştı.Kol ve bacakta agri durumu nasil peki? En az acıyan bolge neresi?
Bende 13 küsür çıktı diye hatırlıyorum.hayatımız ilaç oldu:) sende fitil daha fazlaymıs ama iğne az gayet yeterli seviyede progesteron vermiş sana.endometrium kaçtı sn kontrolde?
Oo cok iyi maşallahhhh bu sefer kesin tutarBende 13 küsür çıktı diye hatırlıyorum.
Amin canım insan ne kadar plan yapsa da Her şey olacağına varıyor hepimizin Allah yardımcısı olsunYa kendimi boyle bi boşluğa biraktim zaten. Tam bir bosvermislik sendromu varsa onu yaşıyorum. Nolcaksa gorcez zaten modundayim. Bir hafta onceye kadar kanadada dogum arastiriyordum. Yok iste su an vize yok. Soyle mi yapsam boyle mi yapsam diyordum. Dusun o günlerden bu ana çakildim kaldim.
Kullandigim ilaçların mi etkisi nedir bilmiyorum. Inanilmaz bir ruh halindeyim.
Gercekten bu tup bebek surecindeki herkesin hepimizin Allah yardımcısı olsun.
sen en iyisi kan ver sadece testle sonuca varma.inşallah hayrlı olur sonucun zaten 10gün olmus ya yarn yada 12.gun kan ber daha kesın sonuc olan üzülme sımdıdenBugün 10.gün akşam 2 saat tuttuğum idrarla normal gebelik testi yaptım çıkmadı kızlar çok üzgünüm
Canım benim rahim kalınlığı hep böyle.Endometrium hep güzel der gittiğim doktorlar.Ama 4 denemem de olumsuz.İlk 2 tüplerden dediler aldırdım tüpleri yine olmadı.Doktor kaliteli embriyo koyuyoruz diyor tutmuyor.Ben de bilmiyorum Çok yoruldum, çok üzülüyorum.Bana olacakmış gibi gelmiyor yine ama çok istiyorum.Hayırlısı olsun hakkımızda.Senin transfer ne zaman?Kaçıncı denemen?Oo cok iyi maşallahhhh bu sefer kesin tutar